5 metoder til at tjene penge på din hjemmeside

Efter en masse forarbejde, er det nu blevet tid til at finde ud af hvordan du vil tjene penge på din nye hjemmeside. Der er rigtig mange metoder du kan bruge og det kan derfor godt være lidt forvirrende og man kan blive i tvivl om hvad der er den bedste løsning.

Nedenfor vil jeg gennemgå de metoder der oftest benyttes, samt give dig min vurdering af hvilke metoder der kan være fordelagtige at bruge, samt fordelene og ulemperne ved hver af dem.

Har du ikke fulgt med i serien af indlæg om at skabe en ekstra indtægt ved hjælp af en hjemmeside så vil jeg anbefale, at du går tilbage til starten og læser derfra.

Målet er ekstra penge

De fleste mennesker vil gerne tjene så mange penge som muligt, men i denne serie er mit mål, at du skal bygge en hjemmeside der kan tjene dig mellem 1.000 – 5.000 kroner om måneden. Altså en ekstra indtægt til at give dig lidt luft i økonomien eller til ferier og andre fornøjelser.

Nedenstående metoder til at tjene penge på siden skal derfor ses i dette lys.

5 populære metoder

5 metoder til at tjene penge på hjemmesideSom jeg ser det, er der umiddelbart 5 metoder som jeg vil anbefale dig at overveje når du skal finde ud af hvordan du vil hente den ekstra indkomst.

Personligt er jeg stor tilhænger af Adsense og affiliate løsningerne, men de andre er absolut også interessante (på sigt).

1. Adsense fra Google

Som du måske allerede ved, så har Google en service hvor de matcher virksomheder og kunder. Når virksomhederne (eller deres affiliates) vil have fat i flere kunder, så kan de få det via Google Adwords.

Der er meget forvirring omkring Adwords vs. Adsense, så lad mig kort vise dig forskellen her.

Adsense generelt

Når en virksomhed vil have en reklame vist i forbindelse med Googles søgeresultater, så ser det eksempelvis sådan ud:

Virksomheden betaler Google penge hver gang en søgende klikker på en af reklamerne. Google tjener alle disse penge og deler dem ikke med nogen. Denne del kalder de for deres Search Network.

Men da Google kun har en brøkdel af den samlede mængde trafik på nettet (det meste trafik ligger på andre hjemmesider), så lancerede Google noget de kalder Display Network eller hvad vi som hjemmesideejere kender som Adsense.

På samme måde som Adwords er et program hvor virksomheder tilmelder sig for at reklamerer, så er Adsense et program hvor ejere af hjemmesider tilmelder sig for at få vist reklamer på deres hjemmeside.

Det er stadig virksomhederne der betaler for reklamerne, men da Google nu bruger din hjemmeside til at vise reklamerne på, så får du en del af fortjenesten. Hvor stor en del det er, afhænger af mange ting, men en tommelfingerregel er omkring 40-50%.

Disse reklamer kan se sådan ud:

Der er mange tekniske detaljer som jeg ikke vil trætte dig med, men kort sagt så kan de reklamerende virksomheder vælger at bruge Googles display network (dvs. vise reklamer på eksempelvis din hjemmeside) eller kun deres search network (man kan naturligvis også gøre begge dele).

Priserne for at få vist reklamer i content network er normalt billigere end at få vist sine reklamer på Googles egen side.

Hvordan virker Adsense?

Det smarte ved Adsense er, at du tilmelder dig gratis og så snart Google har godkendt din hjemmeside, så kan du i princippet vise reklamer på din side og starte med at tjene penge.

Ved at indsætte en lille stump kode på din hjemmeside, så finder Google automatisk ud af hvad din side handler om og viser de mest relevante reklamer, så du (og de) tjener flest mulige penge.

Du kan få meget mere hjælp omkring omsætning af Adsense på Googles egen Adsense blog.

Hver gang en besøgende på din hjemmeside klikker på en reklame, så tjener du altså penge. Nemt ikke?

