Sådan afholder du en affiliatekonkurrence med succes

Affiliatekonkurrence med succes

I denne episode af The Antphilosophy Podcast skal vi tale om noget jeg længe gerne har ville dele med alle der lytter med. Specielt de lyttere der ejer webshops eller som kender nogen der ejer webshops.

Jeg har været heldig og kunne give Jakob Hermansen fra virksomheden DuGlemmerDetAldrig.dk i studiet for at tale om hvordan de fik succes med afholdelse af en konkurrence for deres affiliates.

Formålet med konkurrences var delt over flere forskellige ting.

For det første var målet at få de eksisterende affiliates til at gøre mere for at vinde præmierne i konkurrencen.

For det andet så ønskede DuGlemmerDetAldrig at få tiltrukket en masse nye affiliates. Og selvom konkurrencen havde en præmie til dem der solgte mest, så var der alligevel nogen af de nye affiliates der blandede sig i toppen.

Slutteligt så håbede DGDA på, at de kunne inspirere enkelte affiliates til at finde på en ny og spændende måde at automatisere og benytte data. Hør hvordan det gik…

Det vil du høre om i podcastet med Jakob Hermansen

Jakob deler ud af alle de tanker og ideer der ligger bag konkurrencen. Nogle ting fungerede bedre end forventet, mens andre ikke helt havde den ønskede effekt. Samlet set var resultatet super godt og noget der kan bygges videre på i kommende konkurrencer.

Jeg spørger ind til alle detaljerne, så du vil som annoncør kunne tage dette podcast og bruge til at finde på din egen konkurrence.

Vi kommer blandt andet omkring følgende emner:

 • Hvordan fik DGDA tanken om at lave en konkurrence
 • Hvilke overvejelser gjorde de (for/imod) mht. præmier, varighed, hvad der skulle til for at vinde
 • Hvad blev resultatet af konkurrencen (økonomi og detaljer)
 • Set i bakspejlet, hvad gjorde de godt, hvad gjorde de skidt og hvordan vil de gøre det endnu bedre næste gang
 • 3 gode råd til andre webshops der gerne vil have succes med aff konkurrencer

Links nævnt i podcastet

Kommentarer

 1. skriver

  Fedt podcast, som helt sikkert satte en masse tanker igang!
  Det er lidt svært at huske de mange tal mm, måske et blogindlæg over cases kunne være interessant? Det ville være meget mere overskueligt for en lytter/læser 🙂

  Og Mikael kom endelig med flere podcast! 😀

 2. Marvi møller skriver

  Hej Mikael…
  Jeg har et spørgsmål….
  jeg forstår intet lige nu af hvordan og hvorledes, og dette simple spørgsmål jeg har, vil svaret fra dig være altafgørende om jeg skal prøve at (forske ) i det ?
  Tjek dette link,
  https://youtu.be/PU6_i1TeN4o
  jeg har ca 80 -100 tusinde afspilninger på denne sang HVER MÅNED på youtube, og vil høre om youtube kan bruges til affiliate ?
  Mvh
  Marvi Møller

  • Mikael skriver

   Hej Marvi,

   Det korte svar er, at ja, Youtube kan bruges til affiliate. Hvis man griber det rigtigt an.
   Men om du kan lave en god forretning på børnesange, vil nok kræve lidt dybere analyse.

   Nu ved jeg ikke hvordan det forholder sig med rettighederne, men jeg antager, at det ikke er dig der har lavet sangen oprindeligt? Er det lovligt at bruge sangen som du gør?

   Mvh.
   Mikael

   • Marvi Møller skriver

    Hej igen Mikael,

    Tak for dit svar 🙂

    Ja det er lovligt at indspille cover sange på youtube, og jeg er i forvejen partner med youtube, så der er lidt at hente via CPC, men dog ikke noget jeg kan leve af, medmindre jeg begynder at skabe mig tosset som de store danske youtuber 😉
    Men tænkte mere på efter jeg hørte podcast, at hvis der blev lavet videoer om de oplevelser som firmaet sælger, så vil der jo være en del potentielle kunder i mit regi, da mine 3000 subscribers bliver informeret, og derefter kan jeg jo linke videoerne sammen med min puff sang, så dem der besøger præcis den sang, får informationen med i baghovedet 😀

    Det må jeg rode lidt med det affiliate, hvorfor gøre det mere besværligt end det er ! 😀

    Mvh.
    Marvi

    • Mikael skriver

     På den måde… Umiddelbart tror jeg det bliver svært at konvertere folk der leder efter en børnesang, til at ville købe fx. en brødrister. 🙂

     Skal du have succes, så vil jeg nok hellere foreslå, at du prøver at sælge børnesangbøger eller måske dit eget digitale produkt “Lær at synge de rigtige sange for dit barn og oplev mere harmoni og bedre indlæring”… eller noget i den stil 🙂

    • skriver

     Det er kun tilladt at lave coversage, så længe du ikke har kommercielle interesser. Har du kommercielle interesser, som det lyder til, så er det ikke længere lovligt uden tilladelse!

 3. skriver

  Spændene podcast!

  Det satte lidt tanker i gang, som jeg tænker du nok vil være den rigtige mand til, at gribe og give lidt feedback på.

  Nu har vi haft en “uafhængig” affiliate konkurrence, som ikke var et firma der stod bag. Tror du et projekt ligesom affiliatedm.dk vil have samme succes, hvis man f.eks. gjorde det i marketers regi. Så det blev mere en form for et klubmesterskab?

  • Mikael skriver

   Hej Simon,

   I sidste runde af affiliateDM var det jo næsten Marketers der stod bag. Så nej, jeg tror ikke det ville gøre en forskel. I hvert fald ikke med samme koncept. Hvis man ændrede reglerne, så kunne man nok godt få et andet resultat ud af det.

   Det er dog ikke noget vi har planer om lige nu og her.

   Mvh.
   Mikael

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.