Så er tiden kommet til endnu et spændende indlæg med en gut der har succes med at skabe sig en passiv indkomst. Peter Holst er studerende og har lige nu det luksusproblem, at hans passive indtægt kan gøre, at han skal til at betale SU tilbage.
Hans sider er næsten 100 % passive lige nu, da han ikke har tid pga. sit studie. Kunne det være interessant for dig, så læs her hvad Peter har gjort.
Interview med Peter Holst
Hvad hedder du og hvor gammel er du?
Peter Holst, fra 1989
Hvad laver du til dagligt (arbejde/studie)?
Til daglig er jeg datalogistuderende ved Aarhus Universitet
Hvornår fandt du første gang ud af at du kunne tjene penge på Adsense og hvordan?
Jeg kendte til Adsense allerede i 2005, men der var jeg ikke gammel nok til at deltage. Jeg blev godkendt i Adsense programmet i slutningen af 2007. De første år tjente jeg ikke rigtig noget, fordi jeg ikke havde nogle besøgende på mine sider. I midten 2009 begyndte det der skulle danne grundlag for en fornuftig indtjening ved siden af SU’en.
Hvor mange sider har du som du tjener penge på (Adsense) i dag? Og har du haft flere/færre tidligere?
Jeg har omkring 20 mindre sider. Jeg har aldrig haft flere sider end nu.
Hvor lang tid gik der fra du startede til du tjente dine første 100 kr. og til de første 1.000 kr. om måneden?
Der gik ca. 3 måneder. Jeg arbejdede flittigt på et par sider over en sommerferie, og det bar frugt i slutningen af efteråret. Efterfølgende var min indtjening stødt stigende. Det seneste år har jeg ikke foretaget mig det helt store på grund af mit studie, hverken hvad angår vedligeholdelse eller udvikling af nye sider, og det kan man godt mærke på min indtjeningskurve.
Hvad ser du som den største udfordring når du skal tjene penge på Adsense?
I takt med at flere og flere bliver bekendt med søgemaskineoptimering, synes jeg det er blevet sværere at opnå gode placeringer på Google. Den største udfordring må derfor være at få markedsført en side og få besøgende fra Google. De faste besøgende på siderne er fine nok, men det er dem der kommer fra søgemaskinerne, der er mest villige til at klikke på annoncerne.
Som jeg har været lidt inde på, så kan en anden udfordring være at man skal bruge meget tid på at forbedre og søgemaskineoptimere, hvis man forsat vil have den samme indtjening fra siderne. Adsense giver en slags passiv indtægt, men hvis man ikke foretager sig noget, vil indtjeningen naturligvis falde over tid.
Er det lettere/sværere i dag at tjene penge på Adsense og hvorfor?
Af samme årsag som ovenstående (flere kender SEO), så synes jeg det er blevet lidt sværere at tjene penge på Adsense.
Der går desuden ikke en dag uden jeg støder på en hjemmeside med Googleads, og det fortæller lidt om hvor populært Adsense er blevet.
Har du primært danske sites, engelske sites eller en blanding? og hvorfor?
Jeg driver udelukkende danske sider. Jeg har ingen erfaring med Adsense uden for Danmark og har ikke rigtig haft lysten eller motivationen til at forsøge mig med det. Jeg har også en ide om, at det er sværere at få gode placeringer på Google pga. konkurrencen mod hele verden.
Hvordan ser du fremtiden for Adsense?
Jeg tror at Google Adsense har en god fremtid for sig. Den eneste reelle trussel jeg kan se for Adsense lige nu, må være hvis annoncørerne finder en bedre reklame-model.
Set på min egen “business”, så tror jeg at jeg i fremtiden skal bruge lidt mere energi på vedligeholdelse og linkbuilding af mine sider, for at bibeholde min nuværende indtjening. Det er desuden blevet meget nemmere at lave en hjemmeside, end det var bare få år tilbage. Nu om stunder kan stort set alle sætte en wordpress-hjemmeside op og med alle de SEO-plugin, guides osv. der findes, og det betyder naturligvis at der er mere konkurrence.
