Case: 3 værktøjer der gav mig 20 nye søgeord – og 11 leads på 2 uger

I dette indlæg har jeg den store fornøjelse af at byde velkommen til Halfdan Timm som gæsteblogger her på Antphilosophy. Jeg har snart “kendt” Halfdan gennem en del år og på den første WorkAway havde vi også muligheden for at tale AFK.

Det jeg synes er helt fantastisk ved Halfdan er hans praktiske tilgang til online marketing og ikke mindst hans arbejdsomhed. Der bliver arbejdet hårdt i mange timer i træk og resultaterne lader heller ikke vente på sig.

Så nyd denne case om hvordan du kan kopiere Halfdan og finde gode søgeord til dit website.

/Mikael


Du kan finde store og glorværdige, ultimative guides til at lave søgeordsanalyse på dansk allerede. Det gider du helt sikkert ikke læse en gang til.

Derfor vil jeg i stedet vise dig hvordan jeg konkret udførte en søgeordsanalyse, som ledte til, at jeg fik 20 nye keywords til JUF.dk.  Og 11 leads på 2-3 uger.

JUF.dk er en RFQ-service fortrinsvis for advokater og lever alene på organisk trafik, jeg har bygget op over de sidste 2 år.

Min søgeordsanalyse endte ud i en liste på 20 nye keywords til JUF.dk. Jeg endte med bare at skrive alle søgeordene ned i et Word-dokument og så udskrive dette papir. Prøv at se her:

nye keywords på juf

Jeg brugte 3 forskellige kilder til at finde mine 20 nye søgeord. De tre kilder – som kan bruges af alle – er som følger:

Google Analytics

Google lukkede for nyligt, 23. september 2013, fuldstændigt for søgeordsdata i Google Analytics – med mindre du betaler for trafikken.

Men hvis du har data liggende for et stykke tid er der guld liggende i din Analytics-konto. JUF.dk har haft Analytics på siden marts 2012 og jeg havde altså godt 1½ års søgeordsdata at nyde:

organiske besøgende på juf

Guldet ligger i de hv-søgeord, folk har brugt for at komme ind på dit site. Et af mine keywords er fx ”Hvad koster en boligadvokat”, der nu har sin egen artikel på JUF.dk, hvor det før blot kom ind som long-tail til den primære tekst om boligadvokater.

Prøv at se denne oversigt:

søgeord på juf

Det er én stor liste over fantastiske søgeord at gå i gang med! Jeg valgte her de søgeord med flest  søgninger og som samtidigt var nemmest at konvertere til henvendelser på JUF.dk – jeg lavede altså lidt af en grovsortering. Listen fylder +1400 rækker for JUF’s vedkommende. Altså mere end 1400 potentielle søgeord.

Denne liste er skabt på følgende måde.

Gå ind på oversigten over organiske søgeord:

avanceret

Tryk på ”Avanceret” og indsæt følgende: ” Hvilken|Hvad|Hvem|Hvilke|Hvor|Hvordan|Hvornår” og vælg muligheden ”Matcher regulært udtryk” som her:

søgeord

Og så får du listen. Træk al den data i Analytics du overhovedet kan – og gå derefter i gang med at skrive en fantastisk FAQ og udnyt alle dine nye og gode søgeord.

Übersuggest

Et smukt lille værktøj er Übersuggest.

Übersuggest tager Google Suggest-forslag og samler dem i en liste. Du får altså en liste direkte fra Google Suggest over potentielle søgeord, du kan gå i gang med. Google Suggest-dataen kommer fortrinsvis fra hvad folk søger på.

Jeg indtastede ordene ”skøde” og ”boligadvokat” i Übersuggest og fik resultater som følgende:

skøde på ubersuggest

Herefter var det blot at lave endnu en grovsortering. ”Skøde billigt” blev medtaget som søgeord i ovenstående liste, da det er et søgeord, jeg kan konvertere til kunder på JUF.dk.

”skøde centret i/s” kan jeg ikke konvertere til kunder – i hvert fald ikke uden at bevæge mig lidt uden for kanten af markedsføringsloven, og den holder jeg mig gode venner med for nu. 🙂

Jeg fandt en række gode keywords med Übersuggest. Du kan i teorien blive ved, hvis du bare feeder den med forskellige søgeord. Jeg var især på boligrelaterede søgeord lige i dette tilfælde.

SearchMetrics

Det gratis værktøj (med mindre, du virkeligt skal hive mange keywords ud) SearchMetrics er helt fantastisk.

Jeg bruger værktøjet til to ting.

