6.072 backlinks på 10 dage

6.072 backlinks på 10 dage

En af de sværeste discipliner ved søgemaskineoptimering er at få nogle gode links til din side. Der er mange holdninger og løsninger på hvad “den bedste” metode er og personligt tror jeg aldrig at man kan nå til en konklusion på området.

I stedet vil jeg i dette indlæg give dig en ide til hvordan du på en kvantitativ måde får en masse links til din side, samt kommentere på værdien af dem.

Ideen hedder “at kommentere på blogs med do-follow” og der er intet nyt og revolutionerende i det. Hvis du har en populær blog og har enten do-follow på kommentarerne eller har en top kommentators feature, så har du nok oplevet en øget mængde af “god artikel/great post” kommentarer som tydeligvis kun er ude på at skaffe den pågældende et link. Så metoden om at kommenterer på do-follow blogs lever i bedste velgående.

Inspireret af en artikel jeg læste om hvordan Peter fik 1200 backlinks på 5 dage tænkte jeg at det kunne være interessant, at forsøge at gøre hans nummer efter.

Jeg var ikke helt så konsekvent og struktureret som ham, men jeg havde et site der ikke havde nogen backlinks da jeg startede (ultimo december) og på nuværende tidspunkt har jeg 6,072 backlinks til siden jf. Yahoos opgørelse. Så på 10 dage har jeg fået en ordentlig røvfuld links og det har maksimalt kostet mig en time om dagen.

Det er vigtigt at pointere at mine kommentarer var værdifulde og ikke kun “godt indlæg”. Hvis dette er en strategi du vil bruge, så mener jeg at det er vigtigt at efterlade et positivt indtryk.

Spørgsmålet er så om disse links så noget værd?

Jeg skal blankt erkende, at jeg ikke kan give et definitivt svar på værdien af disse links. Min forståelse er dog, at linkjuice flyder gennem disse links, samt det øger dine muligheder for at søgemaskinernes “edderkopper” kommer forbi din side.

En af grundene til at jeg har fået så mange links er at jeg er kommet på mange “Top Commenters” lister der er vist på alle den pågældende blogs sider. Disse links vil derfor også i høj grad forsvinde når jeg ikke længere ligger på listerne. Dog vil det på de fleste af listerne ikke kræve det store arbejde at blive liggende måned efter måned og hvis man ellers har problemer med at få PR5 og PR6 links, så er dette en oplagt metode. 🙂

For ikke at få søgemaskinerne til at tro, at min side var omkring “Mikael”, så har jeg valgt at benytte URL’en til mit sitemap. På den måde får jeg tilført linkstyrke til siden i sin helhed og den bliver efterfølgende fordelt ud blandt websidens andre sider gennem de interne links med fornuftigt valgte anchor tekster.

Mange af mine kommentarer er lavet på helt nye blogindlæg og derfor har de endnu ikke den store pagerank at sende videre. Dog forventer jeg at de over tid vil begynde at sende noget videre og at det derfor kan være en fornuftigt langsigtet strategi og ikke mindst, så er den dejligt nemt at outsource til folk der ikke koster så meget i timen.

Benytter du denne metode i din link strategi og hvordan bruger du den optimalt?

Kommentarer

 1. Mikael skriver

  Kim, jeg vil ikke påstå at være ekspert på området, men jeg læste en artikel om hvor problematisk det er hvis du har en blog om “søgemaskineoptimering” og du har 10 links med netop denne anchor-text og yderligere 1000 links med dit navn. Hvad kan Google andet end at mene at din side må handle mere om dit navn end om søgemaskineoptimering?

  Linkjuice flyder jo rundt blandt de links for der ikke er “no-follow”, så jeg kan ikke se andet end at det vil ske på samme måde i et sitemap.

  Du kan selvfølgelig sætte specielle sider op der kun indeholder dine vigtigste links og så bruge den side som din URL når du kommenterer. Jeg er bare for doven til at lave sådan en side 🙂

  Jeg har udelukkende kommenteret på udenlandske blogs da den side jeg linkede til var på engelsk og der er langt flere blogs at vælge imellem. 🙂

 2. skriver

  Jeg kan godt nikke genkendende til den form for linkbuilding Mikael. Jeg har ikke tænkt på det med at linke til mit sitemap, men fordeles linkjuicen så ud over de links som ligger deri?