Jeg går meget ind for, at indholdet på sider skal have en god kvalitet, i den forstand at den besøgende skal oplyses og finde svar på det personen søger. Jeg kan godt frygte at folk går lidt på kompromis med kvalitet, for at tjene lidt penge på Adsense. Men denne problemstilling er jeg sikker på at Google allerede er klar over.
Hvad er de største fejl du har begået i forhold til Adsense?
Den største fejl jeg har begået med hensyn til Adsense må næsten være min manglende tro på at det kan give en fornuftig indtjening. Jeg tog et sabat efter min ungdomsuddannelse, hvor jeg fik mig et fuldtidsarbejde.
Jeg eksperimentede med Adsense for sjov i min fritid, og havde ikke nogen ide om hvad man kunne tjene. Nogle gange tænker jeg lidt på, hvordan min indtjening vil have set ud, hvis jeg i stedet for mit fuldtidsarbejde havde arbejdet udelukkende med Adsense.
Nu har jeg ikke tiden til det, da jeg er begyndt på mit studie, som jeg trods alt prioriterer noget højere. Men jeg føler lidt det var en fejltagelse, at jeg på den måde undervurderede Adsense.
Hvad har du haft mest succes med?
Jeg har haft succes med at lave små niche websites med long-term søgeord. Det har betydet, at jeg ikke skulle bruge så mange kræfter på linkbuilding, men i stedet fokusere på at lave noget godt indhold – og masser af det.
Jeg har derfor primært arbejdet med onsite-SEO, og det har altså fungeret for mig. Jeg har på det seneste arbejdet noget mere med linkbuilding, fordi jeg har observeret at mine placeringer er faldet lidt. Men jeg synes, at det er en stor udfordring at skaffe nogle relevante links, og ærlig talt, så synes jeg det er noget så kedeligt at arbejde med. Men jeg er klar over betydningen af linkbuilding, og sikker på at jeg i fremtiden kommer til at arbejde meget mere med det.
Hvordan har diverse Google opdateringer påvirket dine Adsense sider?
Jeg har ikke bemærket det store hvad angår opdateringer af Google’s algoritme. Der har været meget snak om “pandaen”, men den har jeg absolut ikke mærket noget til.
Der har dog været enkle sites der har fået en eller anden form for midlertidig straf. Det fremgår for eksempel af nedenstående graf hvordan mit besøgsantal fra den ene dag til den anden falder, men efter en måned senere kommer igen.
Jeg har tænkt meget over om jeg var vidne til begrebet “Google sandboxing”, men det er ikke rigtig til at blive klog på.
Regner du med at lægge mere eller mindre energi i Adsense sider fremover og hvorfor?
Jeg har ikke helt gjort op med mig selv hvad jeg vil.
Som min situation er nu, så er min Adsense indtjening på et sådan niveau, at den kan gå ind og konflikte med min SU. Jeg er lige på kanten med mit fribeløb, altså det beløb jeg må tjene ved siden af SU’en før jeg skal betale noget af denne tilbage.
Jeg har overvejet lidt at gå all in og bare være ligeglad med SU’en, men omvendt tror jeg det vil være et problem med mit studie. Jeg har ikke tiden til at udvikle nye spændende websites, så derfor tror jeg at jeg vil sætte nye projekter lidt på standby. Men jeg vil sandsynligvis bruge noget mere energi på at vedligeholde mine nuværende sider og sørge for at min indtjening er stabil.
Hvis du skulle give 3 råd til nye personer der gerne vil tjene 1-5.000 kroner ekstra om måneden på Adsense, hvad ville de så være?
Mange gange bliver det at tjene penge på Adsense fremstillet som en vej til nemme penge. Det er absolut ikke min opfattelse.
Jeg har brugt rigtig mange timer på at udvikle nogle kvalitetsfyldte sider med brugbare informationer og jeg har brugt rigtig lang tid på at læse om webudvikling, søgemaskineoptimering og webanalyse. Baseret på min personlige erfaring, så må jeg sammenfatte mine råd således:
- Sæt dig godt ind i hvordan hjemmesider kan opbygges og hvordan de kan markedsføres (henblik på seo).
