19 år – knap 3k pr. måned med meget få timers arbejde

Næste person jeg har stillet spørgsmål omkring hans passive indtægt er kun 19 år. Han outsourcer allerede en pæn del af arbejdet til andre og er godt på vej til en rigtig interessant passiv indkomst. Jeg har stillet ham de samme 17 spørgsmål som jeg stillede Morten.

Hans tilgang er lidt anderledes, men er endnu et godt eksempel på, at man kan det man vil. Hvis du vil læse mere om hvem han er, så kan du findes hans personlige blog på http://lasu.dk

Interview med Lars Bo Thomsen

Hvad hedder du og hvor gammel er du?
Lars Bo ThomsenJeg hedder Lars Bo Thomsen, og er 19 år.

Hvad laver du til dagligt (arbejde/studie)?
Jeg har netop afsluttet det almene gymnasium, og arbejder nu på fuld tid med mine to virksomheder. Og så er jeg netop startet som Adwords ansvarlig for Per Allerup, SEONord, hvor jeg arbejder 1-2 dage om ugen.

Hvornår fandt du første gang ud af at du kunne tjene penge på Adsense og hvordan?
Det første møde jeg havde med Adsense var i 2007, hvor jeg fandt ud af at jeg kunne tjene 10-20 kr. om dagen ved blot at indsætte Adsense koden på min eksisterende hjemmeside.

Min storebror introducerede mig for det, og jeg fik oprettet en konto i min fars navn.

Hvor mange sider har du som du tjener penge på (Adsense) i dag? Og har du haft flere/færre tidligere?
Lige nu har jeg 3 sider som tjener >300 kr. om måneden, og 3 som tjener <100 kr. om måneden. Jeg har ikke haft flere end jeg har nu. Hvor lang tid gik der fra du startede til du tjente dine første 100 kr. og til de første 1.000 kr. om måneden?
Jeg har desværre ikke adgang til mine tidligere Adsense konti, så det sidste jeg kan se er at jeg i november 2009 begyndte at tjene 1000 kr. om måneden.

Så det må være 1,5-2 år der gik fra jeg tjente de første kr. om måneden, til jeg ramte de magiske 1000 kr./måned.

Hvad ser du som den største udfordring når du skal tjene penge på Adsense?
At finde den rigtige niche, som man selv gider bruge tid på, som samtidigt er et tilpas stort marked uden for meget SEO konkurrence og med høje klikpriser.

Min side med den største Adsense indtægt arbejdede jeg selv på i 2,5 år (fordi det var sjovt), før vi outsourcede tekst skrivningen til en studerende.

Er det lettere/sværere i dag at tjene penge på Adsense og hvorfor?
Det ved jeg ikke. For mig personligt er det helt klart blevet nemmere, jeg har fået langt mere erfaring, nu placerer jeg annoncerne rigtigt første gang, tester mine annoncer og får dermed meget mere ud af mine besøgende.

Har du primært danske sites, engelske sites eller en blanding? og hvorfor?
Jeg har kun danske sites. Jeg tror den primære årsag er at jeg finder det engelske marked uoverskueligt, og ved at det tager længere tid for mig at udføre det samme stykke arbejde på engelsk.

Hvis jeg skulle starte et engelsk Adsense site, så skulle det være fordi jeg havde fundet den helt rigtige niche, og så ville jeg outsource tekst arbejdet.

Hvordan ser du fremtiden for Adsense?
Adsense er et ekstra led i at finde den rigtige hjemmeside, så på lang sigt vil Adsense nok dø ud.

Men de kommende år synes jeg ser lyse ud for Adsense, især med Googles kvalitetssikring via Panda opdateringen, hvilket har medført at annoncørerne får mere ud af deres annoncekroner.

Hvad er de største fejl du har begået i forhold til Adsense?
Den absolut største fejl har været ikke at bruge Adsense på et site med flere hundrede besøgende. Det næste var at placere Adsense i en under sektion hvor der var lidt “frækt” indhold, ikke porno, men stadig frækt.