Fordele og ulemper ved Adsense

Den klare fordel ved Adsense og grunden til at jeg personligt har brugt det flittigt er, at det er nemt. Du skriver gode artikler som hjælper læseren, sætter lidt kode på din hjemmeside og vupti, så kommer der penge ind på kontoen hver gang folk klikker på en reklame.

I princippet er du helt ligeglad med om den besøgende ender med at købe noget eller ej, for du får penge for at sende potentielle kunder videre og ikke fordi de køber noget.

Der er masser af penge i Adsense og du behøver derfor slet ikke bruge nogle af de andre muligheder jeg forklarer nærmer om herunder. Du kan sagtens tjene 1.000 – 5.000 kroner om måneden på denne metode.

Når noget er nemt, så har det normalt også en bagside, og det har Adsense naturligvis også. Den første ulempe er, at du skal dele med Google. Hvis de tager 50% af fortjenesten, så betyder det, at du potentielt kunne have tjent dobbelt så meget.

Derudover, så er der også den ulempe, at din hjemmeside bliver meget sårbar overfor Googles ændringer. De skaffer dig din trafik og de betaler din indkomst. Det er meget at sætte på én hest og når der laves ændringer (uden varsel og uden forklaring), så kan det derfor påvirke din indtægt markant.

Nemhed har en pris. Jeg kan godt lige at noget er nemt og Adsense er nok noget af det tætteste vi kan komme på en ”passiv indtægt”.

2. Affiliate indtægt

At være ”affiliate” betyder, at du hjælper virksomheder med at sælge deres produkter til kunder. Du er mellemmand og i de fleste tilfælde provisionslønnet. Jo mere du sælger, desto mere tjener du.

Som affiliate tjener du ikke penge på at de besøgende på din hjemmeside klikker på links eller reklamer. Men hvis den besøgende efterfølgende køber produktet eller ydelsen hos virksomheden, så får du en kommission.

Der findes rigtig mange danske affiliate netværk som allerede har etableret samarbejdsaftaler med diverse virksomheder.

I princippet gør disse affiliate netværk det samme som Google. De agerer mellemmand imellem virksomheden og dig som ejer af en hjemmeside.

Forskellen er blot, at de ikke tager en nær så stor kommission som Google og at du derfor tjener en større del af den samlede sum virksomheden betaler.

Mange af de negative røster der er omkring Adsense bruger derfor også argumentet, at man kan tjene langt flere penge som affiliate på den samme mængde trafik. De har uden tvivl ret og at være affiliate kan være en rigtig attraktiv forretning.

Se eksempelvis hvordan denne side hjælper med at sælge havefræsere. Man kan næste ikke se, at det er en affiliate side.

Fordele og ulemper ved affiliate

Den store fordel ved at hjælpe virksomheder med at sælge deres produkter er, at du kan forvente at tjene flere penge end du kan forvente at gøre med Adsense.

Derudover vil affiliate sider også ofte se pænere ud, da sider der viser Adsense ofte kan komme til at se lidt spam-agtige ud.

Ulempen ved at være affiliate er, at din side bliver nødt til at være mere produkt specifik. Hvor du med Adsense kan skrive artikler om mange forskellige ting og så lade Google afgøre hvilke reklamer der er relevante at vise, så skal du som affiliate have mere fokus på enkelte produkter.

Du kan naturligvis stadig lave en hjemmeside omkring køkkenhaver og derigennem omtale diverse produkter der er relateret hertil, men det kræver lidt større indsats og kreativitet fra din side.

En ulempe der også er ved at være affiliate er, at du bliver nødt til at holde øje med om de virksomheder og/eller produkter du reklamerer for, stadig eksisterer. Mange virksomheder kører forskellige kampagner og varierer en del efter årstiden. Du kan derfor ikke bare indsætte en kode og så ellers håbe på, at det hele passer sig selv.

