Hvad er din online trafik værd – Få fuld effekt pr besøg

Uanset hvilket website du har, hvilken mængde trafik du får og hvor meget du tjener pr. besøgende, så bør du indimellem spørge dig selv om du får den fulde værdi for den trafik du har. Der kan være mange penge at hente hvis du er lidt kreativ.

Adsense sider kan tjene meget mere

En af mine primære indtægtskilder er Google Adsense som i sin natur aldrig har været kendt for at give maksimal fortjeneste pr. besøgende. Nogle vil endda mene, at den nok ligger i den laveste ende af skalaen og jeg vil være tilbøjelig til at give dem ret.

trafficDerfor lod jeg mig inspirere af Scott fra SelfMadeMinds.com da han solgte sin trafik til et selskab som var interesseret i at købe den af ham.

Det var egentlig en tilfældighed at handlen kom op at stå, men det gør ikke udfaldet mindre interessant. Jeg vil anbefale dig at læse artiklen selv, men i bund og grund går det ud på at han får solgt alt sin trafik ved at lave redirect fra sin side til selskabets side og for dette lille indgreb henter han så £2 per besøgende. Med 100-150 besøg pr. dag, så kan man hurtigt gange det op til minimum 60.000 kr. om måneden.

Hvornår har du sidst brugt en lille time og forøget din indtægt med 60.000 kr. om måneden?

Det er ikke sikkert at aftalen varer ved, men så længe den gør, så har det sikkert gjort det hele lidt sjovere for Scott.

Hvad betaler firmaer for lignende trafik?

Lad os antage at du (som så mange andre) har kastet dig over Adsense ideen og at du er gået efter et af de store markeder som f.eks. vægttab. Der er milliarder i det marked og annoncører bruger millioner og millioner hver eneste måned på at få fat i folk der er interesserede i at tabe sig i vægt.

fatTager man f.eks. et søgeord som “weight loss aid” så betaler nogle annoncører op til 30 kr. (!!!) pr. besøgende gennem Google Adwords. Det må siges at være en heftig pris, men den må være det værd for ellers var de helt sikkert stoppet.

Hvis du har en hjemmeside omkring vægttab og din side henvender sig til folk der har brug for at få hjælp til at tabe sig i vægt, så kunne din trafik være meget relevant for de pågældende virksomheder, ikke?

Lad os antage at du relativt nemt kan få banket din side op på 100 besøgende om dagen (det er slet ikke urealistisk og behøver ikke kræve den store indsats).

Regnestykket

Hvis vi tager udgangspunkt i, at du har præsteret at få en CTR på omkring 10% og at du har formået at få $1 pr. klik. Det vil sige at for hver besøgende vil du tjene omkring $0,1 eller hvad der svarer til ca. 60 ører.

trendForestil dig nu, at du kontakter et selskab der leder efter personer der har brug for “weight loss aid” og som normalt betaler 20-30 kr. pr. besøgende. Du forklarer dem, at du vil sælge dem relevant trafik for 6 kr. (ca. $1) pr. besøgende og at du kan leverer cirka 3.000 besøg om måneden (100 om dagen). Hvor mange virksomheder tror du at du skal kontakte for at der er en der slå til?

Hvis du får en virksomhed til at sige “ja tak”, så har du netop forøget din månedlige indkomst fra $300 til $3.000 om måneden eller hvad der svarer til en faktor 10.

Kunne det være interessant?

Og hvem siger at du kun har 100 besøgende og at du kun har 1 side? Du kan jo selv gange op så det passer til din egen portefølje.

God weekend :)

Kommentarer

 1. skriver

  Det er en meget god idé – som jeg aldrig før har set udført i praksis.

  Men hvordan mon det også udføres i praksis? Her tænker jeg på, at hvis man laver den “teknisk korrekte” løsning med fx en 301-redirect, så vil Google jo også meget hurtigt droppe siden fra sit index, og dermed vil kun kunne tjene på det 1 uge eller 2..
  hvis man laver noget cloaking eller lign., vil der nok heller ikke gå lang tid, før en besøgende bliver sur over ikke at blive ført ind på den artikel/blogpost, han har fundet i SERP’en, men bare bliver ført ind på en eller anden kommerciel side, og igen må det vel anses for at være en meget stakket frist inden Google m.fl. sletgter siden fra indexet, og pengemaskinen er slukket..?

 2. skriver

  (OK, i artiklen er det bare en bannerannonce, han tjener penge på – hvor fidusen så er, at han (og vi :-) ) kan få væsentlig mere ved at lave en aftale med ét bestemt relevant firma, da de vil give langt mere pr. klik… Dog vil jeg så forvente den sædvanlige bannerblindhed og dermedlave klikrate.. Men JO, det er da sjovere at tjene 1-2$ end hvad AdSense plejer at betale pr. klik…)

 3. Mikael skriver

  Christian, hvis du læser kommentarerne til hans indlæg så skriver han at:

  “I am just doing a redirect on the homepage”

  så det er vel næppe bare et banner der er tale om? Men jeg er sikker på at der kan findes en løsning som Google ikke kan opdage. Cloaking ville som du selv nævner virke fint.

  Om den besøgende bliver forvirret ved jeg ikke, men da du sjældent har repeat visitors på Adsense sider så…. :)

 4. skriver

  “To my surprise they were very excited to suggest I use a referral banner and were happy for me to send traffic on and pay me £2 per lead.” – men i kommentarererne ser det godtnok ud til at være det andet, han gør..

 5. Mikael skriver

  Han var hurtigt til at svare. Fordi det meste af hans trafik var type-in trafik så kunne han sagtens lave redirect da the ikke ville påvirke hans trafik.

  Så vi skal nok over i cloaking for at få det til at virke på lidt længere sigt. Men for en 1000% stigning kan man ofte godt lære lidt ny teknik ;)

 6. Martin Hegelund skriver

  Problemet er bare, at cloaking med stor sandsynlighed også vil blive opdaget på længere sigt ;)

  Jeg ville nok være tilbøjelig til at lave en meta redirect. Den overfører ikke linkpopularitet, men det er vel heller ikke det primære mål med denne form for markedsføring.

 7. Mikael skriver

  Martin, det er der vist meget forskellige ideer om ;) Hvis du laver referer cloaking vil du kun blive opdaget ved en manuel inspektion og da dine besøgende får det de leder efter (i dette tilfælde hjælp til vægttab) så vil det være MEGET usandsynlig at nogen skulle finde på at brokke sig over det, da de slet ikke vil opdage at de bliver vist en anden side.

 8. skriver

  Ja, det er faktisk en ret interessant artikel han har lavet der.
  Men selvom man bare indsatte reklamer der linkede til det andet firma der hvor man normalt havde sine adsense reklamer ville man vel nok også få en fordobling i omsætning, da man nok ville kunne få en højere klikpris direkte fra firmaet man linkede til, uden at vide hvor stor en bid google normalt tager af kagen af adwords omkostningerne, og man ville udelukkende have relevante reklamer for sine besøgende, som jo ikke altid er tilfældet med adsense.

 9. Mikael skriver

  Det er naturligvis en anden mulighed Thomas. Dog tror jeg at du skal op i nogle meget fornuftige besøgsantal for at en virksomhed overhovedet gider at bruge tid på det. Hvis du kun kan sende 10% videre til dem (jf. din CTR), så er du pludselig kun 1/10-del så interessant.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.