42.000 kr. årligt som bi-indtægt og kun 24 år gammel

Så er det blevet tid til endnu et interview med en person der har stor succes med at tjene penge på sine hjemmesider. Casper arbejder både med Adsense og Affiliate, samt laver SEO arbejde ved siden af. Han er gået selvstændig her i 2011 og lyder til at nyde det.

Har du spørgsmål til Casper, så skriv dem i kommentarerne herunder. Jeg er sikker på at han gerne vil svare på dem alle.

Interview med Casper Schneidereit

Hvad hedder du og hvor gammel er du?
Casper tjener passiv indkomst Jeg hedder Casper Schneidereit og er født 21.02.87 (24 år)

Hvad laver du til dagligt (arbejde/studie)?
Jeg har været selvstændig siden 31/07-2011. Mit seneste lønmodtager job var i forsvaret som flyveroverkonstabel. Har tidligere arbejdet som programmør og IT konsulent i en mindre IT virksomhed.

I min virksomhed har jeg tre primære indtægtskilder: min webshop, hvor jeg sælger strømper, de prissammenlignings- og informationssider jeg driver (ca. 50 stk.), og sidst men ikke mindst er jeg tilknyttet som SEO mand for et par virksomheder.

Selvom det er relativt nyt for mig, så nyder jeg friheden i arbejdet. Jeg har ikke særlig mange opgaver, der kræver at jeg skal være til rådighed på bestemte tider på bestemte dage.

Hvornår fandt du første gang ud af at du kunne tjene penge på Adsense og hvordan?
Det ved jeg faktisk ikke. Jeg har i mange år været bevidst omkring Adsense, og hvordan det fungerede i grove træk.

Min første adsense indtjening stammer fra september 2009.

Hvor mange sider har du som du tjener penge på (Adsense) i dag? Og har du haft flere/færre tidligere?
Jeg har cirka 10 sider. Jeg startede ud med færre og har igennem tiden tilkøbt og opbygget yderligere. Har cirka 10 domæner og designs der skal opbygges. På de sider skal Adsense være den primære indtægtskilde.

Hvor lang tid gik der fra du startede til du tjente dine første 100 kr. og til de første 1.000 kr. om måneden?
En månedlig indtjening på 300 kr. kom efter 2 måneder.

En månedlig indtjening på ca. 3.000 kr. kom efter ca. 9 måneder. Grunden til jeg stiller det sådan her op er, at jeg fra måned 8 sprang fra ca. 650 / måned til ca. 3000 kr. pr. måned.

Hvad ser du som den største udfordring når du skal tjene penge på Adsense?
Den største udfordring er at gøre det bæredygtigt på sigt. At lave et site som skaber mange kliks, men ikke strider i mod Adsense Guidelines. I min verden er kombinationen af Adsense+Godt indhold der er tidsneutralt+Gode rankings det man bør sigte i mod, hvis man ønsker en online pengemaskine, der kræver mindst mulig vedligeholdelse.

Er det lettere/sværere i dag at tjene penge på Adsense og hvorfor?
Det har jeg ingen anelse om. Har heller ikke rigtigt noget statistik, som jeg kan benytte. Jeg har også kun kørt med i lige knap 2 år. Personligt synes jeg, det er relativt let at lave sites om at tjene penge på Adsense (også selvom det ikke MFA sites, med tvivlsom adsense placering), og det var også mit indtryk dengang.

I og med der kommer flere MFA sider, så vil brugerne sandsynligvis også have større ’Adsense blindhed’ ala Banner blindhed. Det vil generelt sænke CTR. Omvendt er der flere og flere annoncører. Det giver mulighed for at hente relevante annoncer på meget skarpe nicher, da der netop er annoncører til at dække det. Det vil generelt øge CTR. Flere annoncører er også li med højere konkurrence, som igen er li med en højere CPC pris. Om overstående parametre udligner hinanden, er jeg ikke klar over. Det er blot nogle tanker, jeg lige har gjort mig.

Har du primært danske sites, engelske sites eller en blanding? og hvorfor?
Kun dansk. Er dårlig til at kommunikere skriftlig på engelsk, så det holder jeg mig helt fra.

Hvordan ser du fremtiden for Adsense?
Flere og flere annoncekroner flyttes fra traditionelle medier (aviser, TV, outdoor) til internettet. Internettet kan tilgåes fra et hav af enheder. Fremtiden ser lys ud, men jeg tror også, at Google på sigt vil gøre mere og mere for at beskytte deres annoncører og kræve en højere kvalitet.

Hvad er de største fejl du har begået i forhold til Adsense?
At jeg ikke fra starten af udnyttede de muligheder, der ligger for sporing, tracking og statistik i kombinationen af Google Adsense og Google Analytics.

Hvad har du haft mest succes med?
At opretholde motivationen til at opbygge og vedligeholde et stigende antal sider. Det har betydet, at jeg har kunne skrotte mig 8 – 16 job, og udelukkende fokusere på internetforretninger.

