Hvordan kan man holde fokus?

Hvis du har en drøm om at opbygge dig en fuldtidsindtægt online og har arbejdet efter det i kortere eller længere tid, så har du sikkert også allerede opdaget hvor vigtigt det er at holde fokus og være effektivt med sin tid. Måske har du lært det på samme måde som mig, nemlig ved at gøre det stik modsatte og fokusere på en masse forskellige ting samtidig (eller en ting den ene uge og en anden den næste uge…). Eller også har du været ustruktureret og ineffetiv med din tid og har derfor ikke fået ret meget ud af den tid du har “arbejdet”.

Uanset om du er faldet i den ene eller den anden grøft, så har du sikkert også på et tidspunkt spurgt dig selv “hvordan kan jeg holde fokus?”. Det er et godt spørgsmål og det er noget jeg har skrevet om før, men jeg synes at tiden er inde til et nyt indlæg da det er et super vigtigt emne hvis du skal have den succes du fortjener.

Tidligere har jeg talt omkring at være effektiv ved kun at røre en email een gang. Noget jeg hentede fra Tim Ferris’ kendte bog “4 Hour Work Week” og som er en super fin måde til at få mere tid i hverdagen. Men det klarer kun en lille del af det der er brug for.

Et andet indlæg jeg skrev har snart 17 måneder på bagen og dengang var der ikke så mange der læste min blog som der er nu, så derfor er det vigtigt at bringe frem igen. Det handlede også om at være effektiv med sin tid og at få det maksimale udbytte ud af det. Artiklen tager et mere overordnet view på situationen end det praktiske indlæg om kun at røre en email een gang. Det er absolut et indlæg jeg vil anbefale dig at læse hvis du har svært ved at holde fokus og være effektiv med din tid.

Holde fokus – noget nyt på banen

Der er to ting som jeg ikke mener jeg har omtalt før, eller i hvert fald ikke på samme måde, så jeg mener at de er værd at bringe på banen nu, da de har hjulpet mig til at holde bedre fokus.

Vi har tidligere talt om at det kan være en god ide at afmelde sig en masse nyhedsbreve, RSS feed og alle mulige andre lister og ting som ikke er relevante for ens forretning. Det er stadig et godt råd, men jeg mener at der er et der er endnu bedre.

I stedet for at afskære sig fra alt “støjen”, så kan man lære at arbejde i den ved at være god til at planlægge. Jeg har selv valgt at gøre det på den måde, at jeg planlægger min tid dagen før (som det seneste) og noterer alt jeg SKAL have udrettet dagen efter. Her taler vi ikke om ting jeg gerne VIL have udrettet, men noget som bare ikke må undlades.

Når næste dag starter, så kaster jeg mig over de opgaver og få dem af vejen så hurtigt som muligt (også kendt fra bogen “Slug Frøen”). Når de alle sammen er overstået, så har jeg som bonus givet mig selv lov til at kaste mig ind i “støjen” af RSS feeds, nyhedsmails osv. som en slags “belønning” for at have gjort et godt stykke arbejde. På den måde får jeg plejet både min forretning (som er det vigtigste) og også min nysgerrighed omkring hvad alle mulige andre nu har gang i og har skrevet om. (Man er vel blog junkie….).

Hvis du har gjort brug af lignende metoder eller har brugt andre metoder til at holde dig effektiv og fokuseret på din forretning, så hører jeg meget gerne om det i kommentarerne.

God påske til alle!
Mikael

Kommentarer

 1. skriver

  Jeg har selv god erfaring med at skrive ned hvad jeg skal nå. Det er meget typisk at jeg får en ide, og så smutter jeg ind til computeren. Men inden jeg gør det jeg egentlig kom for, skal jeg lige tjekke om der er sket noget på min mail, google reader, facebook, diverse affiliateprogrammer osv. Og så har jeg glemt hvad jeg skulle.

  Men ved at skrive ned hvad man skal, og gøre det og intet andet, kan man spare en hulens masse tid.

 2. Mikael skriver

  Dejligt at se dig kommentere igen Ruben. Det er længe siden.

  Ingen tvivl om at nedskrivning sparer masser af tid og sikrer at gode ideer ikke går tabt. Dog er det vigtigt at få den anden halvdel (det at handle) med også. Hvordan klarer du den del?

 3. skriver

  Jamen det er netop det jeg bruger nedskrivning til (ikke at jeg gør det hver gang). Jeg skriver en liste med ting jeg skal have gennemført, og så når jeg åbner computeren så gør jeg det der står på listen, handler, i stedet for alle tidsrøverne.

