Succes i en tidlig alder – På vej mod 100K/år i Adsense

Succes i en tidlig alder - På vej mod 100K/år i Adsense

Med mere end 700 downloads (i skrivende stund 745) af min e-bog Den Komplette Guide Til Passiv Indkomst På Nettet har det været meget tydeligt for mig, at der er et kæmpe behov og ønske fra mange danskere om at lære hvordan man kan tjene nogle penge via internettet.

Umiddelbart efter e-bogen blev tilgængelig, frigav jeg en masse interviews med personer som har vist at det kan lade sig gøre, at opbygge en god indtægt via hjemmesider. Metoderne har været lidt forskellige og emnerne har været alt fra gourmet mad til det at flytte hjemmefra, men fælles er, at de har succes med det de laver.

Derfor vil jeg nu endnu engang forsøge at give dig lidt ekstra blog på tanden til at komme i gang (eller sætte farten op).

Jeg har interviewet Dennis Drejer fra www.dennisdrejer.dk. Med sine kun 22 år er det lykkedes næsten at hente 100.000 kroner ind om året… alene på Adsense. En meget imponerende præstation. Men nu vil jeg i stedet giver ordet over til Dennis selv.

Interview med Dennis Drejer

Hvad hedder du og hvor gammel er du?

Dennis Drejer
Mit fulde navn er Dennis Svingholm Drejer og jer er født i juni 1989, hvilket i skrivende stund gør mig til 22 år gammel (Ung om man vil). Jeg bor og er opvokset i Skive, Midtjylland.

Hvad laver du til dagligt (arbejde/studie)?

Jeg arbejder til dagligt som IT-chef hos Cykelpartner.dk (Webshop) og On Gear ApS (Import af cykeldele, spinningsko og meget andet relateret til spinning og cykling).

Her står jeg for programmering af webshop og bagvedlæggende systemer. Ud over det står jeg også for konveteringsoptimering, søgemaskineoptimering og markedsføring.

Både markedsføring i form af affiliate markedet, Adwords og alt det andet. Jeg har altså et meget all-round job, som jeg er rigtig glad for og som giver mig de helt rettet udfordringer i dagligdagen.

Ved siden af min fuldtidsstilling arbejder jeg flere timer hver uge på min egen virksomhed hvor jeg arbejder med affiliate marketing, Adsense og andre indtægtskilder, som kræver meget lidt vedligeholdelse.

Jeg er stor tilhænger af ”The 4-Hour Workweek”, som mange andre der arbejder med det samme.

Nogle uger bruger jeg 2 timer på mine sites, andre uger kan jeg bruge 30 timer på det. Så det svinger rigtig meget.

Hvornår fandt du første gang ud af at du kunne tjene penge på Adsense og hvordan?

Puha, det er jo faktisk ved at være rigtig længe siden (Siger jeg og er kun 22). Jeg kan datere min første Adsense konto tilbage til 16/5-05. Her tjente jeg ikke rigtig penge og det endte da også med at kontoen blev lukket.

Hvorfor den blev lukket kan jeg ikke huske og hvorfor jeg i sin tid oprettede den kan jeg heller ikke huske (Alderen trykker). Et er dog sikkert og det er at jeg helt sikkert har set nogle af de store hjemmesider ude på internettet bruge Adsense og tænkt ”Kan de tjene penge, så kan jeg fandme også!”.

Derefter er det først omkring starten af 2007 hvor jeg tjener mine første penge på Adsense helt præcis 8,53 kr. i perioden fra 01/01/2007 – 31/01/2007.

En af de ting der senere virkelig har givet mig blod på tanden er Martin Thorborg og hans spark i røven. Jeg elsker hans indlæg og især videoer. Man får virkelig en følelse af at der bare skal ske noget NU! Videoerne giver ekstra energi og har hjulpet mig igennem mange timers kedeligt fodarbejde.

Jeg kan anbefale jer alle at høre dette indlæg, som sparkede mig for alvor ind i Adsense og affiliate marketing: http://www.amino.dk/media/p/279201.aspx

Hvor mange sider har du som du tjener penge på (Adsense) i dag? Og har du haft flere/færre tidligere?

I dag har jeg 3 sider hvor jeg trækker hovedindtægten af mine Adsense-kroner, men jeg supplerer mange af mine sites med Adsense i bunden eller på relevante placeringer.

Et eksempel på en supplering med Adsense kunne være i bunden af www.billig-ps3.dk. Dette giver de besøgende ekstra relevante informationer, hvis det skulle vise sig at de ikke kunne finde den på min side eller hvis de ønsker at læse mere om emnet.

