Kopier dine konkurrenters links med Sitexploration

Kopier dine konkurrenters links med Sitexploration

Mange i SEO branchen har længe talt om hvor fantastisk Claus Valgrens tool Sitexploration er, men jeg må blank erkende, at jeg har haft svært ved at se det. Ikke fordi det ikke LØD fantastisk, men fordi jeg via den gratis konto man har mulighed for at oprette, stadig ikke har kunnet finde ud af at bruge tool’et til noget nyttigt.

Jeg har derfor været lidt efter Claus for at få ham til at lave nogle brugervenlige videoer som ikke bare vidste HVAD man kunne, men nærmere små simple guides til hvordan man aktivt kan bruge det gode værktøj.

Claus er en smart mand, så han sprang til og sagde, at jeg da bare kunne komme forbi og optage videoer sammen med ham. Det har jeg nu været og resultaterne er dem du ser herunder.

Jeg vil dog gerne beklage den meget dårlige lyd… vi havde ikke en særlig god mikrofon til rådighed.

Kopier dine SEO konkurrenters links

Uanset om du arbejder med søgemaskineoptimering på hobbyplan eller professionelt, så kender du sikkert til problematikken om at finde på nye steder at få links fra. Det tager tid at finde nye og gode steder og ofte springer du måske over hvor gærdet er lavest og genbruger nogle af dine gamle ressourcer.

Ikke at der er noget galt i det, men i nedenstående video viser vi dig hvordan du finder alle de steder dine konkurrenter har fået links fra og hvordan du let kan danne en lang liste som du så enten kan gennemgå link for link eller alternativt outsource til din link-builder (f.eks. i Filippinerne).

I Sitexploration har vi valgt at tage udgangspunkt i det meget konkurrenceprægede marked omkring bredbånd og baggrunden er, at det er et marked hvor folk bygger rigtig mange links på mere eller mindre lyssky metoder.

Vi fik gravet os frem til nogle rigtig ”sorte” links som nogen brugte, men det valgte vi ikke at tage med i denne video, da det ikke umiddelbart er til at kopiere.

Er du interesseret i at finde disse sorte links, så er det bare at få dig en konto hos Sitexploration og gå i krig selv. Det er gratis at prøvet det hele af i 30 dage. Derefter er prisen sølle 20 EUR pr. måned og arbejder du bare semi-seriøst med SEO, affiliate eller andre former for online forretning, så er de penge meget hurtigt tjent hjem.

Selvom du ikke er på markedet for bredbånd, så virker metoden stadig fint. God førnøjelse:Link profiler i Sitexploration

Det var en stor fornøjelse at sidde ved siden af Claus og spørge ind til hans tool. Når du ser nedenstående video, så vil du måske lægge mærke til, at der er ændret lidt i en af graferne. Jeg spurgte Claus om det var muligt at sammenligne linkprofiler baseret på pagerank og det var det umiddelbart kun via et søjlediagram, som jeg ikke følte, gav et godt overblik.

Det er nu ændret til at blive en linje-graf (Claus har lovet at begge muligheder vil komme med i en fremtidig opdatering) og i nedenstående video kan du se hvordan to bredbånds-konkurrenter har forskellige linkprofiler og hvorfor den ene måske ikke ranker lige så godt som den anden.

Det interessante er, at det ikke er flere links med HØJ pagerank der er brug for, men derimod links med LAV pagerank der mangler i det samlede billede.

Men du kan selv se her hvad vi fandt. Igen skal jeg beklage den dårlige lyd.Personligt er jeg nu overbevist om, at Siteexploration er et værktøj jeg have i min værktøjskasse.

Kommentarer

 1. skriver

  Hej Mikael
  er stadig selvlært nybegynder 😉 og har længe døjet med, at finde gode steder at få links fra og i det hele taget få dem oprettet/godkendt men må nok sige de 15 min. videoen tog var givet godt ud (og lyden var jo også underholdende). Tror en nybegynder som mig kan få stor glæde af programmet

 2. Mikael skriver

  Hej Tom, vi er alle startede som selvlærte nybegyndere, så det er der ingen skam i 🙂

  Jeg er glad for at du kunne bruge videoen til noget. Så er det bare at komme i gang. Personligt brugte jeg 30 minutter lidt senere på aftenen og fandt de første 5 interessante steder hvor jeg selv kunne få nye links.

  Uanset hvor længe man har været i gang, så har man brug for flere links.

 3. skriver

  Herlig gennemgang – og herligt at du nu deler begejstringen for Sitexploration. Jeg havde fornøjelsen at være med far den spæde start som betatester – og i et HELT andet og meget mere nørdet interface. Det er bare blevet så godt nu – og det lammetæver alle andre systemer på danske links.

