Som nævnt i mit indlæg Tjene ekstra penge med en hjemmeside, så vil jeg i den kommende periode forklare trin for trin, hvordan jeg ville hjælpe en ny person til at få startet sin første hjemmeside op, med henblik på at skabe sig en ekstra indtægt ved siden af sit job.
Min erfaring er, at mange, der prøver at tjene penge på nettet, har en forkert tilgang til det, og dermed gør det meget sværere for sig selv, end det behøver være.
Grunden til, at jeg har valgt at dele denne serie op i mindre bidder, er, at det bliver lettere at overskue informationen, og du bliver også “tvunget” til at følge en bestemt rækkefølge, som gør det hele meget nemmere.
Mange starter med at købe et domæne og først bagefter tænke over, hvad det er, de vil. Men i den rækkefølge, som jeg vil forklare dig, der kommer købet af domæne først som punkt nummer 4.
Lad os komme i gang med hvordan du vælger et tema/emne til din kommende hjemmeside…
Have interesse for emnet
Hvis du allerede har forsøgt at få en hjemmeside til at tjene penge, så har du muligvis også læst på en masse af de blogs, der allerede findes, om hvordan man tjener penge online.
Ofte er folkene bag delt op i to grupper.
Den ene gruppe mener, at det er vigtigt, at man har en interesse og passion for det emne, man skriver om, og har man ikke det, så mener de ikke, at man vil kunne få succes med at tjene penge på nettet.
Den anden gruppe er i den modsatte grøft og mener, at man kan skrive om alt fra damptromler til sikkerhedsnåle og alligevel tjene gode penge på det.
Personligt hælder jeg mest til den sidste gruppe, for i bund og grund handler det om at kunne levere kvalitet og god information til den, der søger.
Så længe du kan det, så betyder det ikke det store, om du kan lide emnet eller ej.
Lad mig give et eksempel
Nu tænker du måske, at du ikke kan skrive noget fornuftigt om “damptromler”, og det er også helt ok. Der er masser af emner at vælge imellem. Men forestil dig, at du en sommer skal have lagt en ny fliseterrasse i din have, og du vælger at gøre det selv.
Du har aldrig prøvet det før, men skal have det til at lykkes, inden sommeren er ovre.
Fremgangsmåden vil sikkert være, at du spørger dem du kender, finder information på nettet, taler med håndværkere eller med det sted, hvor du vælger at købe dine fliser.
Langsomt vil du få stykket en masse brugbare informationer sammen, og hvis du samtidig vælger at skrive dem ned, så er du sikker på at få det meste med.
Herefter leder du efter materialer, finder gode priser, får tingene leveret, går i gang med projektet, får en masse erfaringer og ender til sidst med at have lagt din egen terrasse.
Tror du efterfølgende, at du vil være i stand til at forklare andre, hvordan man lægger en terrasse, så de kan få noget ud af dine informationer og erfaringer? (Svaret er “ja”) 🙂
Interesse er ikke nødvendigt, men det hjælper
Med mindre du falder i en meget særlig kategori, så havde du nok ikke den store passion for at lægge fliser, før du startede på dit projekt, men det betyder ikke, at du ikke vil være i stand til at indhente en masse information og få et godt resultat ud af det.
Det kræver blot, at du er villig til at bruge tiden på at finde løsningerne og at blive ved med at spørge og søge, indtil du har fået svar på alle dine spørgsmål.
Når alt det så er sagt, så er der ingen tvivl om, at det gør det uendeligt meget lettere at skrive om noget, man interesserer sig for. For det første behøver man ikke at lave helt så meget forarbejde, da man allerede har tilegnet sig en masse viden, men at man har interessen gør også, at man har lyst til at sætte sig ned og skrive om det. Har man ikke interessen, så vil det kræve mere overvindelse og selvdisciplin at blive ved, indtil du begynder at tjene de ekstra penge.
Skal du være ekspert?
Rigtig mange mennesker kommer aldrig i gang med at dele ud af deres viden, fordi de ikke føler, at de er dygtige nok. Allerede nu vil jeg sætte en FED streg under at det er noget vrøvl!