Jeg har tidligere sammen med flere venner/kollegaer bygget websites udelukkende med henblik på at tjene penge på Adsense. Disse sites er enten blevet solgt eller lukket. Så i dag har jeg færre sites end jeg havde for et par år siden, men jeg tjener flere penge (Som jo er målet).

Hvor lang tid gik der fra du startede til du tjente dine første 100 kr. og til de første 1.000 kr. om måneden?

De første 100 kr. pr. måned kom allerede i april 2007 og det fortsatte pænt i de næste 6 måneder.

Lidt senere i 2007 fandt jeg dog sammen med to gode venner en meget stor niche, som overhovedet ikke var udnyttet. Derfor kunne vi i oktober 2007 hente hele 12.812,06 kr. De gode tal fortsætter et par måneder indtil vores sites ikke er relevante længere og derfor mister den gode trafik (Hvorfor det pludselig døde igen er en længere forklaring, som jeg ikke kan give her offentligt for alle).

Vi skal faktisk helt frem til marts 2009 før jeg runder minimum 1000 kr. pr. måned fast.

Hvad ser du som den største udfordring når du skal tjene penge på Adsense?

Min dovenhed. Det er helt klart min største udfordring.

Jeg vil meget gerne se resultater hurtigt – Helst i går. Jeg har svært ved at sidde og arbejde intenst med de samme sites gennem de første måneder, men alligevel ved jeg at fodarbejdet er det som giver de store frugter i sidste ende.

Derudover er det naturligvis altid en udfordring at finde sig et niche-område, da konkurrencen er blevet større på næsten alt. Men de findes der ude og der er mange endnu! Har man svært ved at finde et må man jo bare banke en konkurrent 🙂

Er det lettere/sværere i dag at tjene penge på Adsense og hvorfor?

Generelt er det blevet svære for nye at tjene gode penge på Adsense. Men for mig synes jeg, at det er blevet lettere. Det kan måske lyde lidt dumt, men her er forklaringen:

Generelt er mange flere blevet opmærksomme på SEO, online markedsføring og de nemme penge. Det giver en større konkurrence på hele markedet.

Min fordel er at har jeg været i racet forholdsvis længe, hvilket giver mig et forspring. Jeg har allerede lavet alle fodfejlene, såsom dårlige indekseringer, forkert placerede annoncer osv.

Den vigtigste ting til at jeg har fået det nemmere ved at tjene penge på Adsense, er nok at jeg er blevet meget bedre til at læse markedet og søgninger, samt min viden om SEO kun er blevet større.

Har du primært danske sites, engelske sites eller en blanding? og hvorfor?

Udelukkende danske.

Jeg har endnu ikke haft tid/turde bruge/spilde min tid på det. Så længe jeg ser muligheder i det danske marked vil jeg arbejde med det, men jeg skal helt sikkert have udforsket det engelske marked på et tidspunkt.

Hvordan ser du fremtiden for Adsense?

Jeg synes Adsense’s fremtid ser rigtig godt ud!

Google er rigtig dygtige til at holde deres services ved lige og jeg ved, at de løbende forbedre alt hvad de kan på både Adsense, Adwords og alle deres andre værktøjer.

Det vil med tiden give endnu bedre og mere relevante annoncer, som igen vil give større chance for at besøgende vil klikke på dem = Penge i kassen.

Hvad er de største fejl du har begået i forhold til Adsense?

Jeg glemte i en periode i starten at overholde Adsense’s programpolitikkerne på forskellige tests sites.

Hvis man først bliver udelukket fra Adsense er det meget svært at komme ind igen! Så se at få læst dem og lad for gudsskyld (Jeg er ikke troende!!) vær med at klikke på dine egne annoncer. Google opdager det og suspendere din konto.

Lad ligeledes vær med at placere annoncer så du får fejl klik på dem. Det er som at pisse i bukserne – Først tjener man penge på det, men man ender med stort sandsynlighed med at få lukket din konto.

Hvad har du haft mest succes med?

Hmm… Det afsløre jo lidt min hemmelighed, men det har noget at gøre med de ting der sælges allermest over nettet (Så kan du jo lige tænke lidt over den ;-)).

Derudover er jeg rigtig glad for de helt store annonceblokke, de giver efter min mening den bedste indtjening og dermed resultat.

Hvordan har diverse Google opdateringer påvirket dine Adsense sider?

