Så er vi kommet til det sidste indlæg i serien om hvordan du kan starte med at tjene penge med en ny hjemmeside i din fritid.
Hvis du har fulgt med fra starten og fulgt de råd og opgaver jeg har givet undervejs, så skulle du meget gerne have en hjemmeside på nuværende tidspunkt, som generer dig nogle penge. Mængden vil afhænge af hvor godt du har fulgt rådene og ikke mindst hvor stor en indsats du har lagt i opgaven.
En vigtig ting er naturligvis, at man gør det rigtige, men mindst lige så vigtigt er den arbejdsindsats der er gjort. Har du kun arbejdet få timer på din side, så kan du heller ikke forvente det store resultat.
Dette indlæg er til dig som har fulgt med i serien eller som allerede har en hjemmeside der tjener penge, men som du gerne vil gøre noget mere ud af. Ligeledes er der et tip til dem der føler, at det er svært at finde på nye emner at skrive om (se kommentar i indlægget ”vedligeholdelse af hjemmeside”).
Sørg for at bruge Google Analytics
Jeg er på ingen måde ekspert i Google Analytics og jeg har heller ikke lyst til at være det. Det er lidt for nørdet til mig 🙂
Men jeg har lært at bruge nogle af de helt basale ting i dette glimrende og gratis værktøj og fulgte du mit råd i artiklen omkring WordPress, så har du det allerede installeret og har formentlig også allerede kigget på det.
Nedenfor vil jeg prøve at give dit et par eksempler på hvordan jeg selv bruge dette værktøj, men inden jeg kommer dertil, så vil jeg også komme med en advarsel.
LAD VÆRE MED AT KIGGE I ANALYTICS DAGLIGT !
Uanset om du er i gang med din første hjemmeside eller du har 35 hjemmesider, så er din motivation og dermed din arbejdsindsats, det vigtigste du har. Er der nedgang i forretningen, så skal du arbejde dig ud af den og ikke give op for at se om det hele løser sig selv. Momentum skal bevares for enhver pris.
Når jeg siger dette, så berør det på egne bitre erfaringer. Normalt er jeg en arbejdshest og svær at slå af pinden, men daglige doser af dårlige resultater har også fra tid til anden fjernet min energi.
Endnu har jeg ikke mødt nogen der har fulgt mit råd (før det er for sent), men jeg håber at du vil gøre det for din egen skyld. At kigge en enkelt gang om ugen er RIGELIGT så længe du har et lille eller middelstort website.
Hvor skal du optimere?
Hele denne serie af indlæg har handlet om, at du skulle få en side på benene, der kunne lære dig at tjene nogle ekstra penge på en hjemmeside.
Det er derfor vigtigt, at du holder det for øje når du skal vælge hvad det er du skal bruge din tid på at optimere.
Lad os kigge på et eksempel fra en af mine hjemmesider:
Ovenstående viser top 10 sider med den bedste indtjening og det er derfor et godt udgangspunkt at starte der. (Du finder den i Analytics ved at klikke på Content -> Adsense -> Top Adsense Content).
Umiddelbart ville det måske være nærliggende, at fokusere på den artikel der tjener mest, men det er efter min mening ikke nødvendigvis den bedste brug af din tid.
Regner du lidt på det, så kan du se, at nummer 8 er den side, hvor jeg tjener mest pr. klik ($2,73) hvorimod den side der ligger nummer 1, kun tjener $0,89 pr. klik.
Derfor vil jeg starte med at optimere på side nummer 8. Men der er en nuance mere du bør kigge på.
Klikker man på linket ud for side nummer 8 og angiver, at man vil se keywords, så ser billedet sådan ud:
Billedet her viser mig hvilke (i dette tilfælde 4) keywords der er tjene penge på og dermed hvilke 4 keywords jeg bør bruge tid på at få til at ligge nummer 1 i søgemaskinerne.
Undersøg konkurrencen og vurder om det er muligt at komme højere op i placeringerne med en rimelig indsats.
