Case 2010 Er Startet

Ja nu syntes jeg, at det var tid til en case igen. Sidste år sprang jeg over, men hvis du har fuldt med på bloggen i noget tid, så har du måske læst nogle af mine indlæg fra “case 2008”. Den tidligere case handlede om at holde fokus på et enkelt website og man kan i bund og grund godt sige, at fokus stadig er temaet for dette års case.

Dog er der kommet en lille twist, da jeg ikke længere nødvendigvis vil holde fokus på et enkelt site, men derimod arbejde på 3-5 sites af gangen. Der hvor fokus kommer ind i billedet er, at casen kort sagt gå ud på, at få publiceret lidt over 1 million ord i løbet af 2010.

Som du kan se på forsiden af bloggen, så drejer det sig helt konkret om 1.095.000 ord, hvilket omregnet er 3.000 ord om dagen i alle årets 365 dage. Skal vi regne det om til “artikler”, så skal jeg have 6 artikler på hver 500 ord lagt ud på nettet hver eneste dag i året.

To forskellige typer artikler

I regnestykket kommer der til at indgå to forskellige typer artikler. Den ene type er den som jeg publicerer på mine egne websites (danske og engelske), mens den anden type er de artikler jeg publicerer på andres websites, indeholdende et link tilbage til mine websites.

Det kan være som gæsteartikler på andre folks sider, artikler der bliver lagt på artikel databaser eller steder som Hubpages, Squidoo mv.

Fokus på produktivitet

I mit seneste indlæg omkring produktivitet kom jeg ind på, at jeg i min forretningsmodel nok ikke har været god nok til at fokusere på det væsentlige”¦ nemlig “indhold”. Under tesen om, at desto mere gennemarbejdet og målrettet indhold jeg får placeret på Internettet, desto større en del af trafikken kommer jeg også til at skrabe til mig. Og med Adsense og affiliate indkomst er ekstra trafik fra søgemaskinerne en af de parametre der øger indkomsten.

Men uden at reklamere for sine sider (skaffe sig links), så hjælper ekstra indhold ikke meget, og derfor kommer jeg til at prioritere mine 1 million ord med omkring 30-50% til mine egne sider og resten til at placere andre steder på nettet.

Kan det lade sig gøre?

Umiddelbart synes jeg ikke at 3.000 ord om dagen lyder af ret meget, men jeg ved jo alligevel godt, at det tager sin tid at skulle skrive hele 6 artikler på hver 500 ord og det bliver ikke bedre af, at det skal gøres hver eneste dag på året. Ved sygdom, ferier og dovenskab så kommer man hurtigt bagud og det er derfor også min målsætning, hele tiden at være på forkant så vidt det er muligt.

Det skal dog siges, at jeg ikke har tænkt mig at gøre det helt alene. Jeg har diverse filippinske skribenter til at hjælpe mig med en stor del af det, så det vil kun være de danske tekster jeg selv bliver nødt til at tage mig af.

At købe sig til artiklerne vil naturligvis komme til at koste en del penge, men jeg har en meget stærk forventning om, at det kommer til at betale sig hjem med gode renter.

Opdagede at jeg tidligere var doven

Som afslutning vil jeg da gerne lige nævne, at jeg efter de nye daglige registreringer har opdaget, at jeg tidligere ikke har nået ret meget i forhold til hvad jeg gik og bildte mig ind. Jeg syntes at jeg arbejdede flittigt, men når jeg gjorde op hvor meget indhold jeg egentlig fik produceret (som skabte værdi for forretningen), så var det utroligt lidt. Der har været uger hvor jeg intet indkomst skabende har publiceret og det er jo lidt skræmmende.

Den fejl er forhåbentligt slut nu med case 2010. Ønsk mig held og lykke og skulle du have lyst til at følge med på et lignende eksperiment, så hører jeg gerne om det. Du kan endda få lov til at skrive indlæg her på bloggen om hvordan din egen plan skrider frem.

/Mikael

Kommentarer

 1. skriver

  SUPER – jeg glæder mig rigtig meget til at følge med i casen! Det var i øvrigt de her cases, der fik mig til at følge med på din blog til at starte med.
  – Jeg kan sagtens følge din nye måde at opgøre produktivitet, men det der virkeligt fængede mig på din blog i sin tid, var din store ærlighed omkring hvordan tingene gik – som en af de få, var du ikke bleg for at offentligøe mere eller mindre ALT – herunder specifikke ta for, hvad der virker og ikke virker og hvor godt..
  Så med andre ord håber jeg også at du denne gang afslører “alt” – herunder indtjening, nye teknikker m.v… På forhånd tak for spændende læsning i 2010! 🙂
  .-= Christian Brix fra Eee Pc Bloggen´s last blog ..Bruger-anmeldelse af Asus Eee PC 1008HA =-.