 1. Jeg stalker alle mine konkurrenter på JUF.dk og holder øje med, hvor mange penge, de smider på AdWords, hvordan de klarer sig SEO-wise og hvad der ellers sker
 2. Jeg stjæler alle deres keywords

At stjæle konkurrenternes keywords er alt for nemt. Jeg har lavet en video om at gøre det, du kan se herunder:

Helt konkret gik jeg ind og søgte på JUF.dk på SearchMetrics. I højre side lidt nede ser jeg en liste over konkurrenter til siden:

konkurrenter på searchmetrics

Jeg kombinerede denne liste med de konkurrenter til JUF.dk, jeg kendte i forvejen – hvilket er stort set alle juridiske sites i Danmark – og så gennemgik jeg dem alle. Når jeg tager fx Familieadvokaten, Danmarks pt. Største juridiske website i SearchMetrics får jeg følgende liste:

familieadvokaten søgeord

Herefter er det blot at se, hvilke af mine konkurrenters søgeord, de i forvejen tjener penge på, jeg kan stjæle fra dem.

Det resulterede også i et par nye søgeord til min nye liste, herunder fx ”skilsmisseskøde”, jeg helt havde glemt at skrive om i forvejen. Det har allerede givet sit første lead.

Artikler til alle nye søgeord

Med 3 ovenstående værktøjer genererede jeg en liste over 20 nye søgeord. Jeg havde på forhånd bestemt, at jeg ville have 20 nye, og det var derfor de 20 søgeord, jeg vurderede havde det bedste potentielle af alle.

Herefter gik jeg i gang med at skrive en artikel til hvert af de nye søgeord.  De mindste af artiklerne fylder fra cirka 300 ord og op, mens de længste af artiklerne er tæt på de tusinde ord.

Hver artikel er også udstyret med en CTA-form, således at man kan få hjælp af en advokat til det, formularerne omhandler.

Herunder formularen for ”skilsmisseskøde”-siden:

skilsmisseskøde formular

Læg mærke til, at teksten på den store, grønne knap er tilpasset lige præcis denne landingsside. Jeg har splittestet og fundet ud af, at når landingsknappen er tilpasset den præcise side og ydelse genererer det et langt bedre afkast, end hvis samme tekst – fx ”Få tilbud”, ”Find advokat nu” – el. lignende bliver brugt. Den tilpassede tekst er nemlig relevant.

Alt i alt har det taget nogle timer at finde disse keywords og skrive teksterne – meget af det lavede jeg dog på WorkAway i Spanien, så timerne fløj bare forbi. 🙂

Aftermath

Det er nu 2-3 uger siden, jeg oprettede de nye keywords og artikler.

Det betyder, at de endnu ikke rangerer så højt, som at de kommer til. Google er stadig ved at se dem an.

skilsmisseskøde rankings

Men jeg har alligevel været inde i Analytics og kigge på, hvor mange ekstra leads JUF.dk har genereret ved disse 20 nye keywords alene på 2-3 uger:

11.

I min optik er det ret mange ekstra leads (kunder) på bare 3 uger. Hvis vi siger, at JUF.dk scorer minimum 15 leads ekstra hver måned fremover (og det tal vil bare stige) bliver ROI’en på de timer, jeg har brugt på denne søgeordsanalyse hurtigt rigtigt spændende.

Data er fantastisk – især, når du begynder at bruge den! 😉

Kommentarer

 1. skriver

  Jeg bøjer mig i støvet. Det er fantastisk brugbart!

  Og ja, den med relevant tekst i knappen hyler konverteringseksperter jo også op om hele tiden – men det er vist kun få, der husker det 🙂

 2. skriver

  Super indlæg Halfdan. Rigtig god pointe ift. “Not provided”. Selvom man ikke længere kan få ny søgeordsdata, så er al den historiske data jo stadig tilgængelig. Der kan være guld at hente på den historiske data.

 3. skriver

  Hej Halfdan,

  Glimrende indlæg med en masse lavpraktiske tips!

  Til den med HV-ord, som jeg også har nævnt tidligere http://goo.gl/dz4mVK kan jeg tilføje sætninger så som: “Kan man”, “får man”, “er det”, “hvis”. Det åbner for flere spørgende sætninger, der nødvendigvis ikke bruger hv-ord.

 4. skriver

  Rigtig fedt og super brugbart indlæg!

  Jeg ved ikke om jeg har misforstået det med analytics en smule, men er det ikke en smule meget arbejde, at lave en specifik landingpage til søgefraser, der har genereret 34 kliks over 1½ år? Jeg ved godt potentialet måske er større, hvis man så i fremtiden ranker højere, men hvordan vurderer jeg potentialet? Jeg ved jo ikke om de kliks du har fået fra “hvad er tvangsarv”, svarer til 10 % eller 50 % af søgningerne? Keyword Planner er vel heller ikke præcist nok til at kunne anvende her?

 5. Lars skriver

  Som altid et super indlæg. jeg kendte ikke til brugen af SearchMetrics. Lyder næsten for godt til at være sandt, det må prøves 😉

 6. skriver

  Tak for det Gita – Jeg er glad for, du kunne bruge det, og har delt indlægget! Den med knapper fungerer virkeligt godt. Det tager jeg med mig til fremtiden.

