Effektiv video markedsføring – 4 videostrategier der virker

Effektiv Video Markedsføring
Endnu engang har jeg være heldig at trække en masse værdifuld viden ud af Morten Kristensen. Du hørte måske podcastet om hvordan du kan fylde hele side 1 på Google hvor Morten gav masser af guldkorn til lytterne.

Denne gang har Morten været til tasterne og giver en hjælpende hånd til dig der gerne vil gøre noget ud af at markedsføre din forretning via video.

Jeg vil derfor straks overlade tasterne til Morten:


Jeg har i de sidste 1½ år arbejdet en del med video markedsføring via min webshop Cosmos Co. Video er et område rigtig mange overser, fordi det er meget kompliceret, besværligt og dyrt at komme i gang med. Men video er og bliver fremtiden, og mit råd er, at du kommer i gang i går!

Men du skal ikke bare lave videoer, fordi du vil lave videoer. Der skal være en bagtanke med dem, og derfor vil jeg i denne artikel dele 4 video strategier, som virker, som du let kan benytte! Og for at gøre det meget let forståeligt, er der eksempler til alle 4 strategier, så du kan se, hvordan og hvorledes andre har gjort.

Lad mig lige slå fast, at mange videoer kan passe ind i flere af strategierne, og det bør du udnytte! Lad vær med at låse dig fast på en strategi, da du så går glip af en masse salg og views!

Det er i øvrigt mig selv, som har givet hver strategi det navn, som de nu har. Navnet beskriver formålet med strategien.

Social video

Social video – Branding og salg

Video på sociale medier, især Facebook, er blevet super populært, og det er en let måde, at komme ud til mange. For hvor flere og flere bliver reklameblinde, så fanger videoer i Facebook strømmen øjet, fordi de afspilles. Dvs det er levende billeder.

En af de strategier, som er sindssyg effektive på f.eks Facebook, er videoer, hvor du taler direkte til seeren.

Ofte er dette amatørvideoer, som er optaget, når personen har et eller andet på hjertet. Disse videoer kræver, at du er god foran et kamera, da du skal sælge dig selv her & nu.

Der er sjældent mulighed for at redigere, og det kræver, hvis du vil have succes, at du forstår at tale og fange seeren tidligt i videoen.

Der er rigtig mange, som er gode til dette, men det er oftest indenfor salg af serviceydelser. Årsagen er, at her giver du seeren noget viden og værdi, uden at du forsøger at sælge dine varer eller services. Det hele failer, hvis du prøver at sælge!

Tonen er meget afslappet, og sjældent er videoen planlagt. Dvs emnet og videoen kan nemt skifte retning, da hele atmosfæren er afslappet og hyggelig.

Råd nummer 1: GIV, GIV og GIV! Du skal give seeren en masse, uden at sælge!

Herunder er listet 3 personer, som er gode til denne strategi, dog sælger alle 3 services. Jeg har desværre ikke kunne finde nogen, som sælger fysiske produkter, som benytter denne strategi.

Sexolog Paprika Noel – facebook.com/pages/Sexolog-Paprika-Noel

Paprika har en fantastisk evne til at formidle et emne, som stadig er meget tabubelagt. Det bedste ved hende måde at gøre det på, er at man virkelig kan mærke, at hun er til stede, men også samtidig mener alt det, som hun siger.

Man føler, at hun taler direkte til en, og det er helt sikkert en af grundene til, at hendes videoer bliver set og delt rigtig meget!

Thomas Bigumhttps://www.facebook.com/thomasbigum

Thomas er ligesom Paprika god til at tale til seeren. Ud over dette, er han sindssyg god til at være uforudsigelig. Du ved altså ikke, hvad der sker om lidt, og du ved aldrig, hvordan og hvorledes det forløber, det tvivler jeg også på, at han altid selv gør, når de optages. 🙂

Vil du se eksempler på, hvordan sjove vinkler, humor og snik snak kan forenes i et godt mix, så er julekalenderen fra 2014 et godt eksempel. Har du ikke set den, så brug lige et par timer på at se alle 24 afsnit, der er helt sikkert meget inspiration!

Martin Thorborghttps://www.youtube.com/user/martinthorborg/videos

Martin er god til at tale direkte til seeren, ligesom de to andre. Dog er han lidt anderledes, da han især tidligere snakkede om både stort og småt indenfor det at starte eller drive firma. De senere år er meget gået i Dinero, men han laver stadig gode, meget direkte og ærlige videoer.

