Søgeord i domænenavn

EMD algoritme update via Matt Cutts

Knap har vi lagt sidste hånd på vores podcast omkring Googles Penguin opdatering, før der bliver rullet endnu en større opdatering ud.

Den 28. september 2012 skrev Matt Cutts ud via sin Twitter profil, at Google ville komme med en ændring som ville påvirke de såkaldte EMD’er (står for Exact Match Domains) – altså domænenavne der består af et søgeord eller en flere sammenhængende søgeord.

Endnu er denne opdatering kun rullet ud på engelsk og kun i USA, men det varer sikkert ikke længe inden den kommer rundt til alle andre lande og sprog.

I dette podcast har vi derfor valgt både at kommentere på hvad vi ved på nuværende tidspunkt, men også komme ind på hvad det kan betyde og hvordan du eventuelt kan sikre dig hvis du har bygget din strategi på denne type domæner.

Undgå at blive ramt når EMD algoritmen rammer Danmark

Der er ingen tvivl om, at vi også kommer til at se denne opdatering ramme lille Danmark. Heldigvis bliver vi ofte ramt lidt senere end USA og derfor kan vi lettere når at tage vores forholdsregler. Det er ikke sikkert at det vil være nok, men det kan aldrig skade.

Selvom der stadig er meget uklarhed omkring denne opdatering, så vil vi alligevel forsøge at komme med nogle ideer til hvordan du måske kan beskytte dine hjemmesider mod den kommende opdatering. At have et søgeord i domænenavnet er ikke nødvendigvis dårligt, men det kan også blive farligt hvis du ikke gør andre ting også.

Du kan høre episoden her:

Vi vil elske dit review

Hvis du kunne lide hvad du hørte, så vil vi sætte meget pris på at du giver os en stemme i iTunes.


Se podcastet i iTunes     Hent RSS feedet til Android

Indhold

 • Matt Cutts udmelding på Twitter
 • De indledende reaktioner fra folk med US websider
 • Er der tale om en straf eller blot reduktion af værdien
 • Hvordan kommer man videre hvis man er ramt
 • Hvad med Branding
 • Er det en god eller dårlig opdatering

Links nævnt

Kommentarer

 1. Mikkel skriver

  Når det nu er rullet ud i USA – er det så på sprog eller TLD det gælder? Jeg oplevede f.eks. at mit danske site på domænet forsikringsguide.net røg fra 2. til 11 pladsen den dag EMD opdateringen rullede ud (på søgningen “forsikringsguide”). Sitet er dog også nyt, så det kan være ganske tilfældig op og nedtur som følge deraf. Sitet røg samme dag langt tilbage på alle mulige andre søgeord.

 2. skriver

  Det er et ret interessant emne i har fat i her. Specielt inden for min nye branche, da mine konkollegaer har domains med EMD eller PMD. Det er både med .me, net, dk domains.
  Jeg skal nok lige holde øje med dem og skrive en kommentar, hvis der sker noget.

  Til info har vi faktisk fået en Netværks gruppe op og køre i Aalborg, ud fra jeres tidligere podcasts omkring netværksgrupper. Tak for det.

 3. Mikael skriver

  @Mikkel – Udfra det jeg har kunnet læse mig til, så er det sprog og geografi. Kunne måske godt være TLD også, men har ikke set det nævnt. Mht. dit site, så tror jeg det er den normale bevægelse, da EMD’eren helt sikkert ikke er rullet ud i DK endnu.

  @Frank – Ja det bliver spændende at se om du vinder nogle pladser når konkurrenterne falder fra 🙂
  I øvrigt super fedt at høre, at I har fået gang i en netværksgruppe. Det skal I nok blive glade for. Dejligt at vi kan inspirere vores lyttere.

 4. Mikael skriver

  @Morten – Det bliver nok lige tidligt nok. Men når den engang kommer til Danmark og vi har lidt erfaringer fra vores egne sites, så kunne det sagtens blive et emne igen.

