Der bliver kigget lidt nærmere på nogle “meget sorte” tools og også nogle helt almindelige som ikke nødvendigvis er direkte relateret til dit website, men som kan være et godt redskab at bruge ved siden af for at holde dampen oppe.
Vi vil også gerne benytte lejligheden til at takke alle vores fantastiske lyttere for den store støtte, engagementet og alle de mange kommentarer både her på bloggen, på Twitter og på vores Google+ side. I er de bedste!
Du kan høre episoden her:
Podcast: Afspil i nyt vindue | Download (37.4MB) | Indsæt
Tilmeld: Apple Podcasts | RSS
Hvis du kunne lide hvad du hørte, så vil vi sætte meget pris på at du giver os en stemme i iTunes.
Indhold
- Flere tools og services vi bruger i dagligdagen
Links nævnt
- Getfirebug.com
- Canonical Chrome extension
- Nofollow Chrome extension
- Pagerank Chrome extension
- Show Title Tag Chrome extension
- SEOquake.com
- Snagit
- Accurate Monitor for Search Engines
- SEO Spyglass
- Searchengineland.com nyhedsbrev
- Scrapebox.com
- Twitterfeed.com
- Scrapejet.com
- Odesk.com
- Senuke.com
- Fiverr.com
- Xrumer / Hrefer
- PRstorm (intet link)
- Rescuetime.com
- Toggl.com
- Visual.ly
- Page Speed Chrome extension/
- http://forums.digitalpoint.com/forumdisplay.php?f=24 – Godt sted at købe logo mv.
- UnoEuro – Bulk Domain Check
- Xenu
- Screamingfrog.co.uk/seo-spider
- iTunes til podcasts
- Amazon.co.uk
- www.di.fm
Tak for idéer til SEO-værktøjer. Det tager desværre noget tid at sætte sig ind i et værktøj, så ofte får man ikke sat sig ordentlig ind i mulighederne.
Jeg fik dog afprøvet Page Speed til Chrome, og det værktøj tror jeg, jeg bliver glad for. Det kommer med rigtig mange forslag – også til ting jeg ikke var opmærksom på.
Jeg var til et seminar omkring hastighedsoptimering, hvor Yotaa blev præsenteret (http://www.yottaa.com/) Det virker også som et fornuftig værktøj, hvis man ønsker at optimere hastigheden på sin hjemmeside. Det er både et gratis værktøj, som kan give gode råd, og så er det et “program”, der automatisk kan optimere hastigheden (koster penge). Så vidt jeg har forstået, så gør betalingsversionen en masse ting. F.eks. lægger det en version af din hjemmeside på servere rundt omkring i verden, så en besøgende tilgår hjemmesiden fra den nærmeste server. Jeg har dog ingen erfaringer med betalingsservicen, men ville lige nævne den, da jeg synes, det lyder interessant, hvis man virkelig går meget op i hastigheder på nettet.
@Emil – Jeg kendte ikke Yotta, men det ser da spændende ud og specielt hvis man har et website som skal tilgås fra hele verden. Har man et dansk website, så er deres service muligvis ikke helt så relevant. Tak for linket.
Igen tak for et fedt podcasts fik mig lige et par nye tools, selv om jeg laver noget helt andet.
Generelt super indhold, højt humør og fedt at I suppler hinanden så godt.
Bliv endelig ved
God dag
Mvh
Erik
@Erik – Mange tak for de pæne ord. Havde egentlig tænkt på at lave et podcast om noget motivation og personlig udvikling på et tidspunkt, men måske vi hellere bare skulle interviewe dig.
Jeg er konstant imponeret over de kapaciteter der lytter til vores podcasts. Kan ikke undgå at føle sig beæret og ydmyg samtidig 🙂
@Mikael Mange tak for dine pæne ord også. Hvis det bliver aktuelt kontakter i mig bare.
I er virkelig også nogle kapaciteter så nok derfor så mange lytter og glædes ved det. Samt ånden i det hele er så dejlig og rar at høre på.
