Mere fritid eller bedre indtjening

For noget tid siden mødtes jeg med en anden internet marketer og snakken gik omkring alle de ting som vi havde tilfælles og alle de projekter vi havde gang i. Det er altid rart at tale med nogen som deler mange af de samme interesser som en selv, men det jeg synes er endnu mere interessant er, at man ofte kommer fra sådanne møder med gode ideer eller små hints i bagagen. Andre mennesker ser ting på andre måder og selvom det måske er banale ting, så kan du let selv overse dem fordi du er så dybt involveret i det du laver.

Over en kop kaffe (eller to), kom vi til at tale omkring det at tjene penge på at blogge. Ikke på den traditionalle JohnChow / Problogger måde, men ved at oprette niche websites som kører i WordPress format. Man kan også kalde det den nemme og billige CMS løsning.

Han fortalte hvordan han, efter at have sikret sig et super godt domænenavn (der blev jeg lidt misundelig, men fik til gengæld også en masse ideer), var begyndt at afsætte 5 timer (5 indlæg) af sin tid hver uge på at skrive indlæg. I starten går alting langsomt, men over de sidste ca. 3 år, er det alligevel blevet til 750 indlæg (i hvert fald hvis vi regner med 5 indlæg pr. uge i 50 uger om året).

Hele bloggen er på dansk og da han fortalte det i første omgang så kunne jeg ikke lade være med at tænke: “Det kan da ikke give mange daglige besøgende”. På nuværende tidspunkt ligger han på over 400 daglige besøgende på sin blog og ved udfra hvad hans konkurrenter på markedet har af daglige besøgende, at han over de kommende år vil kunne komme op på omkring 5.000 (!!) daglige besøgende.

Se der blev min opmærksomhed vækket, for selvom jeg synes, at jeg bevæger mig en del rundt på nettet, så er 5.000 daglige besøgende på en dansk blog alligevel noget som kun overgår de få.

Vi talte lidt omkring det at han uge efter uge brugte 5 timer af sin tid (det her er en hobby beskæftigelse), på at skrive artikler. Han har i flere omgange forsøgt at samarbejde med personer indefor samme felt for at høre om de ville være gæsteskribenter på hans blog, så han selv kunne få frigivet noget tid (alternativt kunne få mere indhold på siden), men det er ikke rigtig blevet til noget særligt endnu.

I forbindelse med mine mange tanker omkring automatisering af websites og i forbindelse med at jeg har hyret de gode indere, så nævnte jeg naturligvis om han nogensiden havde overvejet at betale folk for at skrive indlæggene for ham?

Sagen er, at som tingene ser ud for ham lige nu, så ligger han og henter omkring 4.000 kr. ind hver måned alene ved adsense indtægter og selvom det ikke er noget man bliver tyk og fed af, så vil det alligevel være en fornuftig sum at kunne kaste efter at få nogle skribenter til at skrive indlæggene for sig. Den ekstra tid han så ville få på hænderne kunne naturligvis bruges til at skrive flere indlæg eller til at tænke andre kreative tanker om hvordan hans site kunne udvides, så han når de 5.000 daglige besøgende hurtigere.

De fleste kan jo nok hurtigt regne ud, at hvis 400 daglige besøgende giver 4.000 kr. i månedlig indtægt, så vil 5.000 daglige besøgende kunne generere op omkring 50.000 kr. hver måned og så taler vi altså pludselig at man både har råd til at hyre en fuldtids skribent og en marketing person som kan arbejde på at man kommer op omkring 10.000 daglige besøgende (hvorfor nøjes….).

Hvad får man for 4.000 kr. i dag? Tja, jeg må indrømme at jeg ikke har gjort det så meget i at lede efter danske skribenter, men jeg kan forestille mig, at man kan få en del. Sagen er nemlig, at han ikke selv ved ret meget (eller det gjorde han i hvert fald ikke i starten) omkring det emne hans blog handler om. Den metode han har udviklet til at finde interessante emner (gerne via engelske medier), bør altså kunne læres til andre.

Kunne man forestille sig at det var muligt at finde en studerende (måske endda indefor et fag relateret til emnet), som kunne tænke sig at bruge 5 timer om ugen på at sidde hjemme i sofaen og skrive artikler og blive betalt 4.000 kr. om måneden for det? Mit svar vil være JA, for 4.000 kr. er så vidt jeg ved ca. en SU og en fordobling af den månedlige indkomst for en studerende må alt andet lige være interessant når arbejdet er så nemt som 5 timers skrivning fra sofaen.