Jeg er selv affiliate for flere produkter og der er gode penge at hente. Man skal bare have øje for, at den ekstra fortjeneste ikke kommer gratis (du skal bruge mere tid) og at denne form for indtægt ikke er lige så passiv som Adsense.

3. Sælg reklameplads

Når man hjælper virksomheder med at sælge deres produkter, så er der ingen der siger, at man skal gøre det gennem hverken Adsense eller som affiliate.

Har du en god hjemmeside om et specifikt emne så er der ingen der forbyder dig, at tage direkte kontakt til forskellige virksomheder og spørge om de ville være interesserede i at have dig som affiliate eller om de vil købe reklameplads på din hjemmeside.

På den måde skærer du mellemmanden ud (Google eller de forskellige affiliate netværk) og beholder altså 100% af den fortjeneste du kan få virksomheden til at acceptere at betale.

Nogle virksomheder vil helst betale kommission på solgte produkter, nogen vil betale for trafik (klik) og andre igen vil betale for visninger (dvs. at de har en bannerreklame på din side og betaler hver gang den bliver set af X tusind mennesker).

Fordele og ulemper ved reklamesalg

Lad mig sige det med det samme… det er ikke en metode jeg anbefaler til begyndere og i princippet heller ikke til mere garvede.

Det er rigtigt, at man kan skære mellemmænd ud af regnestykket, men til gengæld skal du så selv gøre en stor del af arbejdet. Du skal kontakte virksomhederne selv, finde ud af alt det tekniske, holde styr på at de betaler som de skal og i øvrigt håndtere alle andre problemer der måtte dukke op undervejs.

Derfor ser jeg kun denne metode som fordelagtig, hvis du har en rigtig stor hjemmeside med mange besøgende og hvor du allerede har råd til at ansætte folk til at hjælpe dig. Men var du i den situation, så læste du nok slet ikke det her :)

Den eneste undtagelse hvor jeg alligevel vil mene, at det kan give mening at sælge reklameplads hvis man har en lille hjemmeside er, hvis virksomheden kontakter dig direkte. Lav gerne en aftale med dem hvor de betaler månedligt. Det kan nemt sættes op med en PayPal konto så pengene bliver trukket automatisk fra virksomheden hver måned. Se evt. mere her.

4. Sælg egne produkter

Som du måske allerede har bemærket, så bliver løsningerne mere og mere lukrative, men de kræver samtidig også mere indsats og tidsforbrug.

En fantastisk metode til virkelig at tjene penge er ved at sælge dine egne produkter. Hvor du som affiliate kun får de penge som virksomheden er villige til at betale (hvilket er mindre end deres egen fortjeneste), så vil du ved salg af dine egne produkter får den fulde profit på produkterne.

Digitale produkter er at foretrække

Digitale produkter - E-bøgerHele ideen med at generere en ekstra indtægt er, at du skal bruge minimal tid på det. Skal du til at sælge dine egne produkter, så kræver det en større indsats fra din side.

Allerede fra starten vil jeg anbefale dig, at holde dig fra at sælge fysiske produkter. Det er for meget besvær, en stor omkostning i form af materialer og så skal du også til at tænke på lager og forsendelse mv.

Digitale produkter er derimod en meget attraktiv måde at sælge sit eget produkt på.

Et digitalt produkt er eksempelvis en e-bog. Et eksempel på 3 danske e-bøger, kan du se her på Afdeling18.dk.

Hver af forfatterne har specialiseret sig i et emne og har skrevet en e-bog omkring det.

Fordelen ved en e-bog er, at den kun koster tid (men ikke penge) at skrive. Når den er færdig kan den sendes elektronisk (du sparer porto), den fylder ikke på et lager (ligger på din harddisk) og du har uendeligt mange af dem, så du løber aldrig tør.

Når bogen først er skrevet, så er der 100% fortjeneste på dem.

Som du kan se i ovenstående link, så sælges bøgerne for mellem 700 til 1400 kroner. Vil du gerne tjene 5.000 kroner ekstra om måneden, så skal du altså ”kun” sælge mellem 4-8 e-bøger om måneden.