  Mange tak, Erik! Ja, for sites, der har lidt at trække på er ændringen til at overkomme. Det sætter dem jo faktisk i en gunstig situation, for de HAR så data modsat dem, der starter nu – de har slet ingenting..

  Super fedt tip, Frederik! Den havde jeg ikke selv overvejet. Den prøver jeg lige at tjekke med JUF. Måske har jeg 5 flere søgeord lige om lidt. 😉

 7. skriver

  Mikkel, tak for rosen!

  Det er ret meget arbejde, jo. Men fordelen er så her, at dine konkurrenter ikke gider at gøre det, og så er det så meget mere værd. 😉
  Nogle af de landingssider jeg her har lavet kommer helt sikkert ikke til at generere leads – men nogle af de andre vil til gengæld generere mange. Det er altid lidt et sats.

  Keyword planner har jeg ikke selv store erfaringer med endnu – jeg synes det er træls at arbejde i kontra det gamle Keyword Tool External, desværre..

  Held og lykke med SM, Lars – Jeg er ret glad for skidtet, og det er endda i den gratis version! 😉

 8. skriver

  Kunne ikke være mere enig, Halfdan… Jeg kunne også bedre lide det gamle, men det er måske et spørgsmål om tilvænning. Jeg er ikke bekendt med searchmetrics, men skulle da lige ind og prøve det. jeg synes, at jeg får lidt underlige resultater, hvad betyder de forskellige “index” og hvordan udregnes den? Er det de keywords som genererer mest organisk trafik til deres site, eller er det rent faktisk de keywords, som de tjener penge på? Jeg tænker, det kan sådan et redskab vel ikke måle på sider, hvor der ikke er implementeret nogle sporingskode…

  Sorry for de mange spørgsmål, men er virkelig interesseret i at vide, hvordan det her værktøj fungerer i praksis 🙂

 9. skriver

  En super case med pondus og humor – elsker det! Tak Halfdan – og Mikael – :).

  Jeg har lige to hurtige:

  Når jeg prøver tricket med hvem, hvad,hvilken osv., i analytics, så tager den ikke mine (not provided)-besøg med, som ellers udgør omkring 95% af mine besøg – ergo får jeg nada ud af dit ellers geniale trick – medmindre jeg kan få analytics til også at medtage disse på en eller anden smart måde? Dét kunne være nice.

  Derudover har jeg lige et spørgsmål angående SM; hvordan kan du se, hvilke af søgeordene dine konkurrenter tjener mest på? Jeg kan se, at der står CPC, men det indikerer vel blot, hvad man KAN tjene på de søgeord? Eller hvordan?

  Knaldgodt indlæg, igen igen! 🙂

  Mads

 10. skriver

  Knaldgodt indlæg! Har lange mangel nogle reelle cases på søge arbejdet bag søgeoptimering og det her er bestemt DEN bedste jeg har læst til dato.

  Lidt off-topic, men relevant til søgeoptimering ikke desto mindre:
  Mangler dog stadig at lurer hvordan man får fjernet gamle indekseringer fra google, fra ens gamle fil-struktur. Udover når man HAR 301’et vel at mærke.

 11. skriver

  Man må jo sige der er ved at være langt imellem de posts, hvor jeg får inspiration til noget nyt, men i denne omgang var der rent faktisk en hel del, der skal afprøves.

  HV- ord har jeg ikke benyttet mig af tidligere i en grad, hvor der var direkte fokus.

  Det skal bestemt afprøves og det ser ud til at være et sted, hvor der ligger konverteringer og venter.

  Mange tak for at bidrage med nyttig viden.

 12. Kris skriver

  Hej Halfdan.
  Du har som altid fat i den lange ende. Super godt indspark – nu da Google strammer nettet endnu en gang. Der er tale om langtidsinvesteringer med dit input.
  Keep up the good work.

 13. skriver

  Simpelthen sådan et godt indlæg at man bliver nødt til at hive det frem når man sidder en fredag aften og leder efter nye søgeord til fastebogen 🙂 Et af de få indlæg der ligger i baghovedet og hvor jeg tænker “ah – nu skal jeg løse den her opgave. Så søger jeg lige på antphilosophy og Halfdan”

 14. skriver

  Hej Halfdan.

  Tak for et godt indlæg. Jeg har lige et spørgsmål:

  Kigger du ikke på hvor meget trafik dine keywords kan genere, før du skriver en artikel? Jeg ved godt at dette er blevet sværere, men alligevel? eller..

  Venlig hilsen Tue Lindblad

 15. Steen skriver

  Rigtig god guidence til en begynder indenfor SEO. Kombinationen af searchmetrics og übersuggest er noget jeg kan forestille mig vil fungere godt. Tag konkurrenternes søgeord fra searchmetrics og smid dem i übersuggest for at finde flere vinkler på ordet.

  Super guide.

  Hilsen Steen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.