- Lav noget fantastisk indhold som folk kan bruge til noget. På den måde vil det også blive nemmere at få gode placeringer i SERP og måske vil folk endda linke til siden (Mere arbejde med indhold kan resultere i mindre arbejde med linkbuilding).
- Vær indstillet på hårdt arbejde. Der kan gå lang tid før de mange timer man reelt har brugt på projektet bliver betalt ind, men brug tanken om en “passiv indtægt” som motivation.
Laver du A/B tests på Adsense og hvordan har det i så fald påvirket din indtægt?
Jeg har eksperimenteret lidt med splittest, men jeg har ikke arbejdet det helt store med det. Jeg har til gengæld læst meget om hvilke annoncetyper der er bedst betalende og hvordan de bliver strategisk bedst placeret og eksperimenteret ud fra dette for at se hvordan jeg opnår den højeste side-CTR. Jeg har haft meget succes med “Stort rektangel” og en placering centralt i brødteksten.
Hvilket beløb sendte Google dig i sidste måned?
5.206,30 kr
Har du lyst til at vise et eksempel på en side du tjener penge på? Hvis “ja”, hvad er URL’en?
Af hensyn til konkurrence på mine søgeord har jeg desværre ikke lyst til at give nogle eksempler.
Hvad ville en fordobling af din SU gøre for dig
Jeg ved, at en del af mine læsere er studerende og derfor modtager SU. Mange har også et studiejob ved siden af, så de kan få lidt ekstra til at have det sjovt for. Kunne du tænke dig at gøre det samme som Peter, så sørg for at downloade min gratis ebog og ikke mindst gør noget ved det.
Uden action er der ingen indkomst.
Hey Peter 🙂
Ærgerligt (men forståeligt) at du ikke vil vise en af dine hjemmesider, for det kunne folk lære rigtig meget af efter min mening.
Jeg synes dog godt, jeg kan tillade mig at “afsløre”, at de er af virkelig høj kvalitet – lækkert design, hvor annoncerne blender perfekt ind og ikke skriger “klik på mig” … og indholdet er også top notch.
Det kan være svært at gemme sig 🙂
Jeg kan nu godt delvist forstå Peter. Mange vælger den nemme løsning og kopierer i stedet for at tænke selv. Så der er ingen grund til at skabe ekstra konkurrenter for sig selv.
/Mikael
Interessant med de her historier.
I stedet for at lade sig bremse af SU reglerne kan man jo oprette en virksomhed og benytte VSO og derved havde pengene stående i firmaet og så trække dem ud efter endt uddannelse.
På den måde kommer du forbi problemet med tilbagebetaling og du kan give den fuld gas med nye projekter.
God weekend
/Kristian
En meget spændende tekst, og så afgjort en af slagsen, jeg kan relatere til. Jeg er selv i gang med jura-studiet på Aarhus Universitet og roder med Adsense i fritiden – om end jeg godt og vel kun får 1/3 af det, Peter Holst kan præstere. 🙂
Bliv endeligt ved med denne type af indlæg, hvor du hiver et par konkrete eksempler ind (ligesom i din e-bog). Det er super spændende, tak for det!
@Jan
Jeg er helt enig i, at det ville være bedst med henvisninger til mine projekter. Men for lige at retfærdiggøre mit valg, så bruger jeg rigtig meget tid på at finde de bedste søgeord som tilpas mange søger på, men som ikke særlig mange skriver om. Og når jeg nu har brugt så lang tid på at finde disse, så har jeg ikke lyst til at skabe for meget opmærksomhed herom. Som Mikael også siger, så er der jo ingen grund til at skabe ekstra konkurrenter.
Jeg ved, at du har kendskab til nogle af mine sider, og jeg er meget taknemmelig for dine rosende ord 🙂
@Kristian
Det er en interessant mulighed som jeg ikke har overvejet. Det vil jeg lige undersøge nærmere.