Jeg fik så en venlig mail fra Google Adsense om at de synes jeg skulle fjerne det. Og selvfølgelig ikke at teste fra starten af.

Hvad har du haft mest succes med?
At teste annonceplaceringer, baggrundsfarver osv. Det har helt klart givet mig det største løft i min Adsense indtægt. Derudover har jeg haft succes med at lave kvalitet. Det har givet mig en side som tjener lige knap 3000 kr./måneden i fast passiv indtægt, indtægten er blevet bevaret selvom der ikke er blevet brugt mere end en time eller to på den over de sidste 6 måneder.

Derudover har min interesse for søgemaskineoptimering også hjulpet mig rigtigt meget, i og med jeg har kunnet bruge min SEO kunnen til at finde huller i markedet med lav konkurrence.

Hvordan har diverse Google opdateringer påvirket dine Adsense sider?
Som sagt har jeg altid lavet kvalitet, og holdt mig nogenlunde til ordentlig SEO, så opdateringerne har ikke rørt mig synderligt. Vi har dog med panda opdateringen oplevet en lille stigning i trafik (cirka 10 %).

Regner du med at lægge mere eller mindre energi i Adsense sider fremover og hvorfor?
Nu hvor jeg er gået fuld tid som selvstændig, har jeg tænkt mig at ligge endnu mere tid i mine Adsense sider.

Jeg har også købt domæner ind til et par nye sider. Mit mål er at tjene en kassedame løn i ren passiv indtægt, altså cirka 15.000 kr.

Hvis du skulle give 3 råd til nye personer der gerne vil tjene 1-5.000 kroner ekstra om måneden på Adsense, hvad ville de så være?
Giv ikke op selvom de første par måneder ikke giver det store.

Find en niche som du synes er spændende, går du til tennis, så lav en side om at blive god til det. Test dine annoncer! Jeg har lavet min højeste timeløn på at teste mine Adsense reklamer, og for hver test du laver, så ved du hvad der virker, og det kan du genbruge på dit næste site og komme bedre fra start.

Laver du A/B tests på Adsense og hvordan har det i så fald påvirket din indtægt?
Ja, jeg har lavet flere forskellige test. Det er dog først de sidste par måneder jeg har gjort det intenst (jeg kører minimum en test hele tiden). Den sidste test jeg lavede forbedrede min Adsense indtægt med 62 %.

Derudover har jeg også arbejdet med placering af en Adsense boks på min side med den højeste Adsense indtægt, jeg har ikke nøjagtige tal, men det har forbedret min indtægt med flere 100 %.

Det er dog ikke altid positivt, jeg har i skrivende stund afsluttet en A/B splittest på en annonce hvor den nye annonce tjente 40 % mindre end den originale.

Hvilket beløb sendte Google dig her i August 2011?
Google sendte mig 2900 kr.

Har du lyst til at vise et eksempel på en side du tjener penge på? Hvis “ja”, hvad er URL’en?
http://flytte-hjemmefra-guide.dk/ – Siden tjener ikke det store endnu, men har de sidste 2 måneder vokset med 100 %. Denne måned har siden tjent 350 kr., næste måned forventer jeg at siden kommer op på den anden side af 500 kr.

Det var Lars’ historie

Det skal siges, at jeg ikke er enig i, at Adsense vil uddø, men det kunne være sjovt at høre hvad du som læser mener. Samtidig er jeg også sikker på, at alle andre spørgsmål du måtte have vil blive besvaret af Lars.

Kommentarer

 1. skriver

  Super godt gået Lars Bo, thumbs up!

  @Mikael:
  Super fedt at du laver de hersens interviews med folk som “har været der”. Det er yderst spændende læsning, og giver blod på tanden til andre som gerne vil prøve kræfter med online indtjening i en eller anden form.

 2. skriver

  Mikael for f¤%#en..

  Det er altså super inspirerende med de folk du har fundet at interviewe, og selvom spørgsmålene er prædefinerede, kommer de rigtig godt rundt om alt det man vil vide.

