Tjente hurtigt 4 cifre – kun 2-3 måneder

Tjente hurtigt 4 cifre – kun 2-3 måneder

I forbindelse med den meget snarlige lancering af min e-bog (venter kun på designeren skal blive færdig), så vil jeg over de kommende dage publicere en række indlæg i form af succeshistorier fra folk der har bevist, at det kan lade sig gøre at tjene penge på internettet og i særdeleshed ved hjælp af Googles Adsense program.

Deres fremgangsmåder har været forskellige og tiden det har taget dem at få deres succes har varieret meget, men fælles for alle er, at de har lykkedes med det de har gjort. De fleste af de ting de nævner i de interviews jeg har lavet med dem, er ting som du vil kunne lære selv at gøre, ved at læse min kommende e-bog.

Så lad os komme igang med den første. Morten Vadskær er en person mange allerede kender fra bl.a. bloggen http://www.v4d5.net/ eller hvad hans webshop omkring kondomer. Jeg stillede Morten 16 forskellige spørgsmål omkring hans passive Adsense indkomst og her er hvad han svarede:

Interview med Morten Vadskær

Hvad hedder du og hvor gammel er du?
Morten VadskærMorten Vadskær, 36 år

Hvad laver du til dagligt (arbejde/studie)?
Jeg er til dagligt ansat i det offentlige.

Hvornår fandt du første gang ud af at du kunne tjene penge på Adsense og hvordan?
Det er vel ca. 4 år siden. Jeg satte et par AdSense reklamer på min side www.mxchange.dk og det har givet en stabil, men lidt lille indtjening fast siden dengang

Hvor mange sider har du som du tjener penge på (Adsense) i dag? Og har du haft flere/færre tidligere?
Jeg har i øjeblikket en 5-6 sider, men de 3-4 af dem er forholdsvis nye, så de er slet ikke begyndt at tjene det ind, som de bør.

Hvor lang tid gik der fra du startede til du tjente dine første 100 kr. og til de første 1.000 kr. om måneden?
Jeg tjente stort set 100,-/måneden fra dag et. Men jeg fik også forholdsvis hurtigt en 50-100 besøgende om dagen på mxchange.dk

Hvad ser du som den største udfordring når du skal tjene penge på Adsense?
Den største udfordring er at skaffe besøgende på de ord/søgetermer, der er penge i. Vi kender alle mobilt bredbånd branchen. Der er gode penge i “mobilt bredbånd”, men der er også benhård konkurrence og reelt skal man ligge på side 1 for at få nævneværdig trafik

Er det lettere/sværere i dag at tjene penge på Adsense og hvorfor?
Jeg tror det er uændret. Man kan stadig finde nicher, hvor der er gode penge. I oktober/november lancerede jeg en side, som efter 2-3 måneder tjente 1000,-/måneden (og nu mere)

Har du primært danske sites, engelske sites eller en blanding? og hvorfor?
Har kun danske sider. Det skyldes nok, at jeg har nemmere tilgang til at lave SEO på dansk.

Hvordan ser du fremtiden for Adsense?
Tror kun at Adsense bliver endnu mere intelligent, så det bliver sværere at lave scam sider. Til gengæld betyder det også at virksomhederne får bedre trafik ud af deres Adsense reklamer og dermed er villigere til at betale endnu mere for det.

Hvad er de største fejl du har begået i forhold til Adsense?
Slet ikke at få implementeret split-tests af dem tidligere. Det tager max. 1 time at opsætte en split-test, men man kan nemt tjene mere end 50% mere ved ganske få ændringer

Hvad har du haft mest succes med?
Har haft mest succes med at lave en slags linkkatalog for flyttefirmaer. Det var hurtigt at sætte op og fungerer fint. Og samtidig er siden faktisk også brugbar.

Hvordan har diverse Google opdateringer påvirket dine Adsense sider?
Altså hvis du tænker på opdateringer af søgealgoritmerne, så har de kun påvirket mine sider positivt. Forstået på den måde at scam-sider er røget ned eller ud af indexet og så har jeg fået bedre placeringer

Regner du med at lægge mere eller mindre energi i Adsense sider fremover og hvorfor?
Regner med at lægge mere energi i det. Kan godt se, at når jeg lægger energi i det, giver det afkast. Så satser på at lave et nyt site hver anden måned.

Hvis du skulle give 3 råd til nye personer der gerne vil tjene 1-5.000 kroner ekstra om måneden på Adsense, hvad ville de så være?
1) Lær HTML og basal CSS. Man KAN faktisk godt lære det basale på en weekend. Lav så en simpel side i HTML og smid CSS på. Brug denne side som legeplads til alting. De erfaringer skal du bruge på de andre sider.

2) Sørg for at split-teste dine Adsense annoncer. Det er nemmere end du tror – og du kan hente rigtigt mange penge der.

3) Vær tålmodig. Det tager ca. 3-4 måneder inden du begynder at få noget ordentlig trafik og dermed også nogle kliks. Hold ud – og mister du gejsten så prøv i det mindste bare at lave noget i 15 minutter hver dag.

