Hvordan skriver man artikler til en artikeldatabase?

Efter nu at have modtaget de første artikler på wubi.dk, så kan jeg se, at der er et behov for en guide til hvordan man skriver artikler til en artikeldatabase således at man ikke spilder hverken andres eller sin egen tid.

Heldigvis har de fleste af de artikler jeg har modtaget været rigtig gode, men desværre har der også været nogle enkelte som ikke klarede det så godt. Derfor kommer der her i punkt form en guide til hvordan man bør skrive og publicere artikler på en artikeldatabase.

1. Læs reglerne

Vi lever i et samfund hvor alt skal gå så stærkt som muligt og derfor er der sjældent tid til hverken at læse brugsanvisninger eller vejledninger. Desværre har det nogle uheldige bivirkninger og når vi taler om at publicere artikler, så betyder det, at ens artikel ikke bliver brugt. Kort sagt har man spildt sin tid.

På wubi.dk er der en sektion som hedder tilføj artikel. Her er kravene for artiklerne beskrevet og de er ikke mange. Der er tale om:

 • Længden på artiklen
 • Antallet af links i artiklen
 • Kvaliteten og “unikheden” af artiklen
 • Sproget artikelen skal være på

“¦og så lidt andre småting. Umiddelbart ikke noget at tage fejl af (efter min mening). Reglerne varierer fra artikeldatabase til artikeldatabase, men de fleste ligner hinanden.

2. Lad være med at lave Copy/Paste fra Word

Hvis du selv er ejer af en WordPress blog, så ved du sikkert også kun alt for godt, at man skal holde sig fra at lave copy/paste fra Word. Dit blogindlæg bliver fyldt med en masse underlig kode og kan ødelægge hvordan indlægget ser ud på den side hvor du publicerer det.

Tag i stedet og download en text editor som f.eks. Notepad++. Skriv din artikel i Word og klip den så over i text editoren inden du sætter den ind i WordPress. Det bliver meget bedre hvis du klarer formatteringen direkte i WordPress.

Jeg kender mange ejere af WordPress sider som direkte sletter indlæg som indeholder alt den skrammelkode fra Word. Igen ville det betyde at din tid var spildt.

3. Brug lidt tid på at se de andre indlægs opsætning

Du vil både gøre dig selv og ejeren af en artikeldatabase en stor tjeneste ved at kigge på et par andre indlæg på siden. Specielt når det kommer til formatering af din artikel, så bør du følge “sidens standard”.

Eksempelvis kan du lægge mærke til, om der bruges H2 og H3 tags til underoverskrifter eller om der bruges BOLD text.

Læg mærke til om de andre indlæg bruger tags og om du derfor også selv bør bruge tags. Det kan på sigt betyde flere betydende til din side og jo mere du hjælper ejeren af artikeldatabasen, desto mere vil vedkommende være interesseret i også at hjælpe og promovere din artikel.

4. Lad være med at springe over hvor gærdet er lavest

Det kan godt være, at der er nogle artikeldatabaser tillader at dine artikler er af tvivlsom karakter og at du kan genbruge den samme artikel flere gange. Hvis du gerne vil have et godt link til din side, så er det ikke vejen frem. Giver du kvalitet ud, så får du kvalitet tilbage.

Der er muligvis flere ting som burde på denne liste, men jeg kan ikke lige komme i tanke om dem. Skulle jeg komme på flere så bliver de tilføjet på listen.

Har du selv en artikeldatabase eller har du bare nogle gode råd du vil dele ud af, så lad mig endelig høre dem i kommentarerne herunder.

/Mikael

Kommentarer

 1. skriver

  Med hensyn til pkt 2, så er der i værktøjslinien lige over content feltet, en knap med et clipboard og et word logo.
  Hvis du benytter den funktion så fjerner wp de kedelige wordkoder…

  Og har du brugt eksempelvis overskrift 2 i din formattering, retter den det ind til h2… Ret fikst!

 2. Mikael skriver

  Hej Janno,

  Se det vidste jeg ikke. Det hænger måske også sammen med, at jeg har slået den visuelle del fra. Jeg laver det hele direkte i html.

  Dertil skal det nok også siges, at det nok kun er en ud af hundrede som formatterer deres overskrifter som overskrift 2 når de skriver i Word.

  Men super med ny information. Tak.

  Mikael

 3. skriver

  Hej Mikael

  Ja, der er få der bruger det, men jeg havde lige testet det fordi jeg fik en artikel hvor der var headers i, så derfor ved jeg det.

  Og velbekomme iøvrigt 🙂

  Janno

  Og p.s. Tillykke med det “nye” site… det er et fedt theme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.