  Den e-bog kan ikke komme hurtigt nok.

  Også når den så er på plads, så kan du jo starte på den næste, som passende kan hedde “Adsense succeshistorier”.

 3. Mikael skriver

  @Kim A, det glæder mig, at det inspirerer. Det er også mit håb med disse indlæg. Vil elske at høre, at der er flere der får succes med det.

  @Kim F, perfekt. Jeg kan afsløre, at e-bogen også kommer til at indeholde succes historier, så man kan blive inspireret efter man har læst den.

 4. Morten skriver

  I spørgsmålet om eksempler er der lagt op til at man kan svare nej til at linke til sit arbejde. Onterviewpersonen nævner kun et enkelt site. Hvordan kan det være at man ikke vil vise alt? Siderne er vel lavet for at få besøgende?

 5. Mikael skriver

  Hej Morten, det er meget normalt, at man ikke vil fortælle potentielle konkurrenter hvad man laver. Det gør jeg personligt heller ikke. Du skal huske på, at dette interview henvender sig til folk der gerne vil kopierer det man gør.

  Derudover, så er målet ikke at få “besøgende” men at får de rigtige besøgende. Folk fra denne blog hører ikke til “de rigtige” og er derfor ikke interessante at få over på sin side.

  Mvh
  Mikael

 6. skriver

  Som Mikael skriver, så svarer jeg gerne på spørgsmål.

  #Morten
  Mikael svarer faktisk meget godt på spørgsmålet, AdSense/affiliate sider er nemme at kopiere, og har man fundet en rigtig god niche, ja så er det med at holde den for sig selv.

 7. skriver

  Helt suverænt interview! Jeg skal vist have taget mig sammen, og kommet igang med at teste 😀

  Mht. døden for Adsense, så tror jeg ikke det direkte dør. Men jeg HÅBER at der i fremtiden ikke bliver så meget at tjene på det. Noget af en bombe at smide på en blog om passiv indkomst, så jeg må nok hellere forklare 😛

  Jeg sidder ofte på “den anden side af bordet”, og administrere Adwords accounts for en stor håndfuld kunder. Hver gang jeg får en kunde ind, tester jeg naturligvis om der er noget at hente i Displaynetværket. I 99% af alle tilfælde er resultatet, at der er næsten ingen trafik at købe. Og trafikken er enten af dårlig kvalitet, eller r*v dyr.

  Hvilket er et symptom på, at mange annoncører opretter Adsense annoncer, uden at have styr på hvad de laver. Godt for MFA siderne, skidt for annoncørerne.

  Så jeg håber da at annoncørerne engang bliver uddannet nok til at måle på kvaliteten af deres annoncekroner. Indtil da, ja så er jeg glad for MFA sider. De tømmer nemlig mine kunders konkurrenters marketingbudgetter 😀

 8. Mikael skriver

  Hej Søren,

  Det er en rigtig godt pointe du har og jeg tror heller ikke, at ret mange Adwords annoncører ved hvordan de styrer prisen i display netværket. MEN når det så er sagt, så tror jeg ikke, at du skal håbe på at det bliver billigere. Jeg vil nærmere sige tvært i mod. Flere og flere vil begynde at se ideen i at bruge det og det vil presse priserne op.

  Til gengæld så er jeg overbevist om, at Google langsomt vil få fjernet alle de sider der kun giver annoncørerne “dårlige” leads og belønne dem der skaffer gode leads. Så selvom det bliver dyrere at annoncere, så tror jeg også på, at afkastet for annoncørerne vil blive markant forbedret over tid.

  Adsense er lidt gjort til en “skurk” pga. de mange MFA sites, men ser man bort fra dem, så er det (efter min mening) en af de bedste reklameformer som gavner alle 3 parter i regnestykket.

 9. Kevin Hansen skriver

  Syntes helt sikkert at dette interview viser at man ikke bare skal give op med det samme, fordi affiliate marketing tager lang tid at komme igang med, men når først man er fremme er det en nem og godt indtjening på en passiv hjemmeside.

