Hvordan finder man en virtuel assistent på Filippinerne?

Jeg tænkte at det var på tide at komme med en update til hvordan man kan finde en VA (Virtual Assistant) på Filippinerne, eller i hvert fald dele ud af de erfaringer som jeg har gjort mig indtil nu.

Som du sikkert har læst i nogle af mine tidligere indlæg som f.eks.:

Agents of Value – Outsourcing til Filippinerne

Ghostwriter for $5 pr. 600 ords artikel

Elance, vejen til en god ghost writer

så har jeg gennem længere tid forsøgt lidt af hvert for at finde en måde hvorpå jeg kunne gøre min online forretning lidt mere automatisk og lidt mindre tidskrævende for mig.

Da meget af min forretningsmodel bygger på “indhold”, så har mit primære fokus været på at finde nogen der kunne skrive artikler for mig til både de enkelte websites men også til brug for f.eks. artikel markedsføring eller anden form for opbygning af links.

Hvorfor ikke bare bruge ghost writers?

Et af de problemer jeg er løbet ind i ved at bruge services som f.eks. Elance, Rentacoder og Guru er at kvaliteten, leveringshastigheden og ikke mindst prisen har været meget varieret. Specielt prisen har jeg fundet relativ høj og der er brugt lang tid på at finde nogle skribenter som var værd at arbejde sammen med.

For at gøre en lang historie kort, så gør jeg i skrivende stund kun brug af een projektbaseret tjeneste og derudover har jeg så min fuldtids VA til nogle mere fastlagte opgaver.

Den tjeneste jeg tænker på har jeg nævnt før, men den kan godt tåle at blive nævnt igen.

Den hedder Need An Article og kan findes på www.need-an-article.net. De har en månedlig ydelse på $9.95 om måneden og derudover er priserne:

550 ord = $5.52
750 ord = $9.03
1000 ord = $12.50

Jo længere artikel, desto mere undersøger skribenten emnet inden de skriver, så selvom det måske kan virke underligt at de lange artikler koster mere per ord, så er der altså en grund til det.

Men tilbage til min filippinske skribent

Der findes rigtig mange services der tilbyder at man kan hyre en skribent på Filippinerne, men de fleste er ufatteligt dyre (efter min mening). Nogle af dem mener naturligvis at det er fordi de træner personerne og bl.a. bl.a. bl.a. (noget af det er selvfølgelig rigtigt nok).

Men hvis forskellen er at det koster $1200 om måneden for en trænet person overfor $400 for en utrænet, så vil jeg hellere hyre 3 stk. og træne dem selv.

At træne dem er så også en proces i sig selv. Jeg er begyndt at gøre brug af Camtasia da det ofte er meget lettere at vise på video end at skrive sig fra det. Umiddelbart ser det ud til at have virket for min skribent har i hvert fald (med få rettelser) kunne finde ud af de ting jeg har bedt om.

Indtil videre (vores samarbejde er på sin 3. uge), så har hun kunne skrive 5 gode artikler om dagen af ca. 600 ord stykket og har kunne uploade dem til de artikel databaser jeg har bedt om.

Så ikke nok med at det har sparet mig for en masse timer, så ser det også ud til at hun kommer til at tjene sin egen løn hjem i løbet af de næste 3-4 måneder (det er i hvert fald mit gæt som det er nu).

Det ultimative resultat for mig vil være at hun kommer til at tjene ca. 5 gange sin månedsløn ind over de næste 12 måneder. I mellemtiden kommer jeg nok til at hyre nogle flere VA’er, men det er jo en anden snak.

Her er nogle steder der er værd at kigge nærmere på

Jeg vil ikke lade dig hænge og dingle med min lille historie, så her er nogle steder jeg vil anbefale at du læser nærmere hvis det kunne være interessant for dig at få en billig arbejdskraft til din online virksomhed.

John Jonas har gjort sig kendt på at hyre outsourcing på netop Filippinerne. I den forbindelse har han også oprettet en tjeneste der efter sigende lærer dem man hyrer at gøre de forskellige ting (så man selv slipper for at oplære dem).

Jeg har dog været inde og kigge på hvad han tilbyder og jeg må indrømme at jeg ikke er imponeret. Skulle jeg komme med en anbefaling så var det i stedet at læse på hans blog og så lave dine egne videoer til at træne dine egne folk. Du kan jo heldigvis genbruge dine videoer til når du hyrer flere folk.

Det næste link er til en tråd jeg oprettede på WarriorForum og den indeholder også en masse gode informationer. Det var derigennem at jeg fik kontakt til hende jeg nu har hyret, så måske du kan være heldig den samme vej.

Ellers er du naturligvis meget velkommen til bare at spørge løs. Jeg har som sagt kun lidt over 2 ugers erfaring, men indtil nu så glider det rigtig godt.

/Mikael

Kommentarer

 1. Morten skriver

  Interessant blog-indlæg.

  Sjovt nok har jeg nu uafhængigt hørt to forskellige podcast samt læst dit blogindlæg indenfor meget kort tid. Så det ser ud til at VA fra Filippinerne er det helt store.

  Jeg overvejer det også lidt – men er ikke helt (mentalt) klar til det. Så jeg glæder mig til forhåbentligt at høre mere om, hvordan det går for dig.

 2. Kevin skriver

  Hvor meget betaler du så din skribent? Poster hun til din Propetinsurance?

  Det lyder meget spændende det hele, men jeg tænker ofte på om man syntes det er godt nok det en anden laver.