Man behøver ikke at være ekspert for at kunne hjælpe andre mennesker. Det vigtigste er, at du ved mere end de gør. Har du blot en lille smule ekstra viden, så kan du hjælpe dem til at blive klogere end de var, og de vil være glade for din hjælp.
Husk, at du tjener ekstra penge i forhold til den hjælp, du yder til andre. Jo mere hjælp du kan give, desto flere penge vil du komme til at tjene.
Kigger vi på eksemplet ovenfor, så vil du meget let kunne hjælpe andre til at komme bedre i gang med at lægge deres terrasse, hvis du allerede har prøvet det. Du behøver ikke at være brolægger eller anlægsgartner for at kunne fortælle dem en masse nyttige ting, de ikke vidste i forvejen.
Det er ikke et spørgsmål om at have opfundet den dybe tallerken selv, men om at dele ud af den viden, man har akkumuleret. Lidt i stil med det jeg gør i denne serie indlæg. Jeg ved ikke alt om, hvordan man tjener penge på internettet, men jeg kan sagtens lære dig at tjene (gode) ekstra penge på nettet, for jeg har gjort det utallige gange med stor succes.
Og at nogen er villig til at lytte, selvom jeg ikke er verdens bedste online markedsføringsekspert, har du vel bevist allerede ved at læse hertil 🙂
Hvad gør du, hvis du er helt blank?
Jeg ved, at mange kan have svært ved at vælge hvilket emne, de skal skrive om, og inden du beslutter dig, så vil jeg anbefale, at du læser mine næste to indlæg også. De handler om, hvordan du vurderer, at der er et indtægtspotentiale, og hvordan du vurderer om konkurrencen på markedet er alt for hård.
Start med en liste over ting, der interesserer dig
Nu kommer der en opgave, hvor du skal have pen og papir frem!!! – Start med at skrive alle de ting ned som du interesserer dig for, og hvor du mener, at du har noget viden, som andre ville kunne drage gavn af. Igen skal du huske på, at du ikke behøver at være verdensmester. Har du eksempelvis et job, hvor folk betaler dig for at lave noget arbejde, så har du en værdifuld viden indenfor det område (for ellers ville de ikke betale dig).
Når du har været igennem emnerne, du arbejder med, så gør det samme med din hobby og andre fritidsinteresser.
Blot til inspiration, så er her nogle emner:
- Madlavning
- Fodbold
- Bogføring
- Ældrepleje
- Regler og paragraffer
- Rengøring
- Køkkenhave
- Biler
- Sko og mode
- Osv. osv…
Hvis du stadig er helt blank
Jeg ved, at nogen vil sidde og sige, at de ikke har noget som helst, der interesserer dem. Før det første så er det noget vrøvl, for du havde ikke læst 1200 ord om at tjene ekstra penge med en hjemmeside, hvis ikke du havde en eller anden interesse for at tjene penge eller forbedre din nuværende økonomiske situation (at ville ændre noget i sit liv er også en passion, der kan tjenes penge på).
Brug lidt tid og spørg eventuelt folk, du kender, om de vil hjælpe dig.
Spørg dem, hvad de mener, du er god til, og hvad de mener dine interesser er. Det er ikke altid, at man selv kan se det.
Du skulle meget gerne have minimum 20 og gerne 50 eller flere emner på dit papir allerede, men hvis du ikke har, så er der stadig håb forude.
Kan det sælges, er der penge i det
En god tommelfingerregel er, at hvis det kan sælges, så er der penge i det. Det lyder måske logisk, men alligevel overser mange det. Alle de ting du dagligt/ugenligt/månedligt/årligt bruger penge på er potentielle emner.
Der er derfor tonsvis af inspiration i dine indkøbssedler og på dine bankkontoudtog. Alene her kan du finde tusindvis af emner. Det kan være ting som:
- Økologiske madvarer
- Tilbud på babymad
- Tøj til forår/vinter/sommer/efterår
- Familieferie til Tyrkiet
- Nye vinterdæk
- Havesaks, plæneklipper, spade mv.
Og er det stadig ikke nok, så er det bare at tage de tilbudsaviser, der kommer i postkassen hver eneste uge. Specielt reklamer fra byggemarkeder, elektronikbutikker og fra de store varehuse (Bilka, Føtex, Kvickly mv.) indeholder en masse gode ting du kan skrive om.