Når jeg skriver ”kun”, så handler det om, at der naturligvis ligger meget mere bag end kun at skrive bogen. Men det vil jeg ikke gå nærmere ind i her. Lige nu handler det om, at du skal have en hjemmeside på benene og skal tjene nogle penge, så at skrive din egen e-bog mener jeg bør komme et godt stykke ned af vejen.

Men nu ved du at det er en mulighed og at der kan være gode penge at hente på at lave dit eget produkt og sælge det.

Fordele og ulemper ved egne produkter

Den klare fordel er, at du kan tjene langt flere penge på denne metode end på nogen af de andre. Du tager hele profitten og skal ikke dele den med diverse mellemmænd.

Ulempen er, at det ikke er noget for en begynder og at det kræver en stor indsats fra din side. Min anbefaling er derfor at vente med denne del indtil du har været i gang med din hjemmeside i nogle år og kan se, at du har interesse og flair for det.

5. Sælg din hjemmeside

Jeg ved godt, at det måske er lidt underligt at tale om at sælge din hjemmeside inden den overhovedet er kommet rigtigt i gang, men ikke desto mindre er det en indkomstmulighed du skal have i baghovedet.

Som så mange andre ting, så bliver der købt og solgt tusindvis af hjemmesider hver eneste dag. Nogen bliver solgt for et par hundrede kroner, mens andre bliver solgt for millioner af kroner.

For at kunne sælge din hjemmeside, så skal der naturligvis være nogen der gerne vil købe den. Uden en køber er den intet værd.

Men så snart den begynde at tjene penge kontinuerligt, så er den i princippet penge værd.

Hvad er en hjemmeside værd?

Et af de helt store spørgsmål som mange ejere af hjemmesider spørger sig selv, er hvad deres hjemmeside er værd.

Som sagt skal der for det første være en køber. Men tjener du penge, så skal der nok være nogen der vil købe din hjemmeside.

En tommelfingerregel er, at du normalt vil kunne sælge din hjemmeside for 10-14 måneders indtægt.

Det vil altså sige, at hvis du tjener 1.000 kroner om måneden på din hjemmeside og har gjort det over de sidste 12-24 måneder (så køber kan se at det er stabilt), så vil du normalt kunne sælge siden for mellem 10.000 – 14.000 kroner.

Det lyder måske latterligt billigt når ”almindelige” virksomheder gerne sælges for 6-12 gange deres ÅRLIGE dækningsbidrag, men sådan er det altså online.

For køber betyder det altså også, at de vil kunne hente alle deres penge hjem igen i løbet af et år hvis alt forbliver status quo. Det er en forrentning på 100%!!

Køb af hjemmesider kan være en rigtig god forretning, men man skal have 200% sikker på hvad man laver. Ellers kan det meget hurtigt koste mange dumme lærepenge.

Fordele og ulemper ved salg af hjemmeside

Den store fordel ved at sælge din hjemmeside er, at du får en stor bunke penge i hånden ved salget.

Har du bygget en hjemmeside op der tjener 5.000 kroner om måneden, så kan du måske sælge den for 60.000 kroner og dermed bruge de penge til en udbetaling, et bryllup, en luksusferie eller hvad du nu eller har brug for.

Ulempen ved at sælge sin hjemmeside er naturligvis, at der så ikke længere kommer penge ind løbende. Har du først vænnet dig til at have 5.000 kroner ekstra om måneden, så kan det være svært at vende sig af med igen.

Samtidig betyder et salg af hjemmesiden også, at du opgiver en væsentlig større potentiel indtægt for en umiddelbar gevinst. Havde du i stedet ladet hjemmesiden ligge, så havde den måske blevet ved at tjene 5.000 kroner til dig hver eneste måned i mange år frem. De penge vil køber så i stedet få glæde af.

Så tænk dig om inden du sælger. Jeg siger ikke, at det ikke kan være den rigtige løsning, men det skal overvejes nøje.

