Opsætning af WordPress – Sådan gør vi

Wordpress opsætningSå syntes vi at tiden var inde til at forklare hvordan vi gør når vi sætter en WordPress blog op.

I alle de foregående podcasts har vi taget det for givet at vores lyttere vidste hvordan man opsætter WordPress på et domæne.

Det er helt sikker ikke alle der har sat en WordPress op, så her vil vi gennemgå hvordan vi gør, hvilket ting vi er særligt opmærksomme på og i særdeleshed hvilket plugins vi gør brug af og hvorfor.

Afhængigt af hvilket theme du benytter på din side, så kan du have brug for flere plugins og lave andre indstillinger end det vi anbefaler.

Dem vi har med på listen giver dog et rigtig godt udgangspunkt.

Du kan høre episoden her:

Vi vil elske dit review

Hvis du kunne lide hvad du hørte, så vil vi sætte meget pris på at du giver os en stemme i iTunes.


Se podcastet i iTunes     Hent RSS feedet til Android

Indhold

 • Vælg host med AutoInstall
 • Dansk eller Engelsk WP
 • Admin, Password og table prefix
 • Dansk sprog og sprog fil
 • Struktur på siden
 • Permalinks
 • Plugins

Links nævnt

Kommentarer

 1. skriver

  Mht det med admin som brugernavn: Det store problem er ikke så meget navnet som dets ID. Det ers stort set altid brugerID1 som angribes i den slags angreb.

  Hvis jeg husker rigtigt, får man brugerID 1 på den første bruger uanset hvad man kalder den. Så tjek det lige for en sikkerheds skyld. Og hvis brugeren er ID 1, så opret en mere (ID 2) og slet den første.

 2. skriver

  Fint podcast, men det undre mig at I istedet for at fortælle om 404 redirected, fortæller om Redirection og Link Juice Keeper. Grunden til det undre mig er både fordi begge plugins findes i det enkelte plugin “404 Redirected”, men også fordi fx Link Juice Keeper ikke er den helt optimale løsning.

  Link Juice Keeper redirecter jo kun til forsiden, mens 404 Redirected, redirecter til den mest rigtige side, og kun redirecter til forsiden hvis der ikke er andre sider som passer til det brugeren kiggede efter.

  404 Redirected, kan det samme og mere til, som de 2 plugins i nævner der 🙂 så det ville jeg personligt anbefale folk at bruge i stedet for de to plugins.

  MVH Kim

 3. Mikael skriver

  @Anders – Jeg skal ikke gøre mig klog på om det er ID1 der er problemet. Det er ikke hvad jeg har kunne læse mig til og eller høre når jeg har deltaget på webinars osv. med diverse eksperter. Alt andet lige vil jeg dog stadig mene, at det til enhver tid vil være en fordel ikke at bruge Admin da navnet så ikke kan gættes.

  @Kim – Jeg kender ikke 404 Redirected. Der findes et hav af plugins så der kan sagtens være bedre alternativer. Nu hed podcastet “Sådan gør vi” og det er jo ikke forkert 🙂 – Vil dog helt klart se på det. Er det korrekt at det er dette du mener: http://wordpress.org/extend/plugins/404-redirected/ ?

 4. skriver

  Ja det er også rigtigt at det hedder det 🙂 så nej det er ikke forkert.
  Jeg undrede mig bare over at I bruger de plugins i stedet for det ene plugin jeg nævner, især fordi I jo har så mange WP installationer bag jer (fortæller i jo i castet), og dermed også måtte kende til det plugin (tænkte jeg) og måske have en mining omkring hvorfor i så havde valgt de to andre i stedet for. Men ja det er det rette du linker til.

  Men du kendte så ikke til det plugin, som iøvrigt er et super plugin, også til dem som gerne vil have en lidt bedre 404 side (hvis man stadig ønsker det i nogen tilfælde).

  MVH Kim

 5. skriver

  Mikael, jeg har også hørt eksperternes råd om sagen, men hvis du kigger i din log fra firewall-plugin-et, vil du se at id=1 er en klassiker i de her drive by angreb.

 6. Mikael skriver

  @Anders – Så din anbefaling er, at man altid opretter en ekstra admin konto (som ikke hedder Admin) og så slette den oprindelige der blev oprettet i forbindelse med installationen?

  Vi kan jo desværre ikke få det med i podcastet, men nu står det da i hvert fald her 🙂

 7. skriver

  Ja, men det vigtigste råd er helt klar at følge jeres råd om ordentlig backup og overvågning – for man kan ikke sikre sig mod alt.

