Niche websites kræver action

Det er noget tid siden jeg sidst har talt omkring Matt Callens program kaldet HyperVRE, så hvis du er ny på denne side, så lad mig kort ridse op hvad det handler om.

VRE er en forkortelse for Virtual Real Estate, dvs. ejendom på nettet. Jeg ved ikke hvordan begrebet opstod eller hvem der fandt på det, men det går i alt sin enkelthed ud på at man skaffer sig plads (estate) på nettet i form af flere forskellige websites.

En af de meget brugte former for websites (alt kan i princippet bruges) er de såkaldte “content sites”. Ved hjælp af keyword analyser finder man frem til hvilke markeder og nicher der er efterspørgsel efter, men hvor der samtidig ikke er en speciel stor konkurrence.

At konkurrencen normalt er lille skyldes netop at der er tale om små nicher og antallet af besøgende vil derfor ikke være stort nok til at de store spillere på markedet vælger at bruge tid og penge på at konkurrere der.

Det efterlader et hul til os andre hvor vi kan gå ind og være dominerende. Små nicher kan sagtens have 1.000 besøgende om dagen og det handler i bund og grund kun om at finde og optimere for de rigtige keywords, samt levere unik og værdifuld information til brugeren.

HyperVRE - Create Niche Websites

HyperVRE - Create Niche Websites

Programmet HyperVRE er i bund og grund en slags CMS (Content Management System) i samme genre som f.eks. Xsitepro og lignende programmer. Det lille stykke software hjælper dig til at få stablet en hjemmeside på banen meget hurtigt og uden de store kundskaber (lidt er dog påkrævet).

Du kan vælge at benytte dine egne artikler, artikler du har fået skrevet af ghostwriters eller artikler der hentes fra de store artikel databaser rundt omkring på nettet. Princippet i den sidste er, at folk lægger artikler ud i databaserne og i artiklerne er der et eller flere links tilbage til deres eget website.

Forfatteren bruger det altså i sin linkbuilding og jo flere der vælger at bruges hans/hendes artikler på deres sites, desto flere indgående links vil de få. Den der henter artiklerne og benytter dem, f.eks. i forbindelse med HyperVRE, får til gengæld noget indhold som de kan benytte på deres websites, således at de ikke skal have skrevet det hele selv.

Der vil være noget af jer der læser dette der synes at det er ganske forfærdeligt at dette eksisterer og det er helt fair. Ikke desto mindre er dette også hvad blandt andet nyhedssider, sportssider og alle mulige andre sider der syndikerer indhold gør brug af.

Google og de andre søgemaskiner har indarbejdet regler i deres algoritmer der sikrer, at der ikke optræder unødigt “duplicate content” på nettet, så hvis de synes det er for meget, så kan siderne ikke findes (bliver ikke indexeret eller bliver fjernet fra indexet igen).

Virker det?

Jeg har kunne følge med i, at der der en del af de faste læsere her på bloggen (og en masse andre) der har hentet HyperVRE gennem mit link. Spørgsmålet er om der er nogen der har brugt nok tid på det, til at det er kommet til at virke for dem.

Hvis det har virket for dig, så skriv gerne i kommentarerne.

Personligt kan jeg kun sige, at jeg siden ultimo januar i år (og de efterfølgende ca. 5 uger) fik uploaded 8 niche sites ved hjælp af HyperVRE. Siden medio marts i år har jeg intet gjort overhovedet. Ingen form for optimering, linkbuilding eller noget som helst andet i den stil. Siderne har bare fået lov til at ligge og passe sig selv.

Det eneste der genererer en indkomst fra de sider er Adsense og jeg kan afsløre, at jeg i gennemsnit siden jeg startede det første site, har hentet $2.55 ind om dagen, hvilket i alt giver ca. $450.

Jeg ved ikke med dig, men små $1.000 om året ved at lave 8 små sites og lade dem ligge… det synes jeg er en fin indtægt. Specielt fordi jeg også regner med at denne indtægt komme igen til næste år og næste år og næste år. Alt sammen udfra ca. 8-12 timers arbejde.

Kan det gøres igen?

