Hvornår skal du outsource?

Thomas stillede et rigtig godt spørgsmål og da det er super relevant, så vil jeg i stedet svare på det med dette indlæg.

Spørgsmålet var om jeg tjener de $550 jeg betaler for mine filippinske assistenter (hvilket så er $1100 da jeg har to af slagsen).

I mit tilfælde vil svaret være “ja”, men i bund og grund mener jeg ikke at det er det mest relevante spørgsmål at stille.

Hvis vi prøver at vende det hele lidt på hovedet og stille et andet spørgsmål, så tror jeg at min pointe bliver lidt mere klar.

Hvis du kunne betale $500 om måneden for om 6 måneder at tjene minimum $2.000 om måneden, ville du så gøre det?

På et år ville det betyde at du havde brugt (eller rettere sagt INVESTERET) $6.000, men du havde tjent $12.000 (6x $2.000) og havde altså et overskud på $6.000.

Kiggede vi på regnestykket i slutningen af 6. måned (inden der begyndte at komme penge ind), så ville du have en “udgift” på $3.000 og intet i indtægt. Umiddelbart ville det ligne en dårlig handel ikke?

Men kigger vi på resultatet efter måned 8 er gået, så har du nu brugt $4.000, men har samtidig også tjent $4.000. Resultatet er altså et rundt nul og næppe noget at prale af efter 8 måneder med outsourcing.

Når året er gået har du som sagt tjent $6.000 og året efter vil du tjene $18.000 og på 2 år vil du altså have en gennemsnitlig månedlig indtægt på $1.000. Nu er det pludselig ikke så ringe og specielt ikke fordi det jo er en anden person der har lavet arbejdet. Du har blot været den indledende investor.

Hvilke spørgsmål BØR du stille dig selv

Som sagt mener jeg ikke at spørgsmålet om hvorvidt du allerede har en online indtægt der kan betale din outsourcing er relevant. Du skal naturligvis have en overskydende likviditet fra dit job, en opsparing du kan tage af eller eventuelt tage et lån for at betale opstarten, men der er to relevante spørgsmål du skal stille dig selv:

1. Har jeg et koncept der virker?
Inden du begynder at hyre folk til at arbejde for dig og som skal have betaling for den tid de bruger, så skal du være sikker på at du har et koncept der virker. Med “virker” mener jeg, at du skal være sikker på at hvis konceptet bliver fulgt, så vil det generere en indtægt der er større end den du betaler for at få arbejdet udført.

Hvis ikke du med ro i sindet kan sige at du har et sådan koncept så mener jeg at du bør overveje om tiden er den rette til at hyre nogen. Hvis du gør det, så skal du i hvert fald vide at du satser dine penge på et tyndt grundlag.

2. Er jeg villig til at INVESTERE i min forretning?
At hyre outsourcing er for mig en investering i min forretning. Det er ikke en udgift. Det hænder da at jeg bruger nogle penge på min forretning som ikke kommer ind igen, men jeg ser det stadig ikke som en udgift, men som en dårlig investering.

Som det også ligger i at investere, så er det et spørgsmål om at have nogle penge oppe af lommen mod en forventet fremtidig gevinst. Om gevinsten kommer hurtigt eller langsomt kan være meget forskelligt og hvis du er dårlig til at investere, så kommer den måske aldrig (derfor mit spørgsmål nummer 1).

Det geniale ved en online virksomhed hvor du har et koncept der virker er, at i modsætning til f.eks. din pensionsopsparing, aktieinvesteringer eller lottokuponer, så kan du selv i høj grad styre og have indflydelse på at det bliver en succes.

Hvor er DU i dette spil?

Hvis jeg skal give dit et råd, så er det at stille dig selv ovenstående 2 spørgsmål inden du begynder at outsource. Hvis du ikke kan svare positivt på begge to, så er outsourcing nok ikke det rigtige for dig lige nu. Det kan ændre sig over tid, men lige nu har du vigtigere ting at lære.

Kan man outsource uden at have et koncept der virker? Absolut. Kan det komme til at koste dig penge? Helt sikkert! Men hvis du er villig til at tabe de penge i håb om at det vil komme til at virke, så gør da endelig forsøget.

Hvis du vælger dette, så vil jeg dog anbefale dig at du finder et koncept som andre har fået til at virke (læs: Køb en Ebook) og giv den til din outsourcer. Så er sandsynligheden for succes meget større end hvis du selv forsøger at finde på noget smart.

Jeg håber at du kan bruge ovenstående til noget og hvis der er noget du mener at jeg har glemt eller ikke forklaret godt nok, så lad mig endelig høre om det i kommentarerne.

/Mikael

Kommentarer

 1. Daniel Bæk skriver

  Hej Mikael, Alfa og Omega må jo være om man har et koncept der holder. Spændende du foreslår e-boger som inspiration til at finde konceptet. Kender du nogle samlinger du vil anbefale eller måder der er gode at støve dem op på (ud over at Google “retire rich” eller lignende ;))
  .-= Daniel Bæk´s last blog ..Undgå at billederne på Facebook bliver små! =-.

 2. Mikael skriver

  Det er i hvert fald en god ide at have et koncept der virker.

  Mht. ebooks, så vil jeg mene at hvis du køber 5, så vil 4 af dem sandsynligvis virker rigtig godt. Problemet med ebooks og diverse online kurser er sjældent materialet, men dem der køber det 😉

 3. skriver

  Hej Mikael,
  Jeg tror det jeg egentlig ville have prurgt om var dit spørgsmål nr. 2.
  “Har jeg et koncept der virker?”

  Det jeg ville vide var om du i forvejen slev tjente penge på de ting du nu har outsourcet, eller om du bare regnede med at ville tjene penge og så hoppede ud i det.

  Og det har du ho så svaret på her.
  .-= Thomas Pedersen´s last blog ..Fik du dit eget navn på FaceBook? =-.

 4. Mikael skriver

  Hej Thomas,

  Jeg synes det er vigtigt at man på en eller anden måde ved at det man vil betale for vil virke, men jeg kunne sagtens forestille mig et eksempel hvor det f.eks. er lykkedes at tjene $100 om måneden, men hvor man alligevel hyrer en til $500 om månenden, fordi man nu ved at man kan tjene penge. Så skal processen bare gentages flere gange for at det løber rundt.

 5. skriver

  Hej Mikael

  Måske lyder det lidt dumt men

  Du skriver læs: køb en ebook, hedder bogen det? Eller skal man købe en ebook som handler om det koncept jeg vil igang med?

  Rasmus

 6. Mikael skriver

  Hej Rasmus, det skal være en ebog som beskriver det koncept man vil i gang med. At begynde at kaste penge efter noget som man kun ved meget lidt om, er en for stor satsning og derfor skal man tilkøbe sig viden inden man går i gang.

 7. skriver

  AAhh okay, var også det jeg gættet på, men lød bare på måden det var skrevet at bogen hed køb en ebook.

  Men så har jeg det på det rene 🙂

 8. Mikael skriver

  Beklager hvis det ikke var klart. Kunne ellers være interessant med en ebog om at købe en ebog (not).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.