Denne type videoer egner sig primært til at blive postet på sociale medier. De egner sig sjældent til en hjemmeside. Men det er en god måde, hvorpå man kan holde en social profil i gang, og snakker du om noget fornuftigt, vil det med tiden og give salg af din service og produkter. Men som sagt er metoden mest velegnet til personer og firmaer, som sælger services indenfor især online marketing.

viral video

Viral video – Branding

En video som går viralt er guld værd, men det er umuligt at forudse, at den video du laver, også ender med at blive en succes. Derfor er det også umuligt at give en formular til, hvordan og hvorledes du laver denne type af videoer.

Men virale videoer og reklame videoer hænger ofte sammen, da producenterne af reklamevideoerne forsøger at lave videoer, som går viralt. For på den måde kommer en video ud til et langt større publikum, uden at det koster ekstra.

Hvis du læser online aviser eller tjekker Facebook, Twitter, G+ mm, så er det ofte videoer, som ikke er planlagt, som går viralt. F.eks hvis en eller anden kommer til skade, en kat gør noget dumt eller et barn som siger en sjov lyd.

Råd nummer 2: Tjek de sociale medier, og hold øje med, hvilke typer af videoer, som går viralt.

Har du evnerne til, at fremprovokere eller opsætte samme video, så har du en god mulighed, især hvis du kan få dit firmanavn, produkt eller hjemmeside involveret. Men det er svært. Dog er her et par eksempler på videoer, som er gået viralt. Nogle er sælgende, andre er ikke.

De 3 videoer herover har relativt høje produktionsbudgetter, og det er de færreste små eller mellemstore virksomheder, som kan efterligne disse.

Men der findes ikke en formel til, hvad der får en video til at gå viralt, og derfor kræver det også, at du både sætter dig ind i mekanikken bag virale videoer, men ligeså meget får tænkt en sjov og skæv vinkel ind i din film.

Kun at lave videoer med det formål, at de går viralt, er at satse meget ensidigt, hvor der er stor risiko for, at det aldrig lykkes, og dermed kan tiden og pengene være spildt. Men det er helt sikkert vær at tænke over den virale vinkel, når du laver videoer, da muligheden for succes er der.

content marketing video

”Content marketing” video – Salg

Forskellen på Social video og ”Content marketing” video, er både indholdet, måden den er filmet på, samt hele ideen med filmen.

Hvor en Social Video er lavet med det formål, at den skal lægges på de sociale medier, og dermed skaffe opmærksomhed, så er formålet med en ”Content marketing” video i ligeså høj grad, at den både kan anvendes på ens egen side/webshop, samt at dele endnu mere viden.

Her er der ikke nødvendigvis tale om branding, men i ligeså høj grad formidling af viden.

Da denne type videoer skal anvendes på hjemmesiden eller webshoppen, så er de ikke filmet med en mobil, som mange Social videoer er, og de er ligeledes redigeret, klippet og tilpasset til en website.

Forstået på den måde, at her er længden, formidling og sproget meget vigtigt, og der er ikke plads til snik snak og sjov og gøjl på samme måde, som ved Social videoer.

Råd nummer 3: Kort, præcis og let forståelig. Skær alt bullshit væk, og hold dig til emnet, ellers mister du seeren hurtigt!

Søsterne Grene laver nogle super smarte og inspirerende videoer, hvor de anvender produkter fra butikkerne til DIY (Do It Your self) videoer. Smart, simpelt men effektivt. Se dem på Søsterne Grenes FB side:

https://www.facebook.com/sostrenegreneDK

”Content marketing” videoer er gode til mere kompliceret emner, men også til at vise, hvordan og hvorledes et produkt f.eks anvendes korrekt. Her kan du forklare seeren alt, samtidig med at du viser det. Denne type af videoer er velegnet til især guides eller videns deling.

Husk at jo kortere videoen er, des bedre er det i langt de fleste tilfælde. Prøv at ramme de magiske 2-3 min max!

reklame video

Reklame video – Branding

Reklame videoer er dem, som du typisk kender fra tv. Disse anvendes og laves i højere grad også til nettet, hvor flere og flere forsøger at skabe et univers, samtidig med at de prøver at få dem til at gå viralt.

Reklamevideoer er for langt de fleste ikke egnet til at ligge på hjemmesiden/webshoppen, da de forstyrre mere, end de gavner. De giver ikke kunden viden, men derimod er de meget sælgende og ofte aggressive. En generelt dårlig måde at konverterer kunder på online.

Dog er det underligt, at mange firmaer bruger millioner af kr på reklamevideoer, men ikke udnytter potentialet online. F.eks er mange reklamevideoer umulige at finde.

Du kunne lave en sektion på din hjemmeside, hvor du samler videoerne, hvorved du let kan skabe en masse gratis trafik, når folk søger efter dem. Men husk, det skal være i en separat sektion, hvor det ikke forstyrrer!