Min anbefaling

Jeg ved, at ovenstående har været meget at læse sig igennem, så derfor vil jeg kort opsummere hvad jeg anbefaler at du gør.

Som helt ny og med et mål om at tjene ekstra penge ved siden af et arbejde, så skal du finde noget der kræver mindst muligt tid, men som stadig kan hjælpe dig til en indtægt på mellem 1.000 til 5.000 kroner.

Til dette mener jeg, at de oplagte valgmuligheder er Adsense og Affiliate løsningerne. Begge kan give en rigtig god indtægt og med en relativt lille indsats. Intet kommer af sig selv og det gælder naturligvis også for disse løsninger. Men i forhold til at producere og markedsføre dit eget produkt og til at lave telefonsalg for at tjene penge på reklamer på din hjemmeside, så er det hurtigt klaret.

Om det skal være Adsense eller affiliate marketing er op til dig. I princippet kan du vælge at benytte begge dele samtidig. Det er der ingen problemer i.

Jeg håber at dette indlæg har givet dig stof til eftertanke og at du nu er klar over hvordan du kan tjene penge på din nye hjemmeside.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv dem gerne herunder. Jeg er her for at hjælpe dig til at nå dit mål, så spørg hellere en gang for meget end en gang for lidt.

/Mikael

Kommentarer

 1. skriver

  Tak for endnu et velskrevet indlæg.
  For lige at starte bagfra, så er det største problem med “sælg din hjemmeside”-strategien vel, at der ikke findes et velfungerende marked på dansk. Det nærmeste man kommer, er vel nærmest Aminos Virksomhedsbørs, hvor der tit er sider til salg. Om de så bliver solgt, ved jeg ikke.
  Ikke som på det internationale marked, hvor der findes stribevis af velfungerende markedspladser.

  Jeg kan se, at der jævnligt er nogle, der prøver at starte forskellige former for sites op, der skal lukke det hul – men det er ofte yderst begrænset, hvilken aktivitet der efterfølgende bliver på siden. Så måske er udbudssiden også for begrænset på dansk til at der kan blive etableret en effektiv handelsside?

 2. skriver

  Hej,

  Fint overblik men “Sagtens tjene 1.000 – 5.000 om måneden” er måske en tilsnigelse. Selv med en pæn page CTR skal der faktisk en del pageviews til at lave en sådan omsætning. Man kan selvfølgeligt være heldig at ramme en branche med absurde PPC.

 3. Mikael skriver

  @Frank, ja det kunne være rart med et bedre marked til den salgs i Danmark, men mon ikke det kommer på sigt?

  @Kim, jeg mener nu hvad jeg skriver. Selvfølgelig kommer man ikke sovende til det, men 1-5 tusind kroner er slet ikke urealistisk. Havde jeg skrevet 10-50 tusind kroner, så kunne vi tale om at det var mere end “bare lige” :)

 4. skriver

  Som vanligt en velskrevet og gennemarbejdet artikel – tak for den. Jeg kan godt bakke op om mulighederne for at tjene lidt lommepenge relativt nemt via AdSense. Jeg kender en gut, der bruger ca. 2 timer ugentligt, og han høster mellem $1200 og 1800 pr. måned på rent danske sites. Det er jo egentlig en OK timeløn – selv med den p.t.vidunderligt lave dollarkurs :-)

 5. Mikael skriver

  Hej Thomas, tak for de pæne ord. Ja der kan laves fine lommepenge med en relativt moderart indsats og giver man den mere gas, så kan der sagtens laves mere. $1200-$1800 om måneden vil betyde en afgørende forskel for de fleste familier…

 6. Lars Koudal skriver

  Hej Mikael

  Jeg ville lige droppe forbi og sige at det var en rigtig god artikel. Godt skrevet, velovervejet og godt forklaret. Godt arbejde.

  p.s. jeg bemærker du ikke har nyhedsbreve på top 5 listen?

