Voldsom stigning i Adsense indtægt

Da jeg gjorde status for Case 2008 i starten af januar, var det begyndt at se bedre ud for min indtægt på den lille Pet Insurance hjemmeside jeg har gang i.

I forbindelse med blandt andet videoen af StomperNet’s Formula 5 lancering hvor jeg fik øjnene op for hvor stor betydning nogle små ændringer kunne have, samt at jeg begyndte at interessere mig lidt mere for begrebet Smart Pricing som Google kan smide i hovedet på dig, så er der sket ting og sager.

Adsense er begyndt at rykke på sig

Hvis du ser på billedet fra mit status indlæg, så kan du se hvordan Google Analytics viser udviklingen i Adsense indtægter. På det tidspunkt havde jeg ikke så mange data og jeg kunne også kun gætte om fremtiden. Dog kunne jeg se, at jeg oplevede nogle af mine første dage over $10 og hvis denne udvikling kunne fortsætte, så ville januar blive mere interessant.

Nu er vi så lidt over halvvejs gennem måneden og jeg vil gerne give dig et tilbageblik for de sidste 30 dage. På billedet nedenfor kan du se hvornår jeg begyndte at arbejde målrettet mod at optimere indtægten fra Adsense ved den lille røde ring.

adsense forbedring

En del af stigningen kommer fra lidt flere besøgende, men umiddelbart er det kun en lille del af det. Specielt klik raten (CTR) er blevet næsten fordoblet og eCPM er steget med mere end en faktor 6. Så kom ikke og sig at det ikke kan betale sig med lidt fokus og struktureret testning :)

Men det viste vi vel alle godt i forvejen?

Kommentarer

 1. Mikael skriver

  Selvom det nok ikke er så mange timer som det burde have været, så “ja” det er nu meget rart :)

 2. Martin Hegelund skriver

  Jeg har også oplevet ting og sager på AdSense-fronten, dog uden at jeg har gjort noget for det. Mine beregninger viser, at klikpriserne er blevet en smule højere, hvilket man ellers ikke skulle tro i disse tider. Det kan naturligvis også være min side, som Google ser mere positivt på, og at jeg dermed får en større andel af prisen. Hvem ved?

  Men rart at høre, at mange timers arbejde endeligt betaler sig! :)

 3. skriver

  Dejligt at høre, at det endelig går fremad med indtægten på dit projekt! Jeg gætter på at du når 1000 adsense dollars om måneden inden der er gået et halvt år.

  Kiggede lige forbi siden – der er godt nok også skruet op for optimeringen, når reklamen kommer inden artiklen, hva’? :-)

  Hurtigt kig på kilden: Du bør bruge 10 minutter på at optimere din h1/h2/h3/h4-struktur lidt.

 4. Mikael skriver

  Hej Anders, ja det ville jo være ganske rart og jeg tror at du kan have ret. Jo flere penge der kommer ind, desto mere kan/vil jeg bruge på ghostwriters og evt. også linkbuilding. En god spiral kan hurtigt løbe stærkt.

  Tak for kommentaren om header tags. Jeg tog blot et optimeret theme fra Courtney, så jeg har nok ikke kigget det godt nok efter. Er der noget specielt du bed mærke i?

 5. skriver

  Skulle faktisk ikke undre mig om du kunne nå de 1000 adollars på det halve år uden at røre ved sitet, men det får vi aldrig at vide om er sandt :-)

  Mht headline tags, så var det bare ikke helt fokuseret, så det er let for Google at se hvad der er overskriften for den enkelte side.

  Jeg ville vælge noget i stil med: h1 til überoverskriften, Pet insurance. h2 til overskriften inde på de enkelte posts. h4ellerh5 til overskrifterne i sidebarene.

  Inde på de enkelte posts kunne du også vælge at have postens overskrift i h1 og din überoverskrift i h2, men det betyder sikkert ikke det store.