Vurderer du, at du ikke kan komme højere, så tag et af de andre keywords eller spring over til den side der indbringer dig den næsthøjeste indtægt pr. klik.
Hvordan du får den pågældende side til at bevæge sin mod den øverste placering i søgemaskinerne har vi kigget på i indlægget omkring markedsføring af din hjemmeside.
Er det den eneste måde at optimere på?
Nu sidder der måske nogen der har valgt at optimere ud fra andre kriterier og det er også helt ok. Du kan sagtens vælge at optimere ud fra det bedst indtjenende keyword (i stedet for at kigge på den bedst indtjenende side) eller en anden variation.
Blot du husker, at det er pengene og ikke antal af besøgende, bedste CTR eller lignende du skal fokusere på.
Inspiration til nye emner og forbedringe af gamle
Google Analytics (GA) kan en forfærdelig masse ting og derfor er det efter min mening også vigtigt, at forsøge at fokusere på nogle få vigtige ting i stedet for at lade sig drukne i data (det bør vi lade eksperterne om, mens vi andre tjener pengene) 🙂
Inspiration til nye emner
Lad os tage et tænkt eksempel:
Du har skrevet en artikel omkring ”hvordan man maler et badeværelse” og kan i din GA se, at den pågældende artikel bliver fundet i søgemaskinerne for keywordet ”hvordan renser man maling af pensler”.
At artiklen bliver fundet for det søgeord kan skyldes, at du et eller andet sted i artiklen har nævnt noget omkring hvordan du renser penslerne efter du har malet.
Nu har du to valgmuligheder:
- Du skriver en ny artikel
- Du forbedrer den eksisterende artikel
Skrive en ny artikel
Inden du tænker ”jeg skriver da bare en ny artikel”, så husk at gå tilbage til den basale vurdering af indtægtspotentialet. Det er dumt at bruge tid på at skrive en ny artikel om noget som kun få søger på eller som der ikke er nogen penge i at skrive om.
Husk dog, at din nye artikel kunne gå efter søgeordet ”rense pensler” i stedet for ”hvordan renser man maling af pensler”. Førstnævnte vil alt andet lige have flere besøgende pr. måned.
Forbedringer af gamle indlæg
Kommer du frem til konklusionen, at det ikke kan betale sig, at skrive en helt ny artikel omkring rensning af pensler, så kan du i stedet optimere din gamle artikel.
GA har vist dig, at nogle af dine læsere er interesserede i at vide mere om netop denne ting og det kan derfor være en god ide, at justere din gamle artikel så der måske er et helt afsnit om netop dette emne.
I det tilfælde bør du vælge at lade nogle forskellige variationer af søgeordet indgå (rens pensel, fjern maling af pensel, vaske pensler osv.), således at du kan fange eventuel ekstra trafik og afsløre nye og potentielt indbringende søgeord.
Sørg for at teste hele tiden
Det sidste tip jeg vil give dig handler om hvor vigtigt det er at teste hele tiden. Tidligere indlæg på bloggen har kigget på test af Adsense og test af affiliate og begge viste at man kunne hente en betydelig ekstra indtægt ved at teste forskellige ting på sin hjemmeside.
Når det er sagt, så skal jeg også erkende, at jeg ikke selv er godt nok til at teste. Fra tid til anden er det noget jeg får gjort, men hvis det skulle være optimalt, så ville jeg konstant have minimum én test kørende på hver hjemmeside jeg ejer.
Heldigvis ved jeg, at selv de garvede Analytics og test eksperter heller ikke altid er helt gode nok til at få testet selv 🙂
Hvornår skal du bruge disse tips?
At kigge på data i GA og begynde at teste vil ikke give nogen mening før der er kommet gang i din nye hjemmeside. Hvornår du skal starte vil afhænge helt af hvor produktiv du har været og hvor god du har været til at vælge de rigtige emner, søgeord og konkurrencen på markedet.
Som en tommelfingerregel vil jeg dog mene, at du minimum skal have brug 2 måneder på at arbejde med din hjemmeside (skrive gode lange artikler og markedsført dem).