 4. Mikael skriver

  Absolut. Der er meget guld gemt. Der er stadig plads til forbedringer hist og her, men jeg ved at Claus arbejder målrettet på systemet og at han er lydhør overfor feedback. Jeg har i hvert fald allerede et par ideer som han kommer til at få på email indenfor den næste tid.

  Dejligt at høre, at du vurderer dette system som det bedste når det kommer til danske links. Jeg har ikke haft noget at måle det op i mod og fik spørgsmålet i går. Så perfekt at du kan bekræfte min påstand.

 5. skriver

  Tak for en glimrende gennemgang.
  Efter en testperiode springer jeg nu også på Sitexploration. Jeg har ikke kunnet finde et andet tool, som er bare halvt så godt.

 6. skriver

  Fantastisk gennemgang. Jeg følger mig nærmest nødsaget til at købe dette tool nu. Dog skal det ikke bruges til andet end at linkbuilde mine egne sider. Nogle af dem er dog affiliate-sider.

  Tror jeg starter med en testperiode på Siteexploration, så må vi se om det er noget, der fanger mig så meget, at jeg kaster penge efter det.

 7. Mikael skriver

  Super at høre at I kan bruge det.

  @Nicolai, noget af det som ikke kom i videoen var muligheden for at sammenligne flere sider end de 4 som standarden tillader. Personligt vil jeg vælge modellen hvor man kan kigge på 15 samtidig.

  God ide at teste først.

  Jeg ved også at Claus har noget spændende på to-do listen i forhold til at sammenligne linkgrafer (video 2). Der vil det være en god hjælp at kunne sammenligne mere end 4 sites.

 8. skriver

  Det ser virkelig stærk ud det der Mikael (og Claus selvfølgelig 🙂 )!
  Kan specielt godt lide funktionen som viser domæner konkurrenten har, men som jeg ikke selv har. I andre tools, såsom f.eks. SEOMoz Pro/OpenSiteExplore (som jeg stadig synes er et godt tool), har jeg ikke kunnet finde samme lette måde at sammenligne links på, som det ser ud til at være i Siteexploration.
  Og så er det jo dejligt at det er så godt til danske domæner. Tak for videoerne, tror de skaber nogle nye kunder i biksen 🙂

 9. skriver

  Tak for et par gode videoer – er selv spruget på den gratis version kort før jul, og havde ligesom dig brug for lidt mere information for at kunne bruge værktøjet optimalt, så det er fedt, at du tog dig tid til at lave videoerne sammen med ham.

 10. Mikael skriver

  @Kim, ja det er en rigtig lækker funktion. Det der overraskede mig meget på de eksempler vi kiggede på, var at det kun var meget få overlap der var. Så selv folk de i meget konkurrenceprægede markeder bruger ikke funktionen at stjæle links fra hinanden. Men måske det ændrer sig nu…

  @Bo, jeg har også selv prøvet den gratis version og måtte opgive. Ville ikke bruge tiden på at finde ud af hvordan det fungerede. Men nu hvor jeg har fundet ud af lidt mere, så er det rigtig interessant. Der mangler dog stadig lidt brugervenlighed, men det skal nok komme.

 11. skriver

  Super videoer, jeg tror dog der går lang tid før folk begynder virkelig at kopiere hinandens links (udover dem der arbejder med SEO til hverdag). Der er SÅ mange steder det er oplagt og så lidt brugt. Jeg synes det er virkelig spændende at analysere linkprofiler men mange jeg taler med synes det lyder vildt kedeligt.

  Det er ligesom at være guldgraver, det er måske lidt kedeligt at grave, men når man finder den ene guldklump efter den anden er det sværeste faktisk at stoppe igen.

 12. skriver

  Tak for et godt indlæg og nogle fede videoer der virkelig forklare det mange ellers ikke orker at sætte sig ind i og derfor nok aldrig får købt sådan et lækkert værktøj her. Jeg bruger det selv på testperioden pt. og må indrømme at det fungerer rigtig godt 🙂

 13. Mikael skriver

  Hej Thomas,

  Du har sikkert ret, men det undrer mig nu alligevel. Når man har opskriften på hvordan konkurrenten ranker, så er det vanvid at gå i gang med en anden opskrift i håb om at den måske virker bedre. Start i stedet med det der virker og så tag resten bagefter så du kan overhale.

  Mange synes helt sikkert at det er kedeligt og derfor er konkurrencen lav og brugen for SEO folk høj. Egentlig en fin kombi hvis du spørger mig 🙂

 14. Jean-Michel C. skriver

  Hej Mikael

  Dejlig opklarende videoer i forhold til Sitexploration, og super fint tool hvis man virkelig vil i dybden med at finde konkurrenternes links!

