Affiliate Marketing Succeshistorier fra Annoncører

succes-annoncoer-affiliate

Der findes mange succeshistorier om affiliates der tjener gode penge på at drive deres forretning.

Desværre synes mange webshopejere, at “affiliate marketing” har en negativ klang og derfor afholder mange virksomheder sig fra, at bruge det som én af deres markedsføringsstrategier.

Det er (efter min mening) en stor fejl og derfor har jeg fået hjælp af nogen Elite Annoncører som jeg har et godt samarbejde med via Marketers.dk.

Jeg ved, at de alle har god glæde af deres affiliate marketing indsats.

De har alle været villige til at stille op og svare på tre spørgsmål. Spørgsmål som forhåbentligt kan hjælpe dig som webshop, til at gentænke din affiliate-strategi.

Hvis du er potentiel annoncør, men i tvivl om det er det rette for dig, så skriv i kommentarerne herunder.

alleEr du dygtig affiliate og savner noget fra eksisterende annoncører, så smid også gerne en kommentar, så alle kan lære af det.

Lad os nu byde velkomme til dem alle annoncørerne…

Martin Byskov fra BedreNaetter.dk
Jesper Hvejsel fra Made4men.dk
Stefan Rosenlund fra UnoEuro.com
Johnny Krogsgård fra 3byggetilbud.dk
Simon Elkjær fra NiceHair.dk
Patrick T. Rasmussen fra UniSport.dk
Kasper Rasmussen fra Sinful.eu

De tre spørgsmål er:

1. Hvilke ting/tiltag har I gjort for at sikre det bedste resultat for jeres affiliate marketing?

martin-byskovMartin Byskov (Bedrenaetter): Da vi startede med affiliate marketing var der ikke rigtigt nogen sider der beskæftigede sig med vores produktgruppe, derfor var vi også nød til at ligge hovedet i blød og finde en måde at gøre vores program attraktivt nok til at marketers ville starte fra scratch.

Det endte med at vi lavede http://www.moebelaffiliate.dk hvor vi udlovede præmier på 30.000 kroner til de affiliates som i løbet af et halvt år klarede sig bedst. Udover gevinsten så lagde vi hårdt fra land, og satte kommissionen til mere end dobbelt så meget som man får hos de mest sammenlignelige programmer.

jesper-hvejselJesper Hvejsel (Made4men):
Da jeg startede made4men i 2007 vidste jeg knap hvad affiliate marketing var. Det var faktisk først i løbet af 2009 at jeg fik det startet op. Jeg startede ved Euroads, som ret hurtigt skabte en solid omsætning. Det viste sig dog hurtigt at være for dyrt.

Vi begyndte derfor at lede mere aktivt efter et andet netværk og kom til Partner-Ads. Ret hurtigt kom vi i gang, og vi valgte egentlig bare at få lavet alle bannere og få implementeret et feed. Derudover valgte vi at vi ikke ville godkende affiliates, men at alle kunne få lov.

Det gik derfor også ret hurtigt med at få gang i salget, efter en måned havde vi 50.000 i salg fra kanalen.

Det vigtigste for at komme i gang og få succes er i min optik en god stabil kampagne, det er vigtigt for affiliates der er i de fleste tilfælde bruger ret lang tid på at skrive content og lave deres site, at vores kampagne ikke lige pludselig slutter eller at vi skruer helt ned.

Derfor tror jeg vores nøgle til succes har været stabilitet og så selvfølgelig et site der konverterer godt på relevant trafik.

stefan-rosenlundStefan Rosenlund (Unoeuro):
Vi har haft rigtig gode erfaringer med affiliate marketing ifbm. B2C salg. De bedste resultater har vi opnået ved kontinuerligt, at arbejde med UI, brugervenlighed samt KRYSTALKLARE produkt- og salgstekster på hjemmesiden.

Tidsvinduet i dag på internettet til at kommunikere med privat kunder online, er ganske enkelt så kort, hvorfor det er de små detaljer i dine budskaber der tæller.

johnny-krogsgaardJohnny Krogsgård (3byggetilbud):
Det vigtigste vi har gjort er, at sørge for at vores affiliate-landingpages konverterer godt. Og det er i øvrigt noget vi hele tiden arbejder på at gøre endnu bedre.