Har du kun 10, 20 eller 40 besøgende på siden om dagen, så vil der ikke være nok godt og brugbart data til at dine tests vil blive valide (spørg eksperterne hvis du vil vide hvordan den slags regnes ud) 🙂
Er du i tvivl eller har du kommentarer?
Hvis noget af ovenstående er volapyk eller du har en holdning/mening til noget af det, så lad mig gerne høre det i kommentarerne herunder.
Som altid vil jeg forsøge at give den bedst mulige forklaring jeg har, så alle kan komme i gang med at tjene nogle flere penge via deres hjemmeside.
He… Tak for det lille hint. Det forholder sig sådan med tests, at man aldrig kan teste for meget. Det er lidt ligesom når kæresten spørger “er den her for nedringet?”. Det kan den simpelt hen ikke blive 😉
Hej Morten, som den ene af de to test eksperter jeg henviser til, så kan du måske forklare mig, hvorfor selv dem af os der kender til vigtigheden af at teste, alligevel ikke er gode nok til det?
@Mikael – Tak for en fremragende artikel 🙂
Nu hvor een af eksperterne (Hej Morten) har meldt sig i tråden, kan man jo passende spørge, hvor mange besøgende om dagen, der skal til, for at tests er valide? Mikael siger, at 10, 20 eller 40 ikke er nok, hvilket jeg sagtens kan følge… Men hvad er så nok? Og er det ikke bare et spørgsmål om at lade sine tests køre over en længere periode så?
Hej Mikael
Det er en fantastisk god serie, du har lavet.
Jeg kender en del, der spørger, om man ikke kan tjene noget på det der internet, og så er det supergodt med en serie kompetente indlæg, man kan henvise til. Du tager jo virkelig brugeren i hånden fra A til Z.
En vigtig lektie, som jeg ikke selv har lært endnu, er at holde fokus i stedet for at flagre rundt og ville lære det hele. Sæt realistiske mål, og følg opskrifterne i denne serie – så kan det næsten ikke gå galt.
@Peter, i artiklen test Adsense kan man indtaste sine data og se om de er signifikante. Grunden til at jeg skriver som jeg gør er, at det vil tage rigtig lang tid at teste noget hvis man kun har relativt få besøgende. Derfor anbefaler jeg, at man venter og bruger tiden på at skaffe den ekstra trafik.
@Johnny, tak for de pæne ord. Når jeg får omsat det hele til en ebog (gratis) og krydret det med ekstra eksempler, så må du endelig sende alle der spørger forbi så de kan hente den (ebogen).
Godt indlæg Mikael.
Det er en let læselig blog du holder dig.
Jeg har sagt til min ny arbejdsløse hustru at hun skal læse hele din blog så hun kan tjene lidt ekstra.
Hej Lasse, tak for det. Ingen tvivl om, at det vil være godt for din kone at læse indlæggende fra starten.
Men når det så er sagt, så husk på, at det ikke er noget alle er skabt til. Jeg har gang på gang forklaret familie og venner hvordan man gør, men de får bare ikke rigtig taget sig sammen uanset hvor stort deres behov måtte være.
Din hustru skal være meget velkommen med spørgsmål (det lærer jeg også af), hvis du får hende i gang 🙂
Tak for en superfed serie af indlæg Mikael!
Det har været en fornøjelse at følge med i hver eneste af dine artikler, og har virkelig givet blod på tanden. Og dejligt med sådan et sidste et af slagsen som tager fat på hvad man gør når man så småt er kommet igang med sit site. Det er nogle rigtig gode fremgangsmåder du har nævnt heri.