Laver du A/B tests på Adsense og hvordan har det i så fald påvirket din indtægt?
Ja. Nogle tests giver negativt resultat. Andre intet nævneværdigt, men ca. hver tredje test giver øget indtjening. Et slag på tasken er ca. 30 % øget indtjening.

Hvilket beløb sendte Google dig i sidste måned?
1938,-

Har du lyst til at vise et eksempel på en side du tjener penge på? Hvis “ja”, hvad er URL’en?
Ja da – jeg tjener penge på www.wellness-portalen.dk

Det var Mortens historie

Som du kan se af ovenstående, så er Morten kun lige kommet igang og jeg spår ham en spændende fremtid med disse sider.

Har du spørgsmål eller kommentarer til Mortens Adsense forretning, så smid en kommentar herunder. Jeg er sikker på at han hurtigt vil vende tilbage med flere gode råd.

Kommentarer

 1. skriver

  Super godt interview!

  @ MIkael
  Kan du ikke sætte dine spørgsmål ind, så man ved, hva du præcist spørger om? Det ville gøre at nogle af svarene giver mere mening, fremfor at man skal gætte på, hva du har spurgt om ;D

 2. skriver

  @ Mikael
  Sagtens. Kan se alle navne i kommentarerne osv… Det eneste, som af ukendte årsager er usynligt, det er dine spørgsmål.
  Men problemet må ligge hos mig, selvom jeg ik oplever andre problemer hverken på din side eller andre. Så det er faktisk en smule spooky!

 3. Mikael skriver

  @Anders, fonten i H2 og H3 skulle meget gerne være den samme. Som jeg hører Morten, så er det kun H3 han ikke kan se.

  @Morten, ja det er godt nok meget mystisk.

 4. skriver

  @ Mikael
  Problemer er i det nye IE… Har lige spurgt 3 andre, som heller ik kan se spørgsmålene i IE.
  Men det virker helt fint i Chrom og Firefox… Just to your information.
  Hva fejlen er, det aner jeg ik, men nu ved du i hvertfald, at der er et lille problem…

 5. Mikael skriver

  @Morten, har lige testet med http://ipinfo.info/netrenderer/ og kan godt se, at IE9 ikke kan håndtere overskrifterne. Må indrømme at jeg er imponeret over hvordan Microsoft er i stand til at videreudvikle noget så det faktisk bliver dårligere.

  Alle de gamle versioner af IE kan sagtens læse det.

  Men tak fordi du gjorde opmærksom på det. Jeg må få kigget på det.

 6. skriver

  @ Mikael
  Ja det lyder direkte tåbeligt hahaha
  Jeg brugte ved en tilfældighed IE, da jeg normalt benytter Firefox…
  Det var så lidt, så har du lidt at give dig til også… ;D

 7. skriver

  Vadskær, altså et eksempel på en let forbedring kunne være også at have deres emailadresse med eller link til deres kontaktformular. Så dine søgende hurtigt lige kan lave sig en liste at sende tilbudsforespørgsel til.

  Og ellers er det vel kun fantasien som sætter grænser: Etableringsår, Antal ansatte, Udstyr, Billeder, Anmeldelser, slogans osv.

 8. Mette skriver

  Et spændende interview, men jeg får lyst til at linke til denne side her http://www.backb.dk for der kan man virkelig tale om en dygtig ung mand, der har formået at øge sin Adsense indtægt med flere tusinde procent på nogle måneder. I løbet af et år er han gået fra tjene 0 kr. til over kr. 15.000,- med AdSense.

  Mine sider tjener over kr. 12.000 hjem hver måned og de er alle under 12 måneder gamle. Jeg har 4 “store” sider og 5-6 mindre nicheblogs.

 9. skriver

  Super spændende og inspirerende interview. Har længe haft blod på tanden, men synes jeg kæmper lidt med at finde de rette nicher – men har da efterhånden fået plottet et par idéer i bogen, som der skal rykkes på :)

  Glæder mig til e-bogen kommer!

  I forhold til at fontene ikke renderer i IE9, så kan jeg se du bruger Cufon 1.09 og det er der åbenbart problemer med i IE9, så derfor skal der opdateres til 1.09i og så skulle det også virke i IE9.

  Personligt ville jeg nok bede min webmand overveje at bruge @font-face i stedet for, da http://www.fontsquirrel.com/fontface/generator kan generere de formater der skal til, for at det virker cross-browser. Det er super simpelt og så slipper man for scriptbøvlet – Og som med alt andet kræver det selvfølgelig at du har ret til at bruge fonten på web :-)

 10. skriver

  @Morten: Har du nogen idé om, hvorfor man ikke kan se adsense blokken på flyttefirma siden, hvis man besøger den med Firefox 6? Opdagede det lige tilfældigt, fordi jeg også besøgte siden med Chrome…:)

 11. skriver

  “fra folk der har __bevidst,__ at det kan lade sig gøre at tjene penge på internettet”
  En lille stavefejl, men er blot et mindre irritationsmoment i et ellers godt indlæg, og et spændende interview.
  Det kan godt være at jeg skal til at gøre mere i mine blogs – indlægget er i hvert fald inspirerende!