Brug butikker til inspiration
Skulle der være en enkelt tilbage derude, som ikke allerede har for mange emner på paletten, så er et sted som www.amazon.com et godt sted at hente inspiration. Alt hvad de sælger, er noget som folk er villige til at købe og betale over internettet og dermed noget, som du kan tjene ekstra penge på.
Er du mere til at få lidt frisk luft, så gå ned til dine lokaler butikker og se, hvilke varer de har på hylderne. Tag en notesblok med og skriv en masse ting ned. Er det en lille butik, så vil de nok kigge lidt underligt på dig, men du skal bare smile og fortsætte arbejdet 🙂
Din opgave frem til næste indlæg
Nu håber jeg, at du har fået en masse inspiration og ideer til, hvilke emner du kan lave en hjemmeside om, så du kan komme til at tjene nogle ekstra penge. Men for at det ikke skal blive for overvældende, så vil jeg bede dig om at kigge din liste igennem og så udvælge 10 emner som du kan tage med dig, når du læser mit næste indlæg om at vurdere indtægtspotentialet.
For selvom du måske er ekspert og har stor interesse for sikkerhedsnåle eller damptromler, så er det ikke sikkert, at det er noget, der kan tjenes penge på (eller i hvert fald ikke noget som vil være nemt).
Så med disse ord vil jeg blot ønske dig god arbejdslyst, og så vil jeg se frem til at lære dig, hvordan du finder ud af, om der er penge at hente i de 10 emner, du har valgt dig.
/Mikael
Fedt indlæg Mikael, jeg er sikker på alle kan få en masse ud af at lytte til dig.
Ja man kan tjene penge på at skrive om hvad som helst, men det er vel i bund og grund en god ide at lave en hjemmeside hvor man ikke skifter emne, vær gang man skal lave nået nyt ved huset eller finder et godt tricks til bilen.
Jeg mener bare at det er en god ide at finde et emne som man er villig til at bruge lidt tid på at specialiserer sig i, og nej man behøver ikke at være uddannet for at kunne dele viden, men nu mere man ved om det emne man skriver om nu bedre mulighed har man vel for at kun tjene penge på det.
Rigtig god artikel der giver god inspiration og stof til eftertanke! Er godt i gang med at brainstorme og synes selv jeg har fundet en del gode emner at tage fat på, så må vi se om de kommende artikler også synes det. 🙂 Ser i hvert fald meget frem til dem da det er god læsning.
@ Torben.
Enig i at man vel ikke bare skal flyve rundt i emnerne, men hvis man nu siden overordnet handlede om huset eller haven, så kan man da sagtens beskrive sine små og store projekter, og evt. lave en lille guide til hvordan man selv griber tingene an, som vil være en stor hjælp for andre.
Da jeg selv lavede hele vores have om fra bunden af, brugte jeg timer på nettet for at samle inspiration til hvordan andre havde løst en given opgave, som anlægge græs, lægge sten, bygge skur osv osv.
Jeg tog billeder af alle projekterne, så det kan da være at det skulle være mit emne ;O) morede mig i hvert fald over Mikael´s eksempel :O)
Hej Mikael
Skal man i denne fase også vurdere mængden af artikler man tror man kan skrive om emnet? Altså én ting er jo at vælge et emne, men man skal vel helst kunne blive ved med at skrive artikler om emnet, og ikke have dækket hele emnet efter 10 artikler vel?
Hvordan vurderer du det? Eller er det et punkt til et af dine senere indlæg?
@Steffen, det vil jeg ikke mene skal være en del af denne fase. Specielt ikke fordi mange vil afvise tingene på forhånd fordi de ikke ved noget om emnet.
Jeg kommer tilbage til hvordan man vurderer trafikken, potentialet og hvad man så skal ende med at skrive artikler omkring. Ofte er potentialet meget større end man umiddelbart kan forestille sig.
Ja, det er selvfølgelig helt korrekt… Og ja, når man først sætter sig ned og graver i emnet, så kan man godt skrive mere end man umiddelbart tror.
Og som du skriver, faren for at folk afviser emner allerede nu, er nok for stor 🙂
Udemærket idé med denne serie af indlæg. Jeg har selv eksperimenteret med lignende koncept.