Thumbs up omkring det hele herfra i hvert fald 🙂
Hej Kim,
Det glæder mig, at det har givet blod på tanden. Det er mit håb at det får nogle flere i gang eller sætter fut i dem der ikke er kommet så langt. 🙂
Hej Mikael
Jeg har med stor glæde læst med på din side i løbet af det sidste halve år. Jeg har lært meget og har endelig knækket AdSense koden ved hjælp af både dine tips og egne erfaringer. I sommeren 2010 satte jeg det mål, at ultimo 2011 skulle mine indtægter via Nettet (primært blogging) udgøre 40 % af min nettoindtægt som leder i en offentlig administration. Jeg kan nu se, at det kommer til at holde stik. Det giver en fantastisk følelse at se, at de ekstra penge kommer fra en spændende hobby og kan realisere en masse drømme for min familie, der bl.a. indeholder 3 børn og en mand. En del af pengene kommer også til at gå til godgørende formål i Danmark.
Jeg vil fortsat læse med her for der kommer sikkert flere guldkorn i løbet af tiden.
Det handler om at være omhyggelig, grundig og fremfor alt systematisk i sin indsamling af data, der hele tiden kan forbedre mulighederne…:-) Jeg har også lært at holde kortene tæt ind til kroppen, derfor er der ingen URL til én af mine hjemmesider..:-)
Hej Mette,
Hvor er det fantastisk at høre. Stort tillykke med din succes. Er kun glad for hvis jeg har kunnet inspirere og give et par fif du har kunne bruge.
Tak fordi du delte din historie!
Det er søreme imponerende, Mette.
Jeg ved, at Mikael og jeg deler samme mening om, at hvis man udfører konsekvent og stabilt arbejde, så vil man efterhånden høste goderne. Det lader alt til, at du kommer til at gøre.
Fortsæt det gode arbejde og du vil forhåbentligt kunne se en indtjening, som du aldrig troede var mulig.
Mvh. Andreas..
Tak for et super indlæg.
Især det, du skriver om Google Analytics, har du meget ret i. At tjekke den dagligt er en slaveopgave, og når man har gjort det i et par uger med en ny side, og den store fremgang endnu ikke er kommet, kan man hurtigt blive småfrustreret. Til gengæld oplever jeg også en glæde, hvis jeg kigger 5 dage efter, og jeg næsten har haft besøgsrekord alle dage. Så kan du nok tro, at jeg får skrevet nogle gode indlæg dér! 🙂
Glimrende serie du alt i alt har strikket sammen. Jeg ser frem til hvad du finder på næste gang. Og til den dag, jeg får en side med 23 % CTR.. 🙂
Hej Halfdan,
Det glæder mig at du har kunne bruge dem 🙂
Med hensyn til at kigge i GA, så kan det både være positivt og negativt. Selvom man ikke kigger så tit, så kan det sagtens være kedelige nyheder man får når man logger ind. Det vigtige er, at lære ikke at lade sig slå ud af det.
Det er rigtigt, at nogle enkelte sider har en høj CTR, men som du også kan se er det ikke dem alle. I bund og grund handler det om blive ved at teste indtil man er tilfreds med resultatet 🙂
Først og fremmest tak til Michael for en kanon artikelserie og et rigtig godt sidste indlæg.
Vedr. tests på adsense: Som udgangspunkt drager jeg aldrig konklusioner af en splittest på mindre end 10.000 sidevisninger pr. testside (dvs. 20.000 i alt sidevisninger ved en simpel A/B).
Desuden kommer antallet også an på, hvad man tester; hvis det blot er en mindre farveændring eller font-størrelse, skal der som regel mere end 10.000/pr. testside til, idet resultaterne indtil da typisk virker uklare. Omvendt kan man ved meget drastiske ændringer – som f.eks. ændring af annonceformat eller -placering ofte nøjes med færre sidevisninger.
I mange tilfælde kan man i øvrigt – med lidt mavefornemmelse – ræsonnere sig frem til, hvornår man har et brugbart result af testen. Hvis man f.eks. efter 5000 sidevisninger pr. testside har en CTR på 5% på side A og en CTR på 10% på side B, så behøver man ikke at lade testen køre længere.
Sidst men ikke mindst skal man være opmærksom på, at man ved splittests som udgangspunkt kun kan teste CTR……eCPM/RPM samt klikpriser kan ændre sig efter man implementerer ændringerne.
