Status for Maj måned i case 2008

Tid igen til en status for hele mit projekt 2008 ““ Webshop Hvordan ““ bogen der viser dig hvordan du mest optimalt forbereder, opretter, designer og markedsfører en webshop.

Maj måned blev en del bedre end den lidt flade april måned, da jeg trods alt satte mig for at gøre lidt mere ud af det denne måned. Det blev til en super aftale med ingen ringere end Martin Thorborg. Mere om det senere.

Målet for maj måned

Initiativer i maj: starter en konkurrence med ebogen (ikke afklaret endnu)

Målet for antal solgte bøger: 10 stk

Jeg var 4 bøger bagud i det totale budget, så jeg skulle i princippet hente 14 solgte bøger hjem for denne måned.

Mere god respons fra læsere

Der er flere og flere som er begyndt skrive til mig om at de synes bog er helt fantastisk, en har endda kaldt den hendes “bibel”. Det varmer vildt meget og føles godt. Flere er også begyndt at skrive spørgsmål til mig, som jeg også opfordrer til i bogen. Den kommunikation synes jeg også er spændende.

Webshop Hvordan gratis kort udgave

Den korte udgave “light versionen” er nu downloadet af over 300 læsere og der tikker dagligt et par stykker ind. Jeg kan se at bogen er blevet downloadet, men om folk læser den, eller om de konverterer kan jeg ikke rigtig se. De modtager dog et par opfølgende emails, som jeg også kan se bliver åbnet, og ind imellem klikket på de medfølgende links.

Affiliateprogrammer

Indtil videre er det stadig kun PartnerAds som kører. Det giver da et salg ind imellem, men det helt store er det jo ikke blevet til. Måske jeg skulle opdatere mine bannere og få dem lavet lidt specielle. Måske jeg skal hive en banner-designer ind, der lige kan peppe det lidt op. Der er dog 42 partnere tilmeldt mit Webshop Hvordan partnerads aff program. Men der er jo også 25% kommission, hvilket svarer til ca. 60 kroner pr bog, så det er rimelig attraktivt at være med. Antal bøger solgt der igennem holder jeg lige hemmeligt, da jeg ikke tror det er tilladt at offentliggøre.

Samarbejde med Martin Thorborgs E-pusher

Jeg kunne ikke lige komme på en konkurrence, som maj måned egentlig skulle bestå af. Så jeg tog i stedet kontakt til Martin Thorborg, og vi lavede en aftale sammen. Når man køber Webshop Hvordan, får man mulighed for at købe E-Pusher med hele 375 kroners rabat. Det vil sige, at du faktisk allerede ved købet af Webshop Hvordan har bogens pris i hus, plus ekstra 75 kroners rabat på E-Pusher.

Det er et fantastisk tilbud og det tilbringer min bog lidt ekstra “street credit”, at Martin Thorborg ønsker at ligge navn ved siden af min bog. Men E-Pusher er helt naturligt en forlængelse af Webshop Hvordan. Med WH til at forberede og starte din webshop, og E-Pusher til at markedsføre den bagefter, har du en coctail af gode ressourcer for at skabe en succesfuld webshop.

Google Adwords kampagne

Jeg må jo ikke fortælle så meget om den. Men jeg har haft over 35.000 visninger i maj måned. Men jeg har dælme også mange søgeord. Tror der er over 500 søgeord / søgesætninger. Jeg har prøvet ikke at tage alle de “populære” søgeord, men kun alle de “long tail” søgeord, dvs. søgeord på flere ord og med stavefejl etc. Et par essentielle som “webshop” har jeg dog med, da jeg ligesom føler den bør være der.

Det er derfor også kun blevet til lidt over hundrede og halvtreds klik.

Adwords er noget jeg burde bruge ufattelig mere tid på, men den har jeg bare ikke lige nu og annoncerne får egentlig bare lidt lov til at passe sig selv, og så håber jeg på det bedste. Indtil nu har det jo løbet fint rundt, og så længe det gør det, så får jeg nok ikke taget mig sammen til at ændre det. Men det er meget lærerigt med søgeordene, hvilke der bliver brugt mest, men det er en forretningshemmelighed ;-).

Lidt statistik

Maj måned stod for 1.043 unikke besøgende.

Google stod for 306 af dem

Amino stod for 194 af dem

Resten er fordelt ud på i alt 72 steder faktisk. En masse gode indgående links. Tak til jer.

 • Mest brugte søgeord: Webshop Hvordan
 • Søgeord jeg blev glad for: bog web shop brian brandt
 • Mest forundret søgeord: billeder af roderi

Hvor mange bøger har jeg så solgt

Målet var som sagt 14 bøger. De er nået kan jeg fortælle.

1 e-junkie (mastercard)

17 pbs (dankort / visa)

1 bankoverførsel

I alt 19 ebøger. Og jeg er endnu ikke begyndt at reklamere offentligt med E-Pusher tilbuddet, kun i en “light version” mail. Jeg forsøger at lave noget grafik, eller noget tekst, men er ikke kommet til det punkt endnu. Men jeg er faktisk godt tilfreds med maj måned.

Plan for juni måned

Det er en sommermåned, specielt i år hvor det er ekstra varmt. Så jeg ved ikke om jeg kan forvente at folk vil købe en bog om noget de skal gøre foran en computer.

Jeg vil dog forsøge at blive ved med at kommentere/debattere på Amino.dk, som jeg gør i stor stil. Det er jo små investeringer i fremtiden at ligge et indlæg derinde.

Jeg vil fortsætte med at lave små gennemgange af diverse webshop (se den seneste på bloggen: Gennemgang af Wubi.dk – italienske silkeslips). Det håber jeg kan vise, at de har noget at hente i bogen, også selvom de faktisk allerede har startet en webshop.

Jeg vil forsøge at sælge den service fremover, at jeg vil gennemgå deres webshop, fra ende til anden og lave en lille rapport, som kan optimere deres webshop på 5 konkrete punkter. (læs evt. mere her – Webshop Optimerings rapport)

Og så vil jeg dog lige se, om jeg ikke kan få optimeret lidt ekstra på Adwords kampagnen, det kunne jo være jeg der var et par ekstra bøger i måneden at hente på den konto.

Kommentarer

 1. Mikael skriver

  Stort tillykke med de 19 salg Brian. Det er flot at du nåede målet og endda gik over + fik en god deal med Thorborg med i hatten også.

  Det bliver spændende at se hvad konkurrencen kommer til at give dig.

 2. skriver

  Der er sådan set ikke nogen konkurrence, endnu.. mest fordi jeg ikke lige har kunne komme på en god en..

  nogen der har en god idé til en konkurrence af en art ?

 3. skriver

  Ved ikke lige med konkurrencen, men vil ligesom Mikael også sige stort tillykke med dit flotte salg, og den super aftale du har fået med Thorborg.
  Det må give noget det er jeg sikker på…

 4. Mikael skriver

  Brian,

  En konkurrence kan jo afholdes på mange måder. Nogle af de bedre ting jeg har set, er hvor personen bag får enten en masse testimonials, en masse backlinks eller en masse gratis omtale ud af det. Har du gjort dig nogle tanker om hvad du vil have ud af det?

  Dernæst så skal præmien jo være noget som er interessant for din målgruppe. At give dem bogen ville være en dårlig ide, men hvad kunne ellers interessere dem?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.