Vi har set på alt fra valg af emne over indtægtspotentialet til hvordan du markedsfører din side.
Men nu hvor alle de indledende øvelser er overstået, så er der mange der taber pusten. Det ”nye og spændende” forsvinder og det hele begynder at blive lidt mere som ”arbejde”.
Derfor vil jeg i dette indlæg komme ind på hvordan du kan holde liv i din nye side uden at bruge alt for meget tid på den (hvis du ikke har lyst), men stadig få den til at vokse eller i hvert fald holde en nogenlunde stabil indtægt.
Rytme for nye indlæg
Nogen vælger at starte en ny hjemmeside med alt fra undersøgelse af søgeord til vurdering af konkurrenterne og design af siden. Efter de så har skrevet gode artikler ud fra de søgeord de har fundet og har markedsført siden lidt, så lader de den ligge.
Den metode kan sagtens virke og du kan være heldig, at der ikke er nogen konkurrenter der overhaler dig. Men er der andre hjemmesider der handler om det samme som din side, så vil de på et eller andet tidspunkt overhale dig, hvis de arbejder på deres side, mens du bare lader din ligge.
At blive overhalet vil betyde et fald i antallet af besøgende og dermed i den indtægt du får fra siden.
Et godt eksempel er, at du skriver en enkelt ny artikel om ugen. På den måde vil din side vokse med 52 artikler om året og selvom det går langsomt, så vil du alt andet lige kunne se en effekt af det når året er omme. Husk dog at foretage en analyse af søgeord inden du skriver den nye artikel.
Har du valgt et emne som du har interesse indenfor, så vil denne ene artikel være let at skrive. Har du derimod valgt et emne som du ikke har den store interesse i, så kan det være, at det vil tage lidt længere tid at skrive en artikel af god kvalitet. Jeg vil dog påstå, at 2 timer bør være mere end rigeligt.
Kan du med små 2 timers arbejde om ugen sikre en ekstra indtægt på 5.000 kroner om måneden, så er det en ganske fornuftig timeløn. 🙂
Kommentarer
Det er selvfølgelig ikke noget man kan forvente eller regne med, men ved at skrive sine artikler på en måde så de lægger op til at folk skal komme med deres spørgsmål, erfaringer, holdninger eller lignende, så kan man ofte få en del personer til at skrive en masse gode ting som endda kan bringe ekstra besøgende til siden.
Et par vigtige ting at huske omkring kommentarer:
- Husk altid at takke de folk der er villige til at bruge deres tid på at kommentere og stille spørgsmål. Det kan godt være at de ikke er enige med dig, men deres kommentarer hjælper dig og din side og giver et ”socialt aspekt” der kan få andre til også at deltage aktivt.
- Kommenter altid på de kommentarer du får. At sige tak er fint, men kan du indlede en dialog med læseren, så er det endnu bedre. Jo mere du kan få dem til at deltage, desto bedre.
- Sørg for at folk kan abonnere på kommentarerne. Jeg anbefaler dette plugin til WordPress til at klare den opgave: Subscribe To Comments Reloaded
Når læserne stiller spørgsmål og skriver kommentarer, så bruger de gerne nogle søgeord og sætninger som du måske ikke selv havde tænkt på. Det betyder, at din artikel nu har mulighed for at blive fundet for nogle yderligere udtryk og kommentarer kan alene give dig en betydelig stigning i trafik henover tid.
Yderligere markedsføring
Markedsføring er ikke noget man kun gør en enkelt gang, men bør være en løbende proces. Jo mere markedsføring du laver, desto bedre vil din side klare sig.
Som nævnt ovenfor, så er det ikke sikkert, at du har brug for at markedsføre din side. Men det afhænger af hvad dine konkurrenter gør. Gør de ikke noget så behøver du heller ikke at gøre noget (med mindre du vil op og ligge nummer 1 i søgemaskinerne).
Gør de noget, så bliver du nødt til at følge med, da de ellers vil overhale dig og resultere i, at din indtægt falder. Det er ikke nødvendigvis meget der kræves, men kan du få et par links om ugen, så er du godt hjulpet. Igen kan det anbefales at få det ind i en ugentlig rutine.
Gæsteindlæg
En anden måde at få nogle flere artikler på din side, men uden at gøre den store indsats selv, er ved at lade andre skrive artiklerne for dig. Der findes mange mennesker der har en passion for det de laver og som gerne vil fortælle andre om det, men mangler et middel til at gøre det.
Kan du kombinere deres passion og din hjemmeside, så vinder begge parter.
De fleste personer som vil skrive gæsteindlæg på din hjemmeside vil sikkert være folk der forsøger at markedsføre sine egne hjemmesider. Ved at få lov til at skrive en artikel til din side, så kan de få både links og besøgende over til deres side. Igen vil det være en win/win situation.
