At lave minisites til senere (profitabel) afhændelse

Inspireret at Scotts indlæg omkring minisites og hvor mange domæner der rent faktisk stadig ikke er optaget, så har jeg indledt et par forsøg. Domænerne er kun lige registreret og en simpel template er uploadet, men det ser allerede meget fornuftigt ud.

Ideer går kort og godt ud på at lave et minisite for en brugsgenstand, f.eks. “tumbledryer” og på denne måde tiltrække trafik ved at 1) have et godt domænenavn og 2) placere sig rimeligt højt i søgemaskinerne pga. den lave konkurrence. Personligt har jeg valgt to forskellige domæner og på ganske kort tid er de begyndt at placere sig i Google.

Opgaven går kort og godt ud på at lave et site der består af en enkelt eller ganske få sider (unikt indhold), som er pumpet med adsense og affiliate aftaler, på en pæn måde. Siderne i sig selv forventes ikke at give den store indtægt, men da et domæne kun koster omkring 40 kr. om året, så skal der ikke mange adsense indtægter eller affiliate salg til at det løber rundt.

Langsomt begynder man at bygge lidt links til de enkelte sider og efter et år eller to, så kan det være at man har ramt en niche som vil kunne sælges videre til nogen der vil gøre noget mere ud af siden. Da denne process strækker sig over flere år, så har jeg svært ved på nuværende tidspunkt at komme med andet end gæt.

Udfra diverse Wordtracker søgninger er det dog min forventning af jeg vil kunne nå mellem 30-50 besøgende pr. dag og det bør vel og mærke være meget målrettede besøgende. Hvis siderne bliver sat rigtigt op, så vil jeg forvente en CTR på adsense omkring 10-20%, mens affiliate conversions godt kunne bevæge sig op omkring 0,5-1%.

Hvis det holder stik, så vil det over få måneder have tjent sig hjem og dermed være profitabelt. Et eventuelt senere salg ville dertil sagtens kunne komme op på både 10, 20 og 50.000 kr., hvis domænet er det rette.

Kommentarer

 1. Mikael skriver

  Hej Jan, godt at se dig her. Jeg holder dem lidt for mig selv endnu, men måden jeg har benyttet er simpelthen at tage en lang liste af f.eks. haveredskaber eller køkkenmøbler og har søgt på domænerne.

  F.eks. er et domæne som “MarbleKitchenTable.co.uk” ledigt.

  Når jeg har fundet en god stak domæner, så undersøger jeg hvor meget der bliver søgt efter de forskellige ting (her bruger jeg ofte Wordtracker) og slutteligt, så kigger jeg på konkurrencen på top 1-3 i Google.co.uk.

  Hvis det ser fornuftigt ud så køber jeg domænet.

 2. skriver

  Når du skriver: “affiliate conversions godt kunne bevæge sig op omkring 0,5-1%” så kan det også gå væsentligt bedre…

  En mulighed er især kombinationen med kun at vælge GODE produkter [gerne KUN de bedste, så du undgår refusioner] kombineret med en neutral anmeldelse af produktet.

  HVIS der i forvejen er et bedre [men evt. dyrere] produkt som allerede er kendt, kan en stor prisforskel også være interessant.

  Praktisk eksempel: alle véd at The Gimp kan mindre end en komplet Photoshop men de færreste brugere har brug for Photoshopens fordele, og derfor kan mange “nøjes” med et gratis produkt. Der er jo affiliate marketing udover det som Google “præsterer” med sine Henvisninger som de vist kalder det…. 😉

 3. Mikael skriver

  Ingen tvivl om at conversion kan være meget højere, men jeg kan godt lide at være meget konservativ i mine vurderinger når jeg kaster mig over et projekt. For hvis en konservativ vurdering stadig ser ud til at være en god forretning, så bør det ikke kunne gå helt galt.

 4. Mikael skriver

  Jeg kan ikke lade være med at blive inspireret af at læse blogs hvor folk har fundet sig nogle gode domænenavne som de køber af enten tidligere ejere eller fra helt nye.

  Derfor kommer jeg fra tid til anden til at købe nye domæner, men som tiden er gået er jeg også blevet mere kritisk med dem jeg køber.

  For det første er det vigtigt for mig at der er en del søgninger på det specifikke keyword, men samtidig også at der er mulighed for at hente longtail traffik ved en masse andre sub-keywords.

  Hele ideen med disse små sites er, at de hver henter som mængder traffik ind, hvilket betaler deres egne hosting omkostninger + gerne noget mere.

  På et tidspunkt sidder jeg sikkert med +500 domæner, og kunne hvert af disse domæner hente $100 ind til mig om året, så er det jo ikke helt skidt.

  De to domæner jeg omtaler i ovenstående post har indtil nu hentet (siden ultimo november 2007) hentet ca. $155 ind, så når der er gået et år, skal de nok runde de $100 hver). Og det er vigtigt at huske på at de er HELT nye.

 5. Mikael skriver

  Hej Brian, jeg det vil jeg da gerne.

  Det første af dem hedder http://www.garageplan.co.uk og er en side der omhandler.. ja, planer om hvordan man bygger sin egen garage.

  Den næste hedder http://www.basementbathroom.co.uk og handler om hvordan man bygger et badeværelse nummer to i kælderen. Det er primært for folk der ikke har så meget plads og derfor gerne vil udnytte den optimalt.

  Det der er det interessante ved begge sites er, at jeg kun har skrevet forsiderne selv. Resten af artiklerne er fra ezinearticles og kan ikke engang siges, at være direkte relevant til de enkelte undersider.

  Det er derfor et tydeligt bevist på, at selv med en begrænset mængde on-site SEO kan man nå et godt stykke.

 6. skriver

  cool. jeg synes de er simple og enkle, og det lyder jo til at det virker…
  Tænk at have 100 af den slags sites, så skal det jo nok give en fin månedsindkomst.

  Jeg har lavet nogenlunde samme tricks, baseret på en af de skabeloner du faktisk har lavet 😉
  http://www.agelworld.dk – og den har indbragt ca. 56 dollars fra adsense og ca. 100 kroner på et dandomain tradedoubler klik.
  Jeg har så selv skrevet al teksten, og den er på dansk.
  Og jeg laver intet på den længere… (første registrerede click fra adsense er 21. sep 07.. )

 7. Mikael skriver

  Godt at høre, at du har fået noget ud af at bruge skabelonen. Det er meget sjovt at du siger det med at have 100 sites af den slags. Jeg har selv tænkt tanken og er faktisk så småt begyndt at bygge dem op stille og roligt. Det tager lidt tid, men det kan passes ind når man lige har 5-10 minutter hvor man ikke laver andet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.