Agents of Value – Outsourcing til Filippinerne

Jeg har tidligere forsøgt mig ud i kunsten at outsource og nu går jeg skridtet videre. Tidligere har jeg gjort brug af en masse forskellige typer “skribenter” (Ghost Writers) som jeg fandt på steder som blandt andet Elance.com og lignende steder.

Igennem de ca. 9 måneder har jeg haft både positive og negative oplevelser. Nogle skribenter var simpelthen af for dårlig kvalitet, nogle var for dyre og nogle var rigtig gode, men valgte så at stoppe. Og så vil jeg slet ikke komme ind på dengang jeg forsøgte at hyre wordpress theme designere fra Indien. 😀

Selvom der bliver brugt nogle penge og resultaterne ikke altid står mål med resultatet, så lærer man noget af det og det mener jeg også at jeg har gjort. I skrivende stund har jeg fundet et rigtig godt sted til at få skrevet mine artikler, men da det er artikler jeg køber fra gang til gang, så kræver det en del tid af mig. Derfor skal jeg nu skridtet videre.

Min første fuldtids skribent

For snart et halvt år siden hørte jeg for første gang om Agents of Value. På det tidspunkt følte jeg ikke at det var tidspunktet at betale de knap $700 det koster om måneden.

Situationen er anderledes nu og jeg har fået brug for en til at skrive en masse artikler for mig. Udover det faktum, at det jo er rørende billigt at have en fuldtids medarbejder (40 timer om ugen) for lidt over 4.000 kr., så vil der også komme til at være en stor besparelse i det i forhold til at købe artiklerne en af gangen.

Besparelsen med en fuldtids skribent

Når man får skrevet en normal artikel så kan prisen godt ligge omkring $10 for en artikel på 600-800 ord. Nogen gange er det meget dyrere og man kan også være heldig at finde noget der er billigere.

For lethedens skyld så kan vi regne med $10 per artikel. Normalt vil det ikke tage en hel time at skrive 600-800 ord (jeg kan selv skrive dem på ca. 30 minutter), men med en fast skribent, så skal jeg også indregne at vedkommende skal uploade artiklerne på de respektive sider, så det tager naturligvis lidt ekstra tid.

Dvs. at min skribent kan skrive 8 artikler om dagen (=8 timer) eller hvad der svarer til 40 om ugen. På en måned bliver der skrevet 160 artikler, eller hvad der ville have kostet mig ca. $1600 hvis jeg havde købt dem en af gangen (og der skulle endda jeg selv bruge tid på upload).

Netto besparelse er altså rundt regnet $900 pr. måned og det er da værd at tage med 🙂

Den forøgede indtægt

Men en ting er hvad man sparer, men at spare penge bliver man jo ikke fed af, så hvordan vil regnestykket se ud når der nu pludselig bliver lagt 40 timers ekstra arbejde i porteføljen af sites hver uge.

(Til info skal jeg sige at jeg nok kun bruger ca. 10 om ugen selv som situationen er nu)

Efter at have regnet lidt på det hele, så vurderer jeg, at en person der bruger 40 timer om ugen vil kunne køre (indhold + linkbuilding via artikler) omkring 16 sites. Det kunne sikkert godt være mere, men jeg vil hellere have at vedkommende bruger energi på at bygge nogle større sites op, end at der bliver spyttet mini sites ud i en lind strøm.

Derfor vil min indtjeningsforventning også være konservativ (nogen vil sige pessimistisk), når jeg siger at jeg regner med at hver enkelt site kan hente gennemsnitligt $3 ind om dagen. Dette ser jeg som et realistisk mål indenfor de første 3 måneders arbejde og derfra bør det i princippet kun gå opad. Men hvis vi nu bare antager at indtægten pr. site aldrig når højere end 3 dollar om dagen.

Så vil det blive til 3×16 = $48 om dagen eller hvad der svarer til $1.440 om måneden. Skribenten koster $700 om måneden og selvom vi trækker lidt hosting og andet fra, så vil der netto blive $700 tilbage i fortjeneste.