  Min oplevelse er at man får de bedste ideer mens man er offline. Når man er online er der altid en hulens masse distraktioner – de samme 20-30 bookmarks man kigger igennem konstant for at se om der er sket noget på kontoen, kommet et indlæg i debatforummet eller hvad ved jeg.

  Ved at have en liste med alle de ideer man får offline, kan man altid ty til den når man synes at nu må man hellere lave noget fornuftigt.

  Samtidig er der en tilfredsstillelse i at strege punkter ud, og man kan se hvad man har fået ordnet – lidt ligesom din ide med æggeuret og bruge et par minutter hver time på at se hvad man har nået.

  (Og ja, det er ikke så tit jeg får kommenteret på dine indlæg, men jeg følger såmænd flittigt med 🙂 )

 4. Mikael skriver

  Det lyder som en super måde at gøre tingene på. (og godt at høre at du i det følger med) 😀

 5. Christian Brix fra Eee PC Blog skriver

  Ja, jeg falder også tit i samme fælde, som I er inde på her… Det kunne være jeg skulle prøve det med at skrive sedler.
  Ellers synes jeg bogen “7 gode vaner” har nogle rigtige fornuftige metoder. Det er en god, gammel klassiker, som stadig har meget at tilbyde. Tror jeg skal prøve at finde tid til at skimme lidt i den igen… det bør jeg vist lige skrive ned et sted inden jeg glemmer det…. 😉

 6. Mikael skriver

  7 gode vaner er en rigtig fin bog og ingen tvivl om at den kan være god at læse flere gange. Nu du skriver “prøve” så kommer jeg til at tænke på Anthony Robbins når han siger:

  “Do or don’t do, there is no try” 🙂

 7. skriver

  Husk også lige at checke David Allen’s bog om produktivitet »FÅ TINGENE GJORT – Produktiv uden Stress«. Den er ren kult og noget af det bedste der findes om emnet:

  Se bogen her: http://www.personligpower.dk/product.asp?product=92

  Personligt er jeg mest til at skære det overflødige væk, men behovet kommer i bølger da jeg har en tendens til at forfølge alt muligt spændende…

  Mange hilsner
  Pete 😉

 8. Mikael skriver

  Den er på listen over de mange bøger jeg skal have købt. Jeg synes dog at listen vokser hurtigere end jeg kan nå at nedbringe den 🙂

 9. David skriver

  Ja jeg har fundet ud af at fokus er alt afgørende. Jeg har mest energi om formiddagen, slapper som regel af om eftermiddagen ved at lave andre ting og ved 20 tiden har jeg masser af energi til at arbejde videre.

  Jeg starter dagen med at træne fokus. 75 minutters meditation. Derefter god morgenmad og så til arbejdet. Jeg skimmer som regel lige noget af min mail men venter nogle timer med at gøre noget som helst ved den og bedst er det helt at lade den ligge. Min telefon ringer sjældent men hvis den en gang går hen og bliver afbrydende slukker jeg den. Fidusen er at arbejde med de vigtigste ting først hvor energien er størst UDEN afbrydelser.

  De arbejdsgivere der kræver af deres medarbejdere at de skal være dynamiske og kunne holde flere bolde i luften ad gangen har slet ikke fattet at hjernen skal bruge 20-25 minutter på at omstille sig fra en aktivitet til en anden og at multitasking derfor dybest set er tidsspilde. Nylig forskning i øvrigt. Ja jeg kender det fra mit gamle job. En hel dag kunne gå uden at jeg syns at jeg nåede ret meget.

  Så holder jeg en lang pause fra ca 14 til 19 og starter op igen. Og inden jeg hopper i kassen tager jeg lige 75 minutter mere i skrædderstilling 🙂

  Jeg hader To Do lister helt vildt! – det gør de fleste kreative mennesker vist og det er helt sikkert at hvis jeg laver den slags lister, betragter jeg dem bagefter som en sur chef der pisker mig i nakken og råber: Kom så i gang!!! Jeg starter simpelthen bare dagen med det vigtigste og bruger et gammelt zen trick: Sørg for at få afsluttet det du begynder på. Uafsluttede forhold dræner energi. Det gælder også emotionelle ‘hængere’ med andre mennesker. Få dem afsluttet. Ren røv at trutte i. En ting ad gangen. Serial processing.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.