Efter at have fået spørgsmålet stillet flere gange, så vil vi i denne episode taler om hvordan vi mener, at man kan drage fordel af links fra engelske sider til danske sider.
Vi vil komme omkring hvordan man får de rigtig gode links (inkl. et eksempel) og hvilke links man lettere kan få i et større antal.
Søren og Mikael er ikke helt enige om alle tingene, så du kommer til at høre holdninger og meninger om hvordan man kan/bør gøre.
Du kan høre episoden her:
Podcast: Afspil i nyt vindue | Download (57.0MB) | Indsæt
Tilmeld: Apple Podcasts | RSS
Hvis du kunne lide hvad du hørte, så vil vi sætte meget pris på at du giver os en stemme i iTunes.
Indhold
- Googles seneste unnatural link warning i Webmaster Tools
- Gæsteartikler på engelske blogs og hvordan man kan gøre
- Guide til hvordan man skriver gæsteartikler
- Hvor og hvordan man finder blogs at kontakte
- Virker engelske links lige så godt som danske
- Blogkommentarer – spam/ikke spam
- Links fra blogkommentarer
- Linkbuilding med billeder
- Beskyttelse af sine billeder og tekster
- Hvor mange/få links bør man få fra engelske sider
Tak for den pæne omtale af mine tanker om links fra hjemmesider på andre sprog.
Eneste ting jeg godt lige vil korrigere er at jeg ikke nødvendigvis tror at et engelsk link er præcist lige så godt som et dansk link (i forhold til ranking af dansk indhold).
Det kan sagtens tænkes at de danske links nu og i fremtiden har mere værdi, men min tese er at de engelske links har rigeligt værdi til at det er det værd at tage dem med i sin link profil.
Links på tværs af grænserne ser man jo i øvrigt også helt naturligt mellem internationale producenter og deres danske distributører og fra danske seo-blogs til engelske seo blogs mv.
Men den helt store øjenåbner for mig har altså været et par gange hvor jeg har talt med kunder, og det har vist sig at de simpelthen på et tidspunkt bare har klikket Ja Tak til at Google Translate skal oversætte ALLE sider til dansk, når de surfer på nettet.
Efter sådan et klik i chrome, ser de aldrig en engelsk side igen, og de lader ikke engang til at lægge mærke til det.
En anden del af grunden til at jeg tror nettet i Googles øjne er internationalt er min tro på at Google Translate om kort tid bliver så god, at det bliver svært at se forskel på menneskelig oversættelse og Googles.
Spændende udsendelse igen-igen. Jeg har haft det på nøjagtigt samme måde omkring lande-links, hvornår tager Google sig sammen og gør danske links mere værd når de linker til danske sider 🙂 Men det er gode pointer omkring et globalt net, der kommer frem.
Hvorom alting er så ligger jeg nok lidt imellem de to herrer omkring hvad Google kan spotte og ikke kan. Jeg tror at du, Mikael, måske overvurderer Google lidt på nuværende tidspunkt, der er rigtigt meget man kan slippe af sted med, men dine pointer er gode da de nævnte ting er nogle som Google nok tager op senere. Men jeg kan ikke sige det med sikkerhed.
Og tillykke med henvendelsen fra Apple, hvis de læser med her, så er budskabet at de skal få fingeren ud og gøre podcasten featured nu! 🙂
@Anders – Tak for præciseringen. Det var nu også det vi mente, så beklager hvis det ikke var helt tydeligt.
@Thomas – Det kan godt være at jeg tror de kan mere end tilfældet er. Dog tror jeg også, at der er en pæn forskel på hvad de KAN og hvad de GØR. Jeg er overbevist om, at de kender en masse fiduser som de pt. lader folk slippe af sted med. Måske fordi de ikke har kunnet løse det algoritmisk endnu.
Apple har netop bekræftet at vi bliver featured omkring den 22. maj, så vi må vente lidt endnu 🙂
Interessant betragtning ang. engelsk/dansk linkbuilding. Jeg er pt. i opbygningsfasen og er pga. nichen naturligt på engelske sites faktisk meget mere end på danske. Så er det jo spændende om det bliver mere op ad bakke, eller om det faktisk giver ekstra google point 😉
@Riisager
Det der Seox.org virker det på alle systemer? Altså alt fra WordPress til webshops? Eller hvad er din erfaring med brug af det på en webshop? (Jeg er træt at, at andre konstant kopiere vores billeder især)
Jeg må sige at det er nogle super gode podcasts I laver, Mikael og Søren !!
Og gode betragtninger du kommer med der Anders. Så længe siderne er relaterede er det jo helt naturligt at der kommer links på tværs af landegrænserne 🙂
@Morten – Søren vender tilbage til dig snarest 🙂
@Steffen – Tak skal du have. Godt at høre at du kan bruge det.
@Mikael
Det lyder cool!
By the way hvor finder jeg podcast 16? Jeg missede det, men kan ikke finde det nogen steder på din blog :S
@Morten – Hehe… der er ikke noget nummer 16, men der er to nummer 14 🙂
@Mikael
Okay på den måde. Jamen så skal jeg ik lede mere efter det 🙂
Så er jeg helt up to day med jeres awesome podcasts 😉
Okay, det der seox lyder virkelig interessant. Det skal jeg helt sikkert kikke nærmere på.
Tak for et godt podcast!
@Morten ja det virker på alle sider da det er et javascript – det kan dog være lidt bøvlet at sætte op
@Riisager
Så du kan godt anbefale, at man benytter det på en webshop? Det skaber ingen gener eller andet?
@Morten Ja det kan jeg godt anbefale
Hej Mikael og Søren,
Jeg har vist ikke fået rost jer offentligt for jeres podcasts, så det gør jeg lige nu 🙂
Det er et rigtigt godt format og så er I gode/heldige at ramme emnerne lige når de er oppe, ihvertfald i mit hoved.
Tak for de gode input og info vedr. links fra engelske sites og tak for seox.org henvisningen, den havde jeg glemt igen.
Stor hilsen
/Brian
Hej Brian,
Tak skal du have. Det er dejligt at høre at du kan bruge de ting vi taler om til noget.
Skulle du få tid og lyst, så vil vi naturligvis meget gerne have en rating/review i iTunes 🙂
Mvh
Mikael
Hej Michael,
Det skal I få, så snart jeg finder ud af der dersens iTunes 🙂
/Brian
Hej Brian,
Jeg lovede Søren i går, at jeg ville lave en lille instruktion til hvordan man giver reviews. Det er jo ærgerligt hvis vores lyttere ikke kan finde ud af det 🙂
Var kommet lidt bagud med jeres podcasts, men er nu med igen;) Det med linkbuilding fra engelske sider er noget jeg selv har tænkt en del over, så super fedt at høre jeres meninger:D
Hej Kasper,
Godt at du kunne bruge det. Vi taler lidt om endnu et indlæg i disse post pingvin-dage. Tænker at det også kunne være interessant for mange. Selvom vi ikke har nogle facit lister, så har vi stadig vores holdninger.
Spændende indlæg, vi planlægger en engelsk version af vores website. Af de to grunde, flere indexerede sider på google og så bliver det lettere at linkbuilde på engelske sites.
@Daniel – Det kan der helt sikkert også være nogle fordele i. Omvendt mener jeg ikke, at det må være den eneste grund. Der er rigtig meget arbejde i et drive endnu en hjemmeside og på et andet sprog, så grunden til at starte en engelsk side op må ikke være på grund af muligheden for at få links.