Spørgsmål om outsourcing

Spørgsmål om outsourcing

Jeg fik et spørgsmål på en e-mail her den anden dag og da jeg tænkte at der måske var andre der kunne være interesseret i svaret, så kommer det her som et blog indlæg. Spørgsmål kommer efter at jeg skrev indlægget: Hvordan finder man en virtuel assistent på Filippinerne?

Spørgsmålet lyder:

Du skriver i indlægget “Hvordan finder man en virtuel assistent på Filippinerne?” at du har fundet dine gennem et bureau så vil høre hvad dine erfaringer har været med det? Hvad skal man være obs på og hvad er niveauet for det de skriver?

Da artiklen var skrevet i juni, så måtte jeg lige tilbage for at læse hvad jeg havde skrevet og så vidt jeg kan se så nævner jeg ikke i den artikel at jeg har brugt et bureau.

Det jeg har gjort siden jeg først startede med at lede efter outsourcingsmuligheder var, at finde ud af hvilke muligheder der var og i den forbindelse har jeg været vidt omkring. Jeg har talt med både bureauer og privatpersoner.

Efter nu at have arbejdet med det i små 5 måneder, så kan jeg sige at der ikke er noget der er “rigtigt” eller “forkert”. Det hele kommer an på hvad det er man har brug for, hvad man vil betale og hvilken kvalitet man forventer at få (meget overraskende, ikke?).

På de 5 måneder har jeg været igennem 5 filippinske skribenter og nogle af dem har været bedre end andre. Men ingen af dem har leveret Super Fantastisk kvalitet på noget tidspunkt. Men til $2-3 pr. artikel kan man jo heller ikke tillade sig at forlange mirakler.

Jeg var for kort tid siden igennem et populært outsourcing program kaldet OutsourcingMethod. Jeg vil ikke gøre mere i detaljer omkring det da jeg ikke syntes at det var pengene værd (jeg udnyttede min returret), men én god ting kom der ud af det.

De talte om at man skulle forvente at ansætte og fyre omkring 10 personer før man fandt en der var god. Og som om det ikke skulle være nok, så skulle man ansætte og miste 9 gode personer, før man fandt én der blev hos en i mere end ét år.

Den hurtige hovedregning siger, at du derfor skal igennem 100 personer for at finde en god person som du kan forvente at have ansat i mange år. En lidt skræmmende tanke, men hvis man vender den om, hvad venter du så på? Det er bare om at komme i gang med at hyre og fyre folk 🙂

Hvad anbefaler jeg efter 5 måneder?

Jeg har konstateret at den person som jeg har hyret mine folk igennem er ved at løbe tør for muligheder. Ikke dermed sagt at der ikke er masser af arbejdskraft at få, men han er bare helt ny i feltet og har derfor ikke den nødvendige kontaktfalde og midler til at finde nok kvalificeret arbejdskraft.

Derfor vil jeg råde dig til først og fremmest at tænke lidt over hvad det er du har brug for. Hvis det er en der skal skrive indhold, så skal du gøre op med dig selv hvor høj kvaliteten skal være.

Personligt er jeg i gang med at opbygge et nyt site hvor jeg lægger vægt på at kvaliteten er i orden og derfor betaler jeg omkring $22 pr. artikel der bliver skrevet. Det kan måske lyde af meget, men til gengæld er kvaliteten høj (skrevet af en amerikaner), der er ingen stavefejl og grammatik fejl og indholdet er noget som læseren kan bruge til noget (og ikke bare en sludder for en sladder).

Men det er de artikler som jeg bruger på mine egne sider. Jeg ville ALDRIG betale den slags penge for noget der skulle bruges til linkbuilding på steder som Hubpages, Squidoo eller EzineArticles. Der vil artikler til $3-4 stykket være glimrende.

Hvor finder du skribenter?

Afhængigt af hvad dit formål er, så er nogle af de letteste steder at finde folk de følgende:

Onlinejobs.ph
Bag denne side står John Jonas, som jeg også har omtalt tidligere. Han er en stor fortaler for at hyre folk fra Filippinerne og når man hører ham tale så lyder det som om alt er guld og grønne skove. Enten ved han noget han ikke fortæller eller også så har han et motiv for at pynte lidt på sandheden. Men der er ingen tvivl om at man kan finde gode folk der kan levere et godt stykke arbejde.

Jeg har f.eks. stadig min fuldtids linkbuilder som jeg er meget glad for. Han laver et fast stykke arbejde 5 dage om ugen og selvom det ikke er højt avanceret arbejde, så virker det rigtig godt og det betyder at selv på de dage hvor jeg ikke gider lave noget, så bliver der udført 8 timers linkbuilding. Og det er da slet ikke så dårligt endda.

Elance, Rentacoder og Guru
En af de mange fordele ved at benytte tjenester som Elance og Guru er at du kan få rigtig mange mennesker til at byde på dine projekter. Min anbefaling er at oprette nogle test projekter og så vælge et par stykker ud til at fuldføre disse projekter. Når de er udført, så kan du bedre danne dig et billede over hvem der måtte være interessante at hyre til mere fast arbejde.