 2. Mikael skriver

  Hej Christian, jamen jeg skal da se hvad jeg kan diske op med. Indtjeningen bliver dog nok ikke en del af det, da jeg denne gang ikke arbejder på et specifik site på samme måde som sidst. Men jeg håber da alligevel at der bliver noget du kan bruge 🙂

 3. Mikael skriver

  Det var jo lige det du IKKE skulle spørge om Brian 🙂

  Selvom jeg skrev noget andet her, så har jeg ikke arbejdet ret meget på sitet i hele 2009. Det er blevet til lidt, men intet fokuseret.

  I indlægget fra januar 2009 nævner jeg, at antallet af daglige besøgende ligger på 145 og jeg har lige kigget og set at antallet for de seneste 31 dage i snit ligger på 234, så lidt er der da sket.

  Jeg skal ikke prøve at bortforklare den manglende indsats, for det bunder alene i at jeg har et site der performer langt bedre og det er derfor der jeg bruger min tid.

  December 2008 landede på $139 og jeg kan da godt fortælle at jeg i snit over de sidste 5 måneder er pænt over $600 om måneden.

 4. skriver

  Jeg kunne faktisk godt tænke mig at vide, hvordan det egentlig går med din case 2008? Selvom der er gået et år ekstra, er du så kommet op på de 1000 besøgende om dagen?

  Jeg kan da kort fortælle, at jeg har solgt over dobbelt så mange som mit case 2008 mål med 200 solgte Webshop Hvordan bøger – en del mere end dobbelt så mange 🙂

 5. skriver

  Tjah.. Med alle de filipinske familier du snart brødføder, så burde 6 artikler være et realistisk mål for 2010..

  Men mangler du ikke nogle delmål, eller kommer de efterfølgende?..

 6. skriver

  Jeg er da ked af at høre, at du ikke afslører indtjeningen i denne case. Det var meget spændende læsning og med til at gøre det helt unikt, fodi alle andre enten ikke vil ud med den information eller er amerikaner-smarte med tydelige løgnhistorier om, hvor mange millioner de kan tjene ved bare at sende en mail til deres “liste” (men alligevel desperat forsøger at sælge mig og de ret få andre læsere en e-bog til 9,99$ hmm..) Dine rapporter om den del af fornøjelsen giver et mere mere realistisk billede af, hvad man kan håbe på – hvis man knokler og gør det godt. Så hvis du kan overtales til at skrive et par indlæg om den del også i løbet af året, vil det være super. 🙂
  Men uanset hvad kommer HELT sikkert noget jeg kan bruge – det viser al erfaring herfra bloggen jo. 🙂
  .-= Christian Brix fra Eee PC Bloggen´s last blog ..Bruger-anmeldelse af Asus Eee PC 1008HA =-.

 7. Mikael skriver

  Lige præcis Brian og det er netop denne “sygdom” jeg prøver at komme ud af. Som det er nu har jeg klaret kun at tjekke min Adsense konto hver den 1. i måneden, men det er ikke lykkedes med aff. programmerne endnu.

 8. Andreas@Mobilabonnement skriver

  Jeg tænkte på ting, som fx at I april ville du gerne have x antal kroner om dagen i AdSense indtjening med den mængde arbejde.

  Det var mere, så du ikke gik død i dit store mål for 2010 ““> En million ord. Vi ved alle, hvor vigtigt det er med små succeser. Hvad enten det er vægttab eller AdSense, så er det vigtigt, at man føler, at de mål man sætter bliver opfyldt.

  Med ét stort mål sidst på året, så risikerer du, i mine øjne, at gå død på et tidspunkt..

 9. Brian Brandt skriver

  Jeg tror egentlig man skal forsøge ikke at fokusere for meget på indtjeningen, og så i stedet, som Mikael skrev tidligere, fokusere på at få skabt noget indhold. Ellers kan man hurtigt miste gnisten, da der sjældent i starten af nyt website indtjenes ret meget..

  Jeg er dog selv tilbøjelig til ofte at tjekke min adsense konto og aff programmer :-).
  .-= Brian Brandt´s last blog ..Året 2009 der gik for Brian Brandt =-.

 10. skriver

  Jeg har fået mig en iPhone App, hvor jeg kan tjekke min Adsense indtjening – det gøres lidt for mange gange i løbet af dagen. Bruges lidt som min overspringshandling :-).

