Case 2008 afslutter året i fin stil

Tiden er kommet hvor det projekt jeg lancerede tilbage i december 2007 er nået sin ende, eller i hvert fald har nået den tidsmæssige deadline jeg satte op på det tidspunkt. Målet var at nå op på 1.000 daglige besøgende og selvom de månedlige vækstrater har været flotte, så er det ikke gået som jeg havde håbet. Men der er heldigvis en forklaring på hvorfor målet ikke blev nået.

Den korte forklaring er, at jeg ikke har holdt det fokus på opgaven som jeg havde i sinde at gøre. Der har været en masse ting som har været spændende undervejs og som har taget en masse af den tid som jeg ellers skulle have brugt på min case 2008. Desværre er det ikke noget jeg har været alene om, da det umiddelbart lyder til at alle de andre deltagere fra case 2008 også har haft få eller mange afstikkere undervejs i deres projekt.

En ting jeg dog har lært af hele denne opgave er, at de perioder hvor jeg er koncentreret og fokuseret, der kommer resultaterne også prompte og de perioder hvor jeg kun har lavet lidt (eller slet ingenting) der er de udeblevet.

På det sidste har jeg haft større fokus på siden og det kan også ses af de resultater du kan læse herunder.

Udviklingen i trafikken

Som du kan se på grafen herunder har trafikken taget et fornuftigt hop i den sidste uge i december. Dette skyldes blandt andet, at jeg valgte et nyt layout som var bedre optimeret, samt at jeg begyndte at skrive artikler og linkbuilde igen. Jeg har en forventning om at dette kommer til at fortsætte igennem januar også.

Stigningen i trafikken fra november er på pæne 28,2% eller et gennemsnit på 145 besøgende om dagen. Som du kan se på kurven så var der et voldsomt dyk i trafikken, men det er alene et udtryk for, at jeg glemte at smide Analytics på det nye design. Tallene er derfor reelt endnu højere og jeg er derfor ganske godt tilfreds med udviklingen.

Hvis jeg kan holde en stigning på 20% om måneden, så vil jeg nå de 1.000 daglige besøgende i november måned og det vil derfor have taget mig næsten to år i stedet for det ene år jeg havde forventet. Hvis det lykkes vil jeg stadig være ganske godt tilfreds.

trafik december

Inden vi kommer til pengene, så vil jeg også benytte lejligheden til at vise hvordan trafikken har udviklet sig gennem hele året.

trafik aaret 2008

Der har været en jævn stigende tendens gennem hele året og på trods af at målet ikke er nået, så er det gået i den rigtige retning hele vejen og det har kun været tiden jeg har regnet forkert på 🙂

Placeringen på søgeord

I løbet af december har jeg været heldig at have en dobbelt listning på et af mine søgeord og det at have både 1. og 2. pladsen er naturligvis noget der har kunne ses på trafikken også. Listningen er dog ikke permanent og nogle dage har den været der og andre dage har den ikke. Så jeg arbejder videre på den og ser om ikke det er muligt at kunne få den til at blive der lidt mere fast.

Jeg har hele vejen igennem harf 6 søgeord som har været mit primære fokus. Jeg har ikke været lige aktiv med at få links til hver af de pågældende sider og resultaterne har derfor heller ikke været helt på højde med hvad jeg kunne have håbet på. Derfor vil det også været noget af det jeg kommer til at arbejde mere målrettet med i den kommende tid.

Indtægten med Adsense

Gennem de sidste par måneder er indtægten via Adsense faldet og det har frustreret mig meget, at jeg ikke kunne finde ud af hvad der er sket. Der er stadig ikke dukket nogen løsning op, men nu har jeg entreret med en dygtig Adsense ekspert som forhåbentligt kan hjælpe mig på vej. Jeg forventer ikke mirakler fra den ene dag til den anden, men hvis jeg kan forbedre min CTR og min CPM, så vil der være meget at hente.

Som du måske allerede har opdaget har Google nu gjort det meget nemt at sammenholde dine Adsense indtægter med din Google Analytics konto og i midten af december fik jeg det sat op. Ikke nok med at det fortæller alverden om hvad der sker, så giver det også en unik chance for at kunne optimere sine sider så der kommer flere penge i kassen. Derfor er jeg også meget optimistisk om at min Adsense indtægt kan forøges betydelig efter at den nu har set lidt sørgelige måneder.

adsense december

Som du kan se på billedet er indtægten efter at jeg fik rettet tingene til begyndt at snige sig op omkring $10 om dagen. Det er stadig ikke en formue, men der er også rigeligt rum for forbedringer i både CTR og CPM. Det var blandt andet også derfor at jeg for nogle dage siden begyndte at tale om konceptet smart pricing som kan skade Adsense indtægten betydeligt hvis man bliver ramt af det.

Jeg tror ikke at det er det jeg er blevet udsat for, men jeg har lært meget om hvor vigtigt det er at optimere sine sider mod specifikke søgeord så man får vist nogle af de helt rigtige (og bedst betalende) reklamer.

