Ghostwriter for $5 pr. 600 ords artikel

I forbindelse med Case 2008 og mit Pet Insurance website har jeg hyret en ghost writer fra Elance. Jeg ved at flere har fulgt godt med i projektet og nogen er endda begyndt at kopiere ideen om at få en ghost writer til at producere indholdet til disse små niche websites.

I den forbindelse vil jeg gerne reklamere lidt for min ghost writer da jeg synes han gør et fantastisk stykke arbejde. Men ikke nok med det, så ved jeg også, at han rigtig gerne vil blive ved med at være freelance skribent, men at han lige nu ikke kan få det til at løbe rundt økonomisk.

Jeg spurgte ham i den forbindelse om hvad det vill kræve for at han kunne få det til at løbe rundt og hans svar var overraskende. Han fortalte, at han havde brug for at skrive 100 artikler om ugen (af $5 stykket), for at tjene de $2000 ham og hans kone havde brug for til at få hverdagen til at hænge sammen.

Min umiddelbare tanke var, at det da godt nok ikke var ret meget. Med den nuværende dollarkurs er det ikke engang 10.000 kr. og det skulle kunne financiere 2 personer?

Ikke desto mindre, så er jeg på nuværende tidspunkt ikke i stand til at købe artikler af ham for den sum. Derfor vil jeg istedet “reklamere” lidt for hans service og forhåbentlig hjælpe ham lidt på den måde.

Jeg ville aldrig reklamere for ham hvis jeg ikke var tilfreds med hans arbejde og jeg skal også blankt erkende, at jeg har tænkt over det en ekstra gang. Både fordi det kan falde tilbage på mig hvis han ikke performer, men også fordi jeg ville være ked af at han fik så travlt, at han ikke havde tid til mine artikler eller at han måske begyndte at sætte prisen op.

Men jeg har besluttet at jeg ikke vil tage sorgerne på forskud, så derfor er linket til hans Elance profil her.

Hvis du vælger at teste hans service, så må du meget gerne nævne mit navn. Ikke at jeg får noget ud af det, men blot for at han ved at jeg har holdt mit løfte om at reklamere lidt for ham. Derudover så hører jeg naturligvis gerne om dine erfaringer med ham. Jeg håber at de bliver lige så gode (eller bedre) end mine.

Kommentarer

 1. skriver

  Hmm… så skal man måske i gang med at lave en engelsksproget blog… det har jeg ville længe, men tid har vist bremset det…

  måske man bare skulle hyre en ghost writer og give den gas 😉

  det ser jo ud til at virke for dig Mikael..

 2. Mikael skriver

  Der er ingen tvivl om at det virker, men der er naturligvis en masse elementer der spiller ind. Først og fremmest så skal du finde en niche og lave en god gang keyword research inden du overhovedet starter op.

  En ghostwriter kan bruges til mange forskellige ting, så det er ikke sikkert at en blog vil være det rigtige. Jeg tror det vil være en god ide at sætte sig og lave noget brainstorming inden man kaster en masse penge efter en ghostwriter.

  Slutteligt skal man også være indstillet på at det i det første stykke tid vil komme til at koste penge. I mit eksempel (nu er juli ikke gjort op endnu) har det taget små 7 måneder inden tingene ser ud til at begynde at løbe rundt.

  Dermed ikke sagt at det ikke kan gøres hurtigere, men jeg tror at man gør klogt i at forventet et resultat omkring break even eller måske endda et lille underskud i det første år.

 3. Denni Pultz Gottfredsen skriver

  Tak for tippet Mikael, kan være jeg skal overveje at hyre ham i stedet, da han hellere ikke er voldsom dyr.

 4. Mikael skriver

  Der findes mange gode ghost writers, men også mange dårlige. Ham her holder hvad han lover (og det er noget jeg går meget op i). Jeg HADER når man bliver lovet noget og det så ikke er færdigt til tiden.

  Jeg har en gang være ude for dem med ham her, men han undskyldte mange gange og sænkede prisen med 40% 🙂

  Det var nok til at jeg sagde “ok” 😀

 5. Denni Pultz Gottfredsen skriver

  Jeg har benyttet mig af to indtil videre – og der har ingen problemer været endnu.