Jeg kan ikke se nogen ændring endnu, overhovedet. Dermed ikke sagt at jeg er åndet lettet op. Spørg mig igen om 2-3 måneder, så tør jeg give et bedre svar.

Regner du med at lægge mere eller mindre energi i Adsense sider fremover og hvorfor?

Det er lidt svært at sige lige nu. Jeg har en affiliate del (Hvor jeg får procenter af salg) som går forrygende! Det er her jeg i første omgang vil lægge endnu mere tid.

Skulle der blive tid til overs vil denne tid blive lagt i at arbejde på nye Adsense sider.

Men om jeg lægger mere eller mindre energi i Adsense-projekter er lidt svært at svare på. Hvis det er min energi der spørges på, så forbliver den nok det samme niveau.

Er det derimod også energi i outsourcing, så vil jeg nok lægge mere energi i det. Jeg arbejder på forskellige planer om at starte med nogle unge under 18, som skal skrive for mig på mine Adsense sites.

Hvis du skulle give 3 råd til nye personer der gerne vil tjene 1-5.000 kroner ekstra om måneden på Adsense, hvad ville de så være?

De tre råd jeg gerne vil have haft da jeg startede var:

1. Bliv ved og ved til du ser resultater. Tilføj indhold løbende.

2. Husk at overhold alle Adsense programpolitikker.

3. Hav altid øjne og øre åbent. Måske overhører du familie eller bekendte snakke om et emne, som kunne være et godt niche-marked uden konkurrence.

Laver du A/B tests på Adsense og hvordan har det i så fald påvirket din indtægt?

Nej, det kan jeg kun med skam sige at jeg ikke gør. Jeg er simpelthen for doven og jeg ved godt at jeg måske kan hente rigtig mange penge på det.

Jeg har endnu ikke sat mig ned og fundet ud af hvilke ting jeg skulle teste på først.

Hvilket beløb sendte Google dig her i sidste måned?

August måned blev til en af de bedre udbetalinger: 8.016,30 kr. (Mikael: Interviewet har været lidt undervejs) 🙂

Dette skyldes blandt andet årstiden. Alle mine sites er sæsonbetonet og det hele kulminere over sommeren. Det er også her jeg kan høste frugterne af mit arbejde over vinteren og efteråret.

Har du lyst til at vise et eksempel på en side du tjener penge på? Hvis “ja”, hvad er URL’en?

Jeg vil ikke smide et link her, men undersøger man det lidt, så kan man nok godt finde nogle af mine sites hvor jeg tjener penge på Adsense 😉

Kommentarer

 1. Sander Grønlund skriver

  Dejligt med endnu et interview Mikael! Det har jeg ventet spændt på 🙂

  Endnu engang er det er en super spændende person du har hevet fat, og igen bliver der bidraget og delt en masse dejlige guldkorn. Mange tak Dennis!

  Glæder mig til den dag hvor jeg selv har opnået succes, så jeg kan blive interviewet her 🙂

 2. Mikael skriver

  Hej Sander,

  Ja han klarer det godt ham Dennis. 😉

  Jeg er sikker på, at du nok skal få en masse succes så du også kan blive interviewet og fortælle hvordan du gjorde det.

 3. skriver

  Så kom jeg endelig på! Nu hvor er der gået lidt tid er det altid sjovt at læse hvad man selv har skrevet og se hvordan tingene ændre sig rigtig hurtigt.

  Jeg kan tilføje at jeg nu er gået på deltid for at satse flere timer for mig selv, men at jeg ønsker at bibeholde mit job hos Cykelpartner.dk, da det er rigtig spændende og jeg har meget frie tøjler til at prøve en masse ting og derved også lære en masse omkring markedsføring.

  Tak fordi jeg måtte være med 🙂

 4. Àsgeir Gunnarsson skriver

  Kunne være interessant at vide hvor mange besøgende man skal have pr. dag for at tjene 8K om måneden på adsense.

 5. Mikael skriver

  Hej Àsgeir,

  Det kan der ikke siges noget generelt om. Dennis kan selvfølgelig oplyse sine egne tal, men ellers kan det variere meget.

  Jeg har set sider hvor 6.000 besøgende var nok, men jeg har også set andre hvor selv 100.000 unikke besøgende ikke gav 8k i indtægt.