  Må jeg spørge, du nævner i den første video at du bruger Philippinere til at outsource link buildingen til de links du finder i værktøjet! Men når det her er danske sider der link buildes på, hvordan i “hede hulen” (undskyld sproget) får du dem til at skrive f.eks blog kommentarer eller andet på dansk?

  Stort mysterium for mig, men ville være meget lærerigt at vide… 🙂

 15. skriver

  Uden videoen kan jeg godt se at det kan have været lidt svært at bruge værktøjet. Godt at i kunne hjælpe hinanden og at der er håb forude for mere brugervenligheden. Målgruppen skal jo have alting serveret på et sølvfad 🙂

  Hvorledes med håndteringen af max. links vist, er det en begrænsning fra programmets side eller søgemaskinerne, og er der en løsning til dette?

 16. Mikael skriver

  @Jean-Michel, det er et rigtig godt spørgsmål og da det ikke var emnet for videoerne, så kom jeg ikke særlig dybt omkring det. Det er klart, at en filippiner ikke kan skrive på dansk og kun ved lidt kreativitet kan man alligevel få dem til at lave lidt af det.

  De steder hvor man kan bruge dem er alle de steder hvor dine konkurrenter har fået links fra engelske sider, men hvor de bare har proppet danske ord ind i teksterne eller hvor der blot er oprettet links med danske ord. Det kan filippinerne sagtens udføre med lidt instrukser.

  @Philip, som jeg forstod det er der ikke nogen begrænsning på antallet af links udover den begrænsning der er i form af den type konto du køber dig til.

 17. skriver

  Super initiativ, Mikael, at få Claus til at demonstrere nogle af de mange ting, som Sitexploration kan.

  Jeg har lige en enkelt kommentar til konklusionen på video nr. 2, hvor I ser på Pagerank.

  Her skal I lige være opmærksomme på, at Sitexploration jo viser Pagerank på domænebasis og ikke på de sider, hvorpå det enkelt link forefindes. Og der er jo en gevaldig forskel på et link fra indholdet på forsiden af et domæne og et link fra en obskur brugerprofil, begravet langt nede i sitet.
  Der skal man lige holde tungen lige i munden og kigge et lag dybere, hvis man vil konkludere noget.

 18. Mikael skriver

  @Kristian, ja det er bare om at komme i gang.

  @Frank, du har naturligvis helt ret. Jeg (og andre) har også være efter Claus omkring visning af page PR istedet for Domain PR. Det skal nok komme på sigt (håber jeg). Men “teorien” i videoen er i det mindste rigtig, men konklusionen er naturligvis forkert da jeg bygger den på et forkert grundlag. Tak for korrektionen.

  @Peter, lige præcis. De gør alligevel det samme med dig…

 19. skriver

  Et lille tip kan være at kigge på sider der ikke er direkte konkurrenter, men som alligevel er i samme boldgade. Sælger man børnetøj kan man kigge på sider der sælger barnevogne osv. – jeg har selv brugt det trick. Det fungerer ganske udemærket, især når der ikke er meget at hente hos konkurrenterne 😉

  Jeg tror bare det er vigtigt at man husker en ting; Man følger i andres fodspor, og derfor kommer man aldrig foran. Så glem ikke at finde andre gode links 😉

 20. Mikael skriver

  @Mikkel, lige præcis. Jeg mener dog at det er vigtigt at du starter med konkurrenterne først og derefter gør du mere end dem. Vælger du at gøre det omvendt, så kan du være heldig at overhale, men kan også risikere at spilde en masse tid.

 21. skriver

  @Philip Mahler, tag et kig på domæne rapporten og identificer evt. site-wide links og fjern dem via exclude fra din query. Ellers er max begrænsningen på links, baseret på hvad du får tilbage pr. query.

  @Mikael og @Frank, der vil komme en ny rapport type (En slags PageRank rapport) der baserer sig på sider. Det bliver en slags kombineret link-search + page rapport med mulighed for PR sotering og fravælgelse etc.

 22. skriver

  Lige noget jeg mangler at fordybe mig i – super! 🙂

  Jeg vil dog lige komme med en lille reminder, hvis andre ikke har været inde på det. Nogle steder har jeg set lige stor nok iver efter eksempelvis at få spammet gæstebøger med ankerteksten “søgemaskineoptimering”. Når der kommer 4-5 stykker i træk fra diverse SEO-firmaer, så begynder det at være lidt ligesom overfiskeri. Det kan give godt i starten, men i sidste ende lukker mulighederne sig så bare ned.