Alt i alt nåede december op på $139 så det har ikke været min bedste måned, men det var en fremgang i forhold til november. Fortsætter stimen med ca. $10 om dagen, så kunne januar godt komme til at blive den bedste måned indtil nu.

Hvad skal der ske i 2009

Som du måske har gættet så fortsætter jeg med at arbejde videre på min side og ser om jeg kan nå målet på de 1.000 daglige besøgende og forhåbentligt en væsentligt forbedre indtægt også.

Jeg forventer ikke at komme til at rapportere omkring sitet hver måned, men hvis jeg finder på interessante tiltag som f.eks. flere ghost writers, automatiserede løsninger eller andre ting som jeg mener ville være værd for dig at læse, så kommer det selvfølgelig på bloggen.

Ellers vil jeg blot sige tak til dig for at have fulgt med i case 2008 og jeg håber at du har lært noget undervejs og at du har lyst til at følge med hvis jeg finder på noget lignende i fremtiden.

Mikael

Kommentarer

 1. Martin Hegelund skriver

  Hej Mikael.

  Selvom målet ikke er som forventet, synes jeg stadig, at det er ganske pæne resulater. 10$ om dagen for en blog kan man sgu ikke beklage.

  Kommer der forresten en case 2009?

  Godt nytår! 🙂

 2. skriver

  Tillykke med den afslutning Mikael, selvom du ikke opnåede dine satte mål fra start.
  Det har været utrolig spændende at følge med igennem projektet, og fedt at du har gidet at dele dine tal med os andre.
  Hvis du kan holde AdSense på $10 om dagen tyder fremtiden jo lys 😀

  Håber du en gang imellem vil holde os læsere opdateret på situationen i 2009 også.

  Lige et spørgsmål – Hvordan kobler man AdSense sammen med Analytics?

  /Kim

 3. Mikael skriver

  $10 om dagen er da en fin start men jo ikke helt nok hvis man skal have det hele til at løbe rundt 🙂

  Som det ser ud lige nu kommer der ikke en case 2009 da jeg vil arbejde videre på dette site, men uden at gøre det til en ny case. Jeg vil dog stadig komme med nogle opdateringer hist og her omkring hvad der sker.

  @Morten, jeg må blankt erkende at jeg ikke kan huske om jeg ansøgte om det i sin tid, men pludselig en dag så var den der. Beklager at jeg ikke kan hjælpe yderligere.

 4. skriver

  Tak Mikael. Det har været spændende og lærerigt at følge din case gennem året! Glæder mig til at se hvordan det hele ser ud om et år fra nu. `Tror at du kan nå dit mål relativt let, da tiden også arbejder for dit projekt.

 5. skriver

  Spændende læsning, Mikael. Det har været sjovt at følge med og jeg kan genkende stort set alt, hvad du beskriver. Vender man ryggen til bare en måned, så stagnerer besøgstallet. To måneder mere og det daler.

  Vi glæder os til at følge med. Jeg stemmer for, at du giver lyd om case 2008, når du opdager noget nyt, der enten virker eller slet ikke virker.

  Har du ikke andre tiltag end petinsurance på programmet i 2009?

 6. Mikael skriver

  @Anders, det tror jeg du har ret i. Som de links jeg har bygget for mere tid bag sig, så kan de også sagtens forventes at blive bedre, så jeg tror du har helt ret. Derfor er jeg også rimelig fortrøstningsfuld. Specielt fordi jeg nu er lidt mere målrettet end jeg tidligere har været.

  @Vadskær, både ja og nej. Der var mange ting på programmet, men jeg har lagt det meste til side. Jeg har faktisk tænkt mig at skrive et indlæg om det senere i dag for jeg har for nyligt fået et godt råd som jeg synes er værd at dele med jer. Så hold udkig 😉

 7. skriver

  Jeg fandt dette link, der beskriver hvordan man linker Adsense med Google Analytics:

  https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=92625#a5

  Der står bl.a.:
  “This link appears on both the Overview and Advanced Reports pages. (If you don’t see the link, please keep in mind that we’re rolling out this feature gradually, and that you’ll see the link only when we’ve activated it in your account.)”.

  Og da jeg ikke kan se linket (med mindre det gemmer sig godt), må jeg desværre konkludere, at jeg endnu ikke er en af de heldige…

 8. Brian Bentzen skriver

  Imponerende stigning i relative tal.

  Og med den stigning i AdSense indtægter, bliver det efterhånden en ganske hyggelig nebengeschæft.

  Glæder mig til at følge din åbenhjertige blog:-)

 9. skriver

  Herfra skal bare lyde et lille tak for beretningen fra Case 2008.

  Ærgerligt, at der ikke bliver en decideret case 2009, men vi kan vel nøjes med nogle knap så strukturerede opdateringer fra kæledyrsfronten.

 10. skriver

  Dejligt at komme hjem fra ferie til en masse spændende læsning her på den myreflittige blog. 🙂
  Glæder mig til at høre hvordan det hele udvikler sig – og hvad du ellers kommer til at iværksætte hen ad vejen.
  Glædelig 2009! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.