Sådan fik Dating.dk’s tidl. CEO online succes og nu gør han det igen

Interview med Dating.dk’s tidl. CEO omkring online succes

Jeg ved ikke noget bedre end at få lov til at høre hvordan andre iværksættere og entreprenører har arbejdet sig op og skabt sin online succes. Derfor er det fantastisk i dag at kunne dele Peter Johan Sønderby-Wagner historie og tanker med alle jer læsere.

Peter har igennem mange år inspireret og imponeret mig, så det var en fornøjelse da han sagde ja til at svare på mine spørgsmål.

Jeg vil give ordet over til Peter…

1. Hvordan lyder den korte historie om din rejse fra dit første forsøg på at skabe noget online, til hvor du befinder dig i dag?

Jeg tror ikke det kan gøres kort. Jeg var “online” meget tidligt (Jeg var nok 17-18 år og vi er tilbage i 1994) sammen med en af mine venner Henrik Back.

Han havde opfundet Opgavecentralen BBS, som jeg fik lov at hjælpe til med at drive og opfandt den første “paywall” til. Sidenhen fik vi Opgavecentralen på nettet og fik en yderligere partner, Morten. Vi lavede sammen Dating.dk og over de næste år investerede vi en del af indtjeningen herfra i nye startups i vores fælles selskab Freeway. Vi havde hver vores styrker og svagheder.

Jeg er god til at bygge et helstøbt brand ned i mindste detalje, få indtjeningen til at køre, til at optimere og ikke mindst meget flittig. Undervejs har vi været inde over rigtig mange af de sites, som udgør det danske internets DNA; Dating.dk, Just-eat, Studienet.dk, Trendsales, Arto, DKBN og mange flere.

2. Du (I) har haft stor succes med Dating.dk og flere af de andre Freeway projekter. Hvilket ting mener du har haft de største indflydelser på succesen og hvorfor netop disse ting?

Jeg har altid været nysgerrig på ny teknologi og kunnet se nye trends i rigtig god tid. Sådan har mine partnere nok også været og i kombination har det været et stærkt kort.

Held – man kan ikke komme udenom held. Selvfølgelig har vi også været heldige. Og hvis man kombinerer det med timing, viden og flid, så er det en brandfarlig cocktail.

3. Nu træder du fra som CEO hos Dating.dk for at kaste dig over et nyt projekt: LuxPlus.dk – Hvad er grundene til at det netop er denne niche I har valgt at kaste jer over og hvorfor med lige præcis det koncept. Hvad mener I at have set derude og som I kan løse til perfektion?

Først og fremmest vil jeg lige sige, at jeg har været CEO for Dating.dk i snart 16 år og synes det er på tide at jeg prøver at lave noget andet. Jeg har netop afleveret det bedste regnskab i virksomhedens historie – både på toplinje og på bundlinje og er meget stolt af det resultat jeg og mit team har præsteret.

Jeg vil stadig fremadrettet være sideordnet direktør og deltage i vores ugentlige ledergruppe møder, samt vores månedlige brainstorms.

luxplus medlemsside

På et tidspunkt træffer jeg den beslutning med mig selv, at jeg skal lave noget andet end Dating.dk. Jeg vil ikke kunne finde ud af at spille golf dagen lang. Jeg købte hele golfsættet da jeg boede i USA, men har aldrig fået det pakket op. Jeg vil kede mig.

Jeg har brug for at udrette noget, for at skabe noget. Jeg har brug for at komme i gang med noget nyt, få jord under neglene og starte med kunde nr. 0 og så bygge op derfra.

Ét af de koncepter i Freeway regi, som jeg har været meget begejstret for er vores medlemsklub Plusbog.dk. Jeg har brugt megen tid sammen med vores direktør og medejer Andreas Dirksen og fulgt og bidraget til udviklingen tæt. Væksten har været fantastisk. Både kunder, leverandører og klubben er vindere, så det kan næsten ikke være bedre. Samme grundlæggende koncept måtte kunne udvikles til andre brancher.

Jeg brugte nogle måneder på at arbejde på lidt forskellige planer og idéer og langsomt sneg prototypen for Luxplus.dk sig øverst på listen. Der var også en app og et andet site på listen, men der bliver de liggende indtil videre.

Jeg havde nogle værdier og filtre, som konceptet skulle kunne passe ind i, f.eks.:

 • Det skal være muligt at starte med kunde nr. 0, der behøver ikke være en kritisk masse som vil kræve en milliondyr markedsføring for at komme i gang.
 • Jeg har rigtig meget ekspertise indenfor medlemsklub og abonnementshåndtering, så det var også en forudsætning.
 • Jeg kunne egentlig godt tænke mig at prøve at håndtere fysiske varer. Jeg har altid lovprist kun at skulle sælge 0’er og 1’er, da der som oftest var et uudtømmeligt lager af disse, men det må føles anderledes ægte at shippe en håndgribelig vare til en kunde.
 • Det må gerne være et stort marked (alene i DK, men også i resten af EU). Varerne skal helst være noget man ofte bruger, ellers vil klub/medlemsskabet være svært at sælge og ikke mindst skal varerne være lette at shippe. Af markedsføringsmæssige årsager er mærkevarer også en prioritet.