Og for lige at svare på Michaels spørgsmål om, hvorfor man ikke tester nok, selvom man godt ved, at man burde gøre det; man har tusind andre ting at se til og så er opsætning af tests heller ikke det mest spændende i verden…
Hej Jesper,
Det lettest vil altså være, at bruge det værktøj der henvises til i indlægget omkring test af Adsense. Antallet af sidevisninger kan du ikke bruge til noget… i hvert fald ikke hvis du vil have statistiske valide data.
Det er i øvrigt også meget lettere end at gætte på hvor meget eller hvor lidt man har brug for i forhold til den type ændring man har lavet.
Med hensyn til CTR, så er det absolut ikke den vigtigste ting når det kommer til at teste. Jeg ved godt, at mange bruger det som parameter fordi det er let, men det er ikke den rigtige parameter at måle på i dette tilfælde. Jeg vil skrive et indlæg om det på et tidspunkt, da det kræver yderligere forklaringer, men kort fortalt så er pengene det der er vigtigt at kigge på. Ikke CTR.
Og så er jeg i øvrigt helt enig i at test ikke er særlig spændende. Men om det kan forklare hvorfor vi ikke gør det ved jeg ikke. Vi kan jo godt lide de ekstra penge det giver og indkomsten er vel trods alt en af de primære årsager til at vi arbejder med denne forretning?
Hej Michael,
De to værktøjer du henviser til er kanone til tests. De har imidlertid nogle begrænsninger:
Javascriptet-værktøjet af Bo Møller kan kun anvendes til at teste annoncers format og udseende – ikke deres placering eller præstation i forhold til omgivende design (her – og i mange andre tilfælde – kan man så med fordel anvende Googles Webstedsoptimeringsværktøj).
Prusaks værktøj er også udemærket hvis man ikke er sikker på, hvor meget der skal testes, før man har klare resultater. Problemet er blot, at man ikke kan vide, hvad der sker med eCPM og klikpris, hvis CTR ændrer sig meget (hvilket jo kan være tilfældet, hvis man implementerer resultatet af en succesfuld test).
Jeg har selv flere sider, hvor mine tests (med et konfidensniveau på 99% ifølge ovenstående værktøj) har vist en dobbelt så høj CTR, eCPM og INDTJENING som tidligere, men hvor indtjeningen har været den samme efter implementering af de ellers så lovende ændringer. Og det drejer det sig om sider med en samlet trafik på over 500.000 sidevisninger pr. måned. Årsagen til den udeblevne fremgang i indtjeningen har hver gang været den samme; et fald i klikpris.
Omkring lysten til at teste; for mit eget vedkommende handler det i høj grad om, at jeg hellere vil skabe nyt indhold, skaffe nye links og få nye kunder – end at sidde med hovedet begravet i analyse, statistik og…tests…
Og ja, det er rigtigt at indkomsten er primus motor i forretningen og at al logik taler for test, test og mere test, men at man på trods heraf ikke arbejder nok med det.
Jeg ser i øvrigt frem til dit indlæg om CTR.
Hej Jesper,
Helt enig i at Bo’s værktøj kun er til meget enkle tests. Til gengæld er det let at implementere. Værktøjet jeg tænkte på var naturligvis Prusaks. 🙂 Uanset mavefornemmelse, så mener jeg dog ikke at man kan komme udenom at regne på konfidensniveauet.
Du taber mig lidt i din forklaring omkring din specifikke test. Du skriver at alt er dobbelt så godt (inkl. indtjening) når du kigger på testresultaterne, men at det efterfølgende har vist sig ikke at holde stik når du implementerede det?
Hvis jeg forstår dig ret, så er det blandt andet en af de ting jeg vil komme ind på i mit fremtidige indlæg. Google er jo så smarte, at hvis kvaliteten af leads bliver dårligere, så sænker de priserne. Hvordan de regner det ud ved jeg ikke, men det giver god mening, at hvis man sender flere mennesker videre (højere CTR), så må den gennemsnitlige kvalitet også forventes at falde og dermed en lavere klikpris.
Anyway, mange tak for dine input. Det er rart at høre at der er andre der har oplevet det samme.
