Gode bøger jeg vil anbefale

Jeg bliver jævnligt spurgt om hvilke gode bøger og podcasts jeg anbefaler at man læser eller hører. Tidligere har jeg lavet en liste med de podcasts jeg lytter til og dertil vil jeg naturligvis også anbefale det podcast jeg udgiver sammen med Søren Riisager. Vi kalder os The Industrious Geeks og podcastet handler om alt relateret til online markedsføring.

Som disclaimer skal jeg lige nævne, at nogle af nedenstående links er affiliate links og jeg tjener en kommission hvis du vælger at købe gennem disse links.

Denne liste over bøger jeg anbefaler vil løbende blive opdateret efterhånden som jeg læser flere bøger som jeg vil anbefale. Det er langt fra alle de bøger jeg læser der kommer på denne liste.

Mine boganbefalinger

Som du nok hurtigt vil kunne se, så bevæger bøgerne sig meget indenfor emnerne om markedsføring, penge og personlig udvikling. Alle tre ting mener jeg er meget relevante hvis man ønsker at bygge sig en stor og stabil online forretning.


Free Prize Inside - Seth Godin  Purple Cow - Seth Godin  The Greatest Salesman in the World - Og Mandino  Crush It - Gary Vaynerchuck  Rich Dad, Poor Dad - Robert Kiyosaki  Cashflow Quadrant - Robert Kiyosaki


Increase Your Financial IQ - Robert Kiyosaki  The Wealthy Barber - David Chilton  The Five Major Pieces of the Life Puzzle - Jim Rohn  Twelve Pillars - Jim Rohn  The Seasons of Life - Jim Rohn  Multiple Streams of Income - Robert G. Allen


The One Minute Millionaire - Robert G. Allen  Failing Forward - John C. Maxwell  The Leader Who Had No Title - Robin Sharma  Why Your Life Sucks - Alan H. Cohen  The Slight Edge - Jeff Olson  The Automatic Millionaire - David Bach


How to Win Friends and Influence People - Dale Carnegie  How To Be Rich - J. Paul Getty  The Millionaire Fastlane - MJ DeMarco  How To Get Rich - Felix Dennis  Don't Make Me Think - Steven Krug  The 4-Hour Work Week - Timothy Ferriss

Kommentarer

 1. Mikael skriver

  @Lars – har læst mange andre emner også, men dem jeg har listet her er dem jeg fandt bedst.

  Det er svært kun at vælge én… Bogen “The Wealthy Barber” synes jeg er en rigtig god bog til alle (er let læst og forklarer i et godt sprog). Har man læst og fulgt de råd bogen kommer med, så kan man sove mere trygt om nattet i forhold til egen og familiens økonomiske fremtid.

 2. Erik Hamre skriver

  Fin liste, så er der nok at gå igang med! Jeg har indtrykket af at 4-hour-workweek er den mest populære bog indefor online biz, men jeg synes selv at Kiyosakis bøger har været den største øjeåbner for mig. Hele måden at tænke penge på var virkelig noget helt nyt for mig da jeg læste den for et par år siden.

 3. skriver

  Er også enig i at 4-hour-work-week samt Kiyosakis bøger (omend informationerne og budskabet gentages en del, hvis man læser dem alle) burde være tvungen læsning for internet marketers. “How to get RICH” af Richard Koch synes jeg også var overraskende god og det er herligt at mærke the big business for en gangs skyld.

  En bog jeg synes mangler, er klassikeren “Marketing Warfare” af Al Ries og Jack Trout. Men tak fordi du deler ud af dine yndlingsbøger – så slipper man for at købe for mange skuffelser hjem i næste amazon-bestilling!

 4. skriver

  Da jeg mener, at vi deler mange meninger, så er det dælme interessant at se, at vi kun deler én bog blandt min læste bøger liste og din anbefalede list 🙂

  Siger bare lidt om hvor mange gode bøger, der er derude. Jeg vil straks se nærmere på fx Robert Kyosaki – Jeg kan huske, at du har nævnt ham før.

 5. Mikael skriver

  @Erik – Der må jeg nok give dig ret. Jeg har lært rigtig meget af Kiyosaki. At jeg så godt vil give Peter ret i at hans bøger bliver lidt ensformige er noget andet. Dog mener jeg at gentagelser er af det gode.

  @Peter – Man kan vel ikke sige at en bog mangler, hvis jeg ikke har læst den? 🙂 Tak for anbefalingerne. De kommer begge på min ønskeliste.

  @Andreas – Nu er denne liste ikke mine “læste bøger” liste, men min “favorit bøger” liste og der er stor forskel. Min “læste bøger” liste er meget længere. Kan varmt anbefale Kiyosaki. Ikke at han på nogen måde er en dygtig forfatter, mens hans koncepter har været vanvittigt banebrydende for mig og har fået mig til at se helt anderledes på økonomi og viden om denne.

 6. Cammilla Rysgaard skriver

  Tak for listen… Har selv haft fingre i flere af dem, men bestemt ogsånet par der mangler. Som du skriver er det ikke læse-listen, den er længere. Så det er godt med anbefalinger, så man kan gå direkte til de bedste.

  Jeg slæbte selv en halv kuffert bøger med hjem sidst jeg var i NYC. kunne læse den slags bøger dagen lang!

  Mon ikke snart der kommer nogle flere anbefalelsesværdige af danske forfattere? Det håber jeg… Der er trods alt et par kulturforskelle.

  Kh Cammilla

 7. Mikael skriver

  @Cammilla – Jeg synes der er langt mellem dansk faglitteratur jeg gider læse. I det hele taget er jeg ikke ret meget for danske bøger da de ikke har “power” nok til mig. Der har amerikanerne altså noget helt særligt i min optik.

  @Bruno – Jeg ved det desværre ikke. Jeg læser som nævnt ovenfor, helst kun engelske bøger.

 8. skriver

  Dejligt du vil dele dine boganbefalinger Michael.

  Din liste vil blive endnu mere værdifuld for dine læsere her på bloggen, hvis du lige skriver 2-3 linjer om hver bog og hvorfor den har fået en plads på din favoritliste.

  F.eks. ligesom du her i kommentarerne har skrevet om “The Wealthy Barber”. Det har resulteret i, at jeg netop har købt den 🙂

 9. Mikael skriver

  Hej Mogens – Først og fremmest er jeg glad for at du har fundet nytte i listen. Jeg må blankt erkende, at det var et bevidst valg fra min side, at jeg ikke har skrevet omkring hver enkelt bog.

  De er læst over en længere årrække og for at kunne give en god beskrivelse, så ville det for de flestes vedkommende kræve, at jeg læste dem igen.

  Personligt tilføjer jeg bøger til min “læseliste” ved at jeg får dem anbefalet af folk jeg stoler på og respekterer. Det er ikke altid, at jeg er enig i deres vurderinger af bogens kvalitet, men jeg tror endnu ikke jeg har læst en bog, som jeg ikke har lært noget af.

  Så på trods af manglende kommentarer, så håber jeg, at nogen tager mod til sig og investerer i en eller flere af bøgerne 🙂

 10. skriver

  Mikael, har du læst The wealthy barber returns? “1’eren” er jo ved at være ret gammel, så jeg spekulerer på om den mon er forældet – og om “2’eren” er værd at bruge tid på i stedet: Kan du huske om det universelle råd eller mere af en at, der netop kan blive forældet? 🙂

 11. Mikael skriver

  Hej Christian – Jeg har ikke læst 2’eren. 1’eren er absolut ikke forældet. Det er meget universelle råd og netop derfor jeg synes den er så god. Det er meget enkle ting som bogen beskriver (på en let måde), men på trods at mit store fokus på personlig økonomi, sikring af familie (og mig selv), så var der flere af tingene jeg aldrig havde tænkt over.

  Så 1’eren er helt klart stadig meget aktuel og måske endnu mere i den økonomiske situation verden er i lige nu.

 12. skriver

  Mange tak for gode boganbefalinger. Det er super inspiration til sommerferielæsningen, hvor jeg har planer om én easy-reading fiktion og gode inspirerende fagbøger for resten.
  Jeg hørte et foredrag med Robin Sharma i København for noget tid siden og har siden læst alle hans bøger. Han er virkelig inspirerende både i tekst og tale

  God sommer

 13. Mikael skriver

  Hej Ann-Christine – Stødte selv på Robin Sharma ved et tilfælde og var meget overrasket over hans bog og hvor godt han skriver. Har The Monk Who Sold His Ferrari stående på hylden og er spændt på at få den læst.

  Har aldrig set ham live. På hans videoer mv. synes jeg dog godt, at han kan blive “lidt for meget”. Hans budskab fejler i hvert fald ikke noget.

 14. Morten P. skriver

  Greatest salesmen in the world er en af de mest anbefalelsesværdige bøger, som jeg har læst i faglig øjemed. Læs den. Helst nu.

 15. skriver

  Tak for anbefalingerne, Mikael. Ferielæsningen (+ lidt ekstra) er nu bestilt – og lad os så håbe, at dét kan give mig et los i den rigtige retning 😉

  Lige et generelt spørgsmål: Når jeg klikker mig videre til Amazon herfra, hvilket jeg naturligvis gør, “får” du selvfølgelig salget… Dog valgte jeg efterfølgende (inden jeg placerede min ordre) at kigge på andre sites, for at læse lidt mere om de enkelte bøger – og her har jeg formentlig også fået trykket på Amazon aff. links. Hvem får så salget? Første, seneste eller begge klik?

 16. Mikael skriver

  Hej Peter – Det kan sagtens være, at det er de andres aff link der så bliver brugt. Det gør dog ikke noget da det er meget som kommissioner jeg får 🙂

  Håber bare at du får noget ud af bøgerne!

  Mvh
  Mikael

 17. Hobbyfiskeren skriver

  Nice foreslag Mikael!

  Jeg overvejer selv at gå i gang med Crush It med Gary, da jeg har fået den anbefalet 100 gange.

  Derudover kan jeg anbefale “7 habbits of highly effective people” – Den vil være lige noget for dig 😉

 18. Mikael skriver

  Hej Frederik. Jeg har læst Covey’s bog, men må indrømme at jeg ikke fandt den god nok til at komme på listen. Men tak for foreslaget.

 19. skriver

  Hej Michael og alle I andre. Lang tid siden jeg har skrevet her men jeg måtte lige blande mig i denne tråd 😉

  Teknisk set er man vist dækket ind med inspiration til lang tid med alle de gode titler. Jeg vil dog lige supplere med ‘The Secrets of The millionaire Mind’ af T Harv Eker. Den er et must, og det er hans kursus af samme navn også.

  Jeg tog, for fire måneder siden, kurset i London sammen med omkring 1200 andre. Det var genial træning, godt indhold og masser af fed energi. Kan varmt anbefales og det koster kun omkring 1500 for 3 dage hvis man vil have CD’er, DVD’er og workbook med, ellers kan man faktisk være med helt gratis!

  OBS: Der er foregår intens ‘powerselling’ af hans andre kurser undervejs så lad kreditkortet ligge på hotelværelset så du ikke bliver fristet. Men hans og hans andre træneres måde at sælge på er ganske inspirerende, og de fleste af os kunne lære meget af det.

  Tak for mange gode titler. Her er min egen liste over millionærbøger man SKAL læse: http://www.velstand.nu/her-er-de-7-bedste-bliv-rig-boeger/

  Mange rige hilsner
  Pete 😉

 20. Mikael skriver

  Hej Pete,

  Tak for din anbefaling. Jeg lagde godt mærke til at vi var meget enige i valg af bøger. Kender ikke T Harv Eker, så den ryger på listen. Vil nok springe hans kursus over da jeg ikke er meget for de kurser som nærmest er en ren sales pitch. At dømme ud fra hans billede, så ligner han også en person som har tjent sin formue ved at fortælle andre hvordan de skal gøre 🙂

  Det betyder dog ikke, at han ikke kan have en masse godt at byde ind med.

 21. skriver

  Jeg ved det ikke med sikkerhed, men jeg tror det er den enorme kursusvirksomhed han efterhånden har bygget op. Han har mange spændende ting på programmet – emner som ‘Guerilla Business Intensive’ om hvordan man opbygger en virksomhed hvor passiv indkomst er tænkt ind fra starten af. ‘Train the Trainer’ om hvordan man opbygger en foredragsvirksomhed hvor man tjener kassen. Ligeledes har han nogle spændende investeringskurser osv osv. Hele hans tankegang handler om at skabe passiv indkomst = frihed.

 22. Mikael skriver

  Hej Michael,

  Min anbefaling vil være, at du følger mig på Twitter eller Google+. Jeg deler altid de gode ting jeg finder, så du vil kunne se hvem og hvad jeg følger.

 23. skriver

  Har igennem noget tid ledt efter nye bøger til samlingen.
  Skulle alligevel ind på Amazon og købe 2 bøger, så tænkte jeg lige ville tjekke priser på nogle af bøgerne på listen her. Resultat – 14 bøger ekstra røg lige med i bestillingen til en ekstra pris på ca. lidt under 100£ – det er altså svært at styre sig når det er så billigt 🙂

 24. Mikael skriver

  @Philip – Det kender jeg godt. Jeg prøver at holde mig væk fra Amazon så jeg ikke køber mig fattig 🙂

 25. Mikael skriver

  Hej Morten,

  Der er meget de samme jeg lytter til. Der sker ikke så meget på den front og er ikke faldet over nogle nye som er gode nok til at jeg vil anbefale dem.

 26. skriver

  Hej Michael (og I andre),

  Dette er mit første indlæg her på Antphilosophy.com, og udover at komme med mit besyv til ovenstående liste (da jeg de seneste måneder har læst en hel del af “den slags” bøger), så har jeg også tænkt mig at sende dig en gæste blog indenfor kort tid, da jeg egentlig gerne vil i gang med at formidle nogle af de mange tanker, jeg har om såvel marketing relaterede som personlig udviklings og fysisk træningsorienterede emner, jeg har på hjerte. Jeg lover i øvrigt at formulere mig i kortere sætninger i min blog 🙂

  Jeg er netop blevet færdig med “The Power of Story” og “The Power of Full Engagement”, og kan hermed på det varmeste anbefale begge disse. Jeg vil mene, at den største “take away”, måske forekommer oplagt / logisk (men sådan er det jo altid), men det er Jim Loehr og Tony Schwartz’ pointe om, at vores fysiske energi danner grundlag for al produktivitet og foretagsomhed. Og ikke mindst, at dette er en begrænset kilde, som ikke er “givet”, men som vi derimod hele tiden skal sørge for at “gøre os fortjent til” (via træning, nok søvn, ophold i arbejdet – eksempelvis via en lur eller en løbetur) etc. Pointerne har på meget kort tid gjort en kæmpe forskel for mig, og jeg håber således, at det hermed lykkes mig at påvirke andre til også at læse disse bøger. Skal jeg pege på én af dem, så vil det være førstnævnte, men jeg synes de komplimenterer hinanden rigtig godt.

  Og så lidt til sidst et citat fra Robin Sharma, som nogle af jer nok kender “High performance is less about what you do than what you don’t do”. Det er fra det webinar, han lavede for et par dage siden (25.000 lyttere fra 52 lande), og han har meget ret i det budskab, der ligger i formuleringen: Med alle de muligheder og alle de apps, tjenester, nyhedsmedier, sociale medier, smart phones osv. der hiver i os i dag, er det blevet vigtigere end nogensinde før at sige fra og vælge hvilke opgaver, mennesker og handlinger, man vil tildele sin opmærksomhed og energi, for vi har kun en begrænset portion af det hver dag.

  Fedt site, Mikael – jeg håber at kunne bidrage med noget i et gæsteblog eller to (forhåbentlig flere).

  Venligst,

  Nicolai Kostakis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.