  Er det kun danske blogs hvor du har linkbuildet nuher i de 10 dage, eller er det også på udenlandske?

  Ved ikke hvordan man udnytter det optimalt, men jeg synes og tror at det er en god måde at skaffe links på, da siderne nok engang får tildelt en PageRank, og så kan det pludselig begynde at betale sig. Så det er måske en langsigtet “investering”, men i det lange løb tror jeg det er en super måde at få links på…

 3. skriver

  Jeg er ganske sikker på, at kommentarlinks ikke har en brøkdel af den værdi, som links fra selve indholdet.

  Af samme grund er jeg også i tvivl om, hvorvidt det er tiden værd at kaste sig ud i at kommentere på dofollow-blogs for at få backlinks.

  I mine øjne er den største værdi ved kommentarer helt klart de muligheder for kontakt og networking, som de giver.

  Men det skal ikke være fluffy snak det hele, så jeg vil gerne afsløre, at jeg er i gang med et SEO-eksperiment om do-follow-kommentarer. Både hvor meget ranking-effekt de har, og deres værdi sammenlignet med redaktionelle links. Som altid med nogenlunde seriøse eksperimenter tager den slags noget tid at køre, men når det er overstået, skal jeg nok offentliggøre resultatet på min nye blog.

 4. Mikael skriver

  Hej Frank, det lyder super godt. Det vil jeg se frem til at høre mere om.

  Jeg kan sagtens følge din ide om at de ikke er noget værd, men jeg har samtidig også svært ved at se hvordan der skal kunne differentieres mellem dem. Hvis man nu skriver et link i en kommentar skal det så også nedvurderes fordi det står i et kommentarfelt? Og hvad med “Top Commentators” som jo i princippet er en slags “blog roll”. Skal de tælle mere eller mindre?

  Det vil blive meget spændende at læse din analyse når den er klar.

 5. Mikael skriver

  Fandt lige et eksempel som måske kunne være værd at kigge på:

  Søgeordet “Utah SEO” er domineret på 1. og 2. pladsen i Google af Jordan Kasteler der er super engageret i at kommenterer på masser af do-follow blogs.

  Jeg ved ikke hvor eftertragtet søgeordet er, men lidt effekt må de mange links have givet ham.

 6. skriver

  Hej igen,

  Som jeg forstår det, har søgemaskinerne indsendt patentansøgninger på teknologier, der kan skelne mellem hovedindhold, kommentarsektioner, sidebars m.m. Kan man maskinelt skelne mellem de forskellige sektioner af en side, kan man også let tildele links fra de forskellige sektioner forskellige værdi.

  Hvordan det bliver implementeret, vides jo af gode grunde ikke, så der må man teste lidt.

 7. skriver

  Den med at linke til sitemap’et havde jeg ikke lige tænkt på.

  En generel tommelfingerregel er jo, at jo vigtigere siden er – jo flere indgående links skal den have (dvs. mange til forsiden, få til underunderunder-siden).

  Kan man ikke risikere, at med de mange links så bliver sitemap’et opfattet som den vigtigste side af Google? Og derved peger søgninger på søgeord, der optræder i sitemap’et hertil – og ikke til den relevante side.

  Bare en tanke – jeg ved ikke, om den er korrekt…

 8. Mikael skriver

  Morten, der er jo altid en risiko men jeg tror alligevel at du skal være rimelig uheldig hvis dit sitemap (som du kun linker til med dig navn) kommer til at ligge højere end dine enkelte sider som du har optimeret for de specifikke søgeord.

  Nu er kommentarer på blogs også kun en lille del af link building, så jeg tror sandsynligheden for det kommer til at ske er minimal.

 9. skriver

  Nu hvor i har snakket lidt om links fra eksterne sites.