  Men ja, som Thomas Frost er inde på kan det være det være svært at begrænse sig. Jeg ved jeg også har mistet gode links ved at være lige ivrig nok 🙂

 23. Mikael skriver

  @Claus, det lyder spændende. Bliver det en rapport med alle links (URLs) og deres individuelle pagerank? Og hvornår forventer du at den er klar?

 24. skriver

  Hej igen. er ved at teste løs,, Jeg får en fejlbesked. ,, jeg benytter safari.. og på denne side: Competitive PageRank domain distribution
  Får jeg en fejl besked.. Could not draw pie with labels contained inside canvas

  Jeg kan emaile et billede,, hvis det skulle hjælpe..

 25. skriver

  @Mikael,

  Sider der har PR og som sender dig et link.

  Hele næste uge går med 98% garanti op i administrative ting, så der bliver ikke meget nyudvikling. Derefter vil backenden blive lavet, og et simpelt output i den fantastiske “programmers art” vil blive tilgængeligt for udvalgte bruger deriblandt dig og Hr.Riisager og andre der fylder min indbox med konstruktivt kritik 🙂

 26. Mikael skriver

  Hej Claus, det lyder godt. Som Frank også er inde på, så vil det give et meget mere retvisende billede.

 27. skriver

  En fin side, jeg synes dog stadig den er lidt uoverskuelig, men jeg skal nok finde ud af det med tiden.
  Du snakker om billige filippinere.. hvem, hvad, hvor og hvordan, er det noget du vil uddybe eller er det mig der har sovet lidt i timen?

 28. Mikael skriver

  @Christoffer, jeg skal ikke kunne sige om du har sovet i timen, men jeg har en hel sektion der kun handler om outsourcing.

  @Peter, send gerne alt hvad du finder til Claus. Jeg ved at han elsker input. Jo mere detaljeret og forklarende du kan gøre det, desto bedre.

 29. skriver

  Godt indlæg, jeg bruger også sitexploration i min hverdag, det er et godt tool, og i år er jeg ligefrem begyndt at få mails om opdateringer hvilket jeg synes er godt.
  Man kan bruge det til meget, ikke kun at se på sine konkurrenter, men også følge med i den linkbuilding man selv laver for fx sine kunder 🙂

  Det er et godt program og kan kun anbefales til alle.

 30. skriver

  Rigtig god gennemgang.. Det er jo næsten det der bare mangler inde på netop sitexploration’s website, så man får en bedre forståelse af fordelen mellem at være gratis og betalende bruger.

 31. skriver

  Jeg fik præsenteret Sitexploration af Lars Bo Thomsen i starten af december og betale for en uges tid siden også for den lille pakke på siden. Især efter at – ikke altid lige troværdige, men stadig udmærkede – Yahoo Site Explorer gik ned, har jeg haft et akut hul, men Sitexploration fylder det glimrende. Jeg har opdaget et par glimrende muligheder og lært en del om konkurrenters linkstruktur ved hjælp af det værktøj, efterhånden! 🙂

 32. skriver

  Ved i hvor lang tid det tager før SiteX… finder et nyt link der er lagt på nettet i sidste uge feks..
  Det er ikke dukket op på min monitor endnu.. men det ligger ude på nettet fra et Pr6 site med Dofollow..

 33. skriver

  Det er nogle rigtig gode videoer I har lavet!

  Jeg blev kunde hos Sitexploration for en måned tid siden og jeg er helt enig med, Mikael! Det er et super-godt værktøj til at finde nye og relevante indgående links. Claus er også utroligt hjælpsom og der er ikke tvivl om, at det her værktøj bare bliver bedre og bedre.

 34. skriver

  @Peter,

  Hov, den havde jeg ikke set.

  Det er ikke på nuværende tidspunkt synligt hvad, hvem og hvornår der bliver crawlet og analyseret på et givent stykke data. Der er rigtige mange faktorer der spiller ind her. Nogle gange går der timer og andre gange gå der uger for et kæmpestort website er crawlet. Stod det os, så ville vi gerne crawle alt uden noget delay mellem hvert request, men sådan en taktik vil hurtigt kunne ødelægge det for alle parter.

  Men i går blev vi enige om at afsætte tid til mere synlighed nede i systemet.

  Dog vil jeg sige at hvis du får dig et link på en underside fra et stort site, så burde du sende et link ind imod denne side hvor dit link befinder sig (2nd Tier link building). Ikke bare fortæller du Google at denne side er lidt mere værd end de andre sider der befinder sig på samme niveau og ikke har nogle indgående links, men du øger også indekserings hastigheden ikke bare i Google men også i andre søgemaskiner. Derved får dit link lidt mere værdi.

  Sitexploration er bygget oven på en søgemaskine så der gæller de samme grundregler også.