 11. Mikael skriver

  Som sagt vil jeg holde mig fra at bruge penge som målestok for “produktivitet” da det ikke giver mening. Tro det eller lad være, men jeg kan sagtens motiveres af at opdatere et tal med “3000 ord” på samme måde som “amerikanske matadorpenge” kan motivere.

  Tilgengæld bliver jeg ikke demotiveret af at jeg kun får skrevet 2900 ord en enkelt dag.

  Men det er klart at jeg vil holde øje med udviklingen i indtægten hver måned. Det skulle jo helst ikke gå den forkerte vej.

 12. Andreas@Billig Bredbånd skriver

  Tror du ikke, at de blender sammen på sigt?.. 3.000 ord dagligt bliver da hurtigt uoverskueligt, for ikke at sige kedeligt..

  Hvad med et delmål på 10.000 kr. på AdSense på én måned og du giver dig selv en lækker kontorstol eller hvad du nu har lyst til at bruge pengene på 😀 Så virker det også lidt sødere det hele..

 13. skriver

  Det er en spændende case, du har skudt i gang for 2010. Jeg må indrømme, at jeg har en intuitiv modvilje mod kvantitative mål af den art, men jeg kan sagtens forstå dit approach og se antallet af dagligt publicerede ord som et mål i og for sig selv.

  Lige et par spørgsmål:

  1) Lever du af dine onlineeksperimenter, eller er det på prof-hobbyniveau?

  2) Er du nervøs for de ændringer, som Google Caffeine, (muligvis) kommer til at betyde for sites af den natur, du arbejder med?

  Alt godt,

  Kasper

 14. Mikael skriver

  Hej Kasper, må jeg spørge hvad grunden er til at du ikke kan lide kvatitative mål? Eller er det kun på nogle områder at du har det sådan?

  Til dine spørgsmål, så nej jeg lever ikke af det. Jeg har et job ved siden af. Netop derfor kan jeg også snildt smide mange penge efter at bygge forretningen større.

  Mht. til Google Caffeine, så nej absolut ikke. Hvorfor mener du at det skulle kunne få en negativ effekt?

 15. skriver

  Det er jo intet mindre end herligt det her. Endnu en case. Jeg synes det er utrolig spændende at følge med i, så jeg vil glæde mig til de statusindlæg du skriver igennem forløbet.

  3.000 ord hver dag hele året ved siden af et fuldtidsjob, familie og hvad man ellers bruger tid på, lyder i mine ører som en hel del. Men nu har du selvfølgelig outsourcet en del af det. Hvad regner du med at skulle skrive selv om dagen så? Et par artikler?

  Du må i hvert fald have held og lykke med projektet Mikael 🙂

  @Brian:
  Hvad hedder den app du bruger til at tjekke AdSense på iPhonen?
  .-= Kim Andersen´s last blog ..Huskeliste ved domæneflytning ““ Gode råd og best practice =-.

 16. Mikael skriver

  Hej Kim, lyt til Brian. Lad være at starte på den iPhone app. Det er et skråplan. 🙂

  Mht. hvor meget jeg selv skal skrive, så kommer det lidt an på omstændighederne. I alle tilfælde vil det være mig der står for upload + diverse tilretninger, så jeg vil nok forsøge at skrive mindst muligt selv. De engelske artikler forventer jeg at outsource 100%, mens de danske hænger på mig selv.

  Men tak skal du have. Jeg synes også selv at det bliver lidt spændende. 1.000.000 ord er alligevel en helt del 🙂

 17. skriver

  Jeg syntes at det er et godt mål, og det skulle jo kunne lade sig gøre med dine ansatte.

  Jeg syntes at det er fedt at du har 600$ i adsense pt. om måneden, det betaler jo næsten dine folk.

  Jeg vil selv i 2010 se på affiliate marketing, da det blev ret spænende til sidst i 2009.

 18. Andreas Lolk skriver

  By the way.. Kunne være en idé at have en tæller på med det du skulle have nået vs det du har nået?

 19. Mikael skriver

  Så må jeg undvære. Hvis er er nogen der kender sådan et plugin (eller har lyst til at lave det) så hører jeg gerne om det. Ellers er der ikke andet at gøre end at tælle dage og gange med 3000 for at se om jeg er foran eller bagud 🙂

  Men bare rolig. Jeg kommer ikke bagud. Skulle gerne komme 14 dage forud så jeg også kan tage på sommerferie med god samvittighed.

 20. Frank skriver

  Hold da op. Det er jo helt vidlt. Kan slet ikke forstille mig at skulle skrive så mange artikler om dagen. Held og lykke med det herfra.
  Du få helt sikkert en der følger med i processen herfra:-)
  Frank

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.