Min hjemmeside (adresse i navn) fungerer lidt på samme måde. Min ide var at opbygge en trin for trin vejledning som folk kan følge uden at de behøver at søge alle mulige andre steder for information.
Det bliver spændende at følge med i din række af indlæg. Har du tænkt dig at lave en landingside der samler “guiden” eller på anden måde gøre disse indlæg mere overskuelige – i modsætning til de bare er “gemt” som indlæg på din side?
Hej Mikael
Tankevækkende artikel. Jeg må indrømme, at jeg ikke er overbevist om den manglende vigtighed af, hvorvidt bloggeren virkelig interesserer sig for sit emne eller ej. Efter min mening er gode blogs ““ de, der kan fastholde læseren og få ham til at vende tilbage ““ kendetegnet af mindst én af to ting:
Enten, at de er skrevet af et menneske, som brænder for det pågældende emne. Den slags skinner altid tydeligt igennem. Eller, at bloggeren er en knaldgod skribent, der alene ved sin skrivekunst kan tiltrække læsere ““ ligesom med alle de bøger (f.eks. portrætbøger), der tydeligvis er skrevet med det ene formål at tjene penge.
Når det er allerbedst, er begge forudsætninger til stede. Andre blogs kan selvfølgelig sagtens få besøgende alligevel, men det er nok de færreste, der kommer igen, og jeg tvivler på, at den slags sider kan generere nogen videre indtjening.
Men det er bare mening. Tak for interessant læsning. Og tak i det hele taget for din blog ““ som på alle måder er førsteklasses.
Venligst
Rasmus
@Frederik, ja jeg kommer til at samle det hele i en e-book som samtidig bliver krydret med “lidt ekstra” 😉
@Rasmus, tak for kommentaren. Det du skriver er en meget almindelig opfattelse og min ide er ikke at overbevise nogen. Mit mål er kun at fortælle folk hvordan de kan tjene ekstra penge ved at hjælpe folk.
Det starter rigtig godt Mikael!
Jeg glæder mig til at følge de kommende indlæg. Super fedt at du afslutter indlægget med en opgave til næste gang – håber det er standarden i de kommende posts også 🙂
Rigtig god artikel igen. Jeg tror der er så mange gode guider og how to’s som aldrig ville være skrevet hvis ikke det var for muligheden for at tjene lidt penge på det. Søg på et hvilket som helst produkt på nettet og så skal der nok være nogen der har skrevet om det efterhånden 🙂
Super godt indlæg Mikael, flere fra den skuffe tak! 🙂 Henviste min kære svigerinde til dette indlæg, efter en diskussion om hvor vidt hun kunne tjene penge på at skrive artikler… Nu er hun i gang for fuld skrue, ustoppelig!
@Kim, tak skal du have. Jeg vil helt sikkert komme med opgaver hvor det giver mening.
@Erik, tak til dig også. Om alle emner er beskrevet skal jeg ikke kunne sige, men jeg tvivler stærkt. Jeg har i hvert fald fundet de første 500 emner som har været meget dårligt beskrevet og hvor der derfor har været et “hul” i markedet.
@Paw, det gælder mig RIGTIG meget. Det er lige den effekt jeg håber at kunne få med denne række indlæg. Med mindre du har fortalt hende resten af det hun skal vide, så kan det være at hun lige skulle gemme lidt energi til jeg var færdig med de andre indlæg også 🙂
Hej Mikael
Jeg har været en ivrig læser på din side i det sidste halve år, om end jeg ikke har fået læst så meget med i år 2011. Nu kan jeg se, at du har skrevet en spændende artikel igen som jeg glæder mig til at følge med i. Jeg er blevet meget inspireret af dine tidligere indlæg, som har hjulpet mig godt i gang med at tjene penge på nettet. Jeg har efterhånden lært så meget om SEO, at flere af mine blogge nu ligger på side 1 i Google på relevante søgeord og nu, hvor jeg ved hvordan jeg gør dette, så har jeg selv reserveret 12 domænenavne, der blot ligger og venter på at jeg skal udfylde dem med relevante artikler. Jeg synes, du har en spændende pointe i forhold til det med motivation for at skrive om et bestemt emne. Jeg er åben for at ændre overbevisning, men for mig personligt er jeg drevet af motivation og gejst for emnerne jeg vælger. Emner jeg i forvejen interesserer mig for og gerne vil formidle til glæde og gavn for andre. Måske kan resten af dine indlæg vise mig noget andet…:-)
Hej Mette og velkommen tilbage 🙂
Jeg er glad for at du har kunne omsætte nogle af tingene til handling og at det har båret frugt. Det er en dejlig fornemmelse at ligge på side 1 i Google. 🙂
Mht. valg af emner, så læg godt mærke til hvad jeg skriver. Jeg siger ikke nogen steder, at du IKKE kan vælge ting som du allerede ved noget om og som du har en passion for. Det er kun en fordel da det gør hele processen lettere.
