Bevis – Kommentarer på blogs virker

Det var egentlig lidt en tilfældighed at jeg opdagede det. Jeg sad og “Googlede mig selv” (se videoen) og ser pludselig at mit sitemap på mit Pet Health Insurance website ligger som nummer 3 for mit navn.

Do Follow Blog Kommentares Effekt

Link building med blog kommentarer

Nu tænker du måske “hvorfor er det interessant” og det er det som sådan heller ikke. Det interessant er som sådan ikke det pågældende sitemap, men det faktum at der ikke et eneste sted på den side står mit navn et eneste sted.

Hvad beviser det? Ja først og fremmest viser det, hvad mange måske allerede ved i forvejen: At de links der peger på en side er meget væsentlige, da den tekst de linker med har betydning for din placering i søgemaskinerne.

Så når vi nu har det på det rene, hvad så?

Som du måske har gættet har jeg ikke nogen interesse i at mit sitemap skal placere sig højt i søgemaskinerne for mit navn. Hvor i alverden skulle jeg ville have det :)

Det vil altså også sige, at jeg ikke aktivt har forsøgt at ranke den pågældende side ved at benytte de mange kendte metoder så som article marketing, blog netværk eller andre former for normal linkbuilding.

Kun Do-Follow Blogs

Det eneste jeg har brugt er at kommentere på do-follow blogs og hvis jeg skal være helt ærlig, så er det ikke fordi jeg har brugt ret lang tid på det. Oftest har jeg blot skrevet kommentarer til noget jeg alligevel syntes var interessant at læse (med enkelte undtagelser).

Mit oprindelige formål var at få noget link styrke til mit site og da jeg ikke ville have min forside til at placere sig højt i søgemaskinerne for mit navn, så valgte jeg at linke til mit sitemap (som så nu er placeret fint i søgemaskinerne for mit navn).

En del af de blogs jeg har skrevet på gør også brug af plugins (som jeg også gør her på AntPhilosophy) der viser top10 personer der har skrevet kommentarer. Disse lister er ofte kendetegnet ved at være sitewide og resulterer derfor i en ordentlig bunke links.

Derfor kan du også se på billedet herunder, at størstedelen af de links jeg har fået til siden er rettet mod mit sitemap.

Fleste links til sitemap

Nu er mit navn ikke specielt svært at placere sig højt i søgemaskinerne for, men da jeg kun har brugt begrænset tid på at kommentere på blogs, så er min pointe blot, at det er noget du bør have med i din linkbuilding strategi.

Dermed ikke sagt, at den skal erstatte andre former for linkbuilding du laver, men jeg mener at ovenstående eksempel tydeligt viser, at links fra kommentarer på do-follow blogs rent faktisk VIRKER.

Et godt sted at starte

Der findes en masse lister over diverse do-follow blogs og nogle er mere opdaterede end andre. Jeg har dog primært gjort brug af 3 lister. De er som følger:

Kommentarer

 1. skriver

  Ja, det må man sige – det er et ret godt bevis!
  (På min iGoogle DK søgning, kan jeg dog ikke finde resultatet mellem de første 100..)

  Og det beviser samtidig, at Google Bombs stadig er mulige – det synes jeg ellers man har hørt ryster om skulle være filtreret væk fra Google (typisk påstand uden at kunne huske hvor jeg har læst det.. :-) )

 2. Mikael skriver

  Tak for linket til det plugin. Det er nu installeret.

  Jeg kan se at mit resultat ikke længere er som vist på billedet og jeg tror forklaringen er at jeg er forsvundet fra nogle af top kommentator listerne da billedet er fra februar.

 3. skriver

  Temmelig spændende faktisk. Og tak for linkene til de tre lister. Dem tror jeg lige jeg må få tjekket ud til mit conduit projekt.

  God weekend når i kommer så langt :)

 4. Mikael skriver

  Hej Thomas, ja lige præcis. Det var egentlig også grunden til at jeg skrev indlægget da jeg selv tit har været i tvivl om hvorvidt det egentlig have en effekt.

 5. skriver

  Hvis man vil bruge do-follow kommentarer til en decideret SEO-indsats (modsat her, hvor du primært har kommenteret, hvor du kom frem) er det interessante vel, hvor effektivt kommentering er i forhold til andre metoder til at skaffe links?

  Jeg har en lille test på bedding på dette område, men mangler stadig lidt forberedelse, før den kan løbe af stablen. Skal nok delagtigtgøre dig og resten af omverdenen i den, når den er kørt færdig.