 5. skriver

  Jeg bliver straks nervøs…..
  Vi har jo en webshop som muligvis kan blive straffet for dette.
  Vi gør ellers alt hvad vi kan, for at gøre siden så god, seriøs og fyldestgørende som muligt.
  Så det er ikke kun en landingpage, derfor burde det jo ikke ramme os, men man ved aldrig…
  Vi har et hoved site der hedder DenconCenter.dk og det er der jo ikke nogen problemer i. Men for at gøre det nemmest muligt for vores kunder, har vi lavet en seperat webshop som hedder http://www.Kontormøbler.dk så kan alle jo regne ud hvad vi sælger der 😉
  Det bliver særdeles spændende at se, om det også kommer til at påvirke, en stor og seriøs webshop som denne.
  Vi har brugt flere ÅR på at udvikle den bedste farvekonfigurator, der kan styre mange tusinde kombinationer. Så jeg kan da godt gå hen og blive trist hvis shoppen straffes.
  Vi har iøvrigt ejet domænet i +10 år, men der er mange som lægger sig lige op af det. En enkelt bindestreg, eller stavemåde til forskel.

 6. Mikael skriver

  @Torben – Jeg kan da sagtens forstå at du bliver lidt nervøs. Det er lige præcis den type domæner der potentielt kan blive ramt. Omvendt så mener jeg ikke, at det burde være noget problem. Hvis I har jeres placering fordi I har god kvalitet, gode links og en god social profil, så kan jeg ikke se hvorfor der skulle komme til at ske noget.

  Dem der (efter min mening) bliver ramt, er dem som alene placerer sig på side 1 på baggrund af domænet alene. Det lyder ikke til at I gør det.

  Derfor skader det jo aldrig at kigge sig selv i øjnene og se hvor man kan gøre tingene endnu bedre.

 7. skriver

  Skal vi nu ikke lige holde tungen i munden og holde fokus på det vigtige? Seneste opdatering handler absolut ikke kun om EMD’s, men rent faktisk en variation af Pandaen.. den 20. i rækken så vidt vides:

  http://searchengineland.com/google-panda-update-20-released-2-4-of-english-queries-impacted-135291

  Prøv også lige at hive Cemper’s analyse her: http://www.minorweatherreport.com/ den viser interessante findings og konklusionen er ikke identisk med hvad Cutts og de andre Google Groupies siger 🙂

 8. Mikael skriver

  @Rasmus – Der er altid mange ting der spiller ind og det er rigtigt, at der også kom en Panda ind i spillet. Jeg kan dog ikke se hvordan det forhindrer at vi tale om EMD som et særskildt emne?

  Jeg læste godt Cempers rapport, men må indrømme at de vist selv synes den er bedre end jeg umiddelbart synes. Fine tal og grafer, men ikke specielt brugbar i min optik og slet ikke for os med danske sider.

 9. skriver

  Selvfølgelig kan vi tale om EMD’s og emnet er uhyre spændende, men min holdning er egentlig bare, at man som udgangspunkt ikke behøver at frygte et keyword-domæne og at domænenavnet i sig selv ikke giver en et penalty. Det er linkprofilen og ikke domænet, der er vigtigt.

  Desuden er jeg lidt ked af at et enkelt tweet fra Matt Cutts igen og igen får hele branchen til at gå i panik. Der gælder vist det samme for Google som for Cemper – at de gerne vil sælge deres egen virkelighed.

  Jo, jeg har også enkelte danske EMD’s der har fået et hak i tuden – jeg er dog igen overbevist om at det isoleret set, absolut ikke skyldes domænet, men snarer den skæve linkprofil, som sitet har opbygget netop fordi det er EMD og langt størstedelen af indkommende links er eksakt match på domænet og står for 80-90% af al anchor tekst. Det er unaturligt og præcis det Google straffer med Panda et all.

 10. Mikael skriver

  @Rasmus – Som jeg også håber det fremgår af både podcast og kommentarer herover, så er der vist ikke ret mange der har fakta om noget endnu.

  Som vi også nævner i podcastet, så er det ikke keywordet der er problemet (hvis vi har sagt andet, så er det en fejl).

  At branchen går i panik, kan man sagtens være ked af, men sådan har det alle dage været og vil det alle dage blive ved med at være. Jeg kan såmen sagtens forstå at de personer der mister 40%, 60% eller 80% af deres online forretning bliver meget bekymret og råber op. Det tror jeg er meget naturligt.

  At du har danske domæner der har fået et hak, tror jeg du har helt ret i skyldes noget andet end EMD. Men mindre der er noget vi har misset, så er EMD ændringen kun rullet ud til US.