 35. skriver

  *@Claus,,, OK.. god ide mht at smide et link efter det sted der lige linker.. Will do..
  Jeg havde en lille tro på at man blot skulle klikke på det… for at vise google at der var et nyt link..
  tak igen

 36. skriver

  tester det lige.. og ser at den springer retur til til domanie A.. ved sortering på Domain B.. !!! mindre fejl evt.. jeg bruger safari.. @Claus.. ( mail eller ring evt i morgen for mere info )

 37. skriver

  Da jeg først prøvede Sitexploration synes jeg egentlig det var rigtig, rigtig godt. Der hvor den fejler, er tiden det tager at opdage et “dødt link”, eller et backlink som ikke eksistere mere. Jeg oplevede at der var sider der linkede tilbage til mine egne sider, men at disse sider er lukket ned mod op til 4 måneder siden.

  Jeg kan godt se at det er svært at skulle køre alle de millioner, af millioner af backlinks igennem igen, og igen ugentligt, eller hver 14. dag – men det er desværre nødvendigt, for at man kan have et værktøj der rent faktisk ikke spilder tiden.

  Nye backlinks er den rigtig fin til at finde, og jeg fik ugentlig en rapport omkring nye backlinks som mine konkurrenter havde fået, og nye backlinks som min egen side havde fået. Men “mistede backlinks”, stod altid på 0 – desværre.

  Når jeg gennemgik mine konkurrenters backlinks stødte jeg nemlig rigtig mange gange på døde links, eller sider hvor der ikke var noget link på til deres side. For det meste var det dog kun på blogs, hvor konkurrenten havde skrevet en blogkommentar, og derfor var linket landet overalt på siden. Det resultere dog i at der er mellem 100 og 200 links, som alle ligner hinanden, og så er det bare at klikke sig igennem det hele, for at finde nøjagtig den post hvor kommentaren var blevet lagt – og det er jo vigtigt, da der altså er forskel på om en post er PR0, eller PR3. Det er altid godt at variere – men når man søger de samme links som konkurrenternes, for at kunne følge med, og være på toppen – så skal det altså bare fungere.

  Jeg venter et par måneder med at prøve igen, i mellemtiden må jeg finde et alternativ 🙂

 38. skriver

  @Peter, ja den bliver løst ved næste frontend upload.

  @Morten, Vi sætter flere server op til netop at crawler allerede kendte links mere effektivt. Derudover har vi planlagt en ny rapport der vil gå lige til benet mht. hvilke links man skal kigge efter. (PageRank report)

 39. Mikael skriver

  @Claus, udover alle de mange kommentarer du får her, så kunne det måske (på sigt) være relevant at opsætte noget mere systematisk brugertest? Det vil naturligvis kræve, at det er folk der har bare lidt begreb om hvad værktøjet skal bruges til. Jeg kan forestille mig, at det vil give utrolig meget god feedback.

 40. skriver

  Jeg er nu blevet bruger af SiteXploration, og jeg synes at tjenesten generalt er glimrende.
  De backlinks, som servicen har fundet er blevet studeret.
  Jeg har lidt svært ved at blive overbevist om, at crawlingen finder hovedparten af links fra enddog meget PR tunge sites.
  Claus og jeg har korresponderet på mail i forbindelse med manglende domæner i listen over crawlede sites.
  Når jeg beder om en on-demand crawl får jeg meddelelsen om, at der crawles og resultatlisten bliver opdateret om ca. 24 timer. Men flere af de allerede fundne domæner bliver angiveligt ikke opdateret med de nye links.
  Der er dofollow på eksempelvis linkedin.com, men sitet vises slet ikke listen.

  Jeg købte den mindste produktepakke, Small Business, som giver ret til op til 10000 links oversigten. Efter den første søgning fik jeg at vide, at mit maks var nået. Så måtte jeg jo købe pakken større, altså Business. Nu burde jeg være dækket ind. Alligevel bliver jeg nogle gang mødt af en venlig opfordring til at opgradere, fordi mit max er nået. men, jeg er nu overbevist om, at jeg ikke har nået maksimum antal domæner, links eller pages i søgningen.
  Jeg håber, at de børnesygedomme, som systemet efter min mening har, snart løses.
  Idéen med produktet er jo ikke mindre end fantastisk. Men det skal kunne holde til at resultatet bliver gennemgået med en tættekam.
  Jeg vælger at tro, at Claus får samlet de løse tråde op og rettet de fejl, der er. Derfor
  fortsætter jeg i hvert fald et par måneder endnu.
  Dbh. John

 41. skriver

  @John
  Tror du ikke at sitexploration, tæller alle links som er på en side med som et link? altså jeg mener hvis du på amino fx har 3 links i din signatur så vil det jo være over 9000 links allerede der. og så er der de andre som også er på amino som jo så også vil tælle med. Jeg ved det selvfølgelig ikke, men det kunne være en mulighed at det ikke kun er det første fundet på en url der tælles, men alle der tælles på en url.