Hej Mikael og Søren
Fin samling og rigtig god gennemgang af de forskellige værktøjer.
Vi har jo alle vores favoritter, som vi bruger i den daglige analyse og SEO arbejde, men det er dejligt at få ideer og høre om kollegaers erfaring med forskellige SEO værktøjer.
@René – Cool at du lytter med. Søren roste i øvrigt dine emner i en anden forbindelse, så vil meget gerne høre hvis du har nogle spændende tools at byde ind med også. Vi forventer ikke at optage flere “tools podcasts” lige foreløbig 🙂
Hej Mikael
Jeg bruger flere af disse værktøjer, men i mange tilfælde udgør de korrekte søgninger på Google et ligeså godt billede af hvordan et websitet fungerer i forhold til søgemaskinerne og links.
Flere af de nævnte værktøjer fungerer godt, men der er en vis usikkerhed forbundet med dem ved analyse af andres websites. F.eks. lukker jeg ned på testsøgninger af nogle af mine wesites når der tilgår hurtige forespørgsler, lidt ala Google filteret, herved får værktøjerne en fejlkode som f.eks. Google og andre boots ikke får.
Seomoz og Majestic SEO er ligeledes gode værktøjer til analyse af konkurrenters links, men de giver ikke altid samme resultat, så igen er det et spørgsmål om erfaring og sammenkædning af de forskellige testresultater, der skaber den bedste løsning.
Med hensyn til CAPTCHA, her kan der købes CAPTCHA service i mange af de lande, der udbyder billige internetløsninger, og hvor der rent faktisk sidder personer og taster disse koder ind via et lille interface, der popper op på deres skærme når der forespørges på captcha koden fra f.eks. den IP adresse dine forespørgsler kommer fra. Det lyder som ren fiktion, men det fungerer i praksis.
Hej i 2 fantastiske mandfolk, jeg har jo den fornøjelse at fyldes med viden hver eneste morgen jeg cykler på arbejde og hjem igen når jeg lytter til jer 🙂
Keep up the good work.
Nu vil jeg endelig prøve at kaste mig over et linkbuilding tool, i den forbindelse er scrapejet så kun tilgængelig i betalt version?
Og vigtigst om man kan nøjes med post på kun danske forums?
Virker jo helt forkert at skrive en dansk forum post der kommer på udenlandske sites
Mvh Jesper
Nu har jeg kigget på såvel Scrapebox / jet, SEnuke, og hvad de nu hedder, min. prisen er ca. 600 Kr.
Som nybegynder, hvad vil I så foreslå jeg investere i som første tool ever indenfor linkbuilding?
Mvh. Jesper
@Jesper – Min klare anbefaling er, at du holder dig fra de automatiske tools. Specielt efter Googles seneste Penguin update kan man komme galt af sted med automatiske tools. Så i stedet vil jeg foreslå, at du bruger lidt tid på at finde ud af hvordan du kan skabe mere værdi for dine besøgende. Når du mener at din hjemmeside har noget godt at byde på, så tag fat i andre blogs i samme niche og hør om du må skrive et gæsteindlæg hos dem. Det vil give dig langt mere værdi.
Vil da gerne bidrage med et af de tools jeg bruger flere gange om ugen:
http://www.mbn.dk/q/
Her kan man bl.a. teste hvilken status kode en given side sender. F.eks. til at teste om en redirect er 301 eller noget andet hejs.
@Lars – Tak for det. Hvad er fordelen ved den i forhold til f.eks. ScreamingFrog der klarer alle siderne på een gang?
Hej Mikael
Måske du også kunne overveje at tilføje TechSEO360 – det er et Windows/Mac værktøj på linje med Xenu og Screaming Frog (og kan ligesom sidstnævnte bruges gratis for mindre sider)
Hej Thomas,
Dette indlæg er så gammelt, at det ikke længere bliver opdateret 🙂
Mvh.
Mikael