 7. skriver

  Godt indlæg.
  Jeg har prøvet affiliate og AdSense, men intet giver så meget som bannere (særligt fra BuySellAds i mit tilfælde). Bannere fra BSA giver på de samme placeringer ca. det dobbelte af AdSense.

 8. Mikael skriver

  Hej Lars,

  Også tak for de pæne ord til dig. Det er korrekt, at jeg ikke har e-mail marketing på listen. I min verden er email marketing ikke i samme gruppe som de ovenstående 5. Når man sender emails ud hører det i kategorien “markedsføring” og kan både være som affiliate, egne produkter om måske endda med Adsense.

  På samme måde kommer jeg heller ikke ind på social marketing og mange af de andre spændende emner. Guiden her er ment til begyndere der gerne vil tjene 1.000-5.000 kroner ekstra om måneden.

  Skal man op at tjene mere, så skal man til at kigge på flere andre ting også.

  Mvh
  Mikael

 9. Mikael skriver

  Hej Martin,

  Taler du omkring din side Icon Finder? I så fald kan jeg godt forstå det. Kan ikke forestille mig, at klikpriserne på Adsense er noget værd når det kommer til ikoner.

  Kender ellers ikke til BSA. Aflønner de pr. klik, antal visninger eller noget helt tredje?

  Mvh
  Mikael

 10. Lars Koudal skriver

  Hejsa Mikael

  Du har selvfølgelig ret, jeg ville blot dele min personlige erfaring med affiliate sites som du beskriver og så samle e-mail addresser ind på dem.

  På flere af mine aff sites genererer de automatiske nyhedsbrevs udsendelser mere penge end på organisk traffik.

  Jeg benytter normalt Mailchimp’s lækre RSS-feature (Aweber og andre har også denne feature) til automatisk at sende ud til alle nyhedsbrevslæsere så snart jeg poster et nyt indlæg.

 11. skriver

  Super indlæg.

  Jeg laver en del inden for Adsense, men mest inden for affiliate. Når man snakker Adsense er det meget vigtigt at man rammer de markeder hvor klikpriserne er høje ellers skal der alt for meget til for at tjene gode penge. Dog er der en del markeder hvor der er mange longtail søgeord, som faktisk giver rigtig godt.

  Når man snakker affiliate gælder det virkelig om:

  1. Enten at følge med i alt. Man kan hurtigt lave penge på ting som sker i nyhederne eller events. Jeg lavede rigtig mange tusinde kroner på at sælge vuvuzelaer under VM. Der var simpelthen ingen overhovedet der rankede eller havde betalt for søgeord som vuvuzela køb, vuvuzela shop osv.

  2. Eller kæmpe hårdt inden for et specielt marked, som man er sikker på bliver ved med at eksistere, som for eksempel rejser, sko og lignende, men naturligvis også inden for havefræsere, borde, sofaer og hvilke små andre nicher man nu kan finde.

 12. Mikael skriver

  @Lars, ingen tvivl om at e-mail marketing er en god måde at tjene gode penge på. En metode er naturligvis at bruge RSS funktionerne, men endnu bedre bliver det, når man sender emails med det ene formål at konvertere.

  @Dennis, tak for ordene og dine input. Jeg har ingen ide om hvad “vuvuzela” er for noget, så kan sagtens forstå, at du kunne få gode placeringer for dem :)

  Mht. valg af hvilket marked man skal bevæge sig ind i, så handler to af de tidligere indlæg i serien netop om det:

  Valg af emne og Vurdering af indtægtspotentialet

  Mvh
  Mikael

 13. Mikael skriver

  @Dennis, måske det hænger sammen med at jeg hverken ser fodbold eller nyhederne :)

 14. skriver

  Kære Mikael!

  Tak for en solid, velkomponeret artikel, as usual. Fedt afslutningsbillede af tvillingerne.