  Under priser på sitexploration står der nu at small business giver 1000 links, business giver 5000 links. Det er først ved Enterprice at der er tale om 10.000 links.

  Det var bare en tanke 🙂

 42. skriver

  @Kim
  De 1000 er linksearch. Jeg troede også i starten, at 1000 links i den lille pakke er de maksimale antal links, der findes frem.
  Men Claus fortalte mig, at det er det ikke.
  Du kan se forklaringen på linksearch på SiteXploration’s side under linksearch. Håber jeg kan pege på det med dette link: http://sitexploration.com/linksearch/

  Dbh. John

 43. Mikael skriver

  @John, det du nok er rendt ind i er, at sitewide links alle sammen tæller. Hvis du ekskluderer dem hvor der er f.eks. 9000 links fra samme domæne, så kommer du til at se alle de andre som din konto pt. ikke viser. Det er det smarte ved systemet… Fjern alle sitewide links og så kan du se resten 🙂

 44. skriver

  @Mikael,
  Var det dog bare så enkelt. 🙂
  Det er ikke for at være lyseslukker. Claus har oplyst, at det var fejl.
  Idéen med at crawle for links – herunder også dybe links – er jo fantastisk god.
  Efter at nogle bugs var rettet, kom også amino.dk med i domænelisten. Nu med 115 links. Der var vist noget med nogle bugs, som nu skulle være rettet. På amino.dk har jeg mindst 3.000 links til min virksomheds websites forside.
  Linkedin.com har på den offentlige tilgængelige profilside for hver bruger mulighed for tre dofollow links. LinkedIn.com fremgår pt. ikke i min liste på SiteXploration link-liste. Men det kommer jo nok, når de eksisterende bugs/børnesygdomme er fjernet.
  Jeg tror som sagt på, at servicen kommer til at være mere retvisende. Det kan den jo kun, når/hvis de fundne bugs bliver fundet og indrapporteret.
  SiteXploration.com er efter min mening stadig en glimrende service. Men der mangler lidt bug-rettelser, før den for alvor bliver retvisende.

 45. skriver

  @John,

  Desværre skal man overholde de instruktioner der står i robots.txt – på f.eks. http://www.linkedin.com/robots.txt står der at man skal skrive til dem hvis man gerne vil crawle dem. Det har jeg gjort 2 gange nu uden svar. Generelt kan jeg fortælle at det er det samme billede jeg ser på alle de PR tunge websites. Derfor kan du give Sitexploration alle de Crawl-On-Demands som du kan, det vil ikke hjælpe noget. Desværre er det ikke teknisk men mere “politik” om man vil der bliver afgørende om dette data bliver tilgængeligt for Sitexploration. På den anden side så er det lige vilkår for andre værktøjer.

  Men jeg ville så gerne crawle deres 500 (mio) sider 🙂

  Mht. Amino.dk så har crawleren lige nu KUN hentet 2848 sider ned. Den skal nok få frit løb her efter weekenden da vi lige har kørt nye algoritmer ud der vil speede det hele gevaldigt op. Se f.eks. http://www.facebook.com/sitexploration men her i denne weekend monitorer vi systemets opførelse.

  @John & Kim Tetzlaff

  Mht. link antal retur, så er det på reports i skal finde jeres MAX antal links retur, ikke i link search delen – den er beregnet til deep link search f.eks. på undersider.
  Derudover er det sådan lige pt. at en query godt kan returnere f.eks. 20.000 backlinks på den lille konto – læs her hvorfor http://sitexploration-blog.com/faster-indexing/

 46. Mikael skriver

  @John, okay nu ved jeg selvfølgelig ikke hvad dit specifikke problem var, men at fjerne sitewide links vil altså gøre, at du ikke helt så nemt rammer loftet. Jeg er enig i, at det ikke har noget at gøre med om SX findes links eller ej, men det er stadig en nyttig ting at huske på, så man ikke nødvendigvis bliver nødt til at opgradere.

  Omkring hvilke links der findes og ikke findes, så kunne jeg forstå på Claus, at alle links vurderes. Er siden hvor linket findes på ikke indekseret, så kommer det ikke med (hvilket giver god mening, da det jo så ikke “tæller”). At jeg så ikke er enig i, at det ikke bør komme med er noget andet 🙂

  Men ja der er plads til forbedringer i SX og jeg ved, at Claus er indstillet på at forbedre alt hvad han kan.