Det er min klare overbevisning at dette kan gentages igen og igen. Så længe der er nicher vil man kunne lave niche sites og hvis man vælger at optimere og linkbuilde, så bliver resultaterne endnu bedre. Men for at teste om jeg har ret i min påstand, så vil jeg over de kommende uger forsøge at sætte yderligere 8 niche sites op og se om jeg kan gentage succesen.

Hvis du vil være med i forsøget (du kan naturligvis både lave flere eller færre sites), så hent HyperVRE eller find det frem fra gemmerne. Du kan endda vælge den gratis version hvis du ikke vil have penge op af lommen.

Kommentarer

 1. skriver

  Lyder spændende.

  Det er åndsvagt, men det virker bare så kolossalt besværligt at bruge 8-12 timer på at tjene nogle kroner om dagen.

 2. Mikael skriver

  Der er sikkert også en masse andre metoder som er endnu bedre, men hvis du gør din timeløn op, så betyder det at du har:

  År 1: ca. 500 kr. i timen (akk.)
  År 2: ca. 1000 kr. i timen (akk.)
  År 3: ca. 1500 kr. i timen (akk.)

  Det forudsætter naturligvis at siderne bliver ved at generere den samme indtægt og det kan man naturligvis ikke regne med.

  Men da du ikke bruger mere end de 8-12 timer og efterfølgende har en passiv indtægt så er det vel ok? Jeg kender i hvert fald ikke mange steder hvor du får minimum 500 kr. i timen i år 1 😀

 3. Mikael skriver

  Til sammenligning så ser danskerne TV 2 timer og 41 minutter om dagen (kilde: http://omtv2.tv2.dk/index.php?id=1007) hvilket svarer til 979,42 timer om året.

  Hvis de i stedet lavede denne slags sider, så ville de hver år derefter (statistisk set) kunne hæve en passiv indtægt på mere end 400.000 kr. år efter år….

 4. Brian Bjørndal skriver

  Hmm skal jeg nu skrive på Eng. eller Dansk?

  Hej Michael,

  Jeg har nu efter at have læst en del af din blog igennem, (fandt dig efter en comment på Rosenstands blog), bestemt mig for at se hvad det HyperVRE er for noget.. (igår aftes) Fulgte dit link og så var resten lidt skuffende! Nu ikke noget skidt om programmet, da jeg ikke kom så langt inden jeg blev skræmt væk. Men det er værre end at se TVshop!! Sikke da en masse BS man skal igennem inden man kommer til den free software!
  Nu er spørgsmålet om jeg skal prøve igen? du lader jo til at være henrygt med produktet. Synes bare det virker useriøst!!

 5. Mikael skriver

  Hej Brian, det er helt fint at du skriver på dansk til et dansk indlæg.

  Nu er det jo snart meget lang tid siden at jeg hentede programmet, så jeg er ikke helt sikker på hvad du hentyder til af “TVshop” lignende ting.

  Hvis du mener de lange salgsbreve (som i øvrigt giver en fin beskrivelse af nogle af de forskellige features), så giver jeg dig ret i at der er en del.

  I bund og grund er det dog ikke sværere end at efter du har indtastet dit navn og email, så scroller du ned i bunden af side 2 og siger “nej tak” til at købe den betalte version. Det burde ikke tage mere end få minutter.

  Om man kan lide metoden eller ej er individuelt. Den virker på nogen og ikke på andre, men det skal ikke være nogen hemmelighed at det virker suværent på den måde der er. Ellers havde Brad ændret det.

  Vi har tidligere her på bloggen talt omkring de såkaldte “salesletters” og fakta er at de virker. Om man kan lide dem er en anden snak.

  Jeg er meget begejstret for produktet, så jeg synes du skal gøre forsøget. Det giver i hvert fald mig en fin lille daglig indkomst.

 6. Mikael skriver

  Lad mig lige korrigere. Det er ikke Brad Callen, men Matt Callen (hans lillebror). Bare lige for at have styr på fakta 🙂

 7. Mikael skriver

  Jeg kiggede lige og kunne se, at jeg siden dette indlæg er skrevet i alt er nået op på (siden 1. januar) en indkomst omkring $870. Det er kun via sider jeg har lavet gennem HyperVRE.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.