Efter at have tweaket lidt på konceptet i ca. 1 uge var jeg ved at være klar til at gå i gang. En god ven, Martin Schultz Andersen, var interesseret i at være med og det kom han. Vi har meget samme værdier – ikke mindst i forhold til at være flittige og yde ekstraordinært når det gælder.

Det tog ca. 4 måneder fra beslutningen om at nu trykker jeg på speederen til vi kunne lancere Luxplus.dk i slutningen af februar 2014. Siden har der været en overvældende stor interesse fra kunder og også allerede fra konkurrenter i branchen.

Man kan lidt groft sige, at hver gang vi håndterer en ordre, så tager vi jo ikke alene ordren fra en konkurrent, men vi stjæler også kunden. Når først man er medlem et sted hvor man kan købe produkterne med meget høje rabatter, så skal der meget til for at handle andre steder – en identisk udvikling vi har set i Plusbog.dk regi indenfor bogbranchen.

4. Hvis du vågnede op i morgen og skulle starte helt forfra. Du havde ikke længere dine kontakter, dit netværk, dit personlige brand og kun 5.000 kroner på kontoen. Hvad ville du så kaste dig over og hvorfor netop den ting?

macbookEfter gymnasiet læste jeg datalogi på KU. Jeg holdt desværre kun 2 år, så droppede jeg ud, da arbejdet med Dating.dk tog for meget tid.

Jeg vil selv påstå at jeg havde en del talent for programmering og siden har jeg brugt den viden i mit arbejde med Freeway projekter, hvor det altid har været muligt at tale samme sprog som vores dygtige udviklere, omend jeg aldrig siden har været ajourført med de aktuelle programmeringssprog.

Svaret på spørgsmålet er, at jeg håber jeg kunne låne en Macbook af en ven og så vil jeg bruge de 5.000 på at lære at kode igen, få de relevante developer licenser osv.. Jeg vil nok gå i retning af App udvikling og jeg har allerede mindst én app på min liste, som godt kunne have lidt potentiale 🙂

Hvis du ikke allerede gør det, så vil jeg varmt anbefale at følge Peter på Twitter @sonderby og så naturligvis slå et smut forbi LuxPlus.dk for at se hvordan en ny online succes bliver bygget op fra bunden.

Kommentarer

 1. skriver

  Fedt! Jeg følger også Peter på Twitter! Jeg har altid set meget op til Freeway og fulgt med i projekterne. Forretningsideen med ejerskabet er rigtig godt 🙂

  • Mikael skriver

   Ja han er super inspirerende. Jeg skulle virkelig begrænse mig når det kom til spørgsmål. Jeg havde de første 50 klar, men ved også godt at dygtige menneskers tid er kostbar, så jeg skar det ned til 4 brede og åbne spørgsmål 🙂

 2. skriver

  Fedt interview.. Peter er inspirerende.. Og forstår ofte at gøre hans Tweets nutidsrelevante og spændende.. (Om end lidt meget vin, i en klasse jeg ikke kan være med).. 😉

  • Mikael skriver

   Haha Brian… du er sjovt nok ikke den eneste der har tænkt den tanke (omkring vinen) 🙂

 3. skriver

  Fedt.. Kan du ikke hive ham i studiet til en podcast? Måske lokke lidt med noget vin 😀
  Det fede ved Peter er at han stadig er med, hvor han har fingrene i jorden. Har mødt ham som deltager til både Search Love og Marketing Camp. Spurgte ham “hvorfor er du her?” og han svarede “jamen jeg vil gerne stadig vide, hvordan tingene fungere og have føling med, hvad der sker”. Det kan mange chefer faneme lære noget af.

  • Mikael skriver

   Det var faktisk mit udgangspunkt Morten. Vi endte på en tekstversion da det passede bedre i Peters stramme program. Jeg kan jo håbe at han kan overtales på et senere tidspunkt.

 4. skriver

  Godt interview med Peter, som jeg har fornøjelsen af at kende også på det private plan. Og han er lige så morderligt flink og ordentlig, som han er stjernedygtig! Ham er der mange, der kan lære meget af!

  • Mikael skriver

   Jeg er helt sikker på at du har ret Thomas. Jeg har haft en del e-mail korrespondance frem og tilbage med Peter og det er også klart min opfattelse at han er super sympatisk.

 5. skriver

  Ingen tvivl om at konceptet nok skal kunne fungere. Plusbog har ihvertfald vist at den konverterer fint, og så kan det godt være at Peter siger at han ikke vil sælge 0’er og 1’ere, det er vel lige præcis det han også kommer til ved medlemsdelen.

  Det er lidt en skam at der lige har været en masse negativ omtale med deal sites. På den positive side ser det ud til at der gøres fint opmærksom på at de melder sig til, og hele tiden kan melde sig ud.

  • Mikael skriver

   Ingen tvivl om at nogle dealsites har fortjent at blive hængt ud. De har ikke alle været lige fine i kanten.

 6. Kim Petersen skriver

  Virkelig interessant interview – Det er altid spændende at læse om vejen til succes og Peters vej til online succes er beundringsværdig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.