Hvordan WordPress designere kan bygge links

Linkbuilding med webdesignNu varer det ikke længe inden denne blog fylder 2 år og i den forbindelse sad jeg og kiggede nogle af de gamle indlæg igennem. Et af dem jeg stødte på var et om linkbuilding for designere som i bund og grund handler om hvordan man kan bruge WordPress themes til at skaffe sig en masse indgående links.

Der blev diskuteret lidt frem og tilbage i kommentarerne, men vi nåede frem til en løsning der absolut ville kunne virke og som ville kunne give en masse indkommende links hvis man var villig til selv at designe et WordPress theme eller alternativt bestille nogle andre til at gøre det for en.

Men en ting er ideer og noget andet er handling. Flere viste interesse for at prøve ideen af (den har jo tydeligvis virket for de mange personer og virksomheder der har gjort brug af den), men spørgsmålet er hvor mange der gik fra tanken til handling?

Personligt skal jeg gerne erkende, at jeg ikke fik designet et theme som kunne uploades og derved skaffe mig indgående links. Ideen er dog stadig ikke glemt og det er en jeg sagtens kunne finde på at gøre brug af når jeg engang får hyret mig en inhouse web designer. 🙂

Men nu er jeg nysgerrig efter om DU tog action og gjorde noget ved det? Uanset om du gjorde eller ej, så hører jeg meget gerne om hvorfor eller hvorfor ikke i kommentarerne.

Kommentarer

 1. skriver

  Nu deltog jeg ikke i diskussionen, men engang, når jeg har god tid, vil jeg helt klart lave et eller flere free WordPress themes, der kan hjælpe lidt med linkbuilding, selvom det nu ikke er den primære motivationsfaktor.

  Jeg er jo – som du ved, Mikael – allerede gået i gang med et lidt specielt linkkatalog-theme, og det mangler egentlig bare lidt finpudsning. Om det er noget, folk vil bruge, må tiden jo vise 🙂

  Jeg kan se, at der også bliver diskuteret ankertekst, og Saugstrup har smidt et link til en artikel, der lader til at have en god løsning. En anden løsning kunne være, at man laver et theme i flere forskellige farver og ændrer ankerteksten i hvert theme.

  En helt anden ting: Det er ærgeligt, at man ikke kan se seneste kommentarer på din blog 🙁 Jeg synes, det er sådan en ting, der bare SKAL være på en blog, fordi det kommer både bloggeren og de besøgende til gode 🙂

  Jans seneste blog indlæg..Domain Renewal Group.com er nogle fuskersvin

 2. Mikael skriver

  Tja, det kunne da måske være en god ide. Jeg har egentlig også ledt efter noget at smide der hvor Google’s Friend Connect er, så det var da en oplagt mulighed at forsøge.

 3. skriver

  Det var da egentlig en ret god ide.

  Det skal jeg da prøve at finde ud af hvor meget vil koste at få gjort.

  Det ville så være cool hvis man et sted kunne se hvilke design der blev downloaded mest, og lavede noget lignende for at have flere der bruger det.

  Vil det egentlig kunne skade én hvis ens link ligger på flere blogs som bare er noget skidt?

  Thomas Pedersens seneste blog indlæg..How to buy a domain and a hosting Account with Surftown

 4. Mikael skriver

  Thomas, hvis du går ind på WordPress’ officielle side for themes, så er der angivet for dem alle hvor ofte de bliver downloaded, så det kan du sagtens finde ud af.

  http://wordpress.org/extend/themes/

  Jeg kan ikke bakke det op med beviser (det må SEO eksperterne klare), men for mig giver det ikke mening at det kan skade dig at NOGEN linker til dig. Det kan kun skade dig hvis DU linker til dem.

 5. skriver

  Hvis det kan skade mig når jeg linker til andre sites, kan jeg så også gavne mig selv ved bare at linke til andre sites?

  Hvis jeg eksempelvis laver en side med links som bare linker til andre sites indenfor samme område?
  Eller skal man have linksne på de enkelte sider som mere specifikt har noget med de sites at gøre man linker til?

  Mht. at lave et tema til WordPress eller et hvilket som helst andet script, så er jeg ikke den store designer, men har lige lavet et Tema med det her Artisteer version 2 igår.

  Nu skal jeg bare lige have rettet lidt på det og sat mine egne billeder ind, men det er da spænnende at se om nogle vil bruge det, selvom det er lidt begrænset hvad man kan i programmet, udover de mest basale ting.

  Thomas Pedersens seneste blog indlæg..How to buy a danish domain and a hosting Account with Surftown

 6. Mikael skriver

  Jeg tror ikke der er nogen der kender det “rigtige” svar på det spørgsmål, men hvis jeg skal komme med mit bud, så er det at: Hvis det virker naturligt og giver værdi til dine besøgende, så vil det være en god ide.

  Om en side med 10, 15 eller 50 links så er naturlig og giver værdi, må du selv gætte på 🙂

 7. skriver

  Jeg har fundet lidt vejledninger, men nogle stykker af dem har i beskrivelsen at man skal tage et basetema og bruge mens andre vejledninger selvfølgelig skriver at man skal kode alt fra grunden af.

  Jeg tror at jeg prøver med denne her Artisteer og så udvikler videre derfra.

 8. Mikael skriver

  Jamen så held og lykke da. Personligt ville jeg nok hellere betale mig fra det. På steder som Elance kan man få kodet themes til relativt få penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.