Vi ser stjerner, billeder, priser, produkter og en masse andre ting.
Den ene dag er de der og den næste dag er det væk. Nogle gange kan man gætte sig til hvorfor resultatet ser ud som det gør og andre gange kan man ikke.
Det er blevet meget forvirrende at være webmaster og det er netop temaet for dette podcast. Vi kommer med vores input til de mange ændringer vi ser og kommer også med vores indspark til hvad du som ejer af en hjemmeside bør gøre for at følge bedst muligt med og ikke blive løbet over ende af konkurrenterne.
Du kan høre episoden her:
Podcast: Afspil i nyt vindue | Download (42.8MB) | Indsæt
Tilmeld: Apple Podcasts | RSS
Hvis du kunne lide hvad du hørte, så vil vi sætte meget pris på at du giver os en stemme i iTunes.
Indhold
- Før stjerner – nu næsten ingen
- Billede i SERP – også uden rel=author
- Pixelbredde er pludselig vigtigt
- Lang title giver pludselig helt ny title
- Dato i meta description kommer og går
- Tonsvis af betalte resultater
- Scaper metoder ser ud til at virke igen
- Local – Med Google anmeldelser
Først og fremmest så er det fedt at høre jeres begges usikkerheder omkring de store forandringer Google laver og har lavet det sidste stykke tid. Jeg tror de fleste fornuftige der arbejder med SEO har nøjagtigt de samme tanker (inkl. undertegnede).
En ting jeg tror vi bliver nødt til at indse er at Google ønsker at styre tingene i højere grad. Meget af snakken gik på hvordan man mon trigger det ene og det andet, men jeg tror det bliver meget svært at finde ud af, da Google pt tester en MASSE på samme tid.
Det her med at lave markup på de ting man ønsker vist tror jeg ikke Google hopper på i længden. Jeg tror Google foretrækker, og måske endda kommer til at belønne, dem der markerer alt op på siden, så Google kan vælge hvilke data de ønsker at bruge i SERPS.
Google bliver i højere grad en stor splittesting maskine der gør brug af det vi som SEO´er stiller til rådighed, og tester derefter alt muligt for at prøve at vurdere hvad der virker bedst i forhold til de brugere der søger.
Selvfølgelig vil der være måde at påvirke tingene på det er klart, men jeg tror vi i højere og højere grad bliver en del af Google multisplittesting hvor vi som SEO´er får mindre og mindre indflydelse på hvordan SERPS helt præcist bliver vist.
Med den udvikling der er sket kunne man sagtens forestille sig at Google i endnu højere grad vil differentiere SERPS, ikke alene placeringer, men også at snippet for en side ser forskellig ud fra bruger til bruger (det sker i forvejen, men det bliver nok endnu mere udtalt).
Google bryder sig generelt ikke om at blive manipuleret med, og jeg har en fornemmelse af der også et et vist element af tilfældighed i de ting vi ser nu, simpelthen for at det skal være svært at regne ud hvad der sker. Eller dvs. helt tilfældigt er det ikke, men der er så mange parametre der tages hensyn til at det er ekstremt svært at teste mange ting, og få et resultat der bare nærmer noget som helst sikkert.
@Søren
Omkring den med håndværkere har jeg også været lidt irriteret på Local, men måden jeg har “løst” det på hos nogle af mine kunder er ved at gå efter en masse longtails, så man måske ikke lige rammer “Håndværker Odense”, men alt hvad der har med “håndværker Odense” og “anbefaling/anbefalinger/billig/prisbillig/dygtig osv osv”, der er stadig nogle fine fraser som kan give trafik uden de irriterende Google local resultater. Det tager ganske lang tid at skrive tekster til alle de byer man ønsker at ramme, men det virker 🙂
Er det bare mig eller mangler linket til den artikel der bliver talt om starten fra Aron – eller hvad han nu hed?
@Thomas – Godt at du kunne bruge det og ja, vi har absolut ikke styr på hvad der sker. Til tider kan vi tvivle lidt på om Google selv har det 🙂 Vi må bare tage det som det kommer og være glade for at det gør os dygtigere og skarpere.
@Tim – Det er helt korrekt. Tak for det. Linket er kommet på nu.
Tak for linket, og endnu et godt podcast fra jeres side af! Det er fedt i bruger så meget tid på at dele erfaringer med os andre.
Det er bare dejligt at du synes godt om det vi laver Tim. Kunne jeg lokke dig ind i iTunes og skrive et review så andre også kan se, at du finder det værd at lytte til? Tak 🙂
Mvh
Mikael
Det har jeg faktisk allerede gjort 🙂
Dejligt. Har lige kigget, så den er nok ikke kommet på endnu. Tak for det.
Tak for endnu et godt podcast. Det er dejligt at I gør opmærksom på hvad der sker med Googles søgeresultater så vi kan forberede os på det.
Mikael, nu nævnte du selv hoteller i Herning som et eksempel på en søgning hvor der nok ikke er så mange resultater, men af nysgerrighed prøvede jeg det, og der er faktisk kun 4 organiske resultater, så vidt jeg kan se. Resten er Google Places og Adsense.
Men jeg forstår godt din pointe, og jeg er også enig med dig i at da Danmark er et lille marked for Google, så kan vi nok få lov til at være en smule mere uforstyrret i forhold til de store markeder som USA. I hvert fald vil forestiller jeg mig at tingene vil blive rullet langsommere ud i Danmark, og så har vi jo fordelen af at kunne se hvordan andre på de store markeder tilpasser sig, og hvilke nye muligheder der viser sig.
@René – Dejligt at høre, at du kunne bruge det. Resultaterne for “hoteller Herning” vil variere fra person til person, men pointen vil stadig være den samme. Personligt vil jeg i hvert fald holde mig fra de mest oplagte nicher som Google kunne finde på at kaste sig over.