Hvordan har diverse Google opdateringer påvirket dine Adsense sider?
Intet der rigtigt er værd at skrive hjem om.

Regner du med at lægge mere eller mindre energi i Adsense sider fremover og hvorfor?
Jeg regner med at bruge mere energi. Adsense kræver minimalt vedligeholdelses arbejde bagefter, så jeg tro, det er en god ide at ligge noget tid i sådan nogle sider. Også selvom det ikke er der, man har sin højeste indtjening.

Hvis du skulle give 3 råd til nye personer der gerne vil tjene 1-5.000 kroner ekstra om måneden på Adsense, hvad ville de så være?
Skab trafik til din side.

Sæt dig ind i hvilke områder der har en høj CPC.

Sæt dig ind i Adsense programmet. Herunder reglerne! Men også mulighederne for at benytte Analytics, banne annoncører, bruge channels, lave rapporter.

Benyt Analytics.

Laver du A/B tests på Adsense og hvordan har det i så fald påvirket din indtægt?
Ja. Positivt. I øvrigt, hvis du har trafik nok på din side, så kan du lige så godt lave en A/B/C/D/E/F/G/H/I/J/K/…/Z test. Synes det er relativt dumt kun at spille 2 ting ud mod hinanden, når du kan gøre det med 8 eller 20.

Hvilket beløb sendte Google dig her i August 2011?
3.468,46 kr.

Har du lyst til at vise et eksempel på en side du tjener penge på? Hvis “ja”, hvad er URL’en?
http://www.fremkaldelse.nu/
http://havregrynskugler.dk/
http://www.moerbrad.dk/svinemoerbrad

Casper er erfaren indenfor både Adsense og Affiliate

Hvad du måske ikke kan læse af ovenstående er, at Casper også tjener gode penge på de hjemmesider han har, som udelukkende får indkomst via affiliate aftaler.

Så selvom jeg har taget og ganget de 3500 kr. med årets 12 måneder, så er jeg sikker på, at Casper har en indtægt der er betydeligt sjovere end 42.000 kroner.

Hvis du kunne tænke dig at gøre det samme som Casper, så vil jeg anbefale, at du downloader min e-bog (øverst i højre hjørne). I den forklarer jeg skridt for skridt hvordan du kommer i gang.

Har du spørgsmål til Casper, så skriv dem i kommentarerne herunder.

Kommentarer

 1. skriver

  Jeg synes de her interviews er fantastiske. Det giver blod på tanden. Jeg har holdt lidt øje med dig Casper inde på Amino og synes du laver nogle vildt interessante ting. Du burde starte med at blogge lidt om det 😉
  Grunden til at jeg synes det er at jeg finder de ting du laver af høj kvalitet og gennemtænkte.

 2. skriver

  Hej Morten! Jeg har også haft stor fornøjelse af at læse andres historier herinde (inklusiv din). Det er rigtig fedt, at Mikael samler dem sammen, og udgiver dem. Tak for de fine ord.

 3. Mikael skriver

  Hej Casper,

  En af de ting jeg godt kunne tænke mig at høre lidt mere om, er hvorfor du vælger at lave mange små sider i stedet for få store?

  Mvh
  Mikael

 4. skriver

  Der er flere grunde:
  1 ) For at sprede risikoen, hvis en branche går skidt. Lidt ligesom at have en aktieportefølge.
  2 ) For at skabe en stabil indtjening over hele året. Havregrynskugler.dk giver ikke rigtig noget nu. Men i november og december kan der hentes lidt penge. Tror d. 23 dec. 2010 (med en 5 plads i Google ) havde jeg ca. 1500 unikke besøgende. Sådan har jeg forskellige områder, der topper forskellige tidspunkter af året. Fremkaldelse.nu har højsæson i forlængelse af sommerferien.
  3 ) Jeg er ikke så god til at koncentrerer mig om 1 ting i længere tid. Derfor er det godt (for mig) at flexe mellem forskellige projekter, for at udnytte tiden bedst muligt.

 5. Mikael skriver

  Hej Casper,

  Jeg kan sagtens følge dine pointer, men jeg antager, at du når et punkt hvor du ikke kan holde flere bolde (hjemmesider) i luften. Hvad gør du når de så begynder at falde for meget tilbage (tjene mindre)? Laver du bare flere nye sider eller prøver du at få de enkelte sider tilbage?

 6. Frederik Storm skriver

  Casper er en fantastisk innovativ person, samt hjælper rigtig meget. Det er helt utroligt hvad du kan tjene penge på.

  Fedt at du gider dele ud af din store viden.

  De bedste hilsner
  Frederik

 7. skriver

  Byrden er ikke så stor. De fleste af mine opskriftsider styres fra det samme administration. Så selvom jeg har mange, indenfor forskellige genre (domæner), så er der ikke mere administration end, hvis jeg havde et generelt, med mange kategorier. Andre sider har jeg programmeret, så produkterne fra de tilknyttede webshops bliver hentet automatisk (data scrap).