“Du taber mig lidt i din forklaring omkring din specifikke test. Du skriver at alt er dobbelt så godt (inkl. indtjening) når du kigger på testresultaterne, men at det efterfølgende har vist sig ikke at holde stik når du implementerede det?”
Ja, min teori er også, at google nedjusterer klikprisen, fordi de leads der genereres, konverterer dårligere. Jeg har i hvert fald ikke andre forklaringer på fænomenet.
rigtig fed serie af artikler om det at tjene ekstra penge på sin hjemmeside, jeg har lige siddet og brugt ca. 1½-2 timer på at læse dem alle igennem og se om der var noget jeg ikke havde tænkt på med min egen side. og må da sige jeg fføler mig lidt stolt når jeg selv har tænkt over det meste med at finde søgeord og vurdere dem og sådan.
Men alligevel føler jeg at mit hovedet er blevet proppet med en masse information som er rigtig godt at have med i baggagen.
Skulle jeg kritisere dig lidt så skulle det være at i dit første indlæg (det du henviser til i nogle artikler) ikke linker til de forskellige artikler i serien. det tog mig liiiiige lidt tid at finde ud af at jeg var nødt til at igge i dine “breadcrumbs” og så finde “ekstra penge – case 2011” i højre side 😉
Hej Andreas,
Godt at du kunne bruge det til at få bekræftet, at du havde gjort det meste. Også tak for kritikken. Det er dog helt bevist. Det varer ikke så længe inden det hele kommer som en ebog, så vil man have det let, så henter man den i stedet. Ellers skal der arbejdes for det 🙂
Hej Mikael
Det er nu heller ikke fordi jeg ikke gerne lige tager det ekstra “arbejde” for at få den gode læsning 😉 og er glad for at du tager kritikken til dig og giver en god forklaring på det 😉 og det lyder da ret spændende at få det hele samlet i en Ebog istedet, det gør det meget nemmere 😀
Undskyld jeg kommer så sent tilbage i kampen. Tjah – hvorfor er vi så dårlige til at få testet? Personligt tror jeg, det skyldes tre ting:
1. Vi har ikke tilstrækkeligt med trafik til at kunne afslutte en test på 1-2 uger. Derfor går lidt af wauv-effekten og man når ikke så ofte at blive mindet om, hvor meget en test er værd.
2. Vi har travlt med andre ting. Skaffe trafik f.eks.
3. Personligt har jeg det sådan, at jeg godt vil have at den nye side (altså der skal split-testes op imod) er helt tip-top i orden. Det gør, jeg at jeg bruger for lang tid på at få den fikset og aldrig får sat testen i gang.
Men jeg kan da afsløre, at når jeg ser en side med mange besøgende, så er det første jeg gør at få sat en split-test op. Tør simpelthen ikke gå glip af det potentiale. Det svære er at få rigeligt med besøgende.
Hej Morten,
Jeg tror du har meget ret i punkt nummer 1. Det hele skal helst gå så hurtigt at skal man vente uger, så er det bare ikke sjovt. Personligt vil jeg også helst sætte testen op fra starten, men udfordringen kommer så når jeg på et senere tidspunkt bør ændre testen 🙂
Hej Morten og Mikael
Hvad er “nok trafik” når i siger i ikke har nog, til at kunne afslutte en test på 1-2 uger?
I øvrigt nogle gode indlæg du disker op med…
Hej Kenneth, “nok” handler om hvorvidt man kan konkludere på testen. Hvis variationen mellem versionerne er stor, så kan man konkludere på relativt lidt trafik, men hvis der kun er en lille nuance mellem de to versioner man tester, så kræver det væsentlig mere trafik.
Hej Mikael,
Jeg har fulgt din artikelserie og må sige at den er rigtig god og velskrevet. Det er en supergod introduktion og guide til, hvordan man kommer i gang med at tjene penge via hjemmesider og affiliate marketing. Jeg har selv en del hjemmesider og har lært det på den hårde måde – denne artikelserie vil helt klart kunne hjælpe flere til at komme mere smertefrit i gang.