  Jeg kører selv med CodeGarage backup og Pingdom ligesom du anbefaler i det glimrende podcast 🙂

 8. Mikael skriver

  Jeg ved, at mange brokker sig over CodeGarage er blevet lidt dyrt, men omvendt så mener jeg at det er alle pengene værd. BackupToDropbox, MyRepono og hvad der ellers findes derude virker bare ikke til det hele (har prøvet). CodeGarage fungerer bare og har gjort det i over et år nu.

 9. skriver

  God gennemgang, jeg har længe ønsket mig en færdig pakke af wordpress hvor alle de lækreting er preinstalleret. Det ville gøre livet lidt nemmere på den front. Der mangler iøvrigt et link til Subscribe to Comments Reloaded 🙂

 10. Mikael skriver

  @Tim – Hvis du benytter ManageWP, så kan du bygge dine egne “pakker” til installation. Har rettet linket så det nu fører til “reloaded” versionen. Før førte det kun til det originale plugin. Tak.

 11. skriver

  Det vidst jeg godt nok ikke tak for Info. Det vil jeg lige prøve kigge på, for det kan måske spare mig for en del opsætningstid.

 12. skriver

  Hey …

  Super fede Podcast, har fulgt med på sidelinjen i lidt tid. Så ville lige give en tilbagemelding og sige at det I går og laver her er virkelig fedt… må hellere lige hoppe i iTunes og skrive den anmeldelse. I fortjener den big time.. håber da specielt på endnu mere WordPress guf!

  Super motivation… tak!

 13. Mikael skriver

  Hej Mark – Det vil vi sætte meget stor pris på at du gør. Jo flere anmeldelser vi kan få, desto bedre. Så tak for det.

 14. skriver

  Hey Geeks 🙂

  Riisager, du nævner et sted i podcastet at man skal huske at lave om så permalinket se “godt ud” – er der en teknisk/seo/google årsag til dette, eller er det bare for at det skal se “godt ud”? Jeg er helt enig i at det skal laves om, men når nu jeg ikke er særlig teknisk anlagt, jeg er bare nysgerrig på om det har en effekt 🙂

 15. skriver

  Det gør jo at keywordet står i URLen og Google markere det med fed i SERP – det bekræfter brugeren i at han er på rette vej og kan sikkert hæve clickthrough rate – vil tro der stadig er lidt juice at hente SEO mæssigt men ikke det du slå dine konkurrenter på.

 16. skriver

  Super god Podcast drenge!

  Opsætningen kendte jeg til i forvejen – men de plugins i kom med var virkelig guld vær! Mange af dem kendte jeg ikke til, men jeg skal love for at de straks blev implementeret.

  Dropbox-plugin’et er virkelig smart har længde eftersøgt et godt plugin til at tage backup af wordpress – så det er jo genialt.

  Hvis jeg må komme med et forslag, vil det være at i skriv en artikel hvor i samler alle de gode plugins i vil anbefale til wordpress. At finde de gode plugins er efterhånden blevet som at finde en nål i en høstak med alle de 1000 vis af plugins.

  Fortsæt det gode arbejde! 🙂

 17. Søren Eriksen skriver

  Har med stor interesse hørt dette (og flere af de andre) 3-4 gange ;O) Da jeg selv skal igang med min første WP
  Så fortsæt ENDELIG ;O)
  Kunne godt tænke mig at hører om der er et godt alternativ til “Firewall 2” når denne nu ikke har været opdateret i 2 år?
  Mvh
  Søren

 18. Lea Skov Lindbæk skriver

  Er i gang med at alle jeres podcasts, og jeg suger ivrigt til mig og tager noter hver gang. Er stadig i læringsfasen og har et par wp sites bag mig, men har stadig rigtig meget at lære. Har lavet en anmeldelse, men er faktisk i tvivl om den er blevet uploadet. Jeg synes der var super mange guldkorn, og jeg har installeret samtlige plugins på mit nyeste wp site. Dog virker linket til SEO booster pro ikke.

  Jeg kunne godt tænke mig at vide om I har et godt plugin til 1) oversættelse af tema og plugins til dansk 2) adsense og affiliate link håndtering/styring.

 19. Mikael skriver

  Hej Lea,

  Godt at du finder værdi i dem 🙂
  Linket til SEO booster pro skulle være rettet nu.

  Mht. til oversættelse, så findes der mig bekendt ikke noget der kan oversætte til dansk og i hvert fald ikke som gør det ordentligt. Så hvis ikke der allerede er nogen der har oversat det tidligere, så skal du bare selv gøre det. Benytter du ordentlige themes og plugins, så tager det blot lidt tid. Du kan finde en guide her: wp-guiden.dk/hvordan-oversaetter-man-et-wordpress-theme.html

  Mht. adsense og affiliate håndtering, så er der mange delte meninger. Så her er mit bedste bud at du søger lidt rundt på nettet og læser indtil du finder noget som falder i din smag.

  Mvh
  Mikael

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.