 47. skriver

  Virkelig inspirerende videoer!
  @Mikael – Bruger du også philipinere til at linkbuilde til dine danske sites? Her tænker jeg mest på problemet med evt. kommentartekster på dansk eller almindelige artikel tekster. Får du danskere til at lave dem og så philipinerne til selve linkbuildingen?

 48. Mikael skriver

  Hej Martin. Ja det gør jeg til nogle ting, men det har naturligvis visse begrænsninger. Det varer ikke så længe inden der kommer et podcast der kommer lidt nærmere ind på hvordan jeg bruger dem.

 49. skriver

  I forhold til fx MajesticSeo til 29 pund om måneden, hvordan er niveauet så? Jeg kan ikke helt gennemskue om de supplere eller substiuere hinanden?

  Nu har jeg ikke signet mig op (endnu) men kan man monitere flere end 3 konkurrerende sider? Det ville give mening fx at følge sider fra lignenende markeder, som ikke er konkurrenter.

  Den info med at få en naturlig fordelen af pr0, pr1 osv havde jeg slet ikke tænkt over. Go info! 🙂

 50. Mikael skriver

  Hej Dan, jeg må blankt erkende, at jeg ikke har prøvet Majestic, så kan ikke kommentere på forskellen. Mon ikke Claus har en konto hos konkurrenten så han kan kommentere på det?

  Som jeg har hørt det/læst det, så er SX meget stærkere på de danske links, mens de andre har en fordel på de engelske.

  Super at du kunne bruge informationen omkring fordelingen af links. Nu skal vi bare have Claus til at blive færdig med at vise Page PR i stedet for Site PR. 😉

  /Mikael

 51. skriver

  Gode videoer!

  Jeg har tidligere prøvet en 30 dage demo. Og jeg må sige at det nye GUI er noget af en forbedring!

  Claus fortalte mig hvad “sorte links” er – jeg har glemt det – forklaring? 🙂

  20 euro pr måned lyder jo ikke af meget med det guf man får. Men hvis man så er “låst fast” til disse 4-5 domæner, så kan det vel bedst betale sig at købe 1 måned, lukke kontoen og købe en måned igen om 6-7 måneders tid.

  Jeg mener, med mindre du er i et mega konkurrence præget område, så har du jo efter få klik, som vist i videoen, hivet de værdifulde informationer ud, og behøver ikke produktet før om nogle måneder igen.

  Jeg bruger selv majesticseo, ikke direkte, men igennem raventools.com som er super fedt tool.

  Jeg husker dog en anden fed ting med SX – det var en link cloud. En ret fed ting at finde ting man også ranker på.

  🙂

 52. skriver

  @Peter,

  Sorte links er domæner der 301 redirecter fra et andet domæne af. Prøv f.eks. at lave en søgning på http://www.google.com i en domæne rapport, så kan man virkelig se dem i aktion.

  Og man er på ingen måde låst fast i 4-5 domæner som du nævner, man kan slette og oprette til du løber tør for idéer. Du kan dog kun have 4 unikke domæner i spil adgangen.
  f.eks.

  domæneA
  domæneB
  domæneC
  domæneD

  men du kan godt tilføje;

  domæneA [seo]
  domæneA/coolside
  domæneA/coolside [seo]
  domæneA/coolside [*seo*]
  domæneB [seo]
  domæneB [*seo*] filter:nofollow

  Du har stadig kun 4 unikke domæner – A,B,C og D. De andre er “børn” af de unikke og de tæller IKKE med i beregningen.

 53. CAsper skriver

  …..Jeg har lige købt adgang til Sitexploration for 4 dage siden, og var faktisk også på helt bar bund.
  Så fantastisk med disse videoer

 54. Henning skriver

  Jeg begyndte at bruge Sitexploration for et par måneder siden. Og må sige at jeg er godt tilfreds indtil videre. Dog syntes jeg at “Crawl on demand” er begyndt at tage en del længere tid end 24 timer.
  En god oversigt, og dejligt nemt at sammenligne domæner.
  Og man kan virkeligt lære noget af at aflure konkurrentens linkbuilding.

 55. Kristian skriver

  Jeg synes egentligt at det er interessant at analysere konkurrenternes links – så længe det ikke er et 8-16 job. Jeg mener envidere at det er en god idé at bruge site exploration til analysere ikke konkurrerende websites som ranker højt.

 56. skriver

  Så fik jeg også prøvet værktøjet. Jeg har ellers været hardcore SEOMoz fan i lang tid, og har været rigtig glad for deres service. Jeg glæder mig til deres nye linkscape update her om en uges tid som bliver det største nogensinde, og DK links må blive væsentligt bredere.

