I denne uge har vi taget imod spørgsmål fra vores lyttere.
Vi spurgte ud på Google+ og Anders Saugstrup var så venlig at oprette en tråd på Amino for at få nogle flere spørgsmål ind.
Det gav en masse gode spørgsmål og ideer til fremtidige podcasts.
I denne episode har vi forsøgt at komme med vores bedste svar på mange af spørgsmålene.
Har du stillet et spørgsmål eller er du nysgerrig efter at høre svarene på andres spørgsmål, så lyt med her.
Du kan høre episoden her:
Podcast: Afspil i nyt vindue | Download (48.1MB) | Indsæt
Tilmeld: Apple Podcasts | RSS
Hvis du kunne lide hvad du hørte, så vil vi sætte meget pris på at du giver os en stemme i iTunes.


Indhold
- Udvidelse af shop til flere lande
- Hvilke nye “dyr” ruller Google ud i fremtiden
- Opstart af ny virksomhed – CVR, moms, skat osv.
- Duplicate content med billeder
- Duplicate content med videoer
- Hvor skal et keyword placeres i Title Tag
- Hvordan markedsfører man digitale produkter
Links nævnt
- Ingen links denne gang
Det var noget af en blandet omgang… Men lige til det første problem angående snørrebånd.
Hvis man vil ind på 4 markeder samtidig, så er man sikker på at faile på alle 4! Det kræver så meget arbejde idag, at komme ind på et marked, at man er nødtil at tage dem en for en. Ellers ender det som 4 halve løsninger, hvor man intet får ud af alt det arbejde, som der er blevet lagt i det!
Tak for svaret på mit billede-spørgsmål, ja det er NY her.
Det jeg mente, var om google tillagde det værdi når de havde indexeret et billede på f.eks.mit site, at andre sites vælger at kopiere billedet. F.eks. at google tænkte, billedet er godt, det sørger vi for ranker højere, med den oprindelige kilde.
Eller helt modsat, at google sagde “Ups DC, vi fjerner billedet fra SERPS og IMAGESEARCH” eller i værste fald gav en straf.
Jeg har dog i mellem tiden fundet ud af noget interessant, som i siger, så virker det til at google i imagesearch filtrere så ikke billederne kommer flere gange.
Jeg har nu set, at et billede der lå på et af mine sites lå fint placeret i imagesearch. Så lagde jeg det op på et andet domæne, med en meget højere trust og PR end mit eget site, og nu er DET billedet med den URL der står i imagesearch.
SERPS for almindelige søgninger er dog uændret hvor mit eget site stadig ligger fint placeret, selvom et andet site har hugget min placering i imagesearch. Så umildbart taler intet for en straf, andet end at jeg ikke længere selv er kilden i imagesearch.
// Mark
@Morten – Ja det kan næste ikke blive andet end en blandet omgang, når spørgsmålene var det. Håber dog alligevel at nogen (og ikke mindst dem der stillede spørgsmålene) fik noget ud af det.
Jeg mener ikke, at du kategorisk kan sige, at man vil fejle hvis man går ind på flere markeder samtidig. Det kræver dog store ressourcer, forarbejde og viden for at få det til at blive en succes. Så vil give dig helt ret i at der nok er flere der fejler end der får succes. 🙂
@Mark – Tak fordi du deler din opdagelse med os. Kan sagtens følge det du skriver og det havde også været mit gæt på et udfald. Stærke sider vinder over mindre stærke.
@Mikael
Det er værd at bemærke, at billedet der er indsat det nye sted er indsat direkte fra upload stedet. Altså indsat fra url http://www.minside.tld/mappe/billedenavn.filtype
Tak for jeres svar på mit spørgsmål! Serpname er mit firmanavn 🙂 – Sjovt min første tanke var også “Falske” plusser eller like, og hvordan de vil måle det osv.
Forresten har jeg læst og hørt Thomas sige at billeder ikke kan forsage DC – og for den sagsskyld heller ikke Videoer, men at man skal huske bare for at være sikker ændre Videoens navn og title og decription.
@Emil – Det har Thomas også helt ret i som det er nu. Det vi nævner er, at det på sigt kan blive tilfældet. For billeders vedkommende har Google i hvert fald værktøjerne til det.