I skrivende stund har vi eksempelvis 4 splittests kørende på forskellige affiliate-landingpages. Dette sikrer, at vi ikke spilder den gode trafik som vores affiliates sender i vores retning.

simon-elkjaerSimon Elkjær (Nicehair):
Prøv så mange affiliate medier som overhovedet muligt og find den partner du kan bedst med. Vi har bedst erfaring med Partner-Ads. Ken er super professionel.

patrick-t-rasmussenPatrick T. Rasmussen (Unisport):
Før man kaster sig ud i affiliate verdenen som virksomhed, så er det vigtigt at forstå hvad en affiliate rent faktisk er – har man ikke det, så skal man sætte sig ned og finde ud af hvad det rent faktisk er. Derefter syns jeg det er vigtigt at man har styr på 3 ting for at ens affiliate marketing bliver en succes.

De-duplikering – Har du flere affiliate netværk eller har du en anden grund til at de-duplikere, så er det rigtig vigtigt at du får det gjort automatisk, så du ikke hver måned skal sidde manuelt og de-duplikere ordrer hver måned. Hvis du annullere salg pga. du ikke kan finde ud af at de-duplikere fra starten, så risikere du at dine affiliate bliver sure og måske ender de med at droppe dit program og arbejde med en konkurrent i stedet

Retur – Få sat et automatisk system op, så du automatisk registrere retur varer og ikke skal gøre det manuelt, er det ikke muligt at gøre dette automatisk, så ville jeg informere dine affiliates om det og justere kommissionen efter det.

Feeds – En stor del af det trafik som Unisport.dk får fra affiliates er fra feeds, derfor anbefaler jeg at du har feeds med fra starten.

Kasper Rasmussen (Sinful):
Vi har især fokuseret på at lave opsøgende arbejde, hvor vi aktivt har kontaktet bloggere og relevante websites og tilbudt dem at arbejde sammen med os.

2. Hvilke erfaringer har I gjort og hvilke fejl har I lært af undervejs i processen?

martin-byskovMartin Byskov (Bedrenaetter):
Jeg tror vi har undgået de største fejl, kan i hvert fald ikke lige komme på nogle. Inden vi startede Bedre Nætter, arbejdede jeg fuldtid med affiliate marketing og stiftede bekendtskab med det første gang for 6-7 år siden.

I den forbindelse kan det nok godt betale sig, at alliere’ sig med en erfaren person indenfor affiliate, hvis man går med tanker om at satse seriøst på det som salgskanal.

jesper-hvejselJesper Hvejsel (Made4men):
Jeg har nok lært at selvom det var fedt at få mange hurtigt ind i starten, så er der nogle affiliates som ikke er gode for en. Jeg er ved at se mig rigtigt sur på affiliates der arbejder med rabatkoder og søgninger på “made4men + rabatkode”.

Det der sker her er at kunder når de er klar til at købe søge på made4men og rabatkode og derefter kommer frem til et affiliate site. Oftest giver den affiliate ikke rabat, men gør alt hvad de kan for at få folk til at klikke for at se rabatkoden.

Så snart der er klikket skal jeg så betale affiliate fordi den bliver tracket som deres salg. Det er noget rigtigt pis, også for andre affiliates hvis salg bliver stjålet af disse.

stefan-rosenlundStefan Rosenlund (Unoeuro):
Det er vigtigt hele tiden at måle og kontrollere på dine resultater. Hvis muligt, så sørg for at holde en god kommunikation med de affiliates der performer og vil dig og din forretning. Det er i fælles interesse, at performance er i top.

Gør dig ligeledes nogle tanker omkring CPA, jo mere attraktiv din affiliate kommission er jo større chancer er der for at ”nogen” derude vil arbejde med dig.

johnny-krogsgaardJohnny Krogsgård (3byggetilbud):
Den største fejl vi har lavet, var at vi i starten var for ukritiske i forhold til, hvilke affiliates vi godkendte til vores program.

