Gammel håndværker tredoblede min produktivitet – Her er tricket

gammel haandvaerker tredoblede min produktivitet

Jeg har den store fornøjelse at byde velkommen til Philip Løvland som gæsteskribent.

Emnet effektivitet og produktivitet er noget som ligger mig meget nær, så da Philip kontaktede mig og forklarede om det lille trick han havde lært, så ville jeg gerne have at han delte det med dig som læser.

Gør man brug af tricket, så vil ens produktivitet helt sikkert ryge i vejret.

Og nu ordet over til Philip…

/Mikael


Med jævne mellemrum kommer der opslag på diverse fora om hvordan man får tingene gjort. De lyder noget i stil med ”Jeg har nu identificeret hvad jeg skal gøre for at rykke, og det er at skrive X antal tekster man jeg kan bare ikke få det gjort. Hvordan gør I?”

Jeg tror jeg har lært tricket om produktivitet, og selvom det er så banalt at det nærmest er helt frækt vil jeg alligevel dele historien med jer:

The summer of broken dreams

I sommer flyttede min kone og jeg i villalejlighed på Frederiksberg. Det er et fantastisk sted, højt til stuk-loftet og fantastisk at få have. Der var bare en lille ting – lejligheden skulle lige renoveres, og der var meget mere arbejde end vi havde regnet med.

Drømmen om at flytte ind 1. juni, drømmen om grill i haven hver aften blev erstattet af tanken om 2 måneders pendling fra lejlighed til hus, hårdt arbejde, og en William der ikke længere havde vuggestueplads. Ikke lige den fedeste sommer, og da vi mødtes igen med udlejer for at kigge på det var jeg også meget opgivende.

Til huset var der også tilknyttet en ældre håndværker der hed Frans, og selvom han på ingen måde er boglig er Frans en meget klog mand.

Han sagde ”Philip jeg har set så mange knække halsen på den her slags projekter. Det vigtige er at du tager én ting og kun én ting og så bliver du ved til du er færdig. Så hvis du sliber dørene så skal du kun slibe dørene. Ikke noget med lige at tage et panel eller hive gulvtæppet op fordi det er sjovere. Kun dørene.”

Det er simpelthen hemmeligheden. Så simpelt at man næsten ikke tror det:

Lav opgaven – og KUN opgaven – indtil du er færdig

arbejde2

Panelerne fra helvede

Frans var en klog mand, og Frans havde selvfølgelig ret. Der var så mange opgaver i den lejlighed der bare var så forfærdelige. F.eks. at slibe over 50 meter paneler, sådan nogle rigtig gamle, høje nogle med mønster som kræver at man virkelig er omhyggelig. Jeg hadede det som pesten. Jeg hadede det så meget at jeg næsten ikke kunne være i min krop.

Det var så fristende at arbejde på panelerne i 5 minutter og så lave noget andet bagefter – de andre opgaver var jo også vigtige. Men jeg lyttede til Frans, også selvom opgaven var så forfærdelig at jeg næsten var ved at kaste sandpapiret ud af vinduet og ligge mig på gulvet og græde. Og lige så stille kunne jeg jo også se fremskridt, og til sidst var alle panelerne taget.

Det var et helvede, men nu var det slut (og en ny helvedesopgave kunne begynde, men det vil jeg ikke trætte med nu).

Det er flot med 20 cm høje paneler med mønster – men sjovt at ordne er det ikke

Men det bedste ved historien om mine lidelser er, at princippet ikke kun gælder for håndværk, det gælder for alting:

Lav opgaven – og KUN opgaven – indtil du er færdig

Det er så simpelt. Jeg føler mig næsten helt flabet når folk kommer og fortæller mig at de ikke kan gøre dit eller dat og mit svar er ”jamen – du skal jo bare gøre det”.  Men det er faktisk rigtigt.

Produkttekster

Jeg hader at oprette produkter og skrive produkttekster. Jeg hader det faktisk næsten lige så meget som jeg hader at slibe paneler. Med min sidste webshop var arbejdsprocessen nogenlunde sådan her:

 • Skrive 5 minutter
 • Tjekke mail
 • Skrive et par minutter
 • Lave en kop kaffe
 • Lige skrive en mail
 • Kigge blankt på skærmen et par minutter
 • Lige læse lidt info (om noget jeg først skal bruge når den nuværende opgave er færdig)
 • Skrive et par minutter

Og sådan gik dagen. Og når den var slut havde jeg siddet med en ubehagelig opgave hele dagen, men jeg havde samtidig lavet utrolig lidt. Ovenstående kunne måske tage 1 time, og reel arbejdstid være 5-10 minutter.

Nu har jeg købt webshoppen ecigaretten.dk og her er der også utrolig mange produkter der skal oprettes og produkttekster der skal ændres. Det er så jeg får det helt dårligt bare af at tænke på det. Men jeg har lært af Frans, så nu sætter jeg mig, og så gør jeg det indtil jeg er færdig.