Også god weekend herfra.
Hvad mener du mere specifikt med VSO, hvis jeg kan få dig til at uddybe det?
Altså siden at indtjeningen fra Adsense kommer til at påvirke hans SU, så må det vel betyde at han betaler skat af det han tjener ved Adsense.
Men hvordan er det lige mange skal betale skat af det? Og er det muligt at kunne trække det fra ens frikort måske?
@Halfdan, VSO er “Virksomheds Skatte Ordningen”.
@Stefan, alle indtægter skal opgives på selvangivelsen. Alle har dog et personfradrag (dit frikort), så hvis du tjener mindre end det, så skal der ikke betales skat. Ring evt. til din kommune eller SKAT og hør hvordan du skal gøre det nemmest.
Med lidt googling, ja så fandt jeg også frem til en af Peters sider, og det så rigtigt godt ud. At reklamerne ikke skriger “klik på mig” ved jeg nu ikke, de er ret dominerende og godt placeret på den side jeg fandt 😉
Lidt sjovt at du kun har fundet cases med danske hjemmesider, har du snakket med nogen der har engelske AdSense sider?
Sjovt du spørger Lars. Har lige kigget på de kommende interviews og alle har kun danske sites. Vil lige se om ikke jeg kan finde en der har engelske sites som vil dele.
Hvad gør de mennesker som ikke har råd til at leje 20 websites + domains.
Og hvad gør de tusindvis af mennesker hvor adsense har lukket deres konto så de aldrig mere kan få lov at tjene penge hos dem.
Hvordan skal de tjene penge fremover 1000-5000-10.000 eller mere.
@Søren – Ét domæne er rigeligt til at tjene 5000 kroner (eller mere om måneden). Hvis man har fået lukket sin Adsense konto, så kan man vælge at arbejde med affiliate i stedet.
Så muligheder er der nok af. Det gælder bare om at se dem.
Okay så 1 website er nok til at tjene 5000 kroner. Jeg ved ikke hvor mange affiliate firmaer der findes i Danmark, eller alle deres navne, kender få antal, hvor man kan smide gif, jpg, flash reklame ind på websider. Men det er måske det samme som i andre gør, i kopiere nogle standard script koder ind på forskellige websider, og resten går udelukkede ud på, at opdatere siderne og lave nye så i for et par hundrede nye over nogle måneder.
@Søren – Der findes en del forskellige affiliatepartner sider du kan gøre brug af og nej det handler ikke om at smide bannere ind over det hele. Som jeg skrev er én side nok og du behøver ikke lave flere.
Jeg vil anbefale at du læser min gratis ebog. Tror den kan hjælpe dig til et bedre overblik.
Så det eneste jeg skal bruge er 1 stk. html -asp -php webside.
Og så 2-3 danske affiliatepartner programmer hvor jeg henter faste script koder ind.
Hvor mange reklamer skal der være på sådan en side 3-4 stykker top, bund, venstre, højre side.
Skal de alle være i de almindelig firkantet bannere, eller 2 af dem i almindelig tekst format.
Jeg kan ikke huske om jeg ikke allerede har læst din bog for et stykke tid siden.
Men ellers kan du sende den til mig. Jeg tvivler dog bare på den kan give mere indput, end du kan give mig direkte selv.
Hej Søren – Ud fra det du skriver vil jeg anbefale dig at læse bogen igen. Det lyder som om der er nogle ting du lige skal have genopfrisket. Og ja det er sikkert nemmere bare at spøge mig, men min tid er ikke gratis, så jeg vil anbefale at du selv bruger lidt energi på at blive dygtigere. Det er alligevel krævet for at få succes i denne verden.
Hvor bor du i landet danmark, så kunne man smutte forbi og se hvordan du laver den webside, som skal give mig 5000 kroner.
Det er lidt ret svært at skulle se ud fra en bog, men jeg prøvede at hente den i din download funktion ude til højre men den fejler “Der er fejl nedenfor” fortæller den, og mail adresse står der i forvejen.