Vi har lært, at det er meget bedre at have færre men gode og engagerede affiliates, som vi har tid til at hjælpe og rådgive i stedet for at lade døren stå åben for alle. Altså kvalitet frem for kvantitet.

simon-elkjaerSimon Elkjær (Nicehair):
Man skal holde øje med sine kanaler, især når man bruger rabatkoder er der nogle værre røvere der lukrere meget på “ditbrand rabatkode”.

patrick-t-rasmussenPatrick T. Rasmussen (Unisport):
Vi har begået mange fejl og begår stadig fejl, men den største fejl var at vi ikke allokerede nok tid/ressourcer til affiliate marketing, mange har den opfattelsen af at det “kører af sig selv”, men det gør det ikke!

Derfor mener jeg at du skal skabe et forhold med dine affiliates; hos Unisport har jeg gjort meget ud af at vi holder kontakten med de helt store, værdiskabende og “upcoming” affiliates.

Sørg derfor at de har det de skal bruge og hold en dialog kørende. Det tager tid, men næsten ingen andre gør det, så du får et kæmpe plus i deres lille bog ved at give dem opmærksomhed.

Kasper Rasmussen (Sinful):
Der er stor forskel i kvaliteten af samarbejdspartnere. Især i Sverige har vi oplevet at det kan gøre en enorm forskel at have fokus på de vigtige samarbejdspartnere, og give slip på de partnere som ikke giver kvalitetstrafik.

3. Hvad er dine allerbedste råd til andre virksomheder der vil benytte affiliates i deres markedsføring?

martin-byskovMartin Byskov (Bedrenaetter):
Først og fremmest så skal man starte med at kigge på hvilke sider der allerede eksisterer, og som kunne være ideelle at have sine produkter markedsført igennem.

På den måde får man et indblik i hvad potentialet er, samt hvilke konkurrerende programmer der findes og er populære. Når man har fået overblikket, så bør man sætte sig ind i de konkurrerende programmer, og sammensætte sit eget program så det er mere attraktivt.

Når man først er gået i gang, så kan det være en rigtig god ide at holde sine affiliates til ilden – det behøver ikke være i form af belønninger, men ligeså meget ved at være behjælpelig med svar og viden, såvel som at komme med gode råd til hvordan de evt. kan maksimere deres udbytte.

jesper-hvejselJesper Hvejsel (Made4men):
Kom i gang og sørg for at få lavet nogle gode bannere, og få lagt et feed op. Derudover invester noget tid i at lave konkurrence i starten for at få folk ombord. Det kunne være en konkurrence mellem alle affiliates om et gavekort på 1000 kr. til shoppen. Den som så skaber mest salg på en måned vinder.

stefan-rosenlundStefan Rosenlund (Unoeuro):
Affiliate marketing giver i min optik, først og fremmest mest mening i B2C markedet og er et glimrende supplement til den traditionelle markedsføring på Google etc.

Modellen er risikofri og CPA fokuseret, så du betaler kun for de kunder du får i kassen.

 1. Sørg for at lave fornuftigt affiliate materiale: bannere, bekrivende KLARE salgs tekster etc.<(li>
 2. Tænk grundigt over din affiliate kommission, du skal være attraktiv for partnerne
 3. Sørg for at afsætte tid til måling og løbende optimering

johnny-krogsgaardJohnny Krogsgård (3byggetilbud):
Mine 3 bedste råd til andre virksomheder er:

 1. Lær jeres affiliates at kende, og betragt dem som en del af virksomheden.
 2. Hold jeres affiliates engagerede – Min erfaring er, at man som virksomhed godt kan have en tendens til at bruge rigtig meget energi på affiliate marketing i starten, men senere komme til at slappe lidt af og tænke “det kører jo”. I stedet er man nødt til at se på det, som man ser på SEO: ”It’s a never ending job…”
 3. Gør jeres program attraktivt for affiliates ved at have noget rigtig godt materiale (bannere, feeds, osv.), generøse priser og gode konverteringsrater.

simon-elkjaerSimon Elkjær (Nicehair):
Sørg for at få installeret en god form for deduplikering. Så kan du få så mange netværk ind i folden som muligt. På den måde kan man derefter få sorteret de ringe netværk fra.

patrick-t-rasmussenPatrick T. Rasmussen (Unisport):
Tilbyd en så høj kommission at dine kommende affiliates ikke kan gå udenom dit program OG det stadig er en fornuftig forretning for dig, men hvis du tilbyder en meget høj kommission, så er det ekstremt vigtigt at du har styr på ALT det tekniske, har du ikke det, så sæt også din kommission derefter.