@Mikael
Du har selvfølgelig ret, hvis man har store ressourcer og mange ansatte, så er det selvfølgelig muligt. Men nu så jeg det lidt ud fra den der snørrebåndbutiks synsvinkel. De har næppe ressourcerne til at angribe 3 store lande samtidigt, som alle har forskellige sprog. Der vil det være mere oplagt at tage dem en af gange, selvom det vil tage meget længere tid. Men det kan betale sig både på den korte, men også på den lange bane…
Ja det var et godt afsnit, selvom det var en blandet bolche butik 🙂
@Morten – Der er vi helt enig. Som jeg også mener jeg nævnte, så er den allerførste anbefaling, at man sikrer sig, at det man allerede gør fungerer godt. At kopiere noget som ikke er godt, vil være meget lidt smart 🙂
Jeg blev fascineret af diskussionen om hvorvidt man kan lave en “videnskabelig test” af betydningen af at starte sit title-tag med nøgleordet. Jeg er helt enig i at man ikke kan gøre det ved at udskifte titlen løbende, som ellers er normalt ved splittest.
Jeg vil komme med et bud på metodologien, og så modtage kritik for eventuelle mangler eller svagheder.
1) Man oprette samtidig to domæner, som ikke på nogen måde kan være rankingfactor for søgningen. Jeg ville vælge “abababab.dk” og “babababa.dk”
2) På hvert domæne lægger man en stationær side (eller ens opsatte wordpress blogs), som kun indeholder den ene side, uden links eller sidebars.
3) Hver sides indhold er identisk i form af en gentagelse af et klassisk ordmønster, eksempelvis “Lorem ipsum….”
4) Alene titlen varieres, på følgende måde (med reference til en testnarkoman)
A) “Kondomer – ikke længere kun for mænd”
B) “Mænd er ikke længere de eneste som kan bruge kondomer”
[Optimalt set bør længden af titlen nok være helt ens, så forskellen i længde ikke kan påvirke testen]
5) Vent længe nok, eller submit begge sider gennem Webmaster Tools samtidig
6) Følg løbende med i hvordan de to sider ranker for en søgning på “kondomer”
Det burde vel give et godt fingerpeg på hvorvidt det har betydning af kondomer står som først ord i titlen, omend det naturligvis ikke er en endegyldig test. Er der noget jeg har overset?
@Kim – Udfordringen tror jeg vil ligge i at du har det samme indhold på siderne. Hvis de er identiske (på nær overskriften), så bør den ene ende som duplicate content. Hvilken det bliver vil nok være tilfældigt.
Efterfølgende læste jeg dog dette indlæg blog.searchmetrics.com/us/2012/06/07/us-and-uk-seo-ranking-factors-2012/ (ikke længere online) som næsten i slutningen af artiklen taler om, at de kan se en positiv effekt (muligvis) ved at keywordet står tidligere i titlen.
Men tættere tror jeg ikke vi kommer det.
Som Søren dog også er inde på, så har det muligvis fået mindre værdi end det har haft (baseret på det vi ser i resultaterne når vi søger i dag).
Godt podcast! 🙂
Ang. virksomhed opstart, kan man hos http://www.startvaekst.dk/opstart/0/4 få gratis konsulent hjælp (kig ude til højre på siden) fra tidligere topchefer, som kan rådgive en om virksomhed opstart, strategi, juridiske problemstillinger etc. Bare et godt råd, til dem der skal starte virksomhed mv.
Hej Michael og Søren
Tak for endnu et spændende podcast. Til jeres diskussion om hvorvidt Google eller Youtube kan identificere identiske videoer, så behøver vi ikke at gætte. Det kan de godt, og det har de selv fortalt os tilbage i 2010: http://www.ted.com/talks/lang/en/margaret_stewart_how_youtube_thinks_about_copyright.html
Både video og lyd bliver sammenlignet med en kæmpe database så snart det bliver uploadet. Men det som der er tale om i videoen er at de sammenligner det med rettighedsbeskyttet indhold. Dvs. musikvideoer, film, sange etc. Der er ikke et klart svar på om de sammenligner andre videoer med hinanden om de er “duplicates”. Men det er tydeligt at de teoretisk set godt kunne gøre det hvis de ville.
I videoen er der også svar på hvorfor det kan tage nogle minutter, timer eller dage før en video med rettighedsbeskyttet materiale bliver fjernet. Det skyldes at rettighedshaverne selv har kontrol over hvad der skal ske når nogen uploader sådan en video, og de fleste rettighedshaver (Ifølge videoen) tillader at deres materiale bliver uploadet, for så at tjene penge på videoen igennem reklamer. (Der er et rigtig fint eksempel på dette i videoen)
Men jeg forstår godt at du var skeptisk Michael, det er jo rigtigt at det er enorme mængder af data som de skal behandle. Margaret Stewart fortæller i videoen at det er 20 timers video hvert minut som skal behandles. Men man må jo også huske på at de er Google og har en helt enorm data- og beregningskapacitet.
Fantastisk infor René. Tak for det link. Det overrasker mig godt nok at de er i stand til det, men jeg lærer noget hele tiden!