Selvom Elance, Rentacoder og Guru er beregnet til enkeltstående projekter, så er stor set alle dem der byder på projekterne MEGET interesserede i at få mere fast arbejde. Mange af dem lever af det de laver og hvis man skal leve af det, så er man villig til at gå langt for at få en lidt mere fast indtægt måned for måned. Specielt i disse krisetider. Det betyder derfor også at de som køber vil kunne få nogle bedre priser.

Der er rigtig mange ting at lære

At blive god til at hyre folk i andre lande til at arbejde for dig er en proces som så meget andet. Selvom jeg nu har været igennem en del og har lært rigtig meget, så kan jeg sagtens se at jeg mangler at lære mange ting endnu.

Men på samme måde som med Internet Marketing, så er øvelse en glimrende læremester og hvis du bare ikke lader dig slå ud, så skal du nok nå i mål. Jeg ser i hvert fald fremtiden som meget lys og jeg glæder mig til min stab er vokset til 10-15 personer og at jeg skal til at hyre den første person til at styre de andre 🙂

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så skriv endelig nedenfor. Jeg vil meget gerne svare på spørgsmål da det vil være umuligt at afdække alt i et enkelt (eller 100) blog indlæg.

/Mikael

P.S. Beklager at indlægget blev lidt rodet 🙂

Kommentarer

 1. Bjarke skriver

  Tak for svaret. Godt indlæg.
  Jeg skal måske sige at det var i dine kommentarer at til den nævnte artikel at du nævnte at du benyttede dig af et bureau.

  Du skriver at kvaliteten er ret lav af det materiale de laver. På en skala fra 1-10 (10 højest) hvor ville du placere deres niveau mht til indhold?

  Hvilken bagrund har de folk du bruger?

  Endnu engang tak for en god side:-)

 2. Mikael skriver

  Hej Bjarke, at placere deres niveau på en subjektiv skala fra 1-10 vil ikke give mening. Og ikke nok med det, så vil jeg skulle skære 5 forskellige personer over een kam. Jeg tror ikke at du ville kunne bruge mit svar til noget som helst.

  Hvad jeg kan sige er, at hvis ellers jeg fik rettet eventuelle stavefejl via Word’s stavekontrol, så ville de sagtens kunne blive accepteret på EzineArticles. Hvor du vil placere det på en skala vil jeg lade dig om 🙂

  Baggrunden har været meget forskellig. En har været sygeplejerske og en har en bachelor i noget “computer science”. Hvad de andre har været ved jeg ikke for jeg kigger primært på det resultat de har leveret.

  Selv tak 😉

 3. Mikael skriver

  Jeg betaler pr uge. På den måde har jeg ikke så meget ude at flyve hvis han af den ene eller den anden grund pludselig ikke kan arbejde (de har jo masser af blæsevejr og store bølger dernede) 🙂

 4. skriver

  Tak for svaret – men jeg var nu mere interesseret i at høre, hvor meget det egentlig koster dig. Altså, hvor meget du helt præcis betaler (per uge) for din linkbuilder? Hvis du altså ønsker at oplyse dette 😉

 5. Mikael skriver

  Det tror jeg egentlig at jeg har skrevet i et tidligere indlæg, men jeg giver $100 pr. uge og han arbejder 40 timer (ca).

 6. Mikael skriver

  Hej Rasmus,

  Der er ingen tvivl om at de to steder er værd at kende til (har nævnt dem i tidligere indlæg).

  En anden måde at få adgang til Bestjobs.ph er ved at gå gennem en Filippinsk proxy. Det virker glimrende 🙂

  Du har nogle gode pointer i dit indlæg og det svarer godt til mine erfaringer. Jeg tror at man må indstille sig lidt på at man hyrer en middelmådig samlebåndsarbejder og så er det blot at få det bedste ud af det. Prisen er jo heldigvis også derefter 🙂

 7. skriver

  Det hører sig vel også lige til at nævne at onlinejobs.ph er en slags klon af bestjobs.ph hvor John Jonas oprindeligt anbefalede at man fandt sine Filippinere.

  Desværre lukkede bestjobs.ph for tilmeldinger fra udenlandske brugere, men hvis man nu fx. allerede har en eller flere Filippinere ansat, kan man jo få dem til at oprette en brugerkonto (det har jeg gjort).

  Jeg har selv fundet to Filippinerne her og en ven har fundet seks her, så det kan absolut betale sig hvis man kan skaffe sig adgang.

  Jeg har også skrevet lidt om mine erfaringer her: http://my4hours.com/2009/09/my-experiences-with-outsourcing-to-the-philippines/ men det kan være at det snart er på tide med en update på området.
  .-= Rasmus´s last blog ..Outsourcing to all parts of the world =-.

 8. sarah skriver

  Hej jeg har en skole opgave hvor jeg skal skrive om outsourcing, der er nogle par spørgsmål jeg gerne vil have svar på, håber nogle kan hjælpe:)

  Hvad betyder outsourcing for den danske økonomi og de danske arbejdspladser?

  Hvorfor er outsourcing overhovedet muligt?
  Jeg vil gerne undersøge hvorfor mange virksomheder flytter deres fabrikker og butikker til andre lande?
  Hvad betyder outsourcing for statskassen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.