Kvalitet og troværdighed for hjemmesider

Kvalitet og troværdighed for hjemmesider

Hvad skal der til for at en hjemmeside signalerer “kvalitet”? Siden Google begyndte at rulle sine mange forskellige opdateringer ud i en lind strøm, så har der været utrolig meget fokus på kvalitet. Desværre er kvalitet en meget subjektiv ting og noget vi kan diskutere herfra og til jorden går under.

I dette podcast vil vi kigge på en masse af de ting som vi mener vil sende et signal til både brugere, søgemaskiner og også til eventuelle manuelle reviewere der måtte kigge forbi.

Noget af det bliver lidt gråt og vi fralægger os ethvert ansvar for de ideer du tager fra dette podcast 🙂

Basalt, Billeder og Socialt

For at gøre det hele lidt struktureret, så har vi delt podcastet op i 4 sektioner. Vi starter ud med de mest elementere ting du bør implementere på din hjemmeside, for derefter at bevæge os mere over i de visuelle aspekter.

Derefter kommer vi omkring de sociale profiler (og også den visuelle del af dette) og til sidste en sektion omkring alle de ting der ikke passer ind i de tre første.

Formålet med dette podcast er at få dig som hjemmeside- eller webshopejer til at tænke over om du sender nok af de rigtige kvalitetssignaler. Både til dine brugere og til søgemaskinerne.

Du kan høre episoden her:

Vi vil elske dit review

Hvis du kunne lide hvad du hørte, så vil vi sætte meget pris på at du giver os en stemme i iTunes.


Se podcastet i iTunes     Hent RSS feedet til Android

Indhold

 • Telefonnummer
 • Kontaktformular eller e-mail
 • CVR-nr
 • Om Os Side
 • Betingelser og cookieregler
 • Adresse
 • Skype/MSN/G Talk
 • Eget billede
 • Hængelås
 • Betalingskort
 • Logo
 • Samarbejdspartnere
 • E-mærket
 • Facebook og Google plus
 • Twitter og LinkedIn
 • TrustPilot
 • Kundeudtalelser
 • Design
 • Struktur
 • Indhold
 • Chatfunktion

Links nævnt

Kommentarer

 1. skriver

  Hej Mikael og Søren
  Tak fordi at i tager jer tid til at dele jeres viden, erfaringer og ideer med os andre, det sætter jeg stor pris på.

  En kommentar omkring E-mærket:
  Jeg anvender det ikke selv – fordi at jeg finder det fordyrt og værdien af det tror jeg er begrænset. Jeg har dog ikke nogle test på det. Der imod mener jeg, hvis det tydeligt af hjemmesiden/shoppen fremgår, at virksomheden følger de anvisninger som E-mærket anbefaler, tror jeg at man vil have samme effekt. Det er kun en “tro”.

  Så har jeg endvidere set kunder, der ikke er blevet behandlet i overensstemmelse med retningslinjerne fra E-mærket.

  Angående TrustPilot.
  De var jo i medierne for ikke så længe siden, det var ikke et positivt indtryk det lod efterfølge. Der kan snydes med kunde anmeldelser – og det bliver der gjort. Jer er selv blevet kontakte af Trustpilot flere gange, og jeg har ikke og vil ikke lave aftaler med dem.
  Søren, jeg ser frem til den dag, hvor Google overtager TrustPilot.

  Når det var lidt fra mig, ser frem til at følge kommentarerne.

 2. Mikael skriver

  Hej Søren,

  Tak for din kommentar. Jeg ved at min gode ven Michael Aagaard ville klappe i sine små hænder når jeg siger dette…. Du skal teste og ikke tro 🙂 Det kan være dyrt at gætte.

  Omvendt kan jeg sagtens følge, at både E-mærket og TrustPilot koster penge og man skal naturligvis overveje om man vil betale for at gøre forsøget. Måske er det en dårlig investering og måske er den god. Eneste løsning er at teste.

  Skulle de to ting være de eneste troværdighedsting du ikke benytter, så går det også nok 🙂

 3. skriver

  Hej Mikael
  Ja, jeg er enig med dig og Michael Aagaard i at man skal teste, men du giver selv svaret, jeg vil ikke betale for E-mærket og Trustpilot. Omend det er en disciplin, som jeg skal blive bedre til.

  Forøverigt er det en god tjekliste over troværdighedsting du og Søren har lavet.

 4. Mikael skriver

  Hej Søren,
  Skulle man være fræk, så kontaktede man et af mærkerne og fik lov til at teste i f.eks. 30 dage gratis for at se om det havde god nok effekt. Jeg ved ikke om de køber den, men hvis de stoler nok på deres egen effekt, så burde de jo sige “ok”.

 5. skriver

  Jeg tilbød for lang tid siden direktøren for E-mærket at teste det. Han sagde “det er interessant, jeg vender tilbage”. Det er vist et-to år siden. Har ikke hørt fra ham endnu. De split-tests de selv har “udgivet”/sendt til pressen er jo udført af en person, de har hyret til det og såvidt jeg ved, udgav de kun resultater for de shops, hvor det havde positiv effekt. Alt andet ville jo også være mærkeligt, når man driver en forretning (og ikke et non-profit arrangement). Men altså – fordi man tester det og får negativ effekt er det jo ikke ensbetydende med, at det ikke virker. Det kan være man har placeret eller brugt det forkert.

  Mht Trustpilot har jeg testet det på både Kondomaten og Faktorfobi og ja…. som I ser har jeg ikke fornyet mit “medlemsskab” 😉

 6. Mikael skriver

  @Morten – Fik du testet det så meget at du føler dig sikker på at en anden placering ikke kunne have givet en positiv effekt?

  Mht. test og valide data, så giver det god mening hvis de ikke tør vise ærlige resultater. Det er vel ikke meget anderledes end når konsulenthuse ikke måler på det de sælger kunderne eller skubber det ind under “branding” hatten 🙂

 7. skriver

  @Mikael – ja, det er da væsentligt billigere end TrustPilot. Det er dét, TrustPilot opnår med de høje priser. Jeg split-testede det. Havde det bare været 1000,- om året, så havde jeg ikke gidet split-teste det 😉
  (de burde have andre priser til os nærige nordjyder)

 8. skriver

  Endnu et spændende podcast!

  I snakker en hel del om Googles manuelle reviews og hvad der er godt at have på siden, hvis nu de skulle kigge forbi. Har i(eller andre) nogen ide om hvor udbredte de her reviews er? Hvad er sandsynligheden for at de kigger forbi ens site?

 9. Mikael skriver

  @Mikkel – Det er et rigtig godt spørgsmål og jeg ved ikke hvor ofte eller hvorfor de manuelle reviews sker. Jeg ved at de sker og mener også, at min blog har været udsat for det minimum een gang, men tættere kommer jeg nok ikke på et svar 🙂

 10. skriver

  Endnu engang en spændende snak fra de to kloge hoveder 🙂

  Som en tilføjelse ville jeg mene at “Rich snippets” er relevante i denne sammenhæng 🙂
  Stjerne ratings ude i søgeresultaterne og eventuel ekstra information på f.eks. produkter hos en webshop, er med til at øge den visuelle troværdighed.

 11. Mikael skriver

  @Mickel – Det er en god pointe. Vi har dog fokuseret på onpage delen og der er rich snippets ikke så relevant. At have stjerner eller anden form for ratings på en side giver dog rigtig fin mening.

  Taler vi eksterne signaler, så er rich snippets helt sikkert relevant.

 12. skriver

  Tak for et super interessant podcast igen. Nu giver det pludselig mening hvorfor den gode affiliate rådgiver har lagt en invitation på G+ til at man kan få lavet en custom grafik til ens site med cookie reglerne imod at man linker tilbage til et site.

  Udover det så må man ikke vise et dankort logo på sitet med mindre man rent faktisk modtager dankort på hjemmesiden, det må også gælde selvom man ikke sælger noget. Jeg ved ikke med de resterende kort, men mine alarm klokker ringer en lille smule hvis en butik ikke tager dankort men alle de andre, eller omvendt kun dankort.

  Mht. til trustpilot så har jeg selv lavet 2 test’s med det, konklussion er at det meget kommer an på placering og om man kan klikke sig over på trustpilot fra badget, eller hvad man nu viser.

  Det gode resultat kan i læse om her: http://www.prestatips.dk/bruger-venlighed/trustpilot-forbedre-salget-markant/

 13. skriver

  Jeg tror iøvrigt at man kan kick starte manuelle reviews ved selv at lave 1 eller 2 reviews, der er aldrig så mange der vil være den først 🙂 (Her snakker jeg ikke trustpilot)

 14. Mikael skriver

  Hej Tim, tak for dine kommentarer. Der er helt sikker mange ting man ikke må hvis det ikke er reelt. I bund og grund strider alt “vildledning” mod markedsføringsloven.

  Mht. “manuelle reviews” så vil jeg blot lige præcisere, at det ikke er det du tænker på. Et “manuel review” i vores terminologi er når en person hyret af Google går ind på hjemmeside og vurderer den ud fra en række pre-definerede parametre. Det har ikke noget med “produkt/service reviews” at gøre.

 15. skriver

  Apropos troværdighed, så kan jeg afsløre, at konverteringsraten på Faktorfobi steg med 25%, da vi gik fra mit hjemmehakkede design til et lidt mere professionelt design. Tror ubetinget det havde noget med troværdighed at gøre.

 16. skriver

  Vi har testet Trustpilot. Vi kom frem til at vi konverterede 16% bedre ved at vise Trustpilots logo som er klikbart ind til vores anmeldelser.

  Vi er i gang med at teste sammen med Webfighter og E-mærket for at lave en test der hedder:

  Testen går ud på at teste vores shop med e-mærket (og med forskellige placeringer) og med aktiv accept af handelsbetingelser overfor vores shop uden e-mærket og uden aktiv accept af handelsbetingelser. Vi bliver ved med at teste og ændre i testen, til vi har et positivt resultat, eller vi måtte erkende, at alle muligheder er forsøgt og vi ikke kan få den til at give et positivt resultat, dvs. en konverteringsændring over 0.

  Så ja, Mikael, du var inde på noget af det rigtige 🙂 Når vi bliver færdige kommer der nok et blogindlæg om det.

 17. skriver

  Det var en af vores konkurrenter der omgår at betale for Trustpilot, så jeg gider ikke smide et link, men hvis nogen vil vide hvordan man omgår det, så kan i sende en mail.

 18. skriver

  Igen et super podcast 🙂

  Jeg har nogle forslag til andre ting, der kan øge trust.

  1) Støt et godt formål
  Ved at støtte et godt formål kan du oftest få lov til at anvende logoer fra en kendt organisation. Udover at det øger din ‘street credit’ hos kunderne er det også et tegn på at den organisation har godkendt dit website.
  Du kan med fordel lave en underside om de CSR tiltag (CSR = Corporate Social Responsability) du deltager. Det kan være støtte, sponsorater osv. Det vil igen signalere troværdighed.

  2) Aktualitet
  Når man besøger en online butik, kan man nogle gange komme i tvivl om hvorvidt butikken rent faktisk er åben/aktiv og dermed om man spilder sin tid ved at lægge en ordre.
  Ved f.eks. at have en opdateret blog med daterede indlæg, en tilbudsside med nye daterede tilbud, en nyheds-side med daterede nyheder etc. så signalerer man aktualitet og dermed tror kunden på at denne butik er aktiv.
  Ligeledes signalerer man med en personlige blog at man er tættere på kunden og dte giver også mere troværdighed.

  3) Farvevalg på website
  Farvevalg har også en betydning for hvordan kunden oplever butikken. Der findes farver der signalerer varme, nærhed og soliditet, mens der omvendt findes farver der signalerer kulde, afstand og discount.
  Gennem valg af de rigtige farver får kunden en mere ‘tryg’ oplevelse af butikken, som dermed har en højere troværdighed.

  4) Det rigtige personfoto
  Foto af ejer, medarbejdere etc. er som nævnt i podcastet i.f.m. en om-os-side vigtigt, men det er nok også især vigtigt at vælge det rigtige billede.
  Er billedet af en lidt ældre person og signalerer det en rolig ‘hyggelig’ person, så virker det mere trygt og dermed mere troværdigt. Fremfor f.eks. en ung person i et lidt for frisk billede (kan signalere lidt uerfarenhed og give et lidt ‘uroligt’ indtryk). Er man ikke selv en ældre person, så bør man overveje hvordan ens billede kan fremstå mest muligt troværdigt.

  Mvh. Ken

 19. Kasper Kammersgaard skriver

  Jeg blev simpelthen nødt til at lytte til dette podcast endnu en gang, da det jo altid er en god idé at få genopfrisket alle guldkornene.

  Der er mange gode pointers, og ting som er lige at gå til – men jeg må samtidig også tilslutte mig nogle af de ovenstående kommentarer med b.la. prissætningen af visse ydelser fra rating/trygheds-firmaer. Jeg har ikke selv i sinde at anvende disse, men vil i stedet fokusere på Google ratings fra Local.

  Jeg er dog ikke helt sikker på hvordan det gøres bedst, da det er en webshop – den er jo ikke “lokal” på samme måde. Kan man dog alligevel tilmelde den, og så bare med administrationens eller lagerets adresse?

  Udover det, så må jeg se at få en hængelås, et “tryghedsbadge” a la Vadskærs fine eksempel, og så selvfølgelig også et billede af ejerne. Jeg håber dog, at jeg trods mit fødselsår, vil kunne afspejle tryghed og sikkerhed hos kunderne.

  Ken – mht. farver, så vil jeg nu oftest vælge en hvid baggrundsfarve fremfor en gul, rød, grøn eller så mange andre farver. Jeg synes det er mere roligt at se på. Eller taler vi her om flere ting som f.eks. menubarer, sidebars, billeder osv?

 20. skriver

  Igen igen et super podcast ;O)
  Lige en kommentar mht. at havde telefonnr på sitet selvom man ikke vil havde at nogen ringer ;O)
  Man kan jo bare oprette et skype nr. i land efter eget valg til en skype konto man ikke bruger.
  Ha en super dag
  /Søren

 21. Mikael skriver

  Hej Søren,

  Det er absolut også en mulighed. Jeg vil dog anbefale at man sikrer sig, at der er en telefonsvarer tilknyttet (og at man aflytter den). Folk bryder sig ikke om at man ikke vender tilbage og sælgere lægger heldigvis aldrig besked.

 22. skriver

  Super blog, selvom det er et gammelt indlæg.
  Med hensyn til E-mærket som kvalitetsstempel.
  Findes der ikke et billigt eller gratis alternativ?
  Det gør der ved Trustpilot fx.

  • Mikael skriver

   Hej Rasmus, det er ikke umiddelbart noget jeg har hørt om, men kan sagtens tage fejl. Har du prøvet at ringe til dem?

   Mvh
   Mikael

 23. Rasmus Andersen skriver

  Hej Mikael.

  Ja jeg har ringet til E-mærket.
  Fordi jeg ikke har en shop på min hjemmeside, kan jeg ikke blive E-mærket.
  Det svære.
  Derfor kunne det være dejligt med et alternativ.
  Mange tak for dit svar. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.