Går du med lignende tanker eller har du allerede forsøgt at hyre skribenter, så del gerne dine erfaringer med os andre.

Kommentarer

 1. skriver

  Spændende.

  Jeg har i lang tid gået og spekuleret over om der overhovedet er penge nok i det danske marked til at det kan betale sig (økonomisk) at blogge på dansk.

  Men det lyder da som om at hvis man gør sit research ordentligt, finder et par gode nicher, og så ellers bare går igang, ja så er der penge nok i selv Adsense til at holde en ok timeløn på 200 kr!

  Nu ved jeg ikke umiddelbart hvad hans blogs handler om, men det overrasker da egentligt lidt at han ikke også har kastet relevant affiliate marketing på, dvs. f.eks. linker via affiliate programmer til produkter der er nævnt i hans post. Her tror jeg der er en masse penge at hente for den målrettede blogger.

 2. Mikael skriver

  Det er jeg heller ikke i tvivl om at der vil være, men det har han så ikke valgt at gøre endnu. Til gengæld er han god til at gøre brug af nyhedsbreve, så jeg er sikker på at han vil kunne hive gode affiliate indtægter ind hvis han ville det.

 3. skriver

  Hold da op. Hvad bruger han af søgemaskineoptimering… Han må da have ramt en guldåre…

  Selvom min iværkblog er ret populær, så er jeg da stadig ikke på 400 besøgende om dagen.. hmm.. den er så heller ikke så målrettet efter at få mange besøgende, men gode besøgende ;-).

 4. Mikael skriver

  Brian, det jeg tror du skal huske på er at når det er et emne som folk ynder at læse om, samtidig med at der bliver skabt en trofast læserskare gennem brug af blandt andet nyhedsbreve, så er det væsentligt lettere at trække rigtig mange besøgende til.

 5. skriver

  Gad vide hvem det er!
  Jeg har et par gæt, men jeg skal nok lade være. 🙂

  Kan du ikke overtale ham til en gæste post her på din blog? Eventuelt skrevet under et alias.

 6. Mikael skriver

  Det er med vilje at jeg ikke har røbet hverken navn, branche eller noget som helst andet, da det ikke er sikkert at han ønsker det frem (selvom jeg personligt ville prale med sådan en flot præstation). Men lad os se om ikke han kigger ind en dag og giver sig til kende. Jeg ved at han følger med her af og til 🙂

 7. skriver

  400 daglige besøgende på en dansk nicheblog er godt gået.
  Men en indtægt på ca. 33 øre pr. besøgende er endnu mere imponerende. Jeg ville ellers have gættet på, at en tilbagevendende læserskare ville koste på indtægten, men nej. Meget imponerende tal.

 8. Mikael skriver

  Frank nu kommer jeg helt i tvivl om jeg har forstået det hele rigtigt. Når du sætter det sådan op så virker 33 øre som meget. Men igen… det er selvfølgelig hvad der svarer til $0,10 pr. klik hvis alle besøgende klikker. Det kan man nok ikke antage, så hvis 10% klikker, så er det $1 pr. klik. Hmm…. Det må jeg vist lige have undersøgt.

 9. skriver

  Mikael, 33 øre pr. besøgende er godt, men ikke urealistisk.

  Jeg kiggede lidt på nogle statistikker i går aftes og kom frem til, at et af mine sites genererer ca. 25 øre pr. sidevisning, alle programmer medregnet. Det er et site, der tiltrækker ren søgetrafik og er temmeligt optimeret i forhold til reklamer.

  Det er altså temmeligt sammenligneligt med din bekendtes indtægt i forhold til trafik. Jeg er bare imponeret over, at han kan opretholde så gode tal med så meget trafik.

  Jeg mangler altså bare lige at ti-doble besøgstallet på min side, før den kan sammenlignes 🙂

 10. Mikael skriver

  Min side med den højeste indtægt pr. sidevisning ligger omkring 68 øre, så som du siger kan det godt lade sig gøre. Til gengæld er jeg MILEVIDT fra de 400 daglige besøgende på den side 🙂

 11. skriver

  Ok ok ok, jeg melder mig på banen. Jeg er den skyldige og bloggen hedder http://www.graviditet.dk

  Du er meget velkommen til at feedbacke på den og ligeledes at checke den i Google på alle relevante søgeord. Ligeledes er du selvfølgelig velkommen til at anbefale den til alle du kender, der tænker på Graviditet…

  Jeg tror på at kvalitet, aktivitet og tilgængelighed er de vigtigste kriterier for at brugerne kommer. Ligeledes tror jeg at det er vigtigt, at man blogger om noget, der har en høj grad af almen samfundsmæssig interesse (ikke nødvendigvis ens egen interesse).

