En Anderledes Måde At Registrere Produktivitet

I forbindelse med at vi er gået ind i år 2010, så vil jeg dele med jer hvordan jeg er begyndt at holde styr på om min forretning går i den rigtige retning eller ej. Hvis du er en af de faste læsere, så ved du muligvis, at de fleste af mine indtægter kommer via Adsense og affiliate aftaler.

Når du gør brug af disse to former for indtægts kilder, så er der 3 parametre som er super vigtige for om du får succes eller ej. De er som følger:

1) De rigtige søgeord (økonomi og konkurrence)
2) Mængden af indhold på dine sider
3) Mængden af indhold du sender ud med links tilbage til dine sider

Så med de 3 ting i baghovedet er det ikke svært at se, at “indhold” er en meget vigtig faktor i forretningsmodellen.

Produktivitet i form af indkomst er håbløst

Tidligere har jeg været meget knyttet til mine Adsense indtægter og deres fluktuation. Hvis de gik op var det godt og hvis de gik ned så var det skidt. Det er naturligvis stadig tilfældet, men jeg lader mig ikke mere påvirke (så meget) af det og er i det hele taget holdt op med dagligt at spilde tid på at se hvordan det er gået.

Jeg kom til realisationen da jeg kunne se, at når det havde været en “dårlig Adsense dag”, så forsvandt min energi og lyst til at knokle videre til sent på aftenen. Næppe en særlig smart konsekvens, men ikke desto mindre tror jeg at mange har det på samme måde.

Når man får hovedparten af sin trafik fra søgemaskinerne, så er man dybt afhængig af deres algoritme skift og en dårlig Adsense dag/måned skyldes ikke nødvendigvis at du har lavet et dårligt stykke arbejde, men blot at der sidder nogle tekniker og leger med nogle knapper.

Hvad skal man vælge i stedet?

Hvis vi kan blive enige om at de 3 parametre nævnt herover er de vigtigste når det gælder om at få mere trafik og derved flere klik eller salg, så giver det vel mere mening at måle produktiviteten i form af antal ord der bliver publiceret dagligt?

Jeg har i hvert fald valgt at føre en log over antallet af ord jeg dagligt får lagt på nettet, da jeg mener, at det giver et bedre billede af om jeg er produktiv eller ej. For at holde mig selv til ilden så er dette indlæg en forløber til min Case 2010, som handler om produktivitet og effektivitet.

Hjælp til daglig opdatering

Målet er at opdatere dagligt her på bloggen via en eller anden form for sidebar feature som jeg kan øge efterhånden som jeg får smidt flere og flere artikler/ord ud på nettet.

I den forbindelse har jeg brug for din hjælp, da jeg ikke har kunnet finde et plugin til formålet. Så kender du et plugin som kan modificeres til at vise (evt. med en underliggende udviklingsgraf) noget lignende, så giv mig venligst et praj i kommentarerne.

/Mikael

Kommentarer

 1. Mikael skriver

  Hej Jesper,

  Jeg vil sige både og. Sagen er at jeg ikke har noget ønske om at blive en “social blogger” for det er der simplethen ikke nok penge i. Tonsvis af hårdt arbejde og en dårlig løn. Men for dem der har lyst til at være “bloggere”, så har du helt ret.

  Når det er sagt, så skal det der skrives naturligvis ikke være af ringe kvalitet, men det behøver langt fra at være professionelle afhandlinger. Simple basis viden er rigeligt til at tjene super gode penge via Adsense og affiliate marketing.

  Omkring at måde i antal artikler, så kan det også være en mulighed, men jeg mener stadig at antal ord er en bedre målestok da en artikel jo kan være alt mellem 30-10000 ord og sidstnævnte vil alt andet lige kunne tiltrække flere besøgende da den indeholder flere ord som den kan findes på i søgemaskinerne.

 2. Jesper Jarlskov skriver

  Hm, men bliver det så ikke bare et udtryk for kvantitet over kvalitet? Jeg vil da mene at et godt relevant indlæg der når ud til mange og bliver populært, alle dage vil være bedre end et langt indlæg 🙂
  Hvis du *vil* have en kvantitativ opgørelse kunne det måske være relevant at tælle i antal indlæg? Ikke nødvendigvis antal blogindlæg her på bloggen, men blogindlæg, gæsteindlæg rundt omkring, forumindlæg hvor du får dit navn/din blog ud, osv. ting rundt omkring, der tilsammen er med til at løfte din primære forretning/bloggen?
  .-= Jesper Jarlskov´s last blog ..Dagens gåtur over søerne =-.

 3. Mikael skriver

  Måske ikke Søren. Hvilke andre vil du mene skal med (og som ikke er en afledt effekt af denne)?

 4. skriver

  @Mikael: Nu er det ikke fordi jeg beskæftiger mig SÅ meget med Monetizing, men jeg kan forestille mig at holde øje med følgende:

  – Antal ord/dag.
  – Indtjening/dag (set over de sidste 30-60 dage).
  – Udgifter/dag (set over de sidste 30-60 dage).
  – Timeforbrug/dag (set over de sidste 30-60 dage).

  Især vil jeg nok holde et vågent øje med min “timepris”. Altså (Indtjening-Udgifter)/Timeforbrug.

  Jeg ved godt tidsregistrering er både sygt & kedeligt, men det er reelt det, der skal til, hvis man vil have styr på om noget ka’ betale sig eller ej. Og det behøver jo heller ikke gøres så pokkers nøjagtigt.
  .-= Søren Sprogø´s last blog ..Året der gik hos Afdeling 18 =-.

 5. Mikael skriver

  Tænkte nok at det var noget af den slags du tænkte på. Grunden til at jeg netop vil VÆK fra den slags er, at for mange (eller i hvert fald undertegnede) bliver alt for mentalt påvirket af “indkomst fluktuationer”.

  I min “produktivitets analyse” er forudsætningen at: Flere Ord Online = Mere Trafik = Mere Indkomst

  Derfor giver det ikke mening i forbindelse med produktivitet også at kigge på indkomsten. Specielt ikke fordi den meget ofte er tidsforskudt og at man derfor kan have været super produktiv, men først oplever effekten om 2-6 måneder.

  Så når jeg kigger på “produktivitet” så mener jeg at indtægt/udgift skal holdes udenfor.

  MEN dermed ikke sagt at der ikke skal holdes øje med indtægt/udgift/tidsforbrug og andre former for tal. Det har i min verden bare ikke noget med produktivitet at gøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.