 6. Mikael skriver

  @Frank, som jeg ser det er “et link” et link og så længe det er do-follow så flyder der noget juice og derfor vil det gavne i et eller andet omfang i forhold til SEO. At det så vil gøre mere gavn at benytte de rigtige anchor texts og fra tema relevante blogs er noget andet.

  Som jeg også skriver skal det naturligvis holdes op imod hvilke links man ellers kan få og hvad det kræver i tid/penge at få de andre links. Der er ingen tvivl om at links fra kommentarer i blogs ikke er “top links”. Min pointe var også blot at man ikke bør afskrive dem som ineffektive for det er de ikke.

  For mange nybegyndere vil det være en let og tilgængelig måde at skaffe sig links på.

 7. skriver

  Nu hvor jeg havde læst det du skrev ville jeg teste det og lagde et dybt link i boksen “Blog/Hjemmeside”.

  Jeg testede godt nok ikke lige inden, men før har vi med det enkelte produkt ligget på 4. og 5. pladsen for et bestemt søgeord på google, men et par dage efter jeg lagde det her ind på min kommentar her på indlægget lå vi på 3. pladsen.

  Jeg har ikke gjort andet i forhold til den enkelte side, men har dog tilføjet flere andre produkter i shoppen selvom de intet har med det enkelte produkt at gøre.

  Tror i at den ene kommentar her på bloggen med et dybt link kunne gøre den forskel eller har det været tilfældig?

 8. Mikael skriver

  Det kan jo kun blive et gæt Thomas, men et ekstra PR3 link er jo ikke at kimse af, så naturligvis kan det have en effekt. Men jeg kan ikke give dig et “korrekt” svar.

 9. skriver

  Hej Mikael
  Du ved godt, at du får stærkt personaliserede resultater, når du googler i “logged in mode”, ikke? Altså: Er du logget ind i Google, ser du ikke, hvad resten af verden ser.

  At kommentarer på do-follow blogs virker er der absolut ingen diskussion om – det er jeg helt enig i.

 10. Mikael skriver

  Hej Thomas,

  Jo det ved jeg godt og det kan muligvis have været noget af forklaringen. Dog skyldes det at resultatet ikke kan “genskabes” nok primært at jeg ikke længere er på de pågældende “top kommentator lister” længere.

 11. skriver

  Jeg har godt nok lagt mærke til det med at man får lokale resultater. Eller jeg troede at det var lokale resultater som kom udfra at google registrerede hvilket land man søgte fra, da jeg altid kom over på google.dk selvom jeg søger på google.com, men jeg kan da godt se at jeg forbliver på google.com hvis jeg ikke er logget ind.

  Nu ligger vi faktisk på førstepladsen på google.dk, det her.

 12. skriver

  Er der nogen der har en ide om hvordan kvaliteten af et link er fra en blog i forhold til et link-katalog? Saadan ud fra en alt andet lige betragtning?

 13. skriver

  Hvis begge har lige pagerank og det samme antal externe links ville jeg sige at det er det samme.

  Dvs. havde du et link fra en side i et linkkatalog som havde 5 andre externe links, og den enkelte side havde pagerank 3.

  Og du fra en blog havde et link fra en side som også havde pagerank 3 og 5 andre eksterne links.

  Skulle du få den samme pagerank overført til din side der linkes til.

  Er der andre former for kvalitet ville jeg sige at hvis bloggens indhold var indenfor samme område som den side de linkede til hos dig ville det nok være bedre.

  Bare et gæt fra en anden novice.

 14. skriver

  Hej Mikael
  Faldt lige over dette gamle indlæg i en Google søgning. Ret sjovt at du på den måde nemt kan komme så højt op (personaliseret søgning eller ej).

  Noget andet som dog er offtopic:
  Savner en dato på dine indlæg, så man kan se hvornår de er skrevet i toppen. Den eneste måde at regne ud på hvornår dit indlæg er fra, er såvidt jeg kan se, at se på hvornår kommentarerne stammer fra. Har tænkt på det ved flere af dine lidt ældre indlæg, som jo dog stadig er guld værd i mange sammenhænge jo :)

 15. Mikael skriver

  Hej Steffen – Ja det var en interessant observation og jeg er ikke sikker på, at det virker helt så godt i dag da Google har ændret deres algoritmer mange gange siden. Mht. datoer så er det lidt for og imod. Som fast læser kan jeg godt se, at man kan savne en dato, men for nye læsere vil det nok nærmere virke afskrækkende at noget er fra 2009 eller 2010. Det er af denne grund at jeg har valgt ikke at vise datoerne.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.