  Jeg har sider i samme genre, men forskellige emner. F.eks kattebakker og kradsetræer, eller anal dildoer og vaginaer. Det giver en synergi effekt.

 8. Peter skriver

  Men som Michael stikker lidt til; ville det ikke være smartere SEO-mæssigt at samle siderne/indholdet på ét eller færre domæner? Derved ville man jo kunne samle kræfterne og nøjes med at koncentrere sin indsats på 2-5 sider fremfor 50? Dette ville jo have fordele ift. links, artikeludgivning (hyppig opdatering af sitet) osv.

  Jeg ved godt at “fremkaldelse” måske er en smule uforeneligt med et emne som f.eks. “havregrynskugler” (medmindre man laver en contentfarm…), men “havregrynskugler” og “mørbrad” kunne jo sagtens lægges sammen?

 9. Sander skriver

  For det første, så er det altid spændende at læse nye indlæg fra din side Mikael. Og især de her interviews synes jeg er virkelig inspirerende at læse. De bliver ikke for tunge, er lige på og hårdt omkring det vi allesammen interesserer os for; nemlig at tjene penge på nettet.

  Og angående Casper, så ser jeg virkelig meget op til dig. Du har mit drømmejob, som der desværre ikke findes nogen uddannelse til. Jeg håber på, at jeg her på nettet kan læse mig til det, og selv udleve min drøm i nærmeste fremtid. Selv driver jeg ikke nogen adsense sider endnu, men det kommer formodentlig nok i nærmeste fremtid. Jeg hælder mest til det i stedet for affiliate, da det kræver en del mere arbejde, hvorimod adsense mest virker som en meget passiv indtægtskilde, som man ikke skal pusse og pleje så meget, så man skal med en affiliate side.

  Jeg glæder mig meget til selv at springe ud i denne branche!

  Mange hilsner,
  Sander Grønlund

 10. Mikael skriver

  Hej Sander,

  Dejligt at høre, at du bliver inspireret af disse indlæg. Så lader det jo til at ideen har ramt plet 🙂

  mvh
  Mikael

 11. skriver

  Sander: Tusind tak. Det er skønt at have den økonomiske frihed. Det giver mig mulighed for at forfølge andre projekter, som ikke nødvendigvis skal giver penge her og nu. Jeg arbejder f.eks rigtig meget på min webshop, og der sker virkelig ting og sager, efter jeg er gået fuldtid.

  Det ene udelukker jo ikke det andet, og du har også rig mulighed for at kombinere både affiliate og adsense. Men ja, da selv “annonce administrationen” styres af Google, kontra Affiliate, hvor du typisk selv skal styre dine “annoncer”, så er det jo at betragte som “mere passivt”. Du kan lave mange penge, uanset om du benytter den ene eller anden form. Det bedste er bare at komme i gang. 5% læser du dig til, 95% lære du ved at arbejde med det 🙂

 12. Axel skriver

  Det må jeg nok sige! Det er da en ordenlig portion penge – blot på Adsense. Virkelig imponerende. Virker også som om, at du har godt styr på kodning og programmering!

 13. Anders Mikkelsen skriver

  Hej Casper (og I andre)

  Små fem år efter jeres tråd har jeg fundet den via en Google-søgning.
  Tør man spørge om I stadig arbejder med Google Adsense i dag, eller om det ikke er værd at bruge tid på længere?
  Hvis du stadig bruger det, kan du så give en anbefaling til, hvor man bør købe domæne og serverplads?
  (Jo billigere jo bedre selvfølgelig).

  Venlig hilsen
  Anders

  • Mikael skriver

   Hej Anders,

   Jeg har stadig sider der tjener lidt penge på Adsense, men for det meste er jeg flyttet videre til noget andet hvor tiden er bedre brugt. Nemlig affiliate marketing.

   Jeg ved også, at Casper er flytte videre til noget andet.

   Kender du til Marketers.dk? – Det kunne være et optimalt sted for dig at starte op og få en masse hjælp. Det koster lidt penge, men de kan være hurtigt tjent hjem, hvis du tager action på det du lærer.

   Mvh.
   Mikael

   • Anders Mikkelsen skriver

    Hej Mikael

    Tak for svar. Kan godt se, at jeg er noget sent ude ift. jer andre 🙂
    Tak for tippet med marketeers… Ser spændende ud. Det kunne godt være mit næste skridt, hvis ikke AdSense er det der giver mest mening. Jeg overvejer lige sagen.

    God aften!

    • Mikael skriver

     Hej Anders,

     Det er ikke, at adsense ikke “giver mening”. Du kan bare få være ud af din tid ved fx. at kaste dig over affiliate marketing. Det er 99% det samme arbejde du skal lave uanset, så hvorfor ikke vælge den højere timeløn 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.