Det der kan være lidt udfordrende omkring gæsteindlæg er, at de folk som kunne være potentielle forfattere, kan være svære at finde. Her gælder det om at være lidt kreativ og selv tage kontakten i stedet for at vente på at der er nogen der retter henvendelse til dig.
Holde øje med tallene
En sidste ting som er vigtigt og som jeg vil komme nærmere ind på i næste indlæg er, at holde øje med tallene. Det gode ved hjemmesider er, at det er legende let at holde øje med alt statistik om de besøgende til din side.
Ved at holde øje med trafikken til din side, så kan du også let se, om du pludselig er begyndt at få færre besøgende end tidligere og om det derfor er tid til at yde en ekstra indsats så du kan holde indtægten ved lige.
Hvordan kommer du videre?
Det første du skal finde ud af er hvad du vil med din side. Vil du blot bygge den og håbe på at den klarer sig selv, eller vil du lade den vokse stille og roligt og på sigt generere en rigtig god indtægt til dig?
Hvis du synes det sidste lyder mest interessant, så vil jeg anbefale, at du afsætter en vis mængde tid hver uge til projektet. Det kan være en time eller to (eksempelvis onsdag aften mellem 21-23) hvor du udelukkende fokuserer på at få skrevet nye artikler, markedsføre siden, finde gæste skribenter eller andre at de ting vi har talt om ovenfor.
Det vigtige er at du er konsekvent og konsistent.
Igen vil det være meget lettere og falde dig mere naturligt, hvis din side er om et emne du har interesse for. Er det ikke, så kræver det lidt ekstra vilje og beslutsomhed at holde fast.
Er der noget du er i tvivl om eller som du gerne vil have uddybet, så lad mig endelig høre det i kommentarerne. Nu er der ikke så længe til jeg får lagt sidste hånd på min gratis e-bog og derfor vil jeg gerne have alle relevante aspekter med.
Godt indlæg Mikael. En af de helt store udfordringer inden for det her emne er også hvad man gør, når man kommer til en situation, hvor man føler at man er tømt for nye artikler. Der hvor man føler at der ikke er mere at skrive om inden for ens felt uden at komme til at gentage sig selv for meget. Sådan er det ganske vist ikke alle steder, men nogle hjemmesiders temaer kan sagtens blive så snævre at man når til det punkt. Det er noget som jeg både finder vanskeligt, men skam også lærerigt og udfordrende, fordi man udvikler evner til at tænke udenfor boksen så at sige. Desværre oplever man også mange der dropper deres projekt når dette punkt kommer. Ligesom marathonløbere har ‘muren’, så kan dette være blog-verdenens mur. Måske noget du kunne nævne i næste indlæg?
@Kristjansen, det er et rigtig godt spørgsmål og helt sikkert noget jeg gerne vil skrive lidt mere om. Jeg tror ikke der er den skribent der ikke har prøvet at sidde tilbage og været helt blank fordi man synes man har skrevet om alt.
Udover at være kreativ og tænke ud af boksen, så tror jeg også at en stor del af udfordringen ligger mentalt.
Tak for ideen.
Mvh
Mikael
Det største problem hos folk er nok konsekvent og konsistent. Det er noget at det sværeste i livet inden for alle områder.
Men jeg er selv ved at starte en privat blog op, og her vil jeg da planlægge med 2 faster timer i min kalender.
Godt indlæg 🙂
Hej Peter,
Det tror jeg slet ikke der kan være nogen tvivl om. Men jeg kan personligt se, at det er noget man kan træne og blive bedre til hvis man sætter sig op til det. For mig virker lister, regler og den slags godt. Eksempelvis kan jeg sige til mig selv, at jeg ikke må surfe rundt for X er gjort. På den måde blive jeg også effektiv så jeg kan lave noget andet 🙂
Gæsteindlæg hvordan ville du gribe det an.?
Jeg synes mange gange det kan være svært at finde de rette til at skrive et gæsteindlæg, for der skal jo være kvalitet indlægget.
Og ikke mindst hvad er dine erfaringer med det, jeg har selv en blog hvor jeg udgiver themes til både Blogengine og wordpress blog. Her er problemet lidt at det at lave de forskellige themes, tager en del af den tid som skulle bruges til artikler. Så det er helt sikkert noget jeg skal have kigget noget mere på.
Hej Jimmy, det er et godt spørgsmål og jeg vil mene, at der er mange indgangsvinkler.
Personligt ville jeg allerede fra starten af websitet begynde at skabe relationer til andre indenfor branchen. Det behøver ikke være direkte konkurrenter, men blot andre sider der på en eller anden måde er relateret til dit emne.
Relationer kan opbygges på mange måder også, men noget af det jeg har set virke godt er, at man skriver gode kommentarer på personernes blogs. Deltager i debatter og hjælper hvor man kan. (Det skader heller aldrig at rose personen for godt arbejde).