  Umiddelbart synes jeg brugervenligheden mangler et gevaldigt hak, og derudover synes jeg SEOMoz lader til at have langt flere links i de analyser jeg har set (men hey, det kan være jeg bruger det forkert). Dog godt med et dansk alternativ.

 57. Mikael skriver

  @Lars Holdgaard – Tror det er lidt svært at sammenligne de to ting. SEOmoz er en helt suite, mens SX “kun” er et enkelt tool. Jeg er sikker på, at SX vil blive forbedret i forhold til brugervenlighed, for jeg er helt enig i, at der mangler den lidt.

 58. Jonathan skriver

  Tusind tak for dette tip – inkl. videogennemgang – Siteexploration virker jo gangske godt.
  Lav gerne en opfølgning når der er mere erfaring (evt. nye funktioner).

 59. Trine Vestergaard Nielsen skriver

  Tak for et rigtig godt indlæg og nogle inspirerende videoer.

  Jeg har endnu ikke prøvet sitexploration endnu, men det ser rigtig interessant ud, så jeg vil helt sikkert afprøve det en af dagene.

 60. Rasmus Nicolaisen skriver

  Hej Mikael,

  Nu har jeg læst flere indlæg på din blog, men du skal især have tak for denne video! Jeg gik med det samme ind og oprettede en bruger hos Sitexploration. Jeg vidste slet ikke, at man på den måde havde muligheden for at gå ind, og kunne se sine konkurrenters links, sammenligne sine sider osv.. Det er jo genialt!

  Jeg glæder mig til at læse/se mange flere indlæg fra dig!

 61. Brian Didrichsen skriver

  Tak for en glimrende gennemgang og nogle inspirerende videoer. Må tilstå at det virker til at være et fantastisk værktøj. Et man måske bør have i sin egen.
  Har brugt MajesticSeo en smule, men synes nu at Sitexploration virker mere overskueligt og intuitivt.

  Endnu engang tak for en øjenåbner.

 62. skriver

  Nu kan jeg se at der er en del kommentarer, hvor SEOmoz nævnes som et alternativ til Sitexploration. I AW Media bruger vi flittigt SEOmoz i vores daglige arbejde, og er rigtigt glade for det. Jeg har ikke prøvet Sitexploration, men når jeg ser videoen er der en detalje som jeg særligt hæfter mig ved. En detalje som jeg enten ikke har opdaget i SEOmoz, hvilke sagtens kan være idet jeg ikke arbejder med SEO, eller som ikke findes. Her taler jeg om muligheden for at lave et udtræk, kun med de af konkurrentens links som man ikke selv er i besiddelse af. Det synes jeg virker effektivt!

  Jeg vil kigge lidt nærmere på funktionerne i Sitexploration, efter at have set denne video. Håber det har andet at byde på, ellers bliver det lidt mange penge for den enkelte funktion.

 63. Peter skriver

  Det undrer mig at backlinkwatch ikke er nævnt som gratis alternativ blandt kommentarerne. Derudover er det irriterende at uanset hvilket tool man bruger – at det så ikke kan finde alt. Dvs. man skal igennem backlinkwatch, seo spyglass, sitexploration og eventuelt andre for at få det fulde billede

 64. Mikael skriver

  Det er jeg helt enig i Peter. Det ville være fantastisk med et tool der altid kunne fange alt. Ved dog ikke om det er realistisk når man tænker på hvor hurtigt nettet vokser og hvor svært selv Google har med det.

 65. skriver

  Ja, det er nemlig rigtig irriterende, at værktøjerne ikke viser det fulde billede. Jeg har testet mange værktøjer op mod hinanden (MOZ, SpyGlass, Colibri, Raven, Google Webmaster Tools m.fl.) på mange forskellige sites.

  I samtlige af mine test har resultatet været klart – Google Webmaster Tools har fanget de fleste links, men har så til gengæld et meget ubrugeligt værktøj til at analysere disse links – og så har man selvfølgelig heller ikke muligheden for at analysere på et site, man ikke ejer.

 66. Eddie skriver

  Hej Mikael,
  Nu har jeg siddet og hørt videoen og er blevet meget interesseret i dette værktøj.
  Men ligegyldig hvordan og hvorledes jeg prøver kan jeg ikke komme ind på deres hjemmeside?

 67. Mikael skriver

  Hej Eddie,

  Tool’et er desværre lukket ned her i december 2013, så det er derfor du ikke kan komme ind på deres hjemmeside.

  Mvh
  Mikael

 68. Tobias Gustafsen skriver

  Jeg har selv primært brugt Moz, som jeg er ved at være lidt træt af, da jeg ikke synes, den fanger nok links. Nu hvor Sitexploration er lukket ned, er der så nogen bud på, hvad bedste alternativ er?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.