  Når vi taler omkring linkprofil, så mener du Penguin og ikke Panda, ikke?

 11. Casper skriver

  Super fedt at i har en finger på ”onlinepulsen” og kommer med et podcast om EMD bare et par dage efter google har rullet opdateringen ud.
  Forsæt det gode arbejde, jeg bliver i hvert fald klogere og klogere.

 12. Jonathan Lindahl skriver

  Super fedt plugin!
  Bliver spændende at se hvilken indflydelse det vil have – og er fuldstændig enig i jeres betragtning af, at det er på tide der kommer den ændring. Og er også enig at de store autoritære sider nok ikke bliver påvirket på samme måde, for så er der da nogen hjemmesider som får et problem, bl.a. penge.dk mv.

  Bliver spændende at se hvordan bl.a. billigste-internet.dks placering i Google resultaterne bliver påvirket.

 13. skriver

  Interessant podcast, hvis jeg hører Søren rigtig så lyder det som om han er af den holdning at det alene at have et EMD udløser en straf, det tror jeg ikke rigtigt på. Jeg vil nok mere tro at den nemme værdi der har været i dem forsvinder og at de så er på lige fod med andre domæner, det er i hvert fald det som umiddelbart giver mest mening.

  Men igen, tak for endnu et lækkert podcast!

 14. Mikael skriver

  Hej Tim, tak for rosen. Jeg mindes ikke at Søren sagde at det giver en straf, men jeg kan huske galt. Har ikke hørt podcastet siden vi optog det 🙂

  Jeg er i hvert fald enig med dig.

 15. skriver

  Men det her drejer sig vel primært om domæner som peger på affiliate / bait sites med meget lidt reelt indhold.
  Så etablerede sites med masser af content og sociale footprints bliver vel næppe offer for sådan en update.

 16. Mikael skriver

  Hej Claus,

  Som udgangspunkt bliver alle EMD domæner påvirket af opdateringen. Det er kun et spørgsmål om det vil påvirke deres ranking. Hvis de ikke har deres nuværende placeringer pga. domæne-effekten, men alle mulige andre parametre, så har du ret i at de ikke bliver påvirket. Men ellers så vil jeg mene at det gælder alle uanset indhold eller social profil.

 17. Peter Lucas skriver

  Hej I to…

  Jeg har længe haft planlagt at komme igang med jeres podcastserie, det er nu endelig sket – hold da nu helt kæft mand, hvor får jeg optur på over jer og det I deler… Det er jo pisse fedt at I kan finde tid til at dele ud af jeres viden… Bliv da endelig ved med det…

  Vh

  Peter

 18. Nicolai skriver

  Hej Mikael og Søren (og alle I andre),

  Først og fremmest tak for et spændende og interessant podcast.

  Jeg vil gerne høre om der er kommet mere viden på området, siden podcastet blev lagt op?

  Derudover har jeg et spørgsmål, som måske kan forekomme dumt, men jeg det bliver ved med at poppe op …

  Jeg er klar over, at der mere er fokus på om en side er bygget seriøst op (linkprofil + content) end domænenavn som sådan. Når det så er sagt, vil I så mene at “topdomæner”, som nu Krydsord.dk, som er et projekt, som jeg er med på mister noget af deres “fordel”. Eller sagt på en anden måde; indtil nu, har domæner af den type (altså “et-ords-exact-keyword-match domæner) jo haft en ret stor fordel, sammenlignet med mindre gode domæner.

  Hvad siger I?

  Da vi har en politik med, at vi gerne indkøber disse “topdomæner” inden for de områder, vi arbejder med, kan et svar der kan kaste noget lys over den præsenterede problemstilling have en hvis betydning for hvordan vi fremadrettet vil se på dette område.

  På forhånd tak, og god dag!

  Nicolai Kostakis

 19. Morten Storgaard skriver

  Jeg tror ikke der bliver noget problem i at have et domæne med “søgeord” som navn, man skal bare ikke regne med det hjælper til høj rangering på søge-termen, bare fordi man har domænet. Omvendt tror jeg heller ikke det skader. Endnu engang handler det om at have et kvalitets site med masser af gode naturlige links, og troværdige links, og det giver jo super god mening at sælge tandbørster på tandbørster.dk, så det tor jeg ikke man bliver straffet for, når bare man har troværdige links.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.