  Helt sikkert værd at læse.

 10. skriver

  Jeg er helt ny på din side Mikael. Det er fedt at se at der er seriøse online marketers i DK og at der er et community omkring det. Jeg har selv fokuseret på engelske sites indtil nu, men vil helt sikkert følge med i hvad der sker herhjemme fremadrettet.
  Jeg har bygget Tripwiremagazine,com (alexa 3400) op over de sidste par år og har på det seneste fået rigtig godt styr på trafikgenerering, affiliate marketing og jeg bruger også adsense. Internet marketing er som du siger vores tids oplagte billet til passiv indkomst… det kræver arbejde, men er det hele værd.

 11. Mikael skriver

  Hej Lars,

  Dejligt med et nyt “ansigt”. Engelske sider er absolut en god mulighed også og personligt har jeg da også flere af dem. Det kræver blot, at man har mod på at skrive engelsk og at man er frisk på at tage kampen op med endnu flere konkurrenter.

  Rigtig fin side du har fået dig bygget der. Den må give en fornuftigt månedlig indtægt 🙂

  Mvh
  Mikael

 12. Stefan skriver

  Virkelig inspirerende og overvejer selv nu om jeg burde prøve at lave nogle A/B tests.

  Nu er mit næste problem jeg bare lige skal finde ud af hvordan man gør det

 13. søren skriver

  Lær mig at tjene 1000-2000 kroner i passiv indkomst foran min computer.
  Send en færdig kørerplan til mig, som indenfor 12 måneder kan give dette afkast pr. måned.
  I bedes venligst fortælle om der er udgifter forbundet også, så den passive indtjening falder i samme forbindelse.

  Venter spændt på modtagelsen af planen.

 14. Mikael skriver

  Hej Søren,

  Der finden ingen garantier, men hvis du downloader min nye ebog (ovre i højre side eller via den popup der kommer når du besøger siden her), så får du en plan der beskriver hvordan du kan komme igang med at få bygget din passive indtægt.

  Skulle du havde spørgsmål efter at have læst bogen, så hører jeg det meget gerne.

 15. Jonas Bøgh skriver

  Super godt indlæg. De tests der bliver omtalt i indlægget, hvordan foretager jeg disse? Findes der et program, eller er det manuelt – og i så fald, hvordan lærer jeg at gøre det?

 16. skriver

  Hej Jonas,

  Alt efter hvilket system din hjemmeside kører på, så er det svært at sige. Du kan enten lave det med javascript, det er forklaret her: http://adsense.blogspot.com/2006/08/abcs-of-ab-testing.html, eller også kan du lave det med server side programmering, som f.eks. er forklaret med PHP her (under punktet test kode): http://lasu.dk/sadan-forbedrede-jeg-min-adsense-indtaegt-med-62/

  Når du skal teste er det vigtigste at du har dine to (eller flere) annoncer kørende simultant, og at du måler korrekt på det i din AdSense opsætning (enten ved hjælp af kanaler eller via annonceenheder).

  Har du brug for hjælp, så kan du fange mig på admin@lasu.dk.

 17. Jonas Bøgh skriver

  Tusind tak, det vil jeg kigge på. Jeg vil tillade mig at skrive til dig, hvis jeg kommer på spørgsmål 🙂

 18. Martin H. Jensen skriver

  Super artikel! Det er en forholdsvis ny verden for mig må jeg indrømme, men en rigtig spændende en af slagsen.
  Jeg er smæk fuld af beundring for jer begge to, og det er mit helt store håb at kunne komme igang med noget tilsvarende. Artikler som denne er i hvert fald med til at holde gang i drømmen – Tak for det!

 19. Mark Frandsen skriver

  Jeg er helt ny i denne verden, og syntes at læsningen her har været indspirerende.
  Nu har jeg fundet en niche jeg interreserer mig for og vil igang med domæne og wordpress, og efterfølgende prøve Adsense.
  Der er lang vej men 10k md. er min endelig plan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.