  Niche og optimering af reklamerne spiller markant ind.

  mvh
  Mikael

 6. skriver

  Hej Àsgeir

  Som Mikael skriver så kan det variere rigtig meget. Jeg har ramt en rigtig god niche (Som dog er rigtig svær at få placeringer i) med høje klikpriser. Jeg ligger vel omkring 10-12.000 besøgende på mine adsense sites pr. måned.

 7. skriver

  Fantastisk historie! Super godt klaret Dennis!

  Mikael@ Din e-bog har været med til at sætte mig i gang – og jeg er nu oppe på den 10. hjemmeside og knap 40 artikler (fordelt på de forskellige hjemmesider). Glæder mig til at blive interviewet om nogle måneder ;)!

 8. Mikael skriver

  Hej Andreas, vil se frem til at høre hvad du har opnået. Lad nu være med at sprede dig for meget. Belært af erfaring kommer der kun noget halvhjertet ud af det 🙂

  Mvh
  Mikael

 9. skriver

  Ja, det har jeg også tænkt på. Men jeg samarbejder med en linkbuilder og en tekstforfatter, så vi har hver vores rolle – vi laver det vi synes der er sjovest!

 10. Mikael skriver

  Og det er vigtigt at have det sjovt. I bestemmer også helt selv hvad I gør. Nu har jeg i hvert fald nævnt det 🙂

 11. Jesper Normann skriver

  Hej Mikael og Dennis

  Skøn læsning og god inspiration 🙂
  Lidt kredit til jer begge her; http:// fritfraleveren.dk/interview-med-dennis-drejer.html

 12. Mette skriver

  Endnu et spændende interview, Michael.

  Jeg tænker bare, at det er en anelse påfaldende, at dine interviews ofte er kendetegnet ved, at du skriver om unge mænd, der tjener penge på AdSense. Kunne det ikke være spændende med en lidt større variation i både alder og køn? Der er jo en del kvinder i denne branche, som lever af at blogge og tjener betydelige summer på AdSense.

 13. Mikael skriver

  Hej Mette, det er skam ikke bevidst, at det kun er hankøn der er blevet interviewet. Jeg skrev rundt til netværket via bl.a. Twitter og dem der valgte at reagere var udelukkende mænd. Så enten er der en meget lille gruppe kvinder i mit netværk eller også har de bare ikke ønsket at deltage.

  Men kender du nogen der gerne vil dele ud, så hører jeg da meget gerne fra dem.

  Mvh
  Mikael

 14. Sander Grønlund skriver

  Det kunne bestemt være spændende med nogle andre aldre, samt fra det kvindelige aspekt. Der er formodentlig også en håndfuld kvindelige internethajer derude, de skal bare lokkes frem 🙂

 15. Halfdan Timm skriver

  Kvinder eller ej, så er det en super interessant række af personer, der indtil nu er blevet interviewet. Bliv endeligt ved på denne måde – Jeg glæder mig til at se det næste indlæg! 🙂

 16. Kristoffer Føns skriver

  Endnu et glimrende interview, der naturligvis motiverer en rigtig meget. Jeg hæfter mig dog særligt ved linket til Thorborgs opsang – den havde jeg sgu ikke fået hørt før. Man er jo virkelig dum, hvis man har hørt det og kan finde ud af at skrive, men ikke gør noget ved det.

  Fantastisk.

 17. Nicolai Busekist Ohlsen skriver

  Fantastisk historie og interview. Det inspirerer virkelig til at sætte i gang og jeg arbejder på højtryk på at få stablet et nyt affiliate-site på benene. Glæder mig til næste interview.

 18. skriver

  Tak Mikael for endnu en historie fra den virkelige verden.

  @Dennis: Jeg læser interviewet at du har større succes med dine affiliate sites end Adsense. Er det rigtigt læst? Og er det din opfattelse at det kræver mere arbejde at få succes med affiliate sites end Adsense?

 19. skriver

  @Lars

  Ja, jeg har noget større success med affiliate (provision pr. salg). Byttede jeg mine affiliate links til webshops ud med Adsense, så ville jeg tjene mindre. Dog skal man holde annoncerne opdaterede, men her til har jeg bygget nogle intuitive værktøjer der gør at jeg kan rettet flere hundrede affiliatelinks på få minutter.

 20. skriver

  @Dennis: Jeg så godt du havde kommenteret ovre på http://xxxxxxx.dk/?x=10 om automatisering 🙂

  Hvis man generaliserer, kan man så påstå er at for at tjene gode penge på affiliate, så skal sidens indhold være væsentligt bedre end man behøver på en Adsense side? Og at man på en Adsense side relativt hurtigt rammer et naturligt loft?

 21. Mikael skriver

  @Lars, jeg mener ikke at du kan stille de to ting op mod hinanden. Kvaliteten skal være god uanset om du har en side der tjener penge på Adsense eller en side der tjener på affiliate.

  Min erfaring er, at i nogle nicher kan det ikke betale sig at være affiliate, da Adsense betaler meget bedre pr. klik og i andre nicher er det omvendt. Så det ene er ikke bedre end det andet. Det er lidt som at sammenligne en murer og en tømrer. Det giver ikke rigtig mening.

  Og nej en Adsense side har ikke et “naturligt loft” og det har en affiliate side heller ikke. Du kan tjene meget og du kan tjene lidt. Der er ingen problemer for at en hjemmeside der udelukkende tjener penge på Adsense, kan hente et 6-cifret beløb pr. måned.

 22. skriver

  @Mikael: “Væsentligt bedre indhold” var nok også forkert formuleret.
  Når der bliver fremhævet gode affiliate sites, så er det ofte prissammenligninger, som Casper Schneidereit http://www.tv-pakker.dk eller Dennis’ http://www.billig-ps3.dk. Når jeg læser om hvordan de er blevet til og hvordan de hele tiden opdateres, lyder det som nogle rigtig gode hjemmesider. Det er oftest værktøjer for besøgende der har besluttet sig for at købe, men lige mangler den sidste info.

  Kigger jeg på de Adsense sider som er nævnt i interviewsne her på siden, så ser jeg en helt anden type sider. Sider til brugere som ikke nødvendigvis har et købsbehov endnu, men er på udkig og ønsker hjælp til at tage en beslutning. Indholdet er ofte generelt og bredt (ikke dårligere af den grund).

  Vi skal selvfølgelig ikke generalisere for generaliserings skyld – det er bare hvad jeg som novice på området oplever 🙂

 23. skriver

  @Lars Nej, jeg mener ikke der er noget naturligt loft. Men som Mikael skriver så er kvalitets indhold = kvalitets besøgende. Det er helt sikker vigtigere end nogensinde at lave kvalitets indhold. Har du set Gary Vaynerchuk snakke på Inc 500 | 5000, så vidste du at der på 48 timer bliver generet lige så meget indhold som fra de første mennesker og frem til 2003.

  I nogle tilfælde vil Adsense falde mere naturligt at bruge. Valgte du at skrive om advokater, rejser eller nogen i den stil, så ville man måske ty til Adsense, da det er nogle af de områder med meget høje klikpriser.

 24. skriver

  Det her interview er kun blevet endnu mere interessant i form af, at jeg nu er Dennis’ konkurrent i vores lille interne duel. Det er lidt ærgerligt at konkurrere mod en person med over den dobbelte månedlige udbetaling som jeg, men jeg skal nu nok nå det alligevel.

  Spændende interview. Også tredje gang, man læser det. Props til jer begge to for den præstation! 🙂

 25. Jens skriver

  Det er seriøst spændende læsning! Tak for indlægget – det er fedt med fakta på bordet

 26. kim skriver

  Rigtig spændende artikel som kun kan give en blod på tanden på at få en passiv indkomst. Men som også viser de negative sider af affiliate sam at det koster utrolig meget tid og udholdenhed.

 27. skriver

  Jamen, hvad kan jeg sige?
  F***ing fedt at se nogen tage initativ of faa noget ud af det.
  Giver virkelig blod paa tanden og er super inspiration!

 28. Mathias skriver

  Hvor er det fedt at læse om ham, selvom indlægget er lettere gammelt. Jeg troede ikke der var danskere som kunne hive specielt mange penge ind på AdSense…

  Vh Mathias

 29. Tim skriver

  Det er jo helt sindsygt, at du har tjent så meget med Adsense.. Spændene selvom det er et gammelt indlæg.
  Dennis, hvordan går det med Adsense indtjeningen? Steget, faldet eller er du stadig igang ? 🙂
  Jeg synes nemlig tit at høre Affiliate er bedre end Adsense..

  Mvh Tim

 30. Søren skriver

  Det er utroligt godt klaret, især af den unge alder! Jeg har dog aldrig rodet meget med AdSense da jeg var mere tiltrukket af affiliate marketing.

  Jeg prøvede dog lidt AdSense og smed en side op. Over de måneder jeg arbejde på den tjente den lidt over 50 kr. hvis jeg husker korrekt.

  Jeg blev lidt klogere på det her interview så måske man skulle prøve igen 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.