  Endelig skal man være villig til at give det en skalle og fokusere på det vigtige (kvalitet, aktivitet og tilgængelighed). Min vigtigste styrke i den sammenhæng er måske min evne til at sætte mig i brugerens sted og min nærmest passionerede vedholdenhed.

  Jeg bruger alle de statistik- og SEO-værktøjer der findes i Google og i WordPress; Google Analytics, XLM sitemaps, WordPress Stats, All in One SEO m.m. Desuden en række plugins der øger tilgængeligheden og brugerens lyst til at bruge sitet og blive der længere.

  Endelig bruger jeg Aweber.com til mit nyhedsbrev. Det har siden midten af januar høstet næsten 300 bekræftede medlemmer på listen. Nyhedsbrevet er supervigtigt fordi så er det mig der bestemmer, hvornår mine brugere og jeg skal ses igen…

  Alt dette har da kostet en del timer, det er rigtigt. Til gengæld er vækstkurven på bloggen nu støt stigende, og arbejdsindsatsen går næsten udelukkende på at udgive indlæg af høj kvalitet. Teknikken fungerer som den skal.

  På grund af de erfaringer jeg har gjort mig, ved jeg at jeg vil jeg kunne gøre det igen, dog på meget kortere tid, og jeg har da også ca. 50 domæner andre parat, hvoraf nogle af dem måske har endnu større potentiale end Graviditet.dk (internationalt potentiale).

  Mange hilsner
  Pete 🙂

 12. Mikael skriver

  Hej Pete,

  Dejligt at du meldte dig på banen og at du har lyst til at dele ud af dine erfaringer med os.

  Jeg er som sagt meget imponeret over det du har præsteret og som man kan læse er jeg ikke ene om det. Kunne du måske være interesseret i at skrive et indlæg om hvad du har gjort, dine tanker bag og eventuelle erfaringer du har gjort i dit forløb? Det ville helt sikkert kunne gavne os andre (og kunne give dig nogle valgfri links tilbage til din side) 🙂

 13. skriver

  Jeg har også opdaget maillinglister alt for sent… Har egentlig altid godt vidst det, men først et par måneder siden jeg gjorde noget ved det og bestilte aweber… jeg har allerede vha mailinglisten tjent et års forbrug af Aweber hjem igen… alt magt til maillister… 😉

  godt gået med din blog, den skal nok videregives til damen når jeg er blevet skruk 😉 !

 14. skriver

  Pete, tak fordi du deler! 🙂

  Det er bestemt flotte resulateter, som du har kæmpet dig til på fornem vis!

  Den gode nyhed er at der stadig er en håndfuld ting som du kan og bør gøre omkring søgemaskineoptimeringen af siden, som vil hjælpe Google til endnu bedre at forstå at din side er det rigtige valg for et bestemt emne.
  Nogle af de ting jeg faldt over ved et hurtigt kig var:

  -Bedre strukturering af h1/h2 osv. Det er noget rod lige nu. H2 kan lige nu både betyde artikeloverskrift og menupunkt fx.
  -Bedre brug af title-tags på links i temaet
  -Brug af billeder og relevante alt tags i artiklerne vil hjælpe dig på flere fronter.
  -robots.txt bør blokere for dato-arkivet så søgemaskinerne udelukkende bruger emnearkivet til at finde dine poster.
  -vælg enten www-versionen eller http:// -versionen og 301-redirect den ene til den anden.
  -muligvis har du et problem med fra dine undersider linker til til forsiden med ordet home som det første i stedet for på ordet graviditet.

  Desuden kan du øge trafik og indtjeningen ved at satse på nogle af de kommercielle søgninger indenfor området. Hvorfor kan jeg fx ikke finde artikeler med graviditetstest eller ventetøj i overskriften? Når du skriver den slags markedsmålrettede artikler er det selvsagt yderst vigtigt at tænke seo med ind i selve teksten uden at ødelægge den samt at fremhæve de vigtigste søgeord en gang eller to med fed skrift eller lignende samt at have et relevant billede eller to med det relevante hovedkeyword i alt-teksten. Et par links til troværdige eksterne kilder skader bestemt heller ikke i rankingen.