Kasper Rasmussen (Sinful):
Affiliate succes kommer ikke af sig selv. Det kan være hårdt arbejde at få succes, især når dine affiliate partnere har 4 – 5 konkurrenter at vælge imellem.
Mit råd er: Tag personlig kontakt til de affiliates du ønsker at arbejde sammen med, og forklar dem hvilke muligheder der ligger i at lave et samarbejde med netop dig.

Afslutning

Som du nok kan læse, så er succes med affiliate marketing ikke noget man kommer sovende til.

Hvis du sidder derude som potentiel annoncør, hvad er din største bekymringer så? Skriv gerne i kommentarerne herunder.

Er du dygtig affiliate og savner noget fra annoncører (generelt), så skriv i kommentarerne og lad os få alle kort på bordet.

Jeg ser frem til en god dialog i kommentarerne.

/Mikael

Kommentarer

 1. skriver

  Det emne, der optager os mest i fællesskab her på min arbejdsplads er om vi overhovedet skal anvende affiliate markedsføring. Der må være nogle situationer, hvor det ikke er nogen fordel(?) – så vi stiller os selv og nu jer det spørgsmål: Enige? Og hvilke situationer er det så?
  Er det EKSEMPELVIS hvis man sidder på top 5 på alle de vigtigste søgninger og er alene på PPC på samme? Eller når der ikke findes direkte konkurrerende produkter på markedet, så man reelt bare konkurrerer mod en selv?

  Eller er det bare et spørgsmål om vinkling, partnere og aftaler? Nogle generiske ideer til fornuftig udbytte af aff.marketing i en situation som ovenstående?

  • Mikael skriver

   Det er et meget relevant spørgsmål Christian, så kan godt forstå, at I har tænkt den tanke.

   Jeg må dog klart sige, at jeg kun kan komme på ét senarie hvor affiliate marketing ikke potentielt kan give mening (se længere nede)..

   Fakta er, at ingen virksomhed kan være OVERALT. Det er ikke fysisk/digitalt muligt. Der vil altid findes personer derude som har folk på deres mailinglister som I slet ikke har hørt om (og som ikke har hørt om jer).

   Ligeledes vil der findes hjemmesider derude hvor jeres bannere og/eller omtale af jeres produkter ville give rigtig god mening.

   Den eneste situation jeg lige kan komme på hvor affiliate marketing ikke giver mening er, hvis:

   – Jeres produkter så dårlige at ingen vil anbefale dem
   – Jeres profitmargin (og dermed kommission) er så lille, at det ikke kan svare sig at være affiliate for jer
   – I er ubehagelige mennesker der behandler jeres affiliates dårligt

   Men i den situation, er det ikke “affiliate marketing” der er problemet, men noget helt andet 🙂

   For nogle virksomheder vil der være andre og mere lavthængende frugter end aff., men det vil være svært at kommentere mere konkret på her.

   Giver det mening?

   Mvh
   Mikael

   • skriver

    Ja, det giver ganske god mening. Jeg kan sagtens se, at man vil kunne nå nogle mennesker, man ellers ikke ville få kontakt med – og det har bestemt en værdi!

    Det der dog ikke er med i “formlen” er jo om det er det værd – både tidsmæssigt og ISÆR økonomisk: Dvs. man kan selv holde Adwords ude (ved at forbyde i programmet) og man kan udelukke alle voucher/rabatkode-sites. Men pludselig vil der mange flere om buddet på side 1, hvor man før var alene – og lad os bare sige at man stadig beholder top 2 eller 3 – det vil stadigvæk betyde en hel del salg, man pludselig betaler for, som man “normalt”/tidligere ville have fået “gratis”.
    Se det er DER, det begynder at blive svært om affiliate marketing er det værd!