 6. Mikael skriver

  Det er godt at høre. Jeg ved blot, fra erfaring, at der desværre også findes folk derude der ikke er så gode til “deadlines”.

 7. Denni Pultz Gottfredsen skriver

  Jeg har fået leveret 10 artikler på 48 timer, som blev overholdt, af okay kvalitet.

  Den anden fik så 2 uger, da jeg var på ferie. Da jeg kom hjem sendte jeg ham bare en mail, så gik det 1 time så havde jeg artiklerne.

 8. skriver

  Det er en super aftale du har med Mike, Mikael!

  Jeg skal snart bruge en effektiv ghost writer på engelsk, som interesserer sig for og forstår det sidste nye (og kommende) teknologiske.

  Kender I en?

 9. Mikael skriver

  Det kan jeg ikke just sige Anders. Hvis du ønsker at finde en ghostwriter som kan skive “gadgets” indlæg om det sidste nye, så tror jeg du kommer til at punge op med væsentlig mere end $5 pr. artikel (men mindre du leverer tekster der så bare skal opskrives) 🙂

 10. Denni Pultz Gottfredssen skriver

  Mikael, jeg tror ikke helt du har ret der.

  Min ghostwriter undersøgte selv et emne og skrev udfra det. Han havde overhovedet ingen viden på området. Så mon ikke man kan få en ghostwriter til at læse et par artikler på diverse it-sider. engadget.com og alle de store. Så bare skrive lidt udfra det – for 5$ artiklen stadigvæk.♦

 11. Mikael skriver

  Det kommer selvfølgelig an på hvad Anders vil nøjes med. Du har naturligvis ret i at hvis ghost writeren bare skal “plagiere” andre sites, så kan det sagtens lade sig gøre. Det er jo sikkert det at vores gør i et eller andet omfang (og det er også ok så længe det omskrives).

  Grunden til at jeg skrev som jeg gjorde var, at jeg gætter på at Anders gerne vil have unikke indlæg og ikke blot omskrevne indlæg. Men det er selvfølgelig frækt af mig at gætte på Anders’ vegne 🙂

 12. Mikael skriver

  Ja han fik desværre andet at se til. Der er ingen tvivl om at du kan finde nogle gode personer på Elance og til en rimelig penge.

 13. skriver

  Har altid holdt mig tilbage fra Elance.com, da jeg havde en forestilling om, at forfattere der tilbød deres services, generelt tog mere for det, end ved f.eks. “automatiserede” sider, som f.eks. Textbroker.com

  Jeg kan personligt anbefale Textbroker.com, hvis man leder efter et lidt mere “automatiseret” system. Der er et stjernesystem, der viser rating på de forskellige forfattere, så man kan vælge efter pengepungen. Det skulle, efter sigende, være english native speaking only. Jeg har fået nogle rigtig gode tekster for imellem 4-9$ og det er nemt, at finde forfattere der kan overholde en 24timer deadline. Det er også nemt at give forfatteren ris og ros, samt lave aftaler, hvis man nu ønsker at bruge ham/hende i fremtiden.

  Der findes også nogle rigtige gode tilbud på Warriorforum, hvor man kan være heldig, at finde nogle pakkeløsninger med en god rabat 🙂
  .-= Jesper C@Venetian Mirror´s last blog ..Choosing The Right Venetian Blinds =-.

 14. Mikael skriver

  Hej Jesper,

  jeg er også en flittig bruger af Textbroker, men jeg må indrømme, at det ikke altid er god kvalitet selvom prisen er rimelig høj. Det er muligvis native English, men som i Danmark er der mange af dem der skriver og staver som en brækket arm 🙂

  Hvis man er villig til at betale for 4- eller 5-stjernede artikler, så er det rigtig fin kvalitet, men så får man også lov til at betale.

  Jeg har lige nu en fast 5 stjernet writer som jeg får for 1.88 cent per ord. Det er rigtig fornuftigt, men stadig i den lidt dyrere ende. Heldigvis slipper jeg for at foretage så meget kontrol efterfølgende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.