  Jeg har været alle modellerne igennem, med undtagelse af salg af hjemmeside, og er landet på en kombination af AdSense og en tilknyttet provisionlønnet annoncesælger. Det fungerer ret godt.

  Affiliate har jeg aldrig fået til at gi’ et fornuftigt afkast, og jeg synes, det var et hyr at holde styr på udløbne programmer og den slags. Derudover kræver det virkelig troværdighed — både på produktniveau og tryghed ved målinger og tracking, og den har jeg manglet fra mange af de danske netværk.

  Alt godt,

  Kasper

 15. Mikael skriver

  Hej Kasper,

  Tak for dit input. Det er interessant at høre hvad der virker for dig og det leder egentlig også til et vigtigt punkt, som ikke er gjort tydeligt nok i indlægget. Nemlig, at det er meget forskelligt hvad der vil virke for den enkelte type hjemmeside.

  Altså ikke nok med, at man skal træffe et personligt valg ud fra hvor meget tid man vil bruge, men samtidig kan det også være, at Adsense / Affiliate eller noget tredje, slet ikke vil kunne hente fornuftige penge ind.

  Mvh
  Mikael

 16. skriver

  Jeg har leget lidt med både AdSense og affiliate og indrømmer at jeg er en totalt grønskolling. Men vil godt bakke op om at man kan lave en side med en indtægt på 1000/måneden. I efteråret biksede jeg en meget, meget simpel side sammen med lidt AdSense og den bringer ca. 1000,- danske kr. hjem om måneden. Nu har jeg hyret et SEO firma til at lave lidt SEO på den i håb om at 2-3 doble indkomsten fra siden.

  Jeg leger også lidt med affiliate og det giver faktisk en stabil indkomst, men ligesom Kasper synes jeg det er lidt frustrerende at holde øje med udløbne kampagner, så skal det fortsætte er det nok noget med at prøve at automatisere det.

  Har netop lanceret et site, hvor jeg vil forsøge at sælge reklamer, men det kræver lige 1-2 år for at siden kan få noget ordentlig trafik. Vil lige afprøve et par forskellige modeller for at finde den, der passer mig bedst.

  Hvis jeg lige skal kommentere på det med email marketing så kan man jo sagtens lave gysser med dem, men det går jo slet ikke i kategorien “passiv indkomst” – da man kun høster hver gang man trykker “send”. Det er sjovere med et website, der faktisk også “arbejder” når man en sjælden gang holder ferie

 17. Peter Lauge skriver

  God ide med at have salg af sitet som en indtægt også.
  Der må været et “stort” marked der ikke kan det tekniske, men som har en lille dollar drøm i maven.

 18. Mikael skriver

  Hej Peter,

  Jeg ved nu ikke hvor stort markedet er i Danmark. Umiddelbart tror jeg ikke at det er noget der bliver gjort ret meget i. Men er enig i, at der BURDE være et stort marked, for der er mange fordele ved at sølge/købe noget der allerede er i gang.

  Iøvrigt skal jeg lige minde alle om, at kommentarerne her IKKE er til linkbuilding. Det er korrekt at de ikke er no-follow, men hvis I bruger et nyt website i jeres URL hver gang, så bliver den slettet og ultimativ, så bliver du kategoriseret som spam og udelukket.

 19. skriver

  @Mikael: Ang. SPAM ikke SPAM hvis det er mig du mener. Så har jeg 2 websites og jeg skifter nogle gange mellem dem hvis man kan lave en URL til sin hjemmeside. Jeg tillader mig at udfylde dem hvis det er muligt på en blog.

  Hvorfor ikke bare lave disse links til no-follow, selv om du vil få færre kommentarer? Så meget link juice giver det jo heller ikke.

  PS/ jeg kan jo slet ikke poste uden at lave link til min hjemmeside, så jeg laver denne gang link til selve indlægget…

  :-)

 20. Mikael skriver

  Hej Peter, det er ikke kun dig jeg hentydede til og at du linker til 3 (talte efter) forskellige sider er som sådan heller ikke problemet.