4 af den slags sider med produkter + det løse

Faktisk er jeg begyndt at bruge rådet til alle mine opgaver. 100% fokus på den enkelte opgave. Mailen kan godt tåle at vente et par timer med at blive tjekket, og det spændende man skal læse kan man godt vente med til opgaven er fuldført.

Sådan får DU tingene gjort

Hvis du er ligesom mig har du sikkert noget der virkelig vil få dig rykket, men hvor du bare ikke kan tage dig sammen til at få det gjort. Der har jeg været så mange gange, været fyldt med dårlig samvittighed og frustration over bare ikke at kunne komme videre.

De kan være de 10 tekster du ikke kan tage dig sammen til at skrive. Den søgeordsanalyse der altid bliver ignoreret. De linkmuligheder du aldrig får fuldt op på

Men det er slut nu, hvis bare du følger disse 5 simple regler:

 • Sæt 1 time af hver dag (brug et æggeur)
 • Arbejd kun med opgaven
 • Det betyder ingen mails. Ingen kaffe. Ingen ”jeg-går-lige-på-youtube-og-finder-baggrunddsmusik”. Ingen nogetsomhelt andet end opgaven.
 • Kan du ikke tage dig sammen til at lave noget så sid og kig ud i luften til du igen begynder på opgaven. Ikke noget med at rejse sig eller liiiiiige gøre noget på computeren.
 • 100% fokus på opgaven

Det bliver måske en time i helvede. Men det er kun en time – og det kan du godt klare. De første par dage får du måske ikke lavet så meget – det meste af tiden vil gå med bare at holde ud at blive siddende med opgaven. Men det er også okay. For efter et par dage vil du kunne begynde at se små fremskridt, og så bliver det hele lidt nemmere.

Og før du ved af det er du færdig med den opgave der før virkede helt umulig. Bare du husker Frans’ råd:

Lav opgaven – og KUN opgaven – indtil du er færdig

Kommentarer

 1. Lasse Andersen skriver

  Ja så simpelt, men alligevel svært for mange at holde fokus på opgaven. Der er alt for meget der frister og youtube er en sikker vinder ved mig.. Rigtig fint indlæg, med et super godt råd!

 2. skriver

  Glimrende lille tip. Går godt i tråd med “Slug Frøen” – selvom vinkling er anden. Her er det gennemgående: Tag den værste opgave som den første – og fokuser på den indtil den er 100% færdig.

 3. John Nylander Bakken skriver

  Det her er jo næsten et spark i røven Thorborg-style!

  Jeg bliver også ofte selv fanget i den onde spiral af kaffe-lavning, Youtube kiggeri osv., men bookmarker lige indlægget her, så jeg i fremtiden kan få et lille spark i røven inden arbejdet begynder 😉

 4. skriver

  Caught in action…. Er/var igang med at oprette 70 produkter i en webshop, da jeg endte her på bloggen. Satans til overspringshandlinger. Nu må jeg hellere se at komme i gang igen. Kun 50 titler + meta beskrivelse mere, så er jeg færdig. Tak for sparket 😉

 5. skriver

  Fantastiske råd! Min mor hun har nærmest bankede det ind i hovedet på mig, og jeg har derfor lært mig selv, at det er en af de eneste måder, at arbejde på. I starten vare det pisse irriterende, men nu takker jeg hende mange gange!

  Jeg kan helt klart anbefale, og tage en time i helvede mod, at du så har to timer til sofaen senere 😉

 6. skriver

  Hej Philip

  En glimrende metode. Den faldt helt i hak med ”jeg-går-lige-på-youtube-og-finder-baggrunddsmusik”. Jeg rammer en gang imellem det jeg kalder “the youtube vortex” – man starter en video, fordi man skal i gang med noget kedeligt/ubehageligt. Pludselig er der gået flere timer – de er simpelthen forsvundet i den YT vortex.

  Nå, men jeg må tilbage til: Lav opgaven – og KUN opgaven – indtil du er færdig! (ikke noget med at kommentere på blogs) 😉

 7. skriver

  Tak for alle kommentarerne. Fedt at se at det kan hjælpe – og også fedt at flere er faldet over indlægget mens de egentlig burde lave noget andet 🙂
  Det er nemlig simpelthen så super-svært at holde fokus når man sidder med en kedelig opgave i en browser hvor man liiiiiige kan tjekke g+ eller mail – men også bare så super uproduktivt (jeg ved det – jeg er nu færdig med de 4 siders produkter, og i den sidste 1,5 side arbejdede jeg på stene-rund-på-nettet-måden og det tog vist lige så lang tid som de 2,5 siders andre produkter, hvis ikke længere)

 8. Michael Gertz skriver

  Tak for indlæget.
  Super fedt. tror de fleste kender dette, om man er selvstændig, eller ansat et sted, jeg kender det hvertfal alt for godt selv. så vil klart prøve at bruge denne metode frem over.
  Tak

 9. skriver

  Igår: Fuldt fokus. “æggeuret på 1 time”. Gentag. Gentag igen. Resultat: Fantastisk følelse. Mega produktiv. Super dag. I dag: Snupper en til af slagsen. Tak. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.