    • skriver

     Fordelen er så at dine affiliate partnere samtidig er med til at holde dine konkurrenter ude af side 1 😉

     Men hvis du i forvejen sidder på side 1 via SEO og Adwords, så er det ikke så meget content affiliates du skal kigge på med andre typer.

     Dvs at affiliate marketing stadig er relevant via f.eks. bannere på affiliate sider, affiliates der benytter sociale medier samt affiliates der benytter nyhedsbreve.

    • Mikael skriver

     Ja det er klar noget man som virksomhed skal finde ud af. Hvis man er bange for konkurrence i SERP, så kan fx. vælge at lave aftaler med affiliates der udelukkende sender nyhedsbreve eller viser bannere på deres høj-trafik sider (+ en masse andre kreative løsninger).

     Det er klart, at hvis:

     – du har eneret på dit produkt
     – du ingen konkurrenter har (eller produkter der kan erstatte det du sælger)
     – alle potentielle kunder allerede kender dig

     Så giver affiliate måske ikke mening. Men i det tilfælde giver marketing i det hele taget ikke mening 🙂

     (Jeg sætter det på spidsen, men håber du forstår hvad det er jeg prøver at sige).

 2. skriver

  Jeg synes ligesom Christian at spørgsmålet om man kanibaliserer sig selv ved at bruge affiliate marketing er spændende. Det er ikke et emne der bliver omtalt ret meget. Er det noget i har en holdning til?

  • Mikael skriver

   Det er et rigtig godt spørgsmål Mathias og til det vil jeg sige: “Ja muligheden er absolut tilstede”. Det handler om at få struktureret sin affiliateindsats på en måde, så man undgår at det sker i stort muligt omfang.

   Som med alle andre markedsføringstiltag, så er det også meget relevant at sørge for at have data på plads, så man løbende kan følge op på hvad der virker og hvad der ikke virker.

   Det vil altid være en balancegang hvor der blandt andet skal indregnes hvor meget man vil “kannibalisere” holdt op imod det mersalg (salg som konkurrenterne ikke får) det skaber.

   mvh
   Mikael

   • skriver

    Helt enig. Og hvis ikke ens produkt eller service skiller sig ret meget ud fra konkurrenternes, så ender de blot med disse salg. Hører meget gerne fra flere webshops der har gjort sig tanker om emnet 🙂

 3. skriver

  En af måderne at undgå kannibalisme på er ved at sørge for de-duplikation i.f.t de andre kanaler der ønskes holdt ude (det er selvfølgelig vigtig med åben information til affiliates om det).

  En anden måde er ved at sætte sin provisionsprocent så man tager hensyn til at der kan være ‘overlap’ mellem kanaler. Dvs at den så vil være lavere – til gengæld annullerer man så ikke.

  Vigtigt er det også at tænke på at det ikke handler om det enkelte salg men om en måde at belønne affiliate partnere på for deres indsats.

 4. skriver

  Fedt indlæg! Sjælendt der bliver skrevet artikler om emnet med udgangspunkt i annoncørene. Det overrasker mig desuden at der bliver lagt så stor vægt på brug af produkt feeds.

  Dog lige et enkelt spørgsmål: Jesper Hvejsel skriver i del 1 at han efter at have prøvet EuroAds aktivt begyndte at lede efter et anden netværk og i den forbindelse fandt PartnerAds. Var det fordi der var problemet med EuroAds eller fordi man ønskede at kører hos flere netværk? Simon Elkjær råder nemlig til i sidste spørgsmål at køre hos flest mulige netværk.

  Fortsat god dag.
  Gustav Svendsen

 5. Jesper Hvejsel skriver

  det handler om at kode det tekniske setup til det. Så kan man sagtens køres flere. Vi har valgt at fokusere på en.

  Med det tekniske setup mener jeg et stykke kode der sørger for at man ikke betaler affilliate provision top flere programmer for samme salg.

   • Mikael skriver

    Hvis nogen spørger, så anbefaler jeg altid, at man starter med ét netværk. Hvis man ikke har 100% styr på affiliate, så mener jeg ikke at det giver mening at sprede sig ud over en masse til at starte med.

    På sigt kan det (nogle gange) give rigtig god mening at benytte flere netværk. De har alle deres fordele og ulemper.

    Mvh
    Mikael

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.