  Har i den sidste tid set et stigende antal kommentarer i stil med “godt indlæg” og med links til forskellige sites. Det forsøger jeg blot at opdrage folk til at holde op med.

  Har intet problem med at give links og ud synes i øvrigt at alle blogs burde gøre det, men vil kun gøre det til folk der deltager aktivt og ikke kun gør det for linket. Beklager hvis jeg fik fanget dig fejlagtigt.

  Du har ret omkring fejlen med at man ikke kan lade være at indtaste URL. Det skal jeg have rettet. Havde glemt det igen. Beklager.

  Mvh
  Mikael

 21. skriver

  adsense :
  Vi brugte fra starten (for 3 år siden), adwords til at trække besøgende og adsense for at lave en lille ekstra indkomst.
  I løbet af 2 eller 3 måneder, havde adsense så indtjemt de første 500.-, som er minimumsbeløbet der udbetales.
  I stedet for at betale for “leje” af den plads, Google har tjent penge på at reklamere på, på vores site, blev vi – uberettiget og uden yderligere forklaring – udråbt som svindlere.
  De skylder os stadig en undskyldning og 500.- Dkr. Men de har ikke engang anstændighed nok til at svare på henvendelser.
  Så fra en der har prøvet det, er det bestemt ikke indsatsen værd. Google er ganske enkelt en pengemaskine, der gerne svindler, hvis det passer deres behov, og de mener der er en chance for at slippe godt fra det.

 22. Mikael skriver

  Hej Birger,

  Jeg har hørt om at Google laver fejl og det er rigtigt, at de er svære at kommunikere med, men du hører altså til fåtallet. Normalt skyldes det at der har været mistænkelige klik på reklamerne og i en del tilfælde har det været venner og bekendte der har ment det godt og klikket løs. Det anset Google naturligvis som svindel og lukker kontoen.

  Der sker helt sikkert fejl, men det er ikke mange i forhold til de tusindvis af folk der tjener penge på Adsense.

 23. skriver

  God artikel
  Min egen erfaring er specielt med adsense. spil.nu handler om noget så usexet som gratis læringsspil til skolebørn, og er et eksempel på, at der skal rigtigt meget trafik til en fornuftig indtjening når slutbrugerne er skolebørn.

 24. Mikael skriver

  Spændende koncept Brian. Hvilken type reklamer får du så vist? Er de relevante eller klikker børn bare meget?

 25. skriver

  Min klikprocent i år er 0,74%, så børnene klikker bestemt ikke meget. Har også adskilt indhold og reklamer klart.

  Reklamerne google leverer til mig er ofte relevante, men bestemt ikke altid. Nogle virker direkte malplaceret, men det kan eventuelt skyldes, at de også henter data om min egen færden via google og inkluderer de kriterier når der søges fra min PC. Bare et gæt.

  Jeg nærmer mig en indtjening p 100 kr. om dagen og 1.000 unikke brugere om dagen, så det er hårdt arbejde :)

 26. Mikael skriver

  100 kr. om dagen er da en flot indtægt, men forstår godt hvad du mener. 1.000 unikke besøgende om dagen er super flot. Måske du skulle prøve at lave lidt A/B test?

  Du kan helt sikkert forbedre din CTR.

 27. Bjørn Nielsen skriver

  Jeg forsætter lige denne tråd igen.

  Rigtigt godt blogindlæg.

  Jeg har følgende kommentar.

  Det er fint med mange klik, men hvis Ctr er lav, er det jo ligemeget.

  Så, det gælder om, at “vride” de dyre klik ud af Adsense.

 28. Mikael skriver

  Hej Bjørn,

  Jeg er ikke helt sikker på, at jeg kan følge dig. Jo bedre en CTR (Click Through Rate) man har, desto flere klik får man. Så hvis man taler om at få “mange” klik, så må det betyde at man har en god CTR.

  Hvis CTR er lav, så vil man ikke samtidig sige at man får “mange” klik.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.