  Det er et super stærkt generisk domænenavn du har, og det fortjener mange førstepladser på Google!

  God vind med projektet og sig til hvis jeg kan hjælpe dig med noget.
  Hilsen Anders

 15. skriver

  Hej Anders. Tak for de mange gode indput og ideer til min blog. Jeg vil hurtigst muligt implementere adskillige af dem. Sig til hvis jeg på nogen måde kan gøre gengæld…
  Pete 🙂

 16. skriver

  åh ja og en anden ting, som du kan gøre til gengæld (hvis du vil) er at lade os andre følge lidt med i effekten af ændringer og resultaterne, så vi kan blive klogere endnu.

 17. skriver

  Nå skriver I alle sammen om pris pr. besøg. Jeg plejer selv at regne med pris pr. NYE besøgende, dvs. hvor meget kommer jeg til at tjene på en besøgende i løbet af livet.

  Det giver selvfølgelig en lidt højere sats (jeg ligger på omkring 1 kr.), hvilket måske kan booste ens selvværd lidt 😉 Men den konkrete fordel ved at regne på den måde, er at man kan se hvorvidt det kan betale sig at købe trafik, og hvilken sats man skal vælge pr. klik.

  Bare lige for at perspektivere lidt 🙂

 18. skriver

  Hej Anders. Hvordan laver man egentligt en »Redirect«. Har forsøgt mig med en plugin der skulle gøre det, men det ser ikke ud til at virke. Jeg vil helst have alle hits ind på www.

 19. skriver

  Hej Pete

  Jeg ved ikke om du har løst sagen, men hvis ikke, vil jeg anbefale dig dette: Brug et wordpress plugin til at styre redirection 100%.

  For at det skal spille, skal du sikre dig at du ikke har oprettet www-subdomain på webserveren som en folder for så ryger www trafikken derhen. I stedet skal du bare have et cname på dns serveren, som peger www til dit domæne uden www.
  På webserveren skal du så aktivere et wordpress plugin som kan styre redirection. Jeg anbefaler dette: http://urbangiraffe.com/plugins/redirection/

  Hvis du allerede har installeret wordpress på dit www subdomain, så er det måske lettere at lave en quick and dirty, hvor du bare i folderen for domænet uden www lægger en .htaccess fil som sender index.html osv til www adressen. Altså så du i det mindste fanger forsidetrafikken hvis den tastes manuelt ind uden www.

 20. skriver

  Først og fremmest – godt gået, Pete. Og fedt at høre, at der kan tjenes gode penge på at blogge i Danmark.

  Efter at have vist, at jeg virkelig anerkender resultateterne, vil jeg tillade mig at lege “Djævlens Advokat” overfor dine beregninger, Mikael.

  Fordi der kommer flere indlæg, behøver antallet af besøgende jo ikke stige proportionalt. Der er jo nok ingen tvivl om, at hvis antallet af indlæg stiger, så stiger antallet af besøgende også. Men jeg er ikke sikker på, at hvis X indlæg giver 400 besøgende, så giver to gange X indlæg 800 besøgende.

  Så måske man i stedet skulle lægge energien i en anden blog om et helt andet emne – bare et forslag (og måske et oplæg til debat).

 21. Mikael skriver

  Hej Morten,

  Jeg er helt enig med dig i at fordi mængden af indlæg stiger, så behøver mængden af besøgende ikke gøre det. Men hvor er det lige at du mener at jeg skriver det?

  Det eneste regnestykke jeg kan se at jeg laver lyder: “De fleste kan jo nok hurtigt regne ud, at hvis 400 daglige besøgende giver 4.000 kr. i månedlig indtægt, så vil 5.000 daglige besøgende kunne generere op omkring 50.000 kr.”

  Men her siger jeg jo ikke noget om mængden af indlæg.

  Diskussionen om man skal starte noget nyt eller udbygge det eksisterende er absolut interessant, men den falder nok lidt uden for dette emne. Jeg kunne dog godt finde på at tage det op i et nyt indlæg.

 22. skriver

  He Michael og alle I andre. Her er lidt status et halv år senere. Jeg har ikke selv skrevet særlig meget på bloggen de sidste 3 måneder, men der har da været en del spørgsmål (2-3 om ugen) som er blevet besvaret af de andre skribenter.

