Case 2008 afslutter november

Så er der gået endnu en måned og jeg synes at tiden flyver afsted. Men I skal naturligvis ikke snydes for den næstsidste update på case 2008 og mit lille kæledyrs-forsikrings-site.

November har stået i alt andet end dette sites navn, så det er ikke den voldsomme udvikling der er sket. Men til trods for den manglende arbejdsindsats, så er trafikken alligevel steget med næsten 50% (foruden den trafik jeg ikke kan se i Analytics pga. de oversatte sider) og antallet af sidevisninger er steget med næsten 40%.

Lad os starte med trafik tallene

Som sagt er trafikken steget voldsomt og selvom jeg meget gerne ville give jer en forklaring på dette, så må jeg indrømme, at jeg ikke umiddelbart kan gennemskue hvor den kommer fra. Der er ikke nogle af sidens hoved keywords der er begyndt at performe bedre (de fleste er faktisk i nedgang), så mit gæt er at det må være mængden af long tail keywords der begynder at slå igennem. Dette baserer jeg udelukkende på udelukkelsesmetoden 🙂

Tallene for november så ud som følger:

Jeg har opgivet at finde ud af hvordan søgemaskinerne vælger at indexerer siderne, så kan kun konstatere, at der er fremgang over det meste af feltet, men at Google er faldet lidt tilbage.

En ting jeg ikke plejer at vise i denne opgørelse er hvor trafikken kommer fra. Ikke at det er specielt overraskende at det meste kommer fra søgemaskinerne (primært Google), men at det næststørste del kommer fra direkte trafik er mig en gåde. Via feedburner kan jeg se at der stort set ikke er nogle RSS subscribers og antallet af tilmeldte til nyhedsbrevet er også meget begrænset. Men ikke desto mindre er det jo rart med lidt direkte trafik.

Trafikken fra “referring sites” er primært fra Ezinearticles og diverse forum signaturer jeg har lagt rundt omkring, men som du kan se udgør det kun 4.66% af den samlede trafik.

Adsense svinger som vinden blæser

Det lader til at jeg bare ikke er særlig klog, for ikke nok med at jeg ikke forstår trafikken, så er Adsense også en kontinuerlig gåde for mig. Den øgede trafik skulle man tro ville give en stigning i indkomsten, men det modsatte har vist sig tilfældet. Jeg må jo desværre ikke vise dig de konkrete tal, men jeg kan vise dig de procentvise ændringer i forhold til sidste måned.

Page Imp: +21%

Clicks: -13%

CTR: -28%

eCPM: -47%

Earnings: -36%

Så alt i alt blev det til sølle $117, hvilket er det laveste siden juli måned. Det er selvfølgelig svært at hamle op med at eCPM falder til næsten det halve og om det er finanskrisen eller noget andet der spiller ind skal jeg ikke kunne sige. Så jeg vil blot glæde mig over at trafikken er stigende.

Hvad skal der så ske i december

Casen er nu gået ind i den sidste måned af forløbet og selvom det længe har været klart at jeg ikke kunne nå mit mål med 1.000 daglige besøgende, så er jeg alligevel godt tilfreds med vækstraterne i trafikken så sent i forløbet. At siden kan opleve stigninger på næsten 50% synes jeg viser, at det ikke er urealistisk at få besøgstallet væsentligt højere op.

En af opgaverne for december bliver at indgå nogle samarbejdsaftaler med andre sider i samme branche. Jeg kan ikke komme nærmere ind på hvad det handler om lige nu, men på sigt skulle det gerne give siden et endnu mere solidt fundament og eventuelt også nogle udvidelsesmuligheder.

Yderligere så vil jeg se om jeg ikke kan få nogle flere af de besøgende til at tilmelde sig nyhedsbrevet. Som det er lige nu er succesraten langt under 1% og det er naturligvis ikke godt nok. Jeg leder dog stadig efter et site i samme branche som har noget der er værd at kopiere. Hvis nogen af jer falder over noget der ser ud til at virke så giv mig lige et praj.

Det var vist det for denne gang og som altid er spørgsmål og kommentarer meget velkomne.

Kommentarer

 1. skriver

  Altid super spændende at følge med, omend det begynder at virke meget mystisk og svært at udlede ret meget af. 🙂

  Glæder mig også meget til de kommende artikller om passiv indkomst, du vist tidligere skrev du ville vende tilbage till 😉

 2. Mikael skriver

  De er ikke glemt, men jeg har bare ikke haft tid til at få dem skrevet. Men de skal nok komme på et tidspunkt. Det lover jeg 🙂

 3. skriver

  Hej Mikael,
  Tak for endnu en update.

  Har du ikke gravet nærmere ned i keywordsstatistikken for siden?
  Jeg ville være for nysgerrig efter, hvilken type long-tails, der i så fald havde genereret sådan en trafikstigning, hvis det havde været min side. (Det er klart, at kommer stigningen fra en lang række søgninger med et hit på hver, er det svært at konkludere noget, men mon ikke der kan findes nogle mønstre i søgningerne).

 4. Mikael skriver

  Hej Frank. Du har muligvis ret, men desværre viser det sig at der er søgt på 935 flere keywords end i oktober, så det er ikke bare lige. En ting jeg dog kan se er, at nogle af de oversatte udenlandske keywords er begyndt at blande sige (hvilket jeg ikke forstår da siderne ikke er indexeret).

  En mulighed kan dog være pga. af interne backlinks med netop disse keywords. Hvis det er tilfældet, så er det jo i sig selv en interessant observation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.