Derudover så kan det at mødes “live” være meget værdifuldt, så kan du komme til at mødes med nogen af dem du gerne ville have til at skrive gæsteindlæg, så vil det gøre det hele meget lettere. Man kan møde dem på konferencer og andre officielle lejligheder, men efter man har fået den indledende kontakt (via fx blog kommentarer), så kan man altid invitere ud på en kop kaffe/øl hvis man er i nabolaget.
Det jeg prøver at sige er, at ved langsomt at bygge et netværk op af interessante personer, så vil du have flere og flere personer at trække på når du har brug for gæste indlæg. Det er naturligvis vigtigt, at du kan tilbyde dem noget for deres indsats (her tænker jeg ikke penge). Har du en god pagerank, mange læsere eller på anden måde kan hjælpe med at promovere dem, så har du et godt udgangspunkt.
En anden metode er, at få opbygget en liste af folk der modtager et nyhedsbrev fra dig. Ved at have sådan en liste, så kan du sende emails ud om der er nogen der er interesserede i at skrive gæsteindlæg. Folk som blandt andet Shoemoney har haft stor succes med den metode.
Der er som sagt mange metoder og det hjælper at være kreativ. 🙂
Mvh
Mikael
Der er ikke så meget andet end at komme i gang så. 😉
Nu har jeg i hvert fald åbnet op for det på bloggen, så må vi se om der der er nogen som kunne tænke sig det. 🙂
God artikel, og hvor har du ret 🙂 Har selv svært ved og få sat mig op til og skrive nye artikler…
Mvh Kristian
Hej Mikael
Ikke at jeg er den flittigste til at kommentere, men du skal lige vide at jeg har nydt at følge med i særligt denne artikelserie, da den som du ved berører et af mine yndlingsemner.
Jeg glæder mig til at din nye gratis e-bog udkommer, og har du brug for en eller anden form for assistance i den forbindelse, så er du velkommen.
mvh
Janno
Hej Janno,
Det at se dig her igen. Tak for rosen. Det sætter jeg pris på! Og med hensyn til e-bogen, så siger jeg også tak for tilbudet. Var det ment som et lille “puf”, så er den forstået 🙂
Mvh
Mikael
Hmmm…
Det var nu ikke ment som et lille “puf” Men kan det få dig skubbet lidt fremad i stedet for at du laver en overspringshandling, er det ok med mig 🙂
Mvh
Janno
Hej Mikael!
Jeg syntes virkelig det er nogle fantastisk gode indlæg du har fået smidt ind her. Der er virkelig kvalitet i dem, og de hjælper helt sikkert folk på vej i den rigtige retning.
Jeg syntes dine artikler indeholder alt det, som en artikel skal. Der er dejlige billeder, der er liv, der er gode farver, skønne overskrifter – ja, det hele er faktisk som det skal være.
–
Jeg har forresten sendt en mail til dig via din kontaktformular her på sitet. Har du fået den endnu? 🙂
Hej Sander, tak for de pæne ord. Dejligt at det er noget du kan bruge.
Jeg har ikke modtaget nogen mail, men de er af og til lidt undervejs. Alternativt kan du også skrive direkte til info@
Mvh
Mikael
Hej Mikael,
Tak for endnu en god artikel omkring et emner, som vi nok allesammen kender alt for godt. Det kan være svært at bevare den samme gejst og stemning, når først “projektet” er sat i søen og driften sætter igang. Her er der i hvert fald mange, der mister interessen.
God inspiration.
Mvh.
Bo
Spændende indlæg. Konklusionen om at være konsekvent og konsistent volder nok mange bloggere problemer, da skrivelyst og idéer til at skrive kommer i perioder, og forsvinder igen.
Er der nogen af jer som har en måde at holde jer til ilden på? Brugere i bare jeres kalenderprogram, eller har I en smartere metode?
Som supplement til punktet om gæsteindlæg ville jeg også lige nævne, at det er langt bedre at “bidrage” med et indlæg på en eller to blogs hos folk der i forvejen arbejder i en niche end selv at starte en blog, som bagefter falder på gulvet.
Jeg har f.eks. gjort det med opskrifter på rigtigt gode retter. Jeg gider ikke selv skrive om mad, men fordi der har været folk på Twitter som har skrevet, at de manglede indlæg, så har jeg valgt at viderebringe dette på deres blogs.
Billedligt kunne det kaldes at “sprede sin sæd” over flere domæner. Samlet set giver det netop den bedre (og bredere) eksponering du netop også beskriver.
@Bo, ja stamina og udholdenhed er det der skiller dem der får succes fra resten.
@Christoffer, jeg bruger selv to-do lister og skal have løst de opgaver der er på listen inden jeg må gå videre til noget andet. Det fungerer godt for mig og når først man er inde i vanen, så bliver det langt lettere at arbejde på den måde.
@Henrik, jeg er på sin vis enig, men et gæste indlæg er jo ikke meget værd hvis man ikke har noget sted at sende folk hen. Så jeg vil mene, at man bliver nødt til at gøre begge dele. Den ene del er ikke nok.