Midtvejs rapport Case 2008

I sidste måned havde jeg en fornuftigt fremgang på mit test website PetInsurancePro i antallet af besøgende til siden. Fremgangen viste sig at være på omkring 65%, hvilket jeg var meget spændt på om jeg kunne holde i april.

Selvom jeg syntes at 65% lød rigtig godt, så betød det dog stadig, at jeg på grund af det lave udgangspunkt, ikke ville nå det mål jeg har sat op omkring 1.000 daglige besøgende når vi når til udgangen af 2008. Derfor kunne jeg se, at jeg blev nødt til at kridte skoene lidt, hvis jeg skulle gøre mig nogle forhåbninger om at kunne nå målet. Specielt fordi jeg gerne vil arbejde med en vis sikkerhedsmargin, da søgemaskineplaceringer og andre ting let kan finde på at ændre sig over tid og dermed stikke en kæp i hjulet for mig.

Som jeg tidligere har nævnt, så mener jeg, at der er 3 væsentlige opgaver som vil bringe mig mod mit mål om de 1.000 daglige besøgende. Nedenfor vil jeg gennemgå mine tanker og udfordringer med hver af de 3, men først vil jeg lige vise et billede af hvordan det indtil nu ser ud for april måned og hvorfor jeg er begejstret omkring udviklingen.

Marts Google 2008

I marts måned kan du se på billedet fra Google Analytics, at der var 282 besøgende på i alt 31 dage. Hver person besøgte i gennemsnit 2,05 sider, hvorfor der var 578 sidevisninger i alt. Som sagt var det ikke imponerende, men det er en start og en klar forbedring i forhold til februar.

April 2008 Google Analytics

I de første 15 dage af april kan du se på billedet at tingene er begyndt at ændre sig. Der er stadig en del udsving fra dag til dag, men allerede efter halvdelen af måneden er gået, så er antallet af besøg steget til 307, samt antallet af sidevisninger steget til 646 sider. Det vil altså sige at allerede på nuværende tidspunkt har siden overhalet marts måned og er stærkt på vej mod mere end en fordobling. Hvad dette skyldes kommer jeg ind på i de 3 væsentlige opgaver nedenfor.

Linkbuilding

En af de meget væsentlige faktorer i at få bygget noget søgemaskine tillid til mit site er, at jeg begynder at få links til det fra en masse forskellige sider. Netop derfor har jeg også hyret de indiske linkbyggere og jeg her netop fået en opgørelse fra dem over det udførte arbejde. Den vil jeg dog vende tilbage til i et andet indlæg for ikke at gøre dette indlæg for langt.

Samtidig med at jeg har fået andre til at hjælpe mig med links, så har jeg også selv forsøgt at få nogle links gennem primært kommentarer på blogs jeg alligevel følger med i. Der er tale om gode og saglige kommentarer, så ikke noget “spamming” på nogen måde. Desværre har jeg erfaret, at rigtig mange af mine kommentarer ikke bliver godkendt fordi mit website navn hedder noget med “insurance”. OG DET ER NOGET HØ!

Jeg ved ikke om det er de automatiske spam-filtre der sorterer mig fra, men da mine kommentarer har været gode, saglige og lange, så kan jeg ikke forestille mig at det er noget som den enkelte blogger har sorteret fra. Men jeg kan som sagt ikke vide det.

Moralen af dette må derfor være, at det ikke altid er en super god ide at have sit keyword i sit domæne og slet ikke hvis det er indefor et traditionel “spammer-område”.

Heldigvis er der masser af andre metoder at få links på, så det skal nu nok kommer til at gå alligevel.

Indhold

Den væsentligste grund til det forøgede antal besøgende, mener jeg skyldes at jeg er begyndt at skrive en væsentlig større mængde indlæg og at jeg samtidig forsøger at hæve niveauet i forhold til både kvalitet og længde af indlæggene. Der er naturligvis nogle begrænsninger i form af at det er på engelsk og at jeg ikke er specielt kyndig indefor området omkring pet insurance, men ikke desto mindre, så er niveauet blevet bedre. Jeg lærer jo heldigvis undervejs.

Hver enkelt artikel er nøje udvalgt udfra keywords med en fornuftig mængde traffik og en relativ lav konkurrence fra de store spillere på markedet. På et senere tidspunkt vil jeg begynde at gå efter nogle lidt mere besværlige keywords, men lige nu er mit hovedfokus at fange nogle af de lavthængende frugter.

Faste besøgende

Allerede nu kan jeg se, at der begynder at være nogle få faste personer som er begyndt at kommentere på de enkelte indlæg. Det er en rigtig god start for det vil være en del af processen til at opnå de 1.000 daglige besøgende. Jeg vil meget hellere have en fast skare på 1.000 mennesker som kommer forbi hver dag end 1.000 fremmede som tilfældigt kommer forbi og som jeg aldrig ser igen. De faste læsere kan man opbygge et forhold til, som gør at det på sigt vil være lettere at sælge noget til dem.