Kan forløbet gentages?

Nu har jeg ikke hyret vedkommende endnu og der vil sikkert være ting som er anderledes end jeg forestiller mig, men fordi jeg har forsøgt at være konservativ i mine vurderinger, så tror jeg også på at indtægten bør kunne holdes.

Så når de 3 måneder er gået, så er planen at tage skridtet videre. Da den første skribent bliver betalt af indtægter der allerede kommer ind, så vil alt der bliver genereret i princippet være “ekstra” indtægt som kan bruges eller reinvesteres.

Jeg er af den holdning, at så længe jeg ikke mangler pengene, så skal de reinvesteres og det ville altså betyde at der skulle hyres yderligere 2 skribenter.

Med 3 aktive skribenter ville udgifterne udgøre ca. 2.100 dollars, mens indtægterne bør ligge på ca. 4.320 dollars, eller hvad der svarer til en fortjeneste på 2.220 dollars.

Regnestykkes kan selvfølgelig fortsættes til at hyre 6, 12, 24 og 48 skribenter, men så kommer der nok nogle helt andre ting på banen også. Teoretisk skulle det kunne lade sig gøre at have en månedlig indtægt på 8.800 dollars i løbet af 12 måneder (12 skribenter x 740 dollars).

Kommer det til at gå sådan?

Det er svært at spå om fremtiden, men om ikke andet så bliver den interessant. Jeg glæder mig meget til at få hyret den første person og se hvordan det går. Skulle det gå helt skidt, så kan de opsiges med en måneds varsel, så det kan maks komme til at koste $700. 😉

Kommentarer

 1. Martin Hegelund skriver

  Du burde udgive en e-bog: “How I make 8,800$ a month”. Så får du da også lidt indtægter derfra 😉

  Lad os så håbe, at kvaliteten af skribentens arbejde er i top. Det ville trods alt være ærgerligt at smide 700$ ud ad vinduet efter den første måned.

 2. Mikael skriver

  Hehe… ja det kunne man. Men det må vi se til den tid.

  Omkring kvaliteten så ved man jo aldrig, men heldigvis har man en løbende dialog med dem, så man kan rette til undervejs. Der er flere af “Guru’erne” der bruger denne service så jeg tror ikke at kvaliteten bliver et problem.

 3. skriver

  Som altid glæder jeg mig rigtigt meget til at følge med og høre om dine erfaringer med et nyt oursourcing-eksperiment.
  Hvis du får fat på en stabil og nogenlunde kvalificeret skribent, kan det godt blive rigtigt spændende med sådan en “fastansættelse”.

 4. Max skriver

  Rigtig spændene, Mikael. Det glæder jeg mig også meget til at følge med i. Indtjeningen kræver nok at det er de rigtige emner du får dem til at skrive om, men det ved jeg jo at du har styr på.

 5. Mikael skriver

  Hej Thomas, Ja det har jeg, men de mangler nye writers. Jeg blev tilbudt en men var ikke tilfreds med kvaliteten så nu afventer jeg en ny.

 6. Christian Brix fra Eee PC Blog skriver

  Hej Mikael

  Jeg er meget spændt på at høre, om der skulle være noget nyt og spændende på denne front – kom du nogensinde i gang med dette?

  Christian Brix fra Eee PC Blogs seneste blog indlæg..Asus EEE PC – highly mobile PC

 7. Mikael skriver

  Hej Christian, ja det gjorde jeg eller det vil sige at jeg fik tilbudt en writer som ikke levede op til mine krav. Desværre har de ikke ret mange ledige writers så jeg har ikke kunne få nogen siden.

  Jeg er dog ved af anden vej at finde ud af noget, så jeg skal nok komme med en update når det falder på plads. Det sjove er at det nok bliver væsentligt billigere.

 8. Christian Brix fra Eee PC Blog skriver

  Lyder spændende – glæder mig til at høre mere. 🙂

  Christian Brix fra Eee PC Blogs seneste blog indlæg..Asus EEE PC – highly mobile PC

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.