 6. skriver

  Super fedt – tillykke med det.
  Du har jo allerede givet mange hints rundt omkring i dine indlæg, men hvis du kunne smide et par ord om, hvad du tror der har været de vigtigste/mest effektive rettelser/tiltag, der har gjort forskellen, så ville det da være alle tiders. :-)

 7. Andreas skriver

  Først lige generel ros – superfedt site, og meget inspirerende blogposts. Har dig fast på mit rss, og glæder mig til nye indlæg.

  Men et spørgsmål efter at have været længe væk fra selve din fysiske blog: Hvor har du det fede tema fra? Det er virkelig cool.

  Venlige hilsener

  Andreas

 8. Mikael skriver

  Hej Andreas, tak for rosen. Theme er fra noget der hed WP Daily (eksisterer ikke mere) og themet hedder i sin oprindelige form “Brightness”. Resten har jeg selv modificeret. Det glæder mig at du kan lide det.

 9. Andreas skriver

  Hej Mikael,

  Tak for dit hurtige svar.

  Men dernæst – ØV! Jeg er desværre meget kræsen, når det kommer til wp-themes (som så mange andre). Og du har desværre helt ret – den rumænske forfatter har lukket og slukket for det ellers flotte tema, der endda helt uhørt var gratis.

  Trods u-tal-lige links og sites overalt synes jeg, det er enormt svært at finde det rette tema, og når jeg endelig falder over et, er der altid et-eller-andet galt ligesom her, hvor temaet ikke er til at hente længere.

  Er du stødt på temaer, der ligner dit meget? (Stor feature-historie, klare, enkle poster med stort billede, simpel, enkel baggrund)?

  Og endelig – skal derudover have bygget et forholdsvist simpelt site op, hvor jeg har få, men specifikke krav til kodning, da jeg skal have lavet et særligt kontakt-modul, hvor man kan uploade filer direkte fra hjemmesiden til mig. Hvis modulet kan integreres med wordpress, er det perfekt – men det er ikke et krav.

  Har du under din store søgen rundt på nettet faldet over steder, hvor det lader til, at man kan få udført et godt stykke design/simpel kodning-håndværk?

  Har læst tidligere på din blog, at du ikke ligefrem var særlig glad for resultatet af dit indiske eventyr, da du selv ville modificere dit tema ud fra særlige ønsker. Og ud fra din stil her på bloggen tolker jeg, at vi leder lidt efter det samme grafisk/udtryksmæssigt.

  Mit budget er ikke overvældende. Omvendt vil jeg gerne betale 500-600 dollar for det helt rigtige.

  Al hjælp er særdeles påskønnet :)

 10. Andreas skriver

  Yep, kender godt den danske liste – og er enig i, at Elegant Themes har meget fede magazine-styles.

  Men de er også lidt tunge, så jeg ville skulle rode en del med dem for at få dem til at ligne noget a la “Brightness”.

  Det var kun, hvis du siden var stødt på noget, der mindede meget om dit eget.

 11. skriver

  Hej Mikale.
  Du skrev at det var i forbindelse med Formula 5 du fik øjnene op for hvilke små ændringer kunne resulterer u store resultater.

  Så jeg ville lige høre om hvilke optimeringer du lavede i forhold til Formula 5 videoen?

 12. Mikael skriver

  Hej Thomas, der er jo en del “F5″ videoer ude på markedet og den jeg så er en købt version så det er nok ikke en du har set.

  Men som du kan læse i dette indlæg: http://www.antphilosophy.com/formula-5-for%C3%B8g-din-forretning-med-100/ så er ændringen at fokusere på de 5 basale ting hvor små ændringer akkumuleret giver et stort udbytte.

  Nogle af de ting jeg har gjort i forbindelse med Adsense kan du finde i dette indlæg: http://www.antphilosophy.com/tips-til-forbedring-af-din-adsense-indt%C3%A6gt/

 13. Mikael skriver

  Hej Thomas, det går rigtig godt. Den er oppe med yderligere 50-60% (har ikke gjort det op specifikt).

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.