En af de næste ting jeg har i planerne er, at jeg skal til at have samlet deres besøgendes email adresser sammen. Derfor skal jeg havde udarbejdet et lille produkt som de kan få ved at tilmelde sig mit nyhedsbrev, således at jeg lettere på sigt kan “håndstyre” min traffik ved at sende en mail ud til folk og få dem ind forbi min side.

For hver dag jeg ikke samler disse email adresser ind, så mister jeg potentiel fremtidig traffik og indtjening. Så der er ingen rationel grund til at vente.

Kommentarer

 1. skriver

  Exiting… godt at se der er fremgang… Og du ved sikkert allerede, siden du har tænkt dig at starte på det, at email marketing er yderst effektiv… go for it !
  Kan anbefale Aweber, som jeg skrev i mit tidligere indlæg om Case 2008

 2. skriver

  Spændende!

  Du kan vel ikke forvente resultat af dit link building arbejde allerede?
  Går der ikke lidt tid før Google finder dem, og begynder at proppe dig længere og længere op i søgeresultaterne på relevante keywords?
  Og sørger du for at holde øje med din position på disse keywords?

  En ting jeg tænkte på du kunne gøre ved dit signaturproblem: Opret et ikke-spammy site, der bare handler om “pets” (prop evt. et par “see my cute cats” billeder på), og begynd at linke til det istedet. Når dit kattesite så er begyndt at have opbygget noget autoritet kan du benytte det til at linke videre til dit insurance site med nogle gode keywords.

  Har læst om denne strategi et par steder, men kan desværre ikke lige finde linksene igen.

 3. skriver

  @søren, eller man kan tage en større chance og 301e hele det ikke-spammy site til hovedsitet efter et stykke tid. 🙂

  Mikael, flot udvikling! 🙂
  Mht akismet spam filtreringen af dine kommentarer: Det skal du have fikset! Prøv at skriv en kommentar på din egen blog (denne) og se om akismet fanger den. Hvis den gør, så kan du måske prøve at lære akismet at det er et ok domæne ved at kommentere hos nogle venner og bede dem om at finde kommentaren i akismet spam og despamme den. (kontakt også mig i den forbindelse!).
  Hvis du ikke kan lære akismet det automatisk så skriv da til dem og brok dig.
  Se under overskriften “Help! Akismet is catching a regular comment as spam!” http://akismet.com/faq/
  Men i første omgang: Er det akismet som fanger dine kommentarer?

 4. Mikael skriver

  @Brian, det er også Aweber jeg går efter. Har brugt dem før og var ganske tilfreds med dem.

  @Søren, nej den fulde effekt er langt fra kommet så der skal nok komme til at ske en del mere på den front. Det der irriterer mig er, at jeg slet ikke har overvejet at mit domænenavn kunne falde i et spamfilter. Men så har man lært det!

  Strategien med at lave et nyt domæne, linke til det og så linke videre derfra kan sikkert sagtens fungere, men jeg tror ikke at det kan betale sig. Den tid del vil tage tror jeg vil være bedre brugt på nogle af de andre metoder der er at bygge links på. Det er jo ikke fordi det ikke kan lade sig gøre, der er bare nogle metoder som ikke er helt så lette som jeg havde troet. Article marketing vil stadig være højest anvendeligt.

 5. Mikael skriver

  @Anders, har lige forsøgt her på bloggen og det er ganske rigtigt Akismet der fanger den. Nu har jeg godkendt den her, men spørgsmålet er hvor mange gange den skal godkendes og hvor hurtigt Akismet i det hele taget er om at “whiteliste” den? Har du nogle erfaringer omkring det?

 6. skriver

  Har ingen erfaring, så dem må vi lave under vejs! 🙂
  Prøv evt at google lidt og se om du kan finde nogens historier og anbefalinger. Send mig en mail, hvis du vil have en liste med blogs som vi kan bruge til arbejdet med whitelistingen.

 7. skriver

  Tak for den uventede halvvejsopdatering.

  Har du testet dit site med nogle af dine keywords for at se, om inderne allerede har haft en effekt?

  Sig til, hvis du har brug for yderligere hjælp med Akismet-problematikken. Jeg har også nogle blogs hist og her, som kan bruges til en whitelisting.

 8. Mikael skriver

  Tak for støtten. Nu har jeg først kontaktet Akismet for at høre om det virkelig kan være nødvendigt at jeg skal have fat i hver eneste blogger for at få dem til at fortælle plugin’et at jeg ikke spammer. Så nu må vi se hvad de svarer. Jeg har kunne læse mig til at de skulle have en rimelig fornuftig og hurtigt reagerende supportfunktion, så det bliver spændende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.