Anonyme søgninger i Google – Made simple

Hvis du arbejder med søgemaskine optimering eller på anden måde holder øje med hvordan din(e) hjemmeside(r) placerer sig i søgemaskinerne, så ved du sikker også, at Google over de senere år, er begyndt at levere mere ”personlige” resultater.

Lad mig give dig et eksempel:

Jeg vil gerne have at denne blog placerer sig højt på søgeordet ”internet markedsføring”. Foretager jeg selv denne søgning, så ser resultatet sådan ud:

Placering som nummer 4

Som du kan se vil jeg tro, at jeg ligger placeret som nummer 4 og derfor burde jeg kunne forvente at få nogle besøgende via dette søgeord.

Kigger jeg i min Google Analytics, så er det ikke tilfældet og det ville naturligvis kunne undre mig.

Grunden er dog ganske enkelt, at Google ved at det er en side jeg ofte besøger og derfor lader de mig se den på en højere placering end ellers.

Den nemme løsning kommer her

Tidligere har man skulle rode med søge URL’en for at se det resultat som alle andre ser, men den tid er slut nu. SEO’eren Søren Riisager har nu på sin blog gjort det meget lettere for os alle.

Via hans lille tool ”unGoogle”, kan du nu indtaste dine søgeord og se hvordan du reelt ligger placeret på dine forskellige søgeord.

Vælger jeg at taste ”internet markedsføring” ind i Sørens tool, så kan du se, at jeg nu ligger nummer 11 og ikke som først antaget nummer 4. Det vil sige, at der altså er en god forklaring på de manglende besøgende og jeg kan se, at jeg skal lave noget mere linkbuilding hvis jeg vil opnå en bedre placering.

Placering som nummer 11

Så hvis du tror at du ligger godt placeret på nogle søgeord, men synes at trafikken halter, så har du altså her forklaringen.

Skynd dig over og prøv Sørens tool af og husk at give den +1, Like og de andre stemmer der er mulige

ungoogle

I øvrigt kan jeg lige nævne, at Søren i starten af næste uge vil lancere et tilsvarende tool der kan gøre det samme for Google.com. Det nuværende tool er udelukkende til brug på Google.dk.

Hvad synes du? Er det et tool du kan bruge, er der noget der mangler eller kunne gøres bedre? Skriv en kommentar herunder.

/Mikael

Kommentarer

 1. skriver

  Ja absolut et tool jeg kan bruge, så er man fri for, at skal til at logge ud og slå personlig søgning fra og jeg skal komme efter dig. Super tool

 2. Mikael skriver

  @Frank, lige præcis. Det er et tool der er kommet som favorit i min Bookmarks Toolbar. Det er kun ganske få ting der gør det! 😉

 3. Rune mai skriver

  Fedt tool

  Hvis du ikke lige har det i din nærhed så kan du også benytte dig af fx incognito mode i chrome

 4. skriver

  Det er et godt hack til google-søgninger, og hvis lige der kom en dropdown at vælge tld (google.com, google.se, mv) ville det blive helt perfekt, når nu man gerne vil upersonligt på flere områder.

 5. Mikael skriver

  @Rune, ja det er også en fin mulighed.

  @Tim, lyder som en god ide. Håber at Søren tager den til sig.

  @Kristian, det er altså ikke noget man downloader 🙂

  /Mikael

 6. skriver

  Tak for en god beskrivelse Mikael, jeg har linket til denne artikel fra semotoolet

  Jeg har fundet løsningen på at force andre TLDer og håber på at få den online i løbet at mandag eller tirsdag

 7. skriver

  Når de kender til at man ofte besøger et site, er det så baseret på at man har klikket på links fra google, eller generelt?
  Jeg mener, ville man kunne påvirke resultatet ved at få folk til at besøge ens site oftere gennem sine nyhedsbreve, rss feeds og andre ting. Og når de så engang søgte efter noget på google ville ens site også figurere højt, fordi de har været på sitet flere gange tidligere, selvom det ikke var via google søgninger?

 8. skriver

  Genialt tool til at tjekke sin placering uden at skal åbne en anden browser, ændre URL eller de alle andre metoder der nu findes. dette letter bare lige arbejdet 80%

 9. skriver

  Kæææft det er smart! det er træls, især når man arbejder fra forskellige computere og man føler sig aldrig helt sikker på om den alligevel er tilpasset

 10. skriver

  Det lille tool der er da fuldstændig gået forbi mit hoved. Skide smart værktøj!
  Godt du tweetede det igen i dag Mikael, og thumbs up til Riisager 😉

 11. riisager skriver

  Tak 🙂

  Den løsning jeg fandt til at force TLDs (.com) er for “personlig” – prøver at kigge efter en anden løsning

 12. Sander skriver

  Jeg er “desværre” først faldet over dette indlæg nu, da jeg sagtens kunne have brugt sådan et tool for længe siden. Men skønt endelig at have fundet det! Takker mange gange for tippet Mikael, ganske brugbart!

  Bedste hilsner,
  Sander

 13. Mikael skriver

  Hej Kasper,

  Nej det vil det ikke helt. Du kan muligvis få de rigtige resultater hvis du logger ud, fjerne alle cookies, alt historik, Google toolbar og hvad Google nu ellers har gemt på din maskine.

  Men det bliver så besværligt, så det er lettere at bruge Sørens løsning 🙂

 14. Axel skriver

  Findes der ikke også en måde, hvor man kan logge ind på sin Google account og deaktivere personlige søgninger?

 15. Thomas Zacchi skriver

  Rigtig godt værktøj som jeg vil opfordre Riisager til at udvikle (hvis muligt) tll også at give mulighed for upfront at angive placering, så den ikke automatisk bruger ens egen placering, da local search har stor betydning for mange virksomheder. Det er jo ikke de samme resultater som er relevante for en søgning i Aarhus som for en søgning i København.

  Det ville gøre det til et super fedt værktøj hvis man ikke har så mange ord man følger.

 16. Mikael skriver

  Hej Thomas,

  Jeg ved at Riisager allerede har en lille liste med ideer og forbedringsmuligheder, så lur mig om ikke der er noget i støbeskeen 🙂

 17. Jes skriver

  Det er helt sikkert et tool jeg vil bruge, da jeg selv har haft problemer med at se hvad andre kan se. Så super fedt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.