  Vi har et site, hvor vi så på et subdomæne har en blog med nogle links til selve sitet fra forskellige blogposter.

  Jeg mener at have læst noget om at de store søgemaskiner, eller alle, ikke ser links fra et subdomæne til primærdomænet som som eksterne links, og derfor har mindre betydning end hvis de kom udefra. så jeg overvejer at flytte bloggen over på et helt andet domæne.

  Men vil det give noget ekstra, hvis jeg fra bloggen har 10 poster der linker til hoveddomænet, og disse så kommer til at ligge på et andet domæne, men at jeg fra bloggen originales sted laver en permanent redirect derfra til det nye domæne.

  Og vil google se det som 2 vejs links, hvis jeg fra en del af subdomænet har det her permanente redirect til det nye domæne, og derfra bloggen har links til vores primærer domæne?

 10. skriver

  Som SEO novice og efter at have laest SEO-LEX taenker jeg at det da maa vaere lidt risikabelt at faa saa mange links paa saa kort tid? Eller accepteres det af Google naar aarsagen til kvantiteten er “top kommentatorer” som vises paa alle sider?

 11. David skriver

  Der er nogle af de amerikanske ‘guruer’ der faktisk advarer mod at få for mange links for hurtigt og siger samtidig at man skal sørge for at få trafik samtidig. Men jeg mangler endnu at høre begrundelsen.

  Når det så er sagt blev jeg også overrasket over at opdage at jeg på flere af mine sider ret hurtigt fik flere tusinde backlinks på blog poster og forum poster alene. Og det var endda uden at vide at det gav så godt. Nogle blogs som åbenbart har flere gennemløbsveje for Google botten har bidraget med flere hundrede links for bare en post…

 12. Michael skriver

  Man skal huske at veksle mellem riktige links og anchor links. Linker man bare på sine keywords kan Google få den ide, at du forsøger at spamme den. Jeg har den ide at en ratio på 3 -10 er det bedste. Altså 3 anchor links til 7 rigtige links. Links fra artikeldatabaser virker også rigtig godt da de bliver integreret i teksten. Men igen skal man bare husk ikke kun at lave enchor links på sine keywords!

 13. Mikael skriver

  Hej Michael, det er helt korrekt at man skal variere sin anchor tekst. Jeg tror dog du har misforstået lidt hvad “anchor tekst” betyder. Det er kun et udtryk for de ord man gør til et link.

  Men jeg forstår godt hvad det er du mener. Man skal variere hvor ofte man bruger det keyword man gerne vil ranke for og hvor ofte man bruger andre ord. Om det skal være 30% keyword og 70% noget andet er et holdningsspørgsmål. Der er ikke noget “korrekt” svar på den del.

 14. Daniel skriver

  Smart!

  Det faktisk lige som på amino,hvor der er en liste over “top” aminoer, altså dem der svare mest på spørgsmål. Men for at komme derop skal man jo sidde dagligt og besvare spørgsmål.

  Nu skriver du 6000+ links. Men de vil jo alle komme fra det samme domæne, og ofte fra undersider, vil det være besværet værd, i forhold til hvormange liter linkjuice man får?

  Det ville det måske nok, på en mindre blog, med samme funktion.

  Hmm, det er værd at overveje 🙂

  Tak for et godt indlæg.

 15. Mikael skriver

  Hej Daniel,

  Det er nok ikke en taktik jeg ville anbefale den dag i dag. Indlægget er trods alt snart 3 år gammelt 🙂

 16. skriver

  Haha.. det havde jeg ikke set 🙂

  Du har så mange interessante artikler herinde, så jeg kigger en gang imellem herinde..

  Men det jo netop en af de virkelig store problemer med “internettet” generelt..Især når det handler om f.eks. SEO..Man kan hurtigt støde på noget forældet…:)

  • Mikael skriver

   Hej Simon,

   Desværre skriver vi 2016 og ikke 2009 som da indlægget blev skrevet.
   Meget har ændret sig siden, så det ville ikke være en præstation jeg kunne finde på at gentage i dag 🙂

   Mvh
   Mikael

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.