Yahoo er svær at gøre sig klog på

Siden jeg startede projektet kaldet Case 2008, så har jeg forsøgt at opnå nogle fornuftige placeringer i søgemaskinerne for nogle “nemme” longtail keywords. Ideen var at ved at gå efter nogle keywords hvor der kun er en lille eller ingen konkurrence, så bør det være muligt at komme til at placere sig rimeligt på side 1 i diverse søgemaskiner.

Men sådan skal det åbenbart ikke gå for mig og i skrivende stund har jeg da også kun nogle få placeringer på side 1. Lige nu holder jeg øje med 27 forskellige keywords og udaf dem, ligger jeg kun på side 1 for 9 af dem (på Google). 8 af dem er i top 5, så helt skidt er det naturligvis ikke.

Når jeg tester hvordan min side ligger placeret for de enkelte keywords, så gør jeg brug af Shoemoneys Serp Tool, således at jeg får testet ens hver gang og dermed har mulighed for at se udviklingen (op/ned) for de enkelte keywords.

Selvom domænet er fra medio 2007, så er de nye sider ikke ældre end januar-april i år, så derfor er det også forventeligt at jeg ser en del udsving i begge retninger. Men her kommer det lidt spøjse så…

På intet tidspunkt har en eneste af mine sider rangeret i Yahoo på en af de første 10 sider og jeg må indrømme at det undrer mig en del. Nu kender jeg ikke så meget til hvordan Shoemoneys serp tool fungerer, for hvis jeg søger i Yahoo for et af de keywords jeg går efter (Pet Health Record Forms), så ligger jeg fint placeret. Men jeg er naturligvis også i Danmark og der kan sagtens være forskel i forhold til hvad en amerikaner vil kunne se hvis han bruger Yahoo.

Det har vist længe været kendt at Google er glad for WordPress blogs, men hvad er Yahoo glad for? Måske man kunne udnytte det på en eller anden måde?

Kommentarer

 1. skriver

  Jeg må nok også indrømme, at jeg har lidt svært ved at greje Yahoo.

  Heldigvis bringer de minimale mængder trafik til danske sider, som jeg mest gør mig i, så det gør ikke så meget.

  Men jeg havde f.eks. et lille projekt med at få en side ranket godt på et nogenlunde nemt søgeord. Projektet lykkedes lynhurtigt på Yahoo, hvor siden strøg ind som nummer et efter kun en måneds arbejde. Lidt senere i forløbet er siden nu nr. 5 på Google og nr. 6 på Live/MSN. Så langt, så godt, men den er til gengæld strøget helt ned som 60 på Yahoo.

  Forløbet på Yahoo for den side kunne tyde på, at en hurtig mængde backlinks på kort tid sender en side til tops (i tilsvarende kort tid), da jeg nemlig smed en lang række forumlinks efter siden til at begynde med.

  Efter hvad jeg har læst mig frem til, går Yahoo i højere grad end Google op i on-site optimering, men tag det med en gran salt, for pga. den lave trafik, har jeg ikke brugt mange øjeblikke på at læse om Yahoo.

 2. Mikael skriver

  Hej Frank,

  Det glæder mig at jeg ikke er den eneste der synes at Yahoo virker lidt underlig. I min beskrevne situation kan det rent faktisk også være at det er Shoemoneys tool der er noget galt med og ikke Yahoo. Jo mere jeg tænker over det, så tror jeg muligvis, at det er det der er galt. For når jeg tester flere af de andre søgeord, så ligger jeg også inden for de første 10 sider.

  Det kan naturligvis være landevariationer, men jeg tvivler på at det kan gøre sig gældende på dem alle sammen samtidig.

 3. skriver

  Jeg har nu heller aldrig forstået mig særlig godt på Yahoo.. men jeg har da haft nemmere ved at blive i toppen på Yahoo, synes jeg, i hvert fald lige de søgeord jeg kiggede lidt på i starten af min iværk blog… ex iværksætterblog og iværksætter blog.. der ligger jeg stadig i toppen…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Send en mail til mig, når der kommer nye kommentarer.