 12. skriver

  @Jan – ja, jeg ligger i forhandlinger med et flyttefirma, der overvejer at købe al reklamepladsen på siden, så lige nu har jeg delvist lukket ned for AdSense på den side. Der udover eksperimenterer jeg meget med den og flytter lidt rundt med annoncer og sådan. Så det kan også være derfor du ikke lige har fået vist annoncer.

 13. Thomas skriver

  Super inspirerende indlæg, jeg glæder mig til de følgende interviews.
  @ Morten Vadskær – kan du ikke løfte sløret for hvilke kilder du har brugt til at lære basis HTML og CSS?

 14. skriver

  @Thomas – puh… Det er jo så mange år siden, så den bog er ikke længere aktuel. Vil du lære det ordentligt, så bør du kigge på nogle ressourcer her: http://w3fools.com/
  Du kan evt. tage denne her:
  http://dev.opera.com/articles/view/1-introduction-to-the-web-standards-cur/#toc
  Den er kedelig ja – men god.

  Men hvis du ved du ikke orker det der, så køb HTML for dummies eller gå på biblioteket og lån et par HTML-bøger. Det er meget med at lege det frem og eksperimentere. Rigtigt mange der laver det her bruger WordPress og det er også fint. Men hvis du koder det selv kan du holde det nede på 1/5-del af koden og det gør dig lidt skarpere i konkurrencen i søgemaskinerne.

  Der udover er der altid nogle småting man gerne vil rette i et WordPress tema og så er det rart at kunne lidt HTML

 15. skriver

  Rigtig fint interview – Jeg er dog ikke den store fan af Adsense – Tør simpelthen ikke bygge en indtjening op omkring noget så skrøbeligt, da det bare kræver en google medarbejder som ser sig sur på dig, så du på røven.

  Dog er det et ganske fint supplement til Affiliate – Og får helt lyst til at fokuserer mere på det efter at have læst interviewet.

 16. Mikael skriver

  Hej Jesper,

  Det er en personlig holdning hvad man synes er bedst. Adsense er nemmere, men har naturligvis også nogle ulemper. Dog vil jeg sige, at du ikke må bilde dig ind, at affiliate er mindre sårbart. Det kræver stadig kun en enkelte Google medarbejder for at ødelægge dig forretning med mindre du har andre måder at skaffe trafik på.

  Og med de seneste ting vi har kunne læse omkring Googles handlinger og vejen deres forretning bevæger sig, så gør de det absolut ikke nemmere at være affiliate. Tværtimod. Jeg vil personligt mene, at Google udrydder den sidste affiliate langt før de udrydder den sidste Adsense side (det er trods alt en stor del af deres indkomst).

  Mvh
  Mikael

 17. Jesper Sølund Hansen skriver

  Det var da en deprimerende tankegang at vågne op til :-) Men du har muligvis ret. Jeg håber sq også Google begynder at slå hårdere ned på dårlige affiliates, så kvaliteten vinder i det lange løb, men jeg tror nu ikke affiliate forsvinder. F.eks. ved en søgning på “billige mobiler” der syntes jeg faktisk det giver mere værdi for den besøgende at finde en kvalitet affiliate som har lavet en gennemarbejdet liste over mobil priser – End det er at smide teleselskaberne øverst. Der findes bare søgninger hvor der ingen neutrale sider er – hvor det hele er kommercielt, og der vil jeg mene at affiliate sider altid vil have sin plads.

  (I eksemplet er det lige indtil google selvfølgelig selv begynder at lave prissammenlign på danske mobiler!)

 18. Mikael skriver

  Synes nu ikke at man skal se det som deprimerende. Det er bare vigtigt hele tiden at have for øje hvad Google gør (og hvorfor), så man kan tilrette sin forretning efter det.

  Som du selv siger, så er man meget sårbar hvis man alene bygger sin forretning på trafik fra Google, da de kan fjerne den med et tryk på en knap. Uanset om man henter sin indtægt på Adsense, Affiliate eller noget helt tredje.

  Mht. affiliate og Google, så siger jeg ikke at jeg får ret. Jeg nævner blot den tendens jeg ser hvor Google skærer mellemmanden fra. For det er jo i bund og grund hvad en affiliate er.

  Du er velkommen til at være uenig med mig, men jeg giver ikke ret meget for de mobilsider der findes. Når folk udelukkende promoverer produkter og services som de kan tjene penge på, så tror jeg ikke på deres anbefalinger. I hvert fald ikke på den måde de fleste gør det pt. Men der er ingen tvivl om at menigmand helt sikkert falder for det. :)

 19. skriver

  Er der nogen der ved hvorfor man ikke kan se adsense reklamer i internet explorer? jeg kører windows 7, har ingen problemer i firefox

  Og tak for fed læsning med mange fede artikler :)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.