Kan du være succesfuld iværksætter OG minimalist?

Kan du være succesfuld iværksætter OG minimalist?

Hvad er sammenhængen imellem at være en seriøs forretningsdrivende person, men samtidig ikke være drevet af den lukrative økonomiske gevinst?

Jens Jakob Andersen er dagens mand i studiet og han må siges at være en succesfuld iværksætter, som i podcastet giver sit syn på det at leve primitivt og samtidig arbejde med at skabe noget stort. For mange iværksættere er penge den vigtigste årsag, men dette er ikke tilfældet for dagens spændende gæst. For Jens Jakob har ingen smartphone, ejer kun ét par sko og forsøger kun at købe personlige ejendele ud fra need to have og ikke nice to have.

Jens Jakob AndersenJens Jakob er manden bag bl.a. løbesitet Runforest.dk, som han dog nu har solgt efter tre succesfulde år. Sidenhen har han købt sig ind i online skiforhandleren, Blacksnow.dk. Jens Jacob har derudover også en fortid hos det enorme og yderst succesfulde firma, Rocket Internet. Erfaringen fra dette job, såvel som fra hans egne projekter, gør derfor at han har opnået en solid erfaring og ekspertise i forhold til at opnå succes online.

Jens Jakob har i hele sit liv brændt for at skabe noget og det er processen og det at gøre en forskel, som virkelig betyder noget for ham. Han elsker at få succes med sine projekter, ligesom at han også rejser en hel del rundt i verden for at få en masse uforglemmelige oplevelser.

Der er derfor ingen tvivl om, at Jens Jakob er en virkelig spændende person, som lever som minimalist og du kan høre meget mere om ham i dette podcast.

Det vil du høre om i interviewet med Jens Jakob:

Hør i starten af podcastet om Jens Jakobs unge dage, hvor han allerede dengang var begejstret for at skabe noget. Dette kunne være at bygge ramper af sne kl. 4 om natten inden skole eller at sælge æbler til områdets beboere.

Få derudover at vide hvorfor at Jens Jakob gerne vil leve livet som iværksætter, når han i stedet kan vælge at arbejde mindre og tjene mere ved at blive ansat i en virksomhed. For hvad er det som Jens Jakob tænder på ved livet som iværksætter og hvad er hans syn på at tjene mange penge?

Du kan også få et indblik i de typer af produkter eller virksomheder som Jens Jakob ønsker at starte. Der skal nemlig være en mening med det hele og det skal være muligt at gøre en forskel, hvilket vil sige at løse et langsigtet problem. Jens Jakob mener eksempelvis derfor, at det er spild af tid at servere mad til hjemløse og forklaringen på dette kan du få i podcastet.

Ligeledes kan du høre om Jens Jakobs spændende tid hos Rocket Internet. Her arbejdede han nærmest konstant, men dette betød også at han lærte utroligt meget og alt i alt derfor havde en fantastisk oplevelse. Han stoppede dog efter et halvt år på grund af nogle ubehagelige omstændigheder, men han kan alligevel anbefale dig at søge et job i virksomheden.

Det er nemlig det hele værd at arbejde ved Rocket Internet, hvis du ønsker at lære mere om at få succes med forretning i onlineverdenen. Hør derfor om hvorfor Rocket Internet er et specielt attraktivt sted at arbejde, hvorfor han stoppede og hvordan han muligvis kan hjælpe dig til et kommende job.

På trods af Jens Jakobs store passion for at arbejde med at lave forretning online, så ønsker han alligevel ikke at arbejde foran en computer i resten af hans liv. Han synes at computeren kan en helt masse, men den har også sine ulemper og dette kan du høre mere om i podcastet.

Jens Jakob elsker også at rejse og i podcastet kan du få svaret på, hvordan det kan lade sig gøre at rejse en masse og samtidig passe sine forretninger. Få derudover også gode råd til hvordan at du bedst oplever et andet land og kultur – det er nemlig ikke ved at læse i de velkendte rejseguidebøger.

Slutteligt kan du høre om Jens Jakobs bucket list, som bl.a. indeholder drømmen om at komme i fængsel.

Det lyder som et underligt ønske, men hør alligevel om hvorfor at Jens Jakob ønsker at komme i fængsel og slut derudover af med hans tre gode råd til hvordan at du kan få samme succes som Jens Jakob.

Links nævnt i podcastet

Her finder du Jens Jakob på nettet:

Kommentarer

 1. skriver

  Selvom jeg måske ik er enig i alle Jakobs synspunkter, f.eks med frivilligt arbejde, så elsker jeg den anderledes tilgang til livet…

  Og her gik jeg og troede, at jeg var den eneste indenfor online verdenen, som ik havde en smartphone, men vi er åbenbart to!

   • skriver

    Som Jakob siger, så oplever man livet og tingene på en anden måde, når sådan en ik er der… Jeg hader, at være til selskaber eller fester, hvor folk bruger 50% af tiden på at tjekke alt muligt bras på deres smartphone. Jeg er tit blevet upopulær, fordi jeg har påstået, at folk ik var tilstede i nuet, hvorefter jeg gang på gang har gjort dem opmærksom på det i løbet af en dag eller aften… Og jeg har ændret fleres smartphone vaner, ved at minde dem om det 😉

    • Mikael skriver

     Det kan jeg sagtens følge Morten. For mig handler den del ikke om selve smartphonen, men om hvordan man bruger den. Eksempelvis har jeg ca. 5 timer på farten om dagen. Muligheden for at besvare mails, læse faglige artikler og høre podcasts gør., at jeg bliver langt mere effektiv med min tid.

     Så jeg mener det er forkert at give telefonen skylden for dårlige manerer, på samme måde som det også er forkert at give burgerkæderne skylden for folks fedme 🙂

     • skriver

      Jeg kan godt følge dig, men du ville jo også kunne bruge en tablet eller en computer, hvis du har så lang transporttid?
      Men ja, det er folks vaner, som giver problemet, men mange er svage sjæle, og de kan aldrig ændre de vaner, så længe de har en smartphone i lommen.
      Jeg kender mig selv godt nok til at vide, at jeg vil blive ligesom dem, når jeg får en. For det gør jeg snart, i og med produktionen af traditionelle mobiltelefoner er blevet indstillet af de fleste mærker…

     • Mikael skriver

      Det kunne jeg, men så mangler jeg jo stadig noget at ringe fra. Jeg antager at du stadig har en telefon? 🙂

 2. skriver

  Jeg husker at ha’ set adskillige videoer på Jakob’s YouTube-blog, hvor han også fortæller om hans minimalistiske levestil og tilgang til materialisme. Super fed inspiration! – Gid man kunne leve livet som ham. Tror bare ikke jeg kunne leve uden min mobil 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.