  Kevins seneste blog indlæg..De 4 bedste online fil scannere

 3. skriver

  Meget interessant indlæg. Jeg går selv og spekulerer mere og mere på affiliate marketing, og er begyndt at arbejde mere med det på det sidste. Dit indlæg har helt klart givet mig nogle flere ideer.

  Jeg håber du vil skrive lidt mere om netop dine erfaringer med at ansætte personer til at skrive tekster – utrolig interessant emne. Ser frem til at høre mere om dine projekter, held og lykke!

  Christian Jessens seneste blog indlæg..Swine flu in Peru – bringing the iFlu to Denmark

 4. Mikael skriver

  @Kevin, nej hun skriver ikke lige til den side, men det kunne hun i princippet lige så godt. Som det er nu så betaler jeg hende 550 om måneden, hvoraf nogle af pengene går til dem der har kontakte til hende (et rart setup da der er lidt langt for mig til Filippinerne og de er selv onsite).

  Mht. om man synes det er godt nok det de laver, så er der mange ting i det. Men min korte version er at 1) det er det hvis de oplærer dem godt nok, 2) alternativt finder man en anden og 3) man bliver nødt til at kunne give ting fra sig hvis man vil få sin forretning til at vokse hurtigt. Man kan ikke lave alt selv 🙂

  @Morten og Christian, tak 😉

 5. Mikael skriver

  Hej Bjarke, det var ikke et bureau. Det er en privat der er ved at starte noget op. Har ikke spurgt til hvordan de gør. Så længe jeg får hvad jeg betaler for så er jeg glad 🙂

 6. Daniel Bæk skriver

  Virkelig interessant artikel. Især perspektiverne om, at det ikke alene er de traditinoelle programmering/rentegning mere, men også opgaver af mere indholdsmæssig karakter!

 7. Mikael skriver

  Hej Daniel, min erfaring er at du kan få dem til næsten hvad som helst du måtte have brug for. Jeg har også fået forståelsen af at sådan noget som brug af Photoshop er noget mange har i skolerne så derfor er de også rimelig gode til den slags.

  Og til 3000 kr. for en måneds arbejde så kan det næsten ikke blive bedre 🙂

 8. skriver

  Hvor små emner får du så skrevet om?
  Jeg tænker hvis jeg finder en som skriver 5 artikler om dagen mandag – fredag, så er det lidt mere end 100 artikler om måneden eller ca. 1100 artikler på et år når ferien er trukket fra.
  Det er jo halvmange artikler der skal findes emner til.

  Thomas Pedersens seneste blog indlæg..Få din egen blog uden teknisk snilde

 9. Mikael skriver

  Hej Thomas, ja det er da rigtigt, men det er jo et spørgsmål om fantasi og du kan vælge enten at finde på dem selv eller lade din VA om det.

  Den lette løsning er f.eks. at indtaste dit keyword i et keyword tool og få det til at spytte 1100 relaterede keywords ud. Så er det bare at skrive een artikel om hver. Hvis du kun kan finde på 275 keywords, så få du bare vedkommende til at skrive 4 artikler om hver.

  Et keyword kan jo hurtigt blive til en masse artikler. Du kan bare tilføje:

  – How to do “keyword”
  – How not to do “keyword”
  – Best way to do “keyword” fast
  – 3 secrets about “keyword”
  – Top strategies when it comes to “keyword”
  – Learn to use “keyword” effectively

  Osv….

  Husk at folk sagtens kan tåle at læse artikler om de samme emner mange gange. Tænk f.eks. selv på hvor mange artikler du selv har læst om f.eks. “keyword research” eller “link building” eller “make money online”.

  Der er tusindvis af måder at fortælle tingene på.

  /Mikael

 10. Mikael skriver

  Hej Anders,

  De to VA’er jeg bruger lige nu klarer f.eks.:

  – article writing
  – writing ebooks
  – writing and submitting blog posts
  – directory submissions
  – article submissions
  – blog commenting
  – other types of linkbuilding
  – installation of blogs

  Beklager de engelske udtryk, men jeg er så vant til at skrive det på engelsk så det er lettere 🙂

 11. Anders skriver

  Hej igen,

  Tak for dit hurtige svar!

  1. Hvor endte du med at finde din VA?
  2. Er der nogle opgaver, du synes er bedre at sende til dem end andre?

  VH

  Anders

 12. Mikael skriver

  Jeg endte med at finde mine VA’er gennem en kontakt på WarriorForum. Smid mig en mail hvis du vil have hans kontaktinformationer.

  Som udgangspunkt mener jeg ikke at det er opgaverne der er de væsentlige, men mere de personer man får fat i. Nogle af dem er dygtige til nogle ting og elendige til andre.

  Det man skal huske på er, at de er mennesker som alle os andre og de er som almindelige medarbejdere ville være. Nogle er gode og nogle er dårlige.

  Det lette her er blot at du kan fyre dem fra uge til uge (og så er de jo billige).

  Som alle andre der starter på et nyt “job” så er der en masse ting de skal lære og det gælder også for en VA.

  Jeg tror du skal være meget heldig hvis du finder en der bare kan det hele fra starten.

 13. Mikael skriver

  Min erfaring siger, at det er den ikke. Hvis du kan leve med så dårlig kvalitet, så kan du lige så godt bruge spinner software. Det er billigere (og nogle gange også bedre)

  Mvh
  Mikael

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.