Det jeg siger er, at det ikke er NØDVENDIGT at du ved noget på forhånd og drivkræften kan sagtens være noget andet end en passion for emnet (kan eksempelvis være den frihed den ekstra indtægt vil give eller det dejlige der er i at hjælpe andre mennesker).
Det eneste problem der kan være med at vælge noget man har en passion for er, som jeg også har beskrevet her, https://www.antphilosophy.com/tjene-ekstra-penge-hvad-er-indtaegtspotentialet/, at der måske ikke er penge i emnet.
Man kan have nok så meget passion for noget, men hvis det ikke kan omsættes til penge, så får man ikke den ekstra indtægt ud af det som denne artikelserie handler om at skabe.
Så lad mig endelig ikke overbevise dig om noget andet, så længe at du lover at vurdere indtægtspotentialet inden du går i gang og så naturligvis læser den næste artikel jeg skriver omkring også at vurdere konkurrenterne.
Mvh
Mikael
Super fed serie du har gang i, og kan ik være mere enig!
Dog vil en person med passion for et emne, altid have en større viden, men man kan læse sig til rigtig meget på kort tid idag, med det der internettet ;D
Hej Morten, en passion er klart at foretrække da det gør det hele meget nemmere. Grunden til at jeg gør meget ud af, at en passion ikke er nødvendig er, at jeg ved det stopper mange som ikke synes at de ved noget om noget. Samtidig kan der også være passioner hvor der simpelthen ikke er nok penge i emnet.
Mvh
Mikael
@Mikael
Jeg er helt enig. Det kan også gå den anden vej, hvor personen bliver så nørdet, at vedkommende har svært ved at lære fra sig… Det ser man tit indenfor nogle IT områder.
Har du egentlig selv arbejdet med et område, hvor det ik var passionen, som drev værket, men mere pga indtjenings mulighederne?
Hvis ja, gjorde du så noget specielt i din jagt på informationer?
@Morten, mange personer er ikke gode til at lære fra sig. Tror ikke kun det er IT 🙂
Mht. passion, så er det jo meget forskelligt hvad der driver en. Personligt er jeg drevet af at skabe forretning, så emnet er ikke helt så vigtigt. Så jeg har en passion for det jeg laver, men jeg ved ikke nødvendigvis noget om emnet inden jeg starter et nyt projekt.
Mht. research, så er det et spørgsmål om at sætte sig ind i den der søgers sted. Jeg kommer mere ind på det i den kommende artikel om hvordan man skriver god kvalitet som læseren kan bruge til noget.
Okay det indlæg vil jeg glæde mig rigtig meget til… Har du en ide om, hvornår det kommer online?
Hej Morten,
Jeg vil sige, at det kommer indenfor en overskuelig fremtid 🙂 Så har jeg ikke lovet for meget.
Hej Michael
Jeg følger ivrigt med i din artikelserie her og er vendt tilbage til denne ældre artikel, fordi jeg er i tvivl om, jeg gør noget helt forkert…
Jeg lavede sammen med min mand en rejsehjemmeside for seks år siden i forbindelse med, at vi var på jordomrejse. Siden var ret simpel og opbygget i Frontpage (ingen af os er “it-nørder”). I årene efter fyldte vi mere på, så der efterhånden kom mange sider. Vi fik også analytics på den og kunne se, at vi efterhånden fik temmelig mange hits på udvalgte sider – jeg gætter på, at vi blev belønnet for at blive ved med at lægge nyt indhold på (som også blev læst)?
Sidste år skulle vi beslutte os for, om siden skulle nedlægges eller “moderniseres”. Jeg faldt over nogle artikler om Adsense (bl.a. her) og besluttede mig for at gøre et forsøg på at lave en hjemmeside, der kan skæppe lidt i kassen samtidig med, at den er sjov at lave. Din artikelserie startede på næsten samme tidspunkt, og den har jeg selvfølgelig fulgt med spænding!
MEN nogen af de ting du har taget op var jo givet, da vi har et domæne og har valgt et emne.
Og nu skal jeg nok komme til spørgsmålet: Vi har ét site/domæne med mange sider. Det lyder som om du arbejder med mange domæner, som så hver især må have begrænset omfang? Bør man fordele sit indhold på flere domæner for at tjene penge på det? Eller bliver resultatet det samme, hvis læserne kommer ind på undersider af domænet?
Jeg glæder mig meget til at læse de næste artikler i serien, for indtil videre er vores besøgstal faldet en del efter flytningen, selvom vi har samme domæne og så vidt muligt har navngivet kopierne af de gamle sider med samme navne (derudover er der kommet nogle nye til). Kan jeg på nogen måde “rette op på”, at vi har lagt sitet om? Har du en forklaring på, at vores besøgstal er faldet, når domænet er det samme?
Tak igen for, at du deler din viden 🙂
Mange hilsner
Birgit
Hej Birgit,
Det er et rigtig godt spørgsmål du stiller og det fortæller mig, at jeg ikke har været tydelig nok i det jeg har skrevet.
Det er helt korrekt, at jeg har flere domæner, men det er absolut ikke et krav (jeg kan bare ikke lade være). Kan man holde fokus på et enkelt domæne og lægge alt sin energi i det, så vil det bære så meget mere frugt. Så bliv endelig ved med at arbejde på det ene domæne som I allerede har.
Når det så er sagt, så kan der gå mange ting galt, når man flytter fra et system til et andet (i dit tilfælde fra Frontpage med html sider overtil WordPress som er en database). Hvis man ikke holder tungen lige i munden og ved hvad man laver, så er det let at lave fejl.
For at Google skal vide at det er de samme “gamle” sider, så skal den nye side hedde præcis det samme ELLER du skal have lavet en 301 redirect fra den gamle side til den nye (skal gøres for hver enkelt side der flyttes).
At gennemgå et site med en masse sider er ikke “bare lige”, så jeg vil evt. anbefale dig, at søge noget professionel hjælp. Jeg ved at flere af SEO folkene sælger den slags ydelser.
Mht. de faldende besøgstal, så kan det både skyldes omlægningen af sitet, men også en masse andre forhold (så som Googles ændringer i deres algoritmer). Husk også, at konkurrencen indenfor rejsebranchen er super hård og det kan være svært at være med som privatperson.
En ting jeg dog bemærkede var, at jeres side slet ikke har links der peger på det. Det er i hvert fald ikke noget der gavner, så måske det kunne betale sig, at dykke lidt mere ind i hvordan man får gode links til et website.
Mvh.
Mikael
Hej Michael
Tusind tak for dit svar! Jeg har faktisk haft hjælp til at lave en 301 redirect fra det gamle site til det nye, men skal vist tjekke op på, at det virker. Især da jeg ved, at vi havde nogle links tidligere, og de må jo være forsvundet, hvis redirecten ikke virker…?
Jeg kan se på Analytics, at faldet er sket præcist i skiftet og ikke har ændret sig efter d. 24/2, hvor jeg forstår Google lavede store ændringer i deres algoritmer. Rejser er selvfølgelig et emne, der er meget konkurrence på, men det var nu der vores passion var/er, og der jeg synes, jeg har noget at give ud af – jvf. debatten om, hvordan man vælger emne 🙂 Jeg forsøger at pejle mig ind på nogle nicher, hvor vi kan få hits. Det ved jeg jo, vi havde før!
Jeg må igang med linkbuilding – og er heller ikke “færdig” med siden. Den er i øvrigt lavet i Joomla! ikke WordPress.
Glæder mig som sagt til flere tips til at få besøgende i din artikelserie 🙂
Mange hilsner
Birgit