God læsning.
Mvh.
Bo Lyhne
Hej Bo,
Det glæder mig at du kunne lide den. Lad os håbe, at der er nogen der tager aktion og kommer igang.
Personligt har jeg problemer med at IKKE at kigge mine analytics konstant. Jeg har også selvsamme problem med adsense, partner-ads, tradedoubler osv. Jeg er afhængig af statistik, men det må jeg vist se at komme lidt ud af, det kan jeg godt regne ud 🙂
Jeg ved hvordan du har det Morten Madsen, jeg er også selv helt afhængig af at tjekke analytics, adsense og partner-ads og alle de andre hele tiden.. måske en dårlig vane.. ville jo være sjovere kun at tjekke en gang i ugen f.eks. og se at man har tjent en masse istedet for “lidt” om dagen 😉 så tror jeg også motivationen virker større 😀
Hej Mikael
Jeg har først lige fundet denne artikel idag, men er det ikke muligt at du kan opstille dine indlæg til den samlet guide kronologisk eller lignende?
Hej Stefan,
Det kommer i ebogen så snart den bliver færdig. Det er med vilje, at det ikke er her på bloggen 🙂
Hvor kan man få fingre i den ebog når den bliver færdig? 😀
Hej Stefan,
Der kommer en sign-up form her på siden. Skal nok få prioriteret at få det klaret (har lovet det længe).
Hej Mikael og andre,
Jeg har løbende læst dine/jeres indlæg om brug af adsense, men går altid kold i de forskellige udryk i bruger. Min side har fast 200 unikke besøgene om dagen og de kommer stort set fra hele verden. (primært usa og tyskland). Jeg har forsøgt at optimere annoncernes placering, men det er også det. Jeg har ikke lavet test og ved ikke hvad man skal gøre for at et “klik” skal give større indtjening.
Findes der mon en her, der kunne tænke sig at give mig et par direkte gode råd eller forklare mig hvordan jeg kan bruge de gode søgeord…
Siden generere ca. 150,- om mdr., men jeg har på fornemmelsen at det kan gøres bedre. Emnet og teksterne er rimelig unikke og siden har en pagerank på 3.
Hej Martin,
Du kan gøre en del forskellige ting, men for at holde det enkelt, så prøv at lave følgende test:
1) Læs dette indlæg om hvordan du laver en A/B test.
2) Vælg en markant farve til din Adsense blok version 2 (f.eks. rød på hvid baggrund).
Alene der tror jeg du vil kunne hente en betydelig stigning.
Mvh
Mikael
Hej Mikael,
Tak for nogle super artikler. Det er rigtig god inspiration til at komme igang med noget passiv indtjening.
Jeg er lige gået i gang – og er ved at lave min første blog, om at finde leje lejligheder i et specifikt område i Bangkok.
Jeg har dog nogle spørgsmål:
1. Antal af hjemmesider – jeg kan ikke helt finde ud af, om målet er at have nogle/en enkelte hjemmesider som man opdatere jævnligt eller om man bare skal lave så mange som muligt?
2. Har du et eksempel på en konkret hjemmeside som laver en god indtjening via adsense?
Hej Erik,
Håber du har hentet e-bogen også. Så har du hele processen på et sted. Det tror jeg kan være en god hjælp.
Det er nogle gode spørgsmål du stiller og noget jeg har været lidt inde på før. Det første omkring antallet af sider er rigtig svært at svare på. Det kommer meget an på personen bag, den tid vedkommende har til at arbejde, evnerne til at håndtere flere emner osv. Så jeg kan ikke sige hvad der vil være det rigtige for dig.
Når man er helt ny, så er der dog en tendens til, at man starter alt for mange ting på samme tid og derfor aldrig rigtig kommer i mål med noget. Det er ikke den ved du bør gå 🙂
Omkring eksempler, så vil jeg anbefale, at du læser alle de seneste interviews jeg har lavet. De fleste af dem jeg taler med kommer med eksempler på deres adsense sider.
mvh
Mikael