Råd nummer 4: Læg dem på Youtube, og saml dem i en separat sektion på din side. Det er gratis trafik her & nu og i fremtiden!

Det kan være dyrt at lave reklamefilm, dog kan de sagtens laves med et langt mindre budget, men de fleste mindre virksomheder vil have meget mere ud af pengene, hvis de benyttede f.eks Social video eller ”Content marketing” video.

De er både billigere at lave, men de er også lettere at få til at give salg. Reklamevideoer er primært branding eller aggressivt salg.

Hvad skal jeg vælge?

Ja det er altid det gode spørgsmål, hvad skal du vælge. Som du hurtigt har observeret, så kan en video faktisk let passe ind i flere af strategierne, og hvis du laver videoer, som gør dette, bør du helt sikkert også prøve at udnytte det maksimalt!

Der er ingen grund til at nøjes, når du kan bruge videoen i flere henseender, når den nu endelig er lavet.

Det er dog altid vigtigst, at du tager udgangspunkt i dit produkt eller service. Sælger du produkter, skal du gøre det på en måde, mens du skal gøre det på en anden måde, når du sælger services.

Og det skyldes ikke kun forskellen på det du sælger, men i højere grad det publikum eller målgruppen, som du ønsker at ramme. For der er stor forskel på, hvordan du sælger f.eks SEO til et firma, samt hvordan du sælger opvaskemaskiner til selv samme firma.

Jeg vil her vise et lille eksempel på, hvordan en video faktisk kan benyttes i flere strategier. Bare for at du får en ide om, hvordan og hvorledes det kan gøres. Husk der er ingen rigtig, forkert eller facitliste, der er blot nogle måder, som er mere hensigtsmæssige end andre.

Vi tager udgangspunkt i videoen i denne guide på webshoppen. Her opsumerer videoen teksten, samt den kommer med lidt yderligere information. Men videoens primære opgave, er at fange den besøgende, samt få den dovne besøgende til at blive længere på denne underpage.

Selvsamme video ligger på denne side. Her er videoen også et kort og hurtigt resume af teksten, men dens primære formål er at fange den besøgende, og dermed få den besøgende til at læse meget mere på siden.

Da der er tale om en onepage side, er det super vigtigt, at den besøgende fanges tidligt i forløbet, og her virker videoen effektivt.

Formålet er til dels det samme, som i guiden herover, dog er forskellen, at siden her er med meget mere tekst, og det skræmmer altså nogle besøgende, hvis de ikke finder det interessant tidligt i forløbet.

Videoen er her anvendt på Facebook, se her, hvor formålet er en Social strategi, dvs give seeren en masse informationer, og håbe at disse er interessant nok til, at personen ønsker at vide mere om arganolie, og dermed klikker sig enten ind på selve FB siden, eller endnu bedre besøger hjemmesiden med guides og informationer.

Det er dog vær at bemærke, at videoen ikke er den optimale Social video, fordi den er lidt for professionel filmet, men selvom det forholder sig således, så virker den nu stadigvæk okay.

5 gode tips til videoer

Du får lige 5 gode råd til, hvordan du laver gode videoer:

 1. Kort, kortere og kortest! – Videoer skal være kortest mulige. Max 2-3 minutter, dog er det optimale i intervallet 30-120 sekunder, dvs ½-2 minutter.
 2. Kontant og præcis! – Skær alt bullshit væk og vær kort og kontant. Vil seeren vide mere, så skal personen nok bevæge sig rundt på din hjemmeside, eller alternativt besøge den.
 3. Tal til seeren! – Tal til personen, der ser din video, som om det var en dialog. Sig du, dig og tiltal personen.
 4. Skab en stemning – Gør det sjovt og hyggeligt, at se på dine videoer, samtidig med at du sender det budskab, som er hele ideen med videoen.
 5. Brug call to action – Udnyt de muligheder for salg, som video giver. Youtube, Vimeo mm er fyldt med lækre tools til at skabe salg!

Og husk, video er ligesom hjemmesider, hvor de hele tiden udvikler sig. Men video markedsføring er kommet for at blive, og hvis du ikke selv begynder at lave dem, så gør din konkurrent sikkert før dig!

Kommentarer

 1. skriver

  Hej Mikael

  Vi er selv gået i gang med at bruge videoer mere målrettet i online marketing i 2015. Fedt med lidt ekstra indput her fra indlægget som vi helt sikkert kan bruge til at forbedre flere parametre i vores brug af videoerne.

  Martin

  • Mikael skriver

   Hej Martin,

   Fedt at høre. Du må endelig dele når I har de første videoer klar. Det vil kunne inspirere andre til at komme i gang også.

   Mvh
   Mikael

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.