  I juli/august var den helt oppe over 800 besøgende om dagen, mens den lige nu ligger og svinger mellem 600 og 700. Der er ca. 50.000 sidevisninger om måneden og vi runder 1000 abonnenter på nyhedsbrevet lige om lidt.

  Jeg har taget noget Partner-ads ind for se hvordan det virker, men kan ikke sige noget om det endnu. Nå jo, så er der ved at komme liv i mit forum. Jeg var lige ved at tage det af igen, men tror nu på at det kan komme op at køre af sig selv.

  Ligeledes ekperimenterer jeg lige nu med et plugin, hvor man kan kode bestemte søgeord med tilhørende links ind, Søgeordene bliver så, overalt i bloggen, automatisk fremhævet som links, hvorefter læseren bliver sendt til mine shoppingsider med partner-ads.

 23. skriver

  Jeg overfortolkede nok dit indlæg, således at din beregning om antallet af indlæg om dagen (og derved antallet af nye indlæg) blev kædet sammen med en besøgsstigning.

  Men i det mindste fik vi det ud af det, at der kom en opdatering fra Pete 🙂

 24. Nicolai Björn skriver

  Jeg er en af dem der ivrigt har slugt startindlæg og alle comments i tråden.

  Her 1 års tid efter, er det da muligt at få en opdatering fra Pete?

 25. skriver

  Fik lige en reminder herfra ;-). Hej Michael og alle I andre. Long time no see…

  Status på http://www.graviditet.dk pt. er at sidetallet nu i et godt stykke tid har ligget omkring 1000 daglige besøgende. Antallet af sidevisninger er sjovt nok ikke steget synderligt og det er indtjeningen heller ikke. Det sidste tilskriver jeg finanskrisen og at klikprisen generelt nok er faldet lidt. Klikprocenten er dog også faldet fra knap 10 til en smule over 7. Dette tilskriver jeg de de trofaste besøgende som nok snart har klikket nok.

  Nyhedsbrevet er på vej mod 1400 »abonnenter« og der kommer 10-15 ind hver uge. Har ikke sendt nyhedsbreve stabilt ud i lang tid. Hvis jeg igen begyndte at sende ugentlige nyhedsbreve ud, ville besøgstallet nok stige nogle hundrede om dagen.

  Så er jeg begyndt at have en lille tusse hver måned på affiliates via f.eks. tradedoubler. Disse penge kommer primært fra Saxo.com. Jeg læste om Conduite metoden her hos Michael og besluttede mig for at prøve moget der lignede, så vi anmelder bøger og linker derefter dybt til Saxo. Det betyder at når folk søger på bogen i Google, havner Graviditet.dk ofte med en anmeldelse lige under Saxo i søgeresultatet, og så vælger mange lige at læse anmeldelsen før de køber. Derefter videre til Saxo med mit affiliatelink 😉

  Har også i en periode kørt med kampagner fra Euroads. De gav godt i en uges tid hvorefter der ikke længere kom noget på den kampagne. Desuden udløber den slags kampagner ofte releativt hurtigt og så skal de pilles af. Ligner lidt for meget arbejde synes jeg. Vil hellere have indtægtskilder hvor man laver arbejdet én gang og derefter får penge i årevis. Dem kan man jo have uendelig mange af.

  Min egen indsats på sitet er dalet til næsten ingenting. Derfor passer de 5.000 – 6.000 månedlige kroner mig fint. Hvis man tænker i »Return on Investment« så svarer det til en forrentet kapital på pænt over en million kroner, »opsparet« over nogle få år…

  Nyt projekt med måske samme potentiale er http://www.kostpyramiden.dk

  Er kun så småt kommet igang og slet ikke med 5 indlæg om ugen. Site er dog begyndt at have indtjening og besøgstallet er støt stigende. Klikprisen på dette emne er 70% højere end på Graviditetsområdet hvilket lover godt.

  Mange hilsner
  Pete 😉
  .-= Pete Andersen´s last blog ..Online Business til salg I =-.

 26. Mikael skriver

  Super dejligt med en update Pete! 5-6K om måneden uden at lave noget er da glimrende. Vil meget gerne høre mere omkring Kostpyramiden, så overvejer lidt at skrive et indlæg omkring den som jeg så forhåbentligt kan lokke dig til at komme og give updates!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.