Langsigtet Kommenteringsstrategi Giver Pote

Har du nogensinde efterladt en kommentar på en anden blog der lød noget lignende “godt indlæg” eller “great post”? Måske har du endda brugt et keyword som navn for derigennem at få et link tilbage til dit website og for virkelig at toppe det hele, så har du måske specielt udvalgt en do-follow blog så du samtidig kunne få noget linkjuice? Hvis det lyder bekendt, så er du ikke alene og jeg kan da ikke undsige mig, at have brug den taktik nogle gange med det ene formål at få en link tilbage.

Er det en strategi der virker? Ja absolut og den kan endda virke rigtig godt. Kan den skade dit image? Ja absolut, men oftest vil det kun være overfor den pågældende blogger som vil komme til at anse dig for at være en spammer.

Hvad om man istedet sørger for virkelig at gøre noget ud af sine svar/kommentarer, således at man ikke kun kommer til at opbygge et forhold til den pågældende blogger, men også så alle læserne kan se, at her er en kompetent person som leverer god information? Kommentarer på blogs vil for de flestes vedkommen komme til at ligge der i mange år, så potentielt vil du have mange tusinde der kan komme forbi og se den værdi du er kommet med. Vil det kunne opbygge dit “brand” og hjælpe dig på lang sigt? Absolut.

Betyder det så, at man aldrig skal skrive en “god artikel” kommentar? Det vil jeg sige må være helt op til den enkelte, men personligt tror jeg, at hvis man vælger den langsigtede strategi, så vil ens udbytte blive 10-fold større i enden.

Dette indlæg er inspireret at Maki’s artikel omkring samme emne.

Kommentarer

 1. Michael Grove skriver

  Jeg vil tilslutte mig det med at lave relevante kommentarer.

  Det er helt klart det der giver største gevinst i sidste ende mht. til links, men det er samtidigt også det der giver det bedste signal til andre brugere af den pågældende blog, at man ikke kun er der for at få lidt linkjuice

 2. Mikael skriver

  Jeg skal blankt erkende at det slog mig lidt da jeg læste Maki’s indlæg, at jeg aldrig har benyttet det som en direkte strategi. Egentlig har han fat i en rigtig god pointe og der er ingen tvivl om at de fleste (også kendte bloggere) følger med i de indlæg der bliver skrevet på deres blogs. Man ved aldrig hvilke døre man kan komme til at åbne ved at levere kontinuerlig kvalitet.

 3. skriver

  Hej Michael og Mikael.

  Jeg har selv skrevet kommentarer rigtig mange steder, og også mange gange for at få et link tilbage. Jeg har dog altid stræbt efter at skrive noget rimeligt relevant som kommentar. Det er da logik for høns at hvis det skal give folk lyst til at klikke sig frem til min blog, skal der vil være noget substans i det jeg skriver.

  Ligeledes har jeg oprettet profiler i en meget lang række fora, hvor jeg også engang imellem skriver indlæg og kommentarer. Jeg bruger en signatur med link til min egen blog. Det er mere diskret (bilder jeg mig ind) end bare at anbefale min egen blog alle steder.

  Jeg får dagligt 20-50 unikke besøgende fra alle de blogs og fora hvor jeg har skrevet indlæg og kommentarer.

  På min egen blog søger jeg hele tiden at opmuntre læserne til at kommentere. Jeg synes at netop muligheden for at kommentere er det der giver en levende blog. Og jeg takker altid dem der kommenterer og besvarer deres kommentar. Jeps det tager lidt tid, men til gengæld tror jeg at det skaber en vis loyalitet hos læserne.

 4. Mikael skriver

  Det må jeg nok sige Pete. 20-50 besøgende om dagen fra diverse blog posts og fora link er rigtig imponerende.

  Det er også rart at høre at det netop holder vand at man gør sig umage når man kommenterer på indlæg rundt omkring. Selv kan jeg da også se, at de blogs hvor jeg er en hyppig deltager med gode kommentarer, er også der hvor jeg har fået det bedste forhold til den pågældende blogger.

 5. skriver

  Vil også sige at 20-50 unikke hver dag fra fora og blogs, er en pæn slat.

  Jeg kan heller ikke selv sige mig fri for at have smidt en lidt vattet kommentar hist og her, for at få et indgående link. Dette har jeg dog kun gjort på udenlandske blogs, hvor jeg også et par gange har brugt et godt ord som ankertekst, i stedet for mit navn.

  På alle de blogs hvor jeg kommer dagligt skriver jeg altid mit eget navn, og kun en kommentar hvis jeg føler at jeg har noget relevant at sige.
  Har faktisk selv lige skrevet lidt om dette emne i min seneste artikel på min blog omkring indgående links fra Playboy, men det er en anden historie.

  Som du selv siger Mikael, kunne det godt være man skulle prøve at lægge en strategi for, om man kunne opbygge sig et lille ry, så man ville få flere besøgende fra blogs og fora, ligesom Pete har gjort det 🙂
  Det sker allerede for mig, men ikke i særlig stor stil…

 6. Mikael skriver

  Om man bør lægge en strategi eller ej ved jeg ikke, men jeg ved i hvert fald at jeg vil forsøge at gøre noget mere ud af de kommentarer jeg skriver rundt omkring (hvis indlægget er et seriøst indlæg). “Pjat indlæg” for stadig en “pjat kommentar”.

 7. skriver

  Med al den aktivitet jeg har lagt på amino, så får jeg sammenlagt op imod 80 – 100 besøgende om dagen, alene fra amino.dk.. men har også skrevet over 1000 indlæg på amino 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.