Husker du at kommentere på din egen blog?

Husker du at kommentere på din egen blog

Noget af det vigtigste på en blog er efter min mening at der er “liv”. Den første ting der er krævet for at der er liv, er naturligvis at der løbende kommer nye indlæg til som de besøgende har lyst til at læse. Men når indlæggene er skrevet, så forbliver de “døde” indtil der er nogen der begynder at kommentere på dem.

På denne blog har jeg været glad for at se, at der er begyndt at komme en masse gode kommentarer og der er kommet en dialog igang. Fortsæt endelig med at kommentere!! 🙂

Men for at der kan være en dialog, så bliver du som blogejer nødt til selv at kommentere på de kommentarer du får. Personligt forsøger jeg at skrive tilbage på hver eneste kommentar jeg få og forsøger derigennem af skabe en løbende dialog. Udover at jeg tror på at det giver flere tilbagevendende læsere, så er det helt sikkert også noget søgemaskinerne sætter stor pris på.

Nyt indhold og mere indhold har længe sikret websider hyppige besøg af søgemaskinernes “søgeedderkopper” (jeg øver mig i de danske termer *lol*) og en hurtigt indeksering er noget man gerne vil have som blogejer.

Hvorfor dette indlæg?

Men nu sidder du måske og tænker “jamen jeg ved da godt at jeg skal kommentere på min egen blog”, så hvorfor tager jeg overhovedet dette emne op? Selvom jeg synes jeg har været rimelig god til at skrive tilbage på de kommentarer jeg har fået, så er der stadig ting der kan forbedres.

For nylig læste jeg et indlæg omkring netop dette emne og det fik mig til at tænke over vigtigheden af kommentarer. Artiklen er skrevet af Skellie som du måske har hørt om. Hendes (jeg tror det er en hende) artikler er altid fyldt med godt indhold og den pågældende artikel forklarer meget tydeligt hvor vigtigt det er for din blogs vækst, at du selv er en aktiv del af den i form af blandt andet at kommentere på den.

Selvom jeg godt vidste (og du sikkert også ved det), at det er vigtigt, så var det ikke noget jeg tænke meget over. Så på mig virkede det lidt som en venlig “reminder”. Hvis du, som jeg, var blevet lidt uopmærksom, så kan dette indlæg måske være din reminder.

Nyd hviledagene og spis nu ikke alt for meget 🙂
Mikael

Kommentarer

 1. Martin skriver

  God side du har her. Jeg er lige begyndt med en blog. og syntes din side her er rigtig god læsning “også for begynderer”

 2. Mikael skriver

  Hej Martin, velkommen til. Det glæder mig hvis du kan få noget ud af siden. Jeg forsøger at ramme en bred målgruppe så der er lidt for enhver. Og nogle gange har selv erfarne folk brug for en reminder om de basale ting 😉

 3. skriver

  Der ER faktisk også de blogejere, der har som helt bevidst strategi så vidt muligt aldrig selv at deltage i kommentarerne – ud fra en strategi om, at når de har sat indlægget i verden, så vil de give emnet op til “fri debat” uden de selv vil være censor/dommer eller anden højerestående “bare” fordi de er forfatteren bag indlægget…

  Men dem om det. 🙂 Jeg er helt enig i, at man skaber mest liv på bloggen ved også at deltage aktivt selv i kommentarerne.. Ofte er det også direkte spøgsmål, der dukker op, og så er det jo især “god service” at svare hurtigt.. 🙂

 4. Mikael skriver

  Ja vi mennesker er jo forskellige. Og det lyder selvfølgelig pænere at sige at man ikke vil lege dommer i stedet for at sige at man er doven 😉

 5. skriver

  Du har helt ret Mikael. Det er vigtigt at man selv er aktiv debatør på sin blog. Hvis man kaster en bold i luften, skal man også selv være klar til at gribe den.

 6. skriver

  Jeg har den samme holdning – kan slet ikke lade være med at svare 😉

  Dialogen er netop det gode ved en weblog. Det er også derfor jeg har “Notify me via e-mail” på mine blogs. Og så vil jeg gerne “holde” på mine læsere…..

 7. skriver

  Jeg er ganske enig i, at det er langt mere tillokkende at blande sig i debatten på en blog, hvor indehaveren gider ulejlige sig til at ping-ponge, når der bliver lagt op til det.

  Og ja, jeg skal også have installeret “Notify via e-mail” på mine relevante blogs ved lejlighed. Det er et fantastisk værktøj til at holde styr på, om der sker noget i debatten om de indlæg, man har kommenteret på.

 8. Mikael skriver

  Efter Potter’s indlæg kom jeg til at spekulere over det med “notify via email”. Jeg har det på alle mine blog og kan ikke mindes at det er noget jeg aktivt har installeret… ??

 9. Mikael skriver

  Nope, har lige fundet det. Det er i Settings > Discussions og hedder “E-mail me whenever” og så er der to valgmuligheder.

  Jeg ved ikke hvornår det er kommet til, men det må have været i starten af version 2.5 eller noget lignende.

 10. skriver

  Jeg er selv stor fortaler for at besvare kommentarer, men har nu nærmest det modsatte »problem«. Mine læsere bruger kommentarsystemet som forum! De går i dialog med hinanden via kommentarer. Nogle af mine indlæg har 50 kommentarer på det grundlag.

  Egentlig vil jeg gerne have dem over i det forum jeg har installeret men det er ikke lykkedes endnu. Nogen forslag?

  http://www.graviditet.dk

 11. Mikael skriver

  Du kan jo tydeligt gøre opmærksom på forummet og reklamere lidt mere for det. Når jeg umiddelbart kigger på